Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Podrška obrazovanju kod kuće

Kosjenka Petek iz udruge Obrazovanje na drugi način. Škola kakvu danas imamo potječe iz industrijskog doba, kako se ona uklapa u doba budućnosti?

Da li učitelji dolaze u kuću kod modela obrazovanja kod kuće? Je li obrazovanje kod kuće uopće vezano za "kuću"? Pitanje socijalizacije; da li je socijalizacija u školskoj zgradi u grupi od 25 djece jedina moguća i najbolja socijalizacija?

Zbog čega udruga predlaže model obrazovanja kod kuće po uzoru na model u Sloveniji gdje se tako obrazuje stotinjak djece? Zašto alternativne škole u Hrvatskoj (Waldorf i Montessori) zapravo slijede državni kurikulum, a npr. u Sloveniji ne?

Saradadevii Hull Jurković, članica udruge Education Otherwise, živi u Londonu gdje se njena djeca obrazuju van škole (obrazovanje kod kuće, home education).

Podučava li ili facilitira? Kako u Engleskoj demokratiziraju svoj sustav obrazovanja? O čemu se radi kod flexy-schoolinga? Slijedi li državni kurikulum? Što je neformalno, autonomno učenje? Kakav je odnos s roditeljima kod djece obrazovane kod kuće? Što je s disciplinom ako djeca ne moraju slijediti nastavni program i plan i slično? Da li obrazovanje kod kuće osnažuje ili opterećuje emancipiranu ženu?

LINIJA ŽIVOTA- emisija o poboljšanju kvalitete života
Voditeljica i urednica: Alina Čabraja
Tema: Obrazovanje na drugi način
Snimatelj/montaža: Zoran Rački

 
 

Jedinstvenih posjetitelja:

mod_vvisit_counterDanas244
mod_vvisit_counterJučer420
mod_vvisit_counterOvaj tjedan3276
mod_vvisit_counterOvaj mjesec13450
mod_vvisit_counterUkupno od 01.08.2010.4219570

Online:

Trenutno aktivnih Gostiju: 184