Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Italija: Satovi na Siciliji misteriozno idu unaprijed


Natalie Aldern
Italy Magazine
Četvrtak, 09.06.2011 02:21 CDT


U više od tjedan dana digitalni satovi u Cataniai su zbunjivali vlasnike tako što su išli unaprijed 15-20 minuta svaki dan.

Neobjašnjive promjene sa mjerenjem vremena su zaokupile pažnju dva kompjutorska tehničara u Siciliji, koji su na Facebooku potvrdili ovaj fenomen.

Postavili su pitanje da vide da li su njihovi prijatelji i kolege primijetili bilo kakve greške na njihovim satovima i radijima koje su uzrokovale trajno nepravilno elektronsko djelovanje.

Stručnjaci sa sveučilišta elektroničkog injženjerstva u Cataniai su bili u nemogućnosti dati jedinstveno objašnjenje da bi objasnili ovu nepravilnost. Digitalne greške mogu imati veze sa mrežom električnih generatora koji su stacionirani na Siciliji, ili čak sa podvodnim električnim kabelom koji se trenutačno gradi.

Vlasnici digitalnih satova na Siciliji će se morati vratiti staromodnim mehaničkim satovima ili će biti osuđeni da svakog dana dolaze 20 minuta ranije na njihove sastanke dok se ne poprave električne smetnje.

KOMENTAR: Naš SOTT-ov predstavnik u Italiji je izjavio da je prema lokalnim novinama misterija „zločestih satova“ „riješena.“ Ispada da su talijanske vlasti postavljale novi podvodni kabel, a kao posljedica toga električna frekvencija je promijenjena sa 49-50 Herca na 50-50,13 Herca, pomičući naprijed sve električne satove nakon što ih je udario elektromagnetski signal koji je navodno utjecao na cijeli otok.

Misterija riješena, ili možda ne? Postoji jedan „mali“ problem sa ovim predloženim objašnjenjem. Prema izvještaju našeg talijanskog predstavnika, za vrijeme tog istog vremenskog perioda, na njegovom poslu su se satovi na baterije također pomakli, ali unazad za 15-20 minuta. Tako da se čini da je ovdje u igri nešto drugo. Marite li nagađati što?Članak prenesen sa: http://www.matrixworld-loviste.com/satovisupoludjeli.htm

Originalni članak možete vidjeti ovdje.