Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Referendumski ustanakREFERENDUMSKI USTANAK ÔÇô Javno pismo Organizacijskog odbora Hrvatskoj javnosti

Ovim otvorenim pismom pozivamo na suradnju sve hrvatske gra─Ĺane ┼żeljne promjena.   

Obra─çamo se tako─Ĺer i svim dr┼żavnim i lokalnim slu┼żbenicima te du┼żnosnicima, svim formalnim i neformalnim grupacijama civilnog dru┼ítva, znanstvenoj struci kao i poslovnim subjektima RH, svim politi─Źkim strankama u RH kao i svim hrvatskim sredstvima javnog priop─çavanja i novinarima koji prepoznaju ovu inicijativu kao potrebnu.
 
Organizacijski odbor (odbor svih dr┼żavljana RH s pravom glasa koji mu pristupe) je na temelju ─Źlanka 8.a Zakona o referendumu, dana 22.12.2012. donio odluke o pokretanju neposredne gra─Ĺanske inicijative koja proizlazi iz temeljnih odredbi Ustava Republike Hrvatske ÔÇô prava na referendumsko izja┼ínjavanje gra─Ĺana o klju─Źnim pitanjima. Uz uva┼żavanje mi┼íljenja svih svojih ─Źlanova te nakon provedenog glasovanja, done┼íena je odluka o potrebi izja┼ínjavanja bira─Źa o tomu da se od Hrvatskog sabora zatra┼żi raspisivanje referenduma te jednoglasno donijelo odluku o ova ─Źetiri referendumska pitanja:
 
Smatrate li da postoji potreba za raspisivanjem referenduma od strane Hrvatskog sabora sa sljede─çim pitanjem:   JESTE LI ZA PONI┼áTENJA PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ?  
 
Smatrate li da postoji potreba za raspisivanjem referenduma od strane Hrvatskog sabora sa sljede─çim pitanjem:  JESTE LI ZA ZABRANU RASPRODAJE IMOVINE, PROSTORA I PRIRODNIH RESURSA RH?  
 
Smatrate li da postoji potreba za raspisivanjem referenduma od strane Hrvatskog sabora sa sljede─çim pitanjem:  JESTE LI ZA ILI PROTIV ─îLANSTVA REPUBLIKE HRVATSKE U EUROPSKOJ UNIJI ?  
 
Smatrate li da postoji potreba za raspisivanjem referenduma od strane Hrvatskog sabora sa sljede─çim pitanjem: JESTE LI ZA ZABRANU PROMETOVANJA, PROIZVODNJE I PRODAJE GMO-a U REPUBLICI HRVATSKOJ ?  
 
Inicijativa se u medijima vodi pod radnim imenom REFERENDUMSKI USTANAK, a prikupljanje potpisa za referendume odvijat ─çe se u svim hrvatskim gradovima u razdoblju od 13.02. ÔÇô 27.02.2013.
 

Organizacijski odbor akcije ÔÇťReferendumski ustanakÔÇŁ poziva sve zainteresirane iz gornjeg poziva da aktivno sudjeluju ili upute pismo podr┼íke na adresu:  Ova e-mail adresa je za┼íti─çena od spam robota, nije vidljiva ako ste isklju─Źili JavaScript
 
Sve dr┼żavne i lokalne slu┼żbenike i du┼żnosnike upu─çujemo da su obvezni osigurati sva zakonom zajam─Źena prava koja imamo kao Odbor bira─Źa, a posebice jer se radi o neprofitabilnoj gra─Ĺanskoj inicijativi koja proizlazi iz temeljnih odredbi Ustava Republike Hrvatske ÔÇô NEPOSREDNOG NARODNOG ODLU─îIVANJA.
 
Unaprijed vam se zahvaljujemo na podr┼íci i suradnji u gra─Ĺanskoj inicijativi Referendumski ustanak.
 
Javnost i medije transparentno i pravodobno ─çemo izvijestiti o svim bitnim detaljima u vezi inicijative, a javno ─çemo objaviti imena svih grupacija gra─Ĺana koje su nam izrazile podr┼íku. 

http://referendum.co/