Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Zlatno doba, psihopatija i šesto istrebljenje

Preskoči sadržaj

Sadržaj:

  1. Zlatno doba, psihopatija i šesto istrebljenje (trenutno prikazana)
  2. dio
  3. dio
  4. dio
  5. dio
  6. dio
  7. dio
  8. dio

Preneseno sa: http://www.matrixworld-loviste.com/zlatnodobadio1.htm

Originalni uradak možete pregledati ovdje.


Četvrtak, 14.04.2011. 05:07CDT

Laura Knight-Jadczyk
Sott.net


(Naputak autora: Posljednji broj ove tiskovine stiže kasnije pretplatnicima. Istražujemo zašto se to dogodilo, postoji mogućnost da je, na neki način, kašnjenje namjerno uzrokovano zbog eksplozivnih informacija koje DOT CONNECTOR ima, odlučili smo omogućiti da ovaj uradak bude dostupan na internetu ranije nego inače.)

Kad su me upitali o čemu bi htjela pisati u slijedećem izdanju Dot Connectora, prva stvar koja mi je izašla iz usta je bila: „Zlatno doba i kako smo od tamo došli ovdje gdje se sada nalazimo i što to sve znači.“ Ovo je tematika koja zaokuplja moj um već nekoliko godina, pregled o tome možete pročitati u Vještice, Komete i Planetarne Kataklizme (DCM izdanje broj 11), gdje je tema bila kako je ženska energija u našem društvu polako odstranjena iz tog istog društva, korak po korak tijekom tisućljeća, kao posljedica planetarne kataklizme koji je započeo Velikom Potopom, poznatog i pod imenom Noin potop. Ali primijetit ćete da ono što se dogodilo ne objašnjava i zašto se dogodilo, sociološki gledano. U tom uratku sam napisala slijedeće:

„Što se tiče navodnog Noinog potopa, možemo reći da su na više nego u jednoj točci u našoj poznatoj povijesti, civilizacije i kulture padale i/ili nestajale ili su bile uništene od tko zna čega…

Istraživači na ovom polju arheologije i povijesti su zbunjeni nedostatkom direktnih arheoloških ili pisanih objašnjenja za uzroke (koji bi objasnili efekte), iako postoji veliki broj mitova i priča iz folklora koji mogu vrlo dobro dati odgovore ako se pravilno analiziraju…

Prije nekoliko desetljeća, neki znanstvenici postali su zainteresirani za taj problem i koncentrirajući se na kolaps Brončanog doba gore naveden, shvatili su raspon dokaza koji sugeriraju da se radi o prirodnim uzrocima prije nego o uzrocima izazvanih ljudskim djelovanjem, kao što su invazije ili ratovanja.Tako su svi počeli govoriti o klimatskim promjenama, vulkanskim aktivnostima i potresima. Trenutno su ove vrste objašnjenja zapravo uključene u standardnu povijest Brončanog doba iako mnogi problemi i dalje ostaju nerješeni: čini se da niti jedno objašnjenje ne uzima u obzir sve dokaze.

Immanuel Velikovsky je sve uznemirio kada je predložio da je Egzodus – ali samo Egzodus – uzrokovan bombardiranjem kamenja, prašine, ugljena i tome slično što je uzrokovano prolazom Venere kroz Sunčev sustav i kaosom koji je ona napravila za vrijeme prolaza. On je uspio skupiti nevjerojatne količine mitova i legendi iz cijelog svijeta koje su sve do jedne snažno upućivale na to da se dogodila neka vrsta globalne kataklizme, ali kada, gdje i kako se to dogodilo je ostalo dosta sumnjivo. Postojali su i drugi ljudi koji su o tome pričali prije Velikovskyog, kao na primjer Ignatious Donnelly koji zaslužuje da ga se spomene jer je priključio mitove o Noinoj poplavi tvrdnji da to u stvari opisuje destrukciju Atlantide koju je isto tako opisao Platon. Da li je napredna Atlantiđanska civilizacija u stvari i postojala to nam ovdje nije najvažnija briga, već da li je postojo potop i kada se on mogao dogoditi.“

No ovdje moram napomenuti da me, za razliku od mog gornjeg navoda, interesira da li jest postojala napredna civilizacija znana pod imenom Atlantida i ako jest, koji su sociološki progresi mogli biti uključeni njen uspon i kasniji pad, te kako je čovječanstvo izgubilo znanje iz ove civilizacije i jesu li ti elementi povezani zajedničkim faktorima prisutnim u našoj vlastitoj civilizaciji vodeći nas u istom smjeru. Očigledno, ovo je dobra tema za knjigu, a knjiga slijedi, ali za sada bih samo željela dati jedan pregled.

Jedan od prvih problema s kojima se moramo suočiti kad govorimo o ovoj tematici je problem falsifikacije povijesti i korupcije znanstvenog znanja. Normalo bi bilo da samo ovome aspektu posvetim par poglavlja knjige, citirajući izvatke i reference. Ali nemam toliko prostora tako da ću preporučiti knjige drugih spisatelja u nadi da će čitatelj shvatiti ekonomski stav prema količini riječi u ovom uratku. Ovo je složen problem sa mnogim međusobno prepletenim elementima i iako imam jako puno materijala koji podržavaju moje hipoteze koje ću vam predstaviti, nemam dovoljno mjesta za sve od njih. (Napisat ću u skoroj budućnosti uradak o individualnim elementima, koji će na kraju biti prebačeni u samu knjigu.)

Već sam spomenula u radu Vještice, Komete i Planetarne Kataklizme da su povijesni zapisi iz prošlosti koje mi danas smatramo „istinom“ konstruirani na kraju dugog perioda planetarne devastacije (Mračni srednji vijek koji je popraćen Crnom smrću) i da je to napravljeno da bi se ponovo uspostavio red i kontrola. Tadašnji vlastodršci ("The Powers-That-Be") , koji na isti način vladaju u bilo kom vremenu, bez obzira da li je to religijska elita ili elitna klasa kontrolora – oni namjerno žele predočiti pogled na prošlost koji će ih učvrstiti na pozicijama moći, legalizirati njihov autoritet u očima masa; masa koje su pravi vjernici onoga što im elita govori i na takav način se njima puno lakše upravlja. Možemo promatrati isti uzorak u današnjem vremenu, na primjer kako je Kršćanstvo transformirano iz religije ljubavi, brižnosti i mira, u jednu religiju rata i odmazde. U stvari to se ponavlja u ciklusima jer je bilo primijenjeno u XI. i XII. stoljeću koje je popraćeno mračnim srednjim vijekom, koje je, kako se sada snažno vjeruje, bilo vrijeme kometarne nesreće u Europi. Ovi ciklusi nas čak i mogu potaknuti da razmisilimo o mogućnosti da postoje uzročno posljedične veze između perioda ugnjetavanja masa od strane elite i kozmičkih intervencija koje su na istoj razini, takoreći. (To je okosnica drugog uratka kojeg ćete moći pregledati u slijedećem broju!)

U proteklih osam godina provela sam kopajući po brdima tekstova koji su se ticali radova iz astronomije, geologije, paleontologije, arheologije, sociologije, antropologije, lingvistike, genetike i drugih polja. Korupcija znanosti koju sam tada otkrila je tema za još jedan uradak. Isto tako provela sam godine čitajući brda materijala o reviziji povijesti od strane autora kao što su: Michael Cremo, Graham Hancock, Robert Bauval, Knight & Lomas, Andrew Collins i mnogi drugi. (Ova kratka lista nije preporuka i nedostatak nekih drugih imena ne znači da opovrgavam njihov rad već su mi ova imena prva pala na pamet da bih opisala izučavanu temu.) Voljela bih primijetiti da riječ „revizija“ donekle nosi negativan prizvuk, ali činjenica je da konstantna revizija povijesti sa novim podatcima dolazi na svijetlo dana i da je to uobičajen skolastički proces.

Ono što sam pronašla – ili shvatila – je da bi bila vrlo dobra ideja da su revizionisti bili dobro osposobljeni za znanstvene metode, jer bi zasigurno mogli napraviti bolje radove, bez toliko puno nesmotrenih grešaka ili neosnovanih nagađanja. S druge strane, pronašla sam da rad „akreditiranih“ znanstvenika nije uopće vjerodostojan. Usprkos superiornoj metodologiji, financijskim potporama i institucionalnim podrškama i podrškama kolega, mnogo toga se spušta na nivo gluposti, kad se shvati što je izostavljeno da bi a priori podržalo već nastale zaključke na kojima su napravili svoje elaborate i tako su svi začaranom kognitivnom krugu.

E, pa krenimo. Postoje određeni neophodni podatci koje moram iznijeti prije nego li dođemo do zabavnog dijela: špekulacije o podatcima koji su dostupni.

Alexander Zinoviev, nekadašnji Logičar i Sociolog na Moskovskom Državnom Univerzitetu, dobitnik nagrade Alexis Tocqueville 1982. godine za sociologiju, član mnogih eminentnih akademskih društava i organizacija (uglavnom mainstream) ali kao što ćemo vidjeti, on očigledno nije bio sretan sa načinom na koji se prakticira znanost. On je napisao slijedeće u predgovoru matematičaru Anatolyu Fomenkou u njegovoj knjizi: Povijest: Znanost ili Fikcija:

„… Ono što su A. T. Fomenko i njegove kolege naučile tijekom godina za vrijeme njihovog istraživanja je bila činjenica da je cijela povijest ljudske vrste sve do XVII. stoljeća krivotvorina globalnih razmjera – falsifikacija koliko namjerna toliko i sveobuhvatna…

Prva globalna falsifikacija povijesti otkrivena i briljantno otkrivena od strane Fomenka je bazirana na ogromnim greškama u vremenskom i prostornom sustavu kronologije.“ (A.T. Fomenko, History: Fiction or Science, Vol. 1, Delamere Resources, 2003-2006.)

Anatoly Fomenko

Na žalost, ni Zinoviev ni Fomenko nisu uspjeli povezati povijesne i socijalne diskontinuitete sa kataklizmičkim poremećajima koje tako fino dođu bezočnim individuama da bi zauzele vlast i ponovno kreirale prošlost prema potrebama sadašnjosti.

Ako što sam iznijela u uratku: Vještice, Komete i Planetarne Kataklizme falsifikacija povijesti koju je Fomenko jasno identificirao pojavila se na kraju perioda katastrofe koji je trajao 300 godina, a započeo sa desetkovanjem populacije Europe od strane Crne Smrti. Ovo se odlično slaže sa Zinovievim modelom koji kaže da u određenoj točci vremena, stari iskrivjeni prikaz povijesti više nije služio novom ozakonjenju vlasti potrebne da vrati mir i održi kontrolu nad masama. Fomenko je primijetio da vremenski i prostorni parametri događaja koji su se pojavili mnogo kasnije u stvari prate priče iz daleke davnine, ali to ne obezvrijeđuje te iste događaje u potpunosti; to samo znači da su stvari ponovno uspostavljene i ono što je već bilo poznato „istreniranim specijalistima,“ se koristilo da bi se napravio novi pogled na prošlost sa puno realističnijim „štihom.“

Ako pratimo Zinovieve naputke, vidjet ćemo da on govori o falsificiranju povijesti koja se konstantno događa i koje je dan danas aktivno, ovdje i sada – primijetiti ćete da on označava evoluciju kao prijelomnu točku ovog procesa koja se nakon toga koristi kao standardni okvir modela: „Moje sociološko istraživanje velike evolucijske prijelomne točke je demonstriralo da je novo globalno, napadno i smišljeno krivotvorenje u punom jeku. Prije nego li sam se upoznao sa Fomenkovim radom, već sam znao da su krivotvorenja prošlosti prilično uobičajen fenomen u ljudskom postojanju. Pa ipak, nisam bio svjestan razmjera ove prijevare koju je Fomenko zajedno sa svojim kolegama opisao, niti sam bio svjestan socijalnih posljedica. Moja pretpostavka je bila da je ovo očigledno krivotvorenje povijesti na planetarnom nivou koju sam otkrio u stvari samo … nehotična rutinska falsifikacija manjih detalja koji su rezultirali mehanizmima spoznaje … ili entropije svojstvene sklopu povijesne memorije čovječanstva… (i) to je izvanredan kompleks krivotvorine s predumišljajem koji ima socijalne uzroke…. (Fomenkova otkrića) se razlikuju (od ovoga) u pogledu koji se odnosi na različite epohe.“

Isto kao Zinoviev i ja sam postala svjesna falsifikacija povijesti te sam i ja sama također mislila da je to bilo samo gomilanje nevinih pogrešaka.

Čak i ako pretpostavimo da su svi koji su sudjelovali u kreaciji povijesnih zapisa mislili da je njihova misija istinita, rezultat njihovih kolektivnih napora je često samo vlastiti subjektivni pogled na povijest naspram onoga što se zaista i dogodilo. Kako su prolazila stoljeća, protok dezinformacija je hranjen različitim izvorima i pritocima, koji u svojoj brojnosti proizvode efekt nepristranih falsifikacija povijesnih događaja. Ovu struju također hrani i mutna rječica bezbrojnih lažljivaca i prevaranata.

„Lažni model služi svojoj svrsi na neko vrijeme. Pa ipak ljudski rod konačno uđe u period kada ovi iskrivljeni prikazi izgube efikasnost i prestanu služiti svrsi onda se s njima i prekine. To je vrijeme kada bi ljudi trebali započeti tragati sa objašnjenjima i započeti potragu za „istinom““… (Fomenkov citat)

Ukratko Zinoviev govori točno o onome što se dogodilo u našoj nedavnoj povijesti i prije nego li nastavimo sa zaključcima, bacimo brzi pogled na nešto što sam napisala u svojoj knjizi „Tajna Povijest“ i to o kontra obavještajnoj internacionalnoj službi (engleski: cointelpro op. prev. ):

„Studija Richarda Dolana pod nazivom: NLO-i i Nacionalna Sigurnost države, jest prvi sveobuhvatni rad o radu vlade SAD u zadnjih 50 godina i njihovoj reakciji na upade NLO fenomena u Americi. Prikupljeni dokazi – koji uključuju vladine dokumente – daju sugestiju da grupa specijalaca radi u sjeni, te da je namjestila i postavlja nam najveće zataškavanje u povijesti vlade; i da su razni ljudski pokreti uključujući i New Age pokret ključni elementi tog zataškavanja. Drugim riječima, ne samo da su koristili „raznoliko društvo“ alternativaca kao nesvjesno oružje dezinformacije već su, najvjerojatnije, doslovno kreirani od strane Cointelproa. Prema procjeni analitičara Cointelpro je bio FBI-ev tajni program da potkopa popularni porast (pokreta), koji se širio zemljom 60. godina prošlog stoljeća. Iako ime "Counterintelligence Program" označava kontraobavještajni program, mete nisu bile neprijateljski špijuni. FBI se odlučio i za eliminiranje „radikalne“ političke opozicije unutar SAD-a. Mnogi ljudi ne shvaćaju da je ovo bila psihološka operacija na visokom nivou, spektakularno izvedena da bi upravljala „ideološkim“ trendovima i vjerovanjima…


Mnogo ljudi ne shvaća činjenicu da je cointelpro također koncentriran na stvaranje lažnih organizacija. Lažnjaci se mogu koristiti u mnoge svrhe, na primjer mogu se koristiti za napade i/ili uznemiravanje dobronamjernih grupa (bona fides grupa) ili jednostavno stvarati diverzije sa proračunatom propagandom da bi se odbili članovi ili ih uključili u akcije koje su čisto gubljenje vremena i na takav ih način spriječili da urade bilo što korisno. Cointelpro je isto tako poznat po osmišljavanju neprijateljskih akcija kroz treće strane (osobe)….

E pa sada bi trebali napraviti par logičnih koraka. Problem NLOa je upao u nacionalnu svijest 1947. godine ili otprilike tada. Nedugo nakon toga, mnogi ljudi su počeli postavljati mnoga pitanja. Vlada nije odgovarala na ta pitanja, tada su se ljudi počeli udruživati da bi dobili odgovore na pitanja. Počeli su formirati grupe. I ovdje stvari postaju malo čudnije. Institucije koje su najviše bile ugrožene sa pitanjem NLO-a i vanzemaljaca, su sve standardne monoteističke religije. Religija je čini se jako važna komponenta političke kontrole. Socijalna kontrola – što je sama srž religije – je bila u velikoj opasnosti. U stvari, ono što je potpuno sigurno je činjenica da religije ne bi opstale u obliku u kakvom su danas da slučajno izađe na vidjelo cijela istina o NLO-ima i vanzemaljcima. Dakle logičan zaključak je da je jedan od glavnih razloga ovog zataškavanja – da bi se „zaštitio religijski status quo“ (nepromijenjeno stanje, op. prev. )

Kako su stvari tada stajale, - tj branilo se religijski status quo – većina socijalne kontrole koja je proizlazila iz religije je bila u najmanju ruku – sumnjiva. Nakon vjekova skolastičkog istraživanja u mnogim religijskim tekstovima pojavila su se mnoga pitanja o „starim religijama“ i sve više i više ljudi u društvu se zasigurno okretalo protiv religioznih dogma. Prilično je jednostavno napraviti slijedeći logičan korak i vidjeti da se kombiniranjem pitanja onih koji su razočarni religijom i onih koji su željeli znati što se dovraga događa unutar subjekta mogućih „vanzemaljaca“ zajedno se činilo opasnom i eksplozivnom mješavinom. Nešto se trebalo uraditi.

Aktivnosti cointelproa u pokušajima da neutraliziraju političku opoziciju su poprilično otkrivene. Ali mi upravo sada uzimamo u obzir činjenicu da, uz političke aktiviste, čini se da je cointelpro posebno imao na meti grupacije koje su tražile istinu o interakcijama SAD vlade i ultrazemaljaca, takozvanih „vanzemaljaca.“ Ova dugoročna igra prikrivanja u vezi već spomenutih stvari i njeni efekti su evidentni svakom pažljivom istražitelju.

Dokumenti cointelproa pokazuju da je vlada SADa imala na meti vrlo širok spektar religijskih, radničkih i građanskih grupa koji su se suprotstavljali njihovim ciljevima i logično je pretpostaviti da su iste vrste operacija kreirane i da bi zataškale „vanzemaljsko pitanje.“ Takva teoretska cointelpro operacija bi jednostavno objasnila zašto, kada bi neki iskreni istraživač NLO fenomena ušao na to polje da i napravi istraživanja, otkrio bi samo laži, laži i još više laži; konfuzije i dezinformacija. To je zasigurno potpis cointelproa.

Sve ovo čini se sugerira da su oni na vlasti razvili cointelpro da dosegne novi nivo socijalnog oblikovanja, kultularnog ispiranja mozga i da glavne mete ovih aktivnosti uključuju gotovo svakoga koji traži istinu o promjenama realnosti u našem svijetu. Slučajevi coinelpro aktivnosti protiv političkih grupa je vjerojatno samo vrh ledenog brijega, uzimajući u obzir da većina cointelpro aktivnosti ostaju tajne sve dok ne pređe jako puno vremena i dok se ne napravi puno štete. Po svim indikacijama tajne operacije na domaćem terenu su postale stalna odlika socijalnog i političkog programiranja u SAD, i čini se vrlo malo mogućim, kada se uzmu u obzir svi dokazi, da su New Age i ostali ljudski pokreti izuzetak.

Implikacije su vrlo alarmantne, Oni koji se uspiju približiti istini o ovim temama, čak i usprkos mnogim preprekama na njihovom putu, na kraju će se suočiti sa nacionalnom kampanjom koja će ih pokušati diskreditirati, prekinuti u istraživanju i koja će udarati po njihovoj reputaciji. Jasno je da cointelpro i ostale slične operacije pod drugim imenima također prave distorzije akademskih i ostalih popularnih percepcija o problemima s kojima se suočavamo na ovome svijetu. Oni su napravili ogromnu štetu potrazi za istinom.“ (Laura Knight-Jadczyk, The Secret History of the World, Red Pill Press, 2006.)

E sada, vratimo se nazad na ono što je Zinoviev napisao, i ostavimo gore navedeni model na umu da nam pomogne u usporedbi: „Postajemo svjesni potrebe da ažuriramo naše poglede na prošlost u skladu sa svim ovima što se događa u sadašnjosti. Ta svjesnost je vrsta potrebe koja se može zadovoljiti samo sa „bona fides ispravljanjem“ povijesti, koja se mora dogoditi kao grandiozna paradigma ili još bolje promjena, preokret, organizirana operacija velikih razmjera kako bi rezultirala epohalnim krivotvorenjem cijele povijesti ljudskog roda.

Ovaj problem nije ni u kom slučaju falsifikacija individualnih opservacija povijesnih događaja, već više revizija cijelih povijesnih zapisa koji su opisali događaje koji se kao principi ne mogu promatrati jer pripadaju prošlosti…

Trenirani specijalisti „sine qua non“ (Latinski za: bez kojih se ne može unaprijed nisu predodređeni op. prev. ) za ovo – ljudi čija djelatnost mora biti organizirana na takav način da njihov kolektivni izraz rezultira u stvaranju koordiniranih povijesnih oblika. Ono što oni zaista moraju uraditi je da kreiraju potpuno točnu prošlost koja je potrebna sadašnjosti, koristeći se svim mogućim materijalom koji postoji.

Novija i kontinuirana … globalna krivotvorenja povijesti bazirana na sustavu pogrešnih pseudo znanstvenih socioloških koncepata te na osnovu ideologije je uvelike pomakla suvremene informacijske tehnologije manipulacije. Fomenkov rad opisuje tehnologiju gradnje lažnih modela ljudske povijesti koje koriste umjetnost manipulacije vremenskih i prostornih koordinata događaja. Mnoge tisuće specijalista u lažnim povijesnim modelima već rade na drugoj falsifikaciji – njihova snaga je u tome da lažno prezentiraju povijesne događaje dok daju točne vremenske i prostorne koordinate, predstavljajući pojedinačne činjenice istinoljubljivo i s puno detalja. Trenutačna falsifikacija je postignuta kroz selektiranje činjenica, njihovom kombinacijom i interpretacijom, kao i kroz kontekst ideoloških koncepcija, propagandnih tekstova u koje su se zadubili i tako dalje. (Fomenkov citat op. ur.).

To je strašna optužnica znanosti i akademske zajednice, zar ne? Da li je to istina? Provela sam 8 godina zadubljenja u ove materijale, skupljala izvatke, pratila reference do njihovog stvaranja, čitala izvješća sa arheoloških iskapanja, cijele knjige koje su analizirale tehnike o tesanju kamenja i što to može reći o onima koji su kamen tesali i mnogo drugih stvari. Na kraju svega toga, mogu samo treći da je Zinoviev u pravu. Jedno pitanje se odmah nameće: kakva vrsta ljudi bi uradila takvu stvar (falsificirala povijest op. prev.)? Koja vrsta ljudi bi tako energično namjerno vodila ljude u zabludu?


Prije nekog vremena pročitala sam ekspoze socijalnog antropologa Nachman ben-Yehudae o arheologiji Masade: Sacrificing Truth: Archaeology and the Myth of Masada. On je još jedan pošten znanstvenik koji je zabilježio ovaj fenomen i koji ga je dokumentirao u detalje. To je kao zaraza, širenje bolesti na svim razinama društva i čini se da je nastala iz pseudo znanosti, insinuirajući potpuno drugačiji sadržaj o tome što su prije bili potpuno drugačiji znanstveni uvjeti i stanja. Ovo je inficiralo sva polja istraživanja baš kako je Zinoviev rekao.

Dozvolite mi da primijetim: mislim da je znanstvena metoda spoznaje jedan od najboljih alata koje imamo za razumijevanje naše realnosti, ali moram reći da je način na koji se ona koristi u opće prihvaćenoj (Engleski: mainstream op. prev.) znanosti, otkriva da je postala manje-više dvoznačna: termin koji je originalno imao drugo značenje ali je gradualno postao korumpiran. Kada čujete da je danas raširena pojava, možete biti sigurni da njegov korisnik nije ni malo znanstven u izvornom smislu riječi već da je prije svega pravi vjernik religije znanosti.

Sada ćemo ponovno krenuti nazad na Zinovieve naputke koji označavaju „evolucijsku prijelomnu točku“ – to jest, trenutak u našoj povijesti kada je teorija evolucije ušla na povijesnu scenu i postala ideološka potpora za razvoj pesudo znanosti. (Odlična knjiga za čitanje o istoj temi pod nazivom: The Bone Peddlers: Selling Evolution koju je napisao William R. Fix.)

Na CBSovim večernjim vijestima 06.01.1981. Dan Rather je ispričao kako je za vrijeme predsjedničke kampanje prethodne jeseni Ronald Reagan rekao publici u Teksasu kako „ima mnoga pitanja o evolucijskoj teoriji“ i dodatno napomenuo da „znanstvenici ne smatraju da je teorija potpuno nepogrešiva onako kako su prije mislili da je bila.“ Očigledno je da se je Reagan udvarao glasačima koji se drže Biblije. Ali pošto je Regan smatrao da govori u ime znanstvene zajednice, onda nije bilo začuđujuće da mu je „ta zanstvena zajednica“ željela odgovoriti i o tome je Dan Rather izvještavao.

Glasnogovornik American Association for the Advancement of Science (AAAS) ili Američke Asocijacije za Marketing Znanosti, okarakterizirao je Reganovu izjavu kao „nevjerojatno nesretnu.“ Jedan znanstvenik je izjavio kategorično da „100 milijuna fosila identificiranih i datiranih u svjetskim muzejima znači 100 milijuna činjenica koje dokazuju evoluciju bez svake sumnje.“ Znanstveni povjesničar William Fix je istraživao fosilne dokaze sa velikom pažnjom i pokazalo se da to nije nimalo istina. U stvari, postoje mnogi dokazi falsifikacije, prevare i iracionalnog vjerovanja među paleoantropolozima da se moramo zapitati zašto neki od ovih „glasovitih znanstvenika“ nisu stavljeni na stup srama, ili još bolje – u nekim slučajevima – zašto nisu uhićeni i zašto im nije suđeno zbog prevare.

Ne samo da je bilo začuđujuće da je AAAS okarakterizirao izjavu predsjednika SAD-a kao „nevjerojatno nesretnu“ već su napravili smiješnu izjavu da „100 milijuna fosila identificiranih i datiranih u svjetskim muzejima znači 100 milijuna činjenica koje dokazuju evoluciju bez svake sumnje,“ tvrdnju koju je Fix u potpunosti opovrgao.

U Ožujku iste godine, Sudac Irving Perluss je radio na slučaju Kelly Segraves protiv Države Kalifornije. Segraves direktor Centra za Istraživanja Kreacijske Znanosti u San Diegu, je tužio Kaliforniju za povredu religijskih sloboda njegove djece u Kalifornijskim školama. Tvrdio je da školski sustav Kalifornije ne dozvoljava teoriju „božanskog podrijetla“ i da se ona ne uči u biologiji, i da je to povrjeda principa. Sudac je presudio da prava Segravesove djece nisu povrijeđena ali – ovo je velika stvar – sudac je naredio da se u cijeloj Kaliforniji distribuira raniji naputak u svim školama sa upozorenjem da školske knjige trebaju izbjeći dogmatizam po pitanju ljudskog podrijetla. Ukratko, školski udžbenici ne mogu tvrditi da je evolucija stvarna činjenica, već moraju jasno označiti da je to jedino teorija.


Fosili su činjenica, a činjenice govore drugačiju priču od one koje se drže evolucionisti, priču koju bi oni htjeli da i mi vjerujemo.

Suđenje je bila velika vijest (interesantno samo po sebi) Time magazine je prenio na naslovnici: „Darwinu se ponovo sudi“ (16.03.1981). Uradak u Time-u je tvrdio da: se u nekoliko zadnjih godina pojačao pritisak fundamentalizma i da su zbog takvih grupa već uslijedile promjene u udžbenicima biologije. U jednom takvom tekstu, diskusija o podrijetlu života je smanjena sa 2000 riječi iz 1974. na 332 riječi u 1977. godini. Ovakve stvari postaju sve uobičajenije ovih dana. Ono što je interesantno napomenuti da su se ovi događaji odigrali u isto vrijeme kada su se događale i neke druge zanimljive stvari. Vrijeme pojavljivanja ovih događaja se jako podudara da sam se počešala po glavi i zapitala: „Haaa??!!“ kada sam to primijetila. I vezano je za nešto što sam napisala u mojoj knjizi, Secret History:

„Ono što me je osupnulo je esencijalna zaokretnica u operaciji cointelproa, a to je početak „izlaganja“ dvije važne teme koje drže primat u određenim „konspiracijskim“ krugovima do dan danas, to su: vanzemaljske otmice i Sotonsko ritualno zlostavljanje.

Scenarij sivih vanzemaljaca je „procurio“ kroz Budda Hopkinsa. Knjige Whitleya Striebera o vanzemaljskim otmicama, uključujući knjigu: Communion (prisilne, prisne veze op. prev.), uslijedile su nakon nekoliko godina. Prije same publikacije ovih knjiga, sveprisutni „Sivi vanzemaljci“ nisu do tada viđeni. U stvari, pregled povijesti „kontakata“ pokazuje da su tip i varijacije vanzemaljaca te ponašanje „vanzemaljaca“ po cijelom svijetu sasvim različiti. Ali nakon svega pojavio se Budd, nakon njega uslijedio je Whitley i njegov jarki vanzemaljac na naslovnici, i odjedanput Sivi su bili po svuda.

U pogledu Whitleya i njegovih Sivih, dozvolite mi da naglasim jedan Dolanov komentar: „Do početka 1969. timovi CIA-e su pravili brojne bizarne eksperimente kontrole uma pod nazivom „Operacija Često“ (Eng: Operation Often, op. prev.). Zajedno sa normalnim asortimanom kemičara, biologa i konvencionalnih znanstvenika, operacija je zapošljavala i psihologe i eksperte o demonima.“ To nas, naravno, dovodi do paralelnih događaja u tom periodu: Sotonsko ritualno zlostavljanje (Eng: Satanic Ritual Abuse ili SRA, op. prev.) je ime koje je navodno dano sustavnom zlostavljanju djece (i drugih) od strane Sotonista.


Knjiga Whitleya Striebera „Communion“ je prenijela koncept „sivih vanzemaljaca“ masama. Kako se čini, ako uzmemo u obzir vremensku poveznicu, tijekom 1970-tih godina i govori o tome da su tvrdnje o postojanju „dobro organiziranog međugeneracijskog sotonskog kulta čiji članovi seksualno zlostavljaju, muče i ubijaju djecu diljem SADa,“ počela se tada i pojavljivati po Americi. Nastala je panika zbog SRA bazirane fikcijske knjige pod nazivom: Michelle Remembers. Knjiga je publicirana kao stvarna ali je na koncu istraživanje barem 3 različita neovisna istražitelja pokazalo da je lažna. Nisu pronađeni ni snažni dokazi da je SRA ikada pronađena na tlu Sjeverne Amerike, isto kao što nisu pronađeni ni čvrsti dokazi o otimanjima Sivih vanzemaljaca. Bez obzira na sve, optužbe su na široko publicirane u radijskim i televizijskim emisijama, uključujući i u emisiji Geralda Rivere.

Religiozni fundamentalisti su promovirali histeriju isto kao i za vrijeme Inkvizicije, bezbrojni samo proklamirani „moralni zagovornici“ hranjeni žarom gonjenja, sa svim tim su osigurali ugodan život. Većina ranih optužbi na račun SRA bile su orijentirane prema radničkoj klasi ljudi sa limitiranim sredstvima sa jako malo iznimki, a mediji i ostale grupacije koje su obično bile skeptične, ostale su nijeme ili su se pridružile pomami optužbi. Nekoliko profesionalaca koji su govorili protiv te histerije su sistematski napadani i diskreditirani od strane vladinih agencija i privatnih organizacija…

E sada, vratimo se i promislimo o našem vremenskom slijedu. Kako se čini knjiga: Michelle Remembers je publicirana 1980. godine, napisali su je Michelle Smith i Lawrence Pazder. Dr. Budd Hopkins završio je pisanje: Missing Time u Prosincu 1980. godine sa završnom riječi koju je napisala Dr. Filozofije Aphrodite Clamar. S ove točke gledišta sve izgleda dosta „slučajno.“ (citat: Knight-Jadczyk)

Naročito uzmite u obzir u gore navedenom da su „sa par iznimki, mediji i ostale grupacije koje su obično bile skeptične ostale nijeme ili su se pridružile pomami optužbi. Nekoliko profesionalaca koji su govorili protiv te histerije su sistematski napadani i diskreditirani od strane vladinih agencija i privatnih organizacija.“ Imajte na umu da iako govorimo o tome što su iznijeli mediji u to vrijeme – da u isto vrijeme govorimo – i što je iznijela znanost. Uradak iz Time magazina kojeg smo također gore spomenuli daje nam više uvida o odnosu između Reagana i AAAS i uzmite u obzir da je Reagan rekao da ako se evolucija mora učiti u školama onda „se i biblijski kreacionizam također treba učiti u školama,“ Mnogi predavači koje su intervjuirali za Time magazin uradak su bili šokirani sa porasti biblijskog fundamentalizma (zašto su onda bili šokirani sa promocijom SRA i vanzemaljskim otmicama koja se događa u pozadini?) i efektima na društvo, uglavnom na edukaciju. Timeovi pisci su naglasili da mnogi kreacionisti u stvari vjeruju da je svijet doslovno kreiran u 6 dana prije samo 5 ili 10 tisuća godina.

Problem je u slijedećem: zašto tu uopće postoji problem? Kako Fix primjećuje da bi se, ako se uzme znanost u obzir, bilo najlakše nositi sa onima koji vjeruju u nedavnu kreaciju zemlje u bilo kom kontekstu naročito ako su dokazi o evoluciji tako čvrsti kao što se tvrdi da jesu!

Dio problema sa AAAS je u samoj AAAS i njezinom upravom te glasno govornicima. Iz nekog razloga o kojem mi samo možemo nagađati, a uzmite u obzir što sam već gore navela o cointelprou, ove osobe su bile postavljene za govornike kao solucija ili anti teza – rastuće duhovne krize koja se događala u društvu. Time magazine je citirala paleontologa Stephena Jaya Goulda koji je rekao: „Činjenica je da se evolucija dogodila. Ljudi su evoluirali iz majmuna iako možemo raspravljati kako se to dogodilo. Znanstvenici debatiraju o mehanizmima, ne o činjenicama.“ Uzimajući u obzir koliko je običan narod tada bio prestrašen sa navodnim duhovnim napadima u formi Sotonista i sotonskih vanzemaljaca i to čak i u Geraldovoj emisiji, netko kao Gould koji se tada obraćao sasvim običnim ljudima – i sve ostalo što su govorili znanstvenici – svi oni su mogli biti ni manje ni više nego osobni predstavnici samog Sotone!

Činjenica je da problem evolucije nije u potpunosti razriješen od strane AAAS i njezinih starijih članova. Internacionalno priznati paleontolog Bjorn Keurten, također evolucionist, smatra da su se ljudske grane odvojile od majmunskih prije više od 35 milijuna godina i da je najvjerojatnije da su majmuni potomci ranih čovjekolikih vrsta.

Problem ove izjave je u očigledno propagatorskoj prirodi. To jest Gould je dogmatičan i ignorira činjenice da se neki eminentni znanstvenici ne slažu sa stranačkim zadatkom AAAS. Gould čak ni ne pokušava napraviti elementarnu distinkciju između mišljenja i nedvosmislenih tvrdnji koje možda nisu istinite! I tako, iz nekog razloga tu se povukla crta i mi ćemo pokušati u nastavku saznati zašto se to dogodilo.

Postoji još dokaza da je ovo definitivno propagandni program. U Travnju 1981. godine, Science Digest je objavio uradak novinara znanstvenika Boycea Rensbergera (koji je napisao "Ancestors: A Family Album"), gdje je iznio slijedeće tvrdnje: „osim za one koji vjeruju u čuda specijalne kreacije (događaji koji se ne mogu dokazati ni opovrgnuti), nitko ne sumnja da se naše naslijeđe može pratiti do 4 milijuna godina u prošlost do malih kreatura koje ne bi bile više od današnjeg petogodišnjeg djeteta.“


Evolucionističke tvrdnje su dubiozne kao i tvrdnje kreacionista.

Rensbergerova tvrdnja da „nitko ne sumnja“ su nevjerojatne. (Željela bih napomenuti da je teorija „Velikog Praska“ definitivno jedna od onih „čudesnih specijalnih kreacija“ koja se ne može ni dokazati niti opovrgnuti.“) Činjenica je da čak i među najeminentnijim paleontolozima, mnogi od njih sumnjanju u ljudsko podrijetlo. Zasigurno Rensberger kao znanstveni novinar to zna. Zasigurno i mnogi laici to znaju. I tada Fix postavlja pitanje: „Zašto se tako izražavaju? Čini se gotovo proračunato da bi diskreditirali subjekt:“
 

Stranica 1 od 8 Sve stranice

«