Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Donosioci Svitanja 17. poglavlje


Poglavlje XVII - Jezik SvjetlostiAvatari i majstori su sada proželi mrežni sistem ovog svijeta, donoseći sa sobom njihov lični alat za podučavanje. Alat koji se koristi na ovoj planeti spada u artifakte koji nisu iz vaše dimenzije, simbolične forme koje bukvalno imaju svoj vlastiti život. One tvore ono što je poznato kao Jezik Svjetlosti.

Vi ste implantirani s jednom strukturom, geometrijskom formom, koja podstiče određene informacije unutar vas. Ona takođe potpomaže, za one koji rade s vama, slanje informacija direktno u vaše biće. Velika većina vas je implantirana, a ako niste sada onda ćete uskoro biti ukoliko izaberete to da se otvorite i uskladite. Nitko nije implantiran ko to nije izabrao. Ta struktura jezika svjetlosti je jedan način primanja informacija i energije da bi se potpomogao vaš razvoj. To je jedna metoda učenja bez potrebe da se to čini uz pomoć knjiga ili vašeg intelekta. Ona uključuje otvaranje sebe vjerovanju da stvarno postoji jedna hijerarhija, ogromna i izvan vaših mogućnosti shvatanja, koja radi sa čovječanstvom još od njegovog početka.

Ta hijerarhija radi s ljubavlju, ona njeguje ono što vi jeste i u stanju je da vidi kroz vremenske mehanizme koji su šifrirani u planeti da je svijest spremna za evolutivni skok. Postoji oko 144,000 članova ove duhovne hijerarhije koja je upletena u mrežni sistem ove planete u ovom vremenu. Svaki majstor ima svoj vlastiti pečat koji predstavlja jedan dio Jezika Svjetlosti, a vi imate 144,000 energetskih pečata koji će na kraju biti uljeveni u unutrašnjost vašeg bića.

Na početku, vi ćete raditi sa dvanaest formi koje je tijelo u stanju da izdrži. Mnogo kasnije, kada dođe do transformacije, doći će i do infuzije cjelokupnih 144 000 simboličkih jezičkih struktura kroz vaše biće. To će biti jedan razvoj koje se ne može objasniti u ovom životnom vijeku. Ta mutacija predstavlja jedan proces koji se odvija unutar vas koji će vam dozvoliti da se prebacite u jednu drugu doživljajnu oblast.

Svaka osoba na ovoj planeti ima potencijal da se pokrene kroz ovu mutaciju. Mnogi će zaustaviti ovaj proces zato što oni žele da se usklade sa višom sviješću. Kad ste svjesni toga ko ste vi, to je jedna stvar. Kad postanete svjesni božanske svijesti koja sije svoje sjeme na ovoj planeti – jednog ogromnog intelekta, koji voli i koji radi s vama – i kada prizivate tu svijest sa željom da postanete jedan njen dio, tada vi budete implantirani sa geometrijskim oblicima.

Te forme koje se implantiraju dolaze u raznim oblicima kao što je piramidalna struktura. Zašto je piramida toliko važna? Na ovoj planeti i kroz cijeli kosmos, piramidalna struktura se koristi kako bi predstavila jedno ogromno jedinstvo svijesti. To je struktura koja je najteža za napraviti sa svim svojim mnogobrojnim aspektima, a to je i struktura perfekcije. To je jedna struktura koja skuplja energiju sa Zemlje i šalje je napolje.

Geometrijski oblici lopte i spirale takođe će biti implantirani u vas. Spirala je omiljena kod mnogih od vas zato što ste vi boravili unutar mnogih kultura i društava gdje je spirala korišena kako bi se saopštile mnoge ideje. Takođe će biti implantirane strukture paralelnih linija i prizme. A, naravno, tu će biti i struktura Merkaba vozila, koja je jedna peto-strana figura.

Ta petostrana figura predstavlja figuru ljudskog bića u svom najneograničenijem stanju, potpuno slobodnog čovjeka. Neki od vas poznaju to kao simbolični oblik po imenu merkaba vozilo. To je crtež čovjeka bez ikakvih ograničenja. To je ljudsko biće koje je sposobno da leti, što je nešto što većina vas misli da vi to ne možete. Taj implant dolazi onda kada se istinski posvetite nečemu što prethodno nije bilo moguće.

Koji će implant biti implantiran u vas zavisiće prije svega od vašeg zahtjeva za usklađivanjem. To će takođe zavisiti od vašeg vjerovanja u to da su ti entiteti odlučili da vam stoje na raspolaganju ukoliko vi odlučite da stojite njima na raspolaganju. Kad počnete da se otvarate i dozvolite onome što nazivate čudima ili veličanstvenim događajima da se manifestuju u vašem životu, oni će to početi.

Mnogi od vas će početi sa implantom kruga zato što on predstavlja Božju-formu jedinstva i cjelokupnosti. Neki od vas će izabrati da implantiraju piramidalnu strukturu jer ste imali mnogo životnih vijekova sa otkrivenim ili još uvijek neotkrivenim piramidama na cijeloj ovoj planeti. Vi mislite da je ova realnost poznata, međutim, postoje mnoge stvari koje su još uvijek neotkrivene zato što se one kližu iz jedne realnosti u drugu. Duboko u džunglama, postoji mnogo zakopanih piramida iznad nasipa zemlje. Postoji još mnogo čuda za otkrivanje.

Oni od vas koji su voljni da povjeruju da granice stvarno ne postoje biće u stanju da uzmu merkaba strukturu i pokrenu se van ove planete dok još uvijek žive na njoj. Želja da učinite to mora postojati u vama ukoliko ćete biti implantirani sa Merkabom. Neki od vas su već pokušali da putuju s tim i vi znate kako se to može koristiti u vašem biću.

Kada vi iskreno pozovete Merkabu k sebi i voljni ste da dobijete osjećaj šta to stvarno znači – biti neograničena svijest koja putuje s vašim tijelom, a da pri tome vaše tijelo ne napušta ovu planetu – to je momenat kada će doći do implantiranja. Merkaba nije najviši implant, kao što ni ne postoje najviši i najniži implanti. Do implantiranja dolazi onda kada to odgovara vašem ličnom razvitku. Jednom kad postanete implantirani, doći će do jednog neprekidnog procesa dolaska novih formi u vaše biće.

Vi ne izabirete svjesno te forme koje će biti implantirane u vas. Međutim, vi izabirete život kojeg imate i koji vas otvara ka strukturama Jezika Svjetlosti. Vi svakog dana izabirete ono što je za vas važno. To je vaš pristup tim formama. Kroz taj brak energija, na kraju ćete svi vi sadržavati ovaj alfabet svjetlosti unutar vaših bića i taj alfabet svjetlosti će vas podučavati. Ako ste sanjali geometrijske oblike, onda je to indikacija da ti oblici rade s vama. Ili ste možda voljeli proučavati geometriju u školi. Ako želite znati čime ste implantirani, onda vidite koji vam oblici najčešće padaju na pamet ili vam izgledaju većim od ostalih. Postoje i mnogi oblici koji čak nemaju ni svoje ime. Biće i takvih oblika koje ćete moći prepoznati i koji će kasnije promijeniti svoj oblik u formu koju vaša svijest neće biti u stanju prepoznati.

Spirala je jedna od osnovnih formi geometrije Jezika Svjetlosti. To je jedan most, učenje po samom sebi. Njen oblik je kodiran informacijama i kada putujete spiralom, to vam se može činiti kao beskrajno. To vam pokazuje da je putovanje po unutrašnjosti vašeg bića beskrajno, isto kao i putovanje izvan vašeg bića. Vi ćete, kao vrsta, biti u stanju da razdvojite svoju svijest, moći ćete ići u oba pravca tako da svijest može da se poveže. Krećući na beskonačno putovanje unutar vas i beskonačno putovanje izvan vas, vi ćete se priključiti jednoj povezanoj spirali u kojoj se nalazi univerzalna istina.

Mi smo rekli da ćelije vašeg tijela sadrže istoriju cijelog univerzuma. U najboljem slučaju, vi ćete spoznati postojanje ove zlatne biblioteke unutar vas za vrijeme ovog životnog vijeka i naučiti kako da čitate ono što se tamo nalazi. Praćenje unutrašnje spirale je jedan dio tog putovanja. Trik je u tome, da se ide u oba pravca, unutra i napolje, kako bi se shvatilo da je to jedno te isto.

Spirale postoje u mnogim dimenzijama. Kad vizualizirate spiralu, vi osjećate da je poznajete ali ipak, vi u početku poznajete samo jedan njen aspekt. Kad počnete da odrastate sa spiralom, shvatićete da ona ima toliko mnogo dimenzija da vi možete provesti ostatak beskonačnosti – koristeći vaše pojmove, proučavajuće je. Ona raste. Spirala je ključ za dosezanje onoga što se nalazi unutar vas. Vaša DNA je u obliku spirale. Spirale su svuda oko vas, a Jezik Svjetlosti putuje po svjetlošću-kodiranim vlaknima koja se takođe oblikuju u spiralnu formu. To je nešto što ima doživljajnu suštinu i to će za vas rasti.

U vašim meditacijama, osjećajte kako vas nosi spirala isto kao kad bi jahali na nekom tornadu. Vizualizirajte sebe kako vidite jednu spiralu koja vam se približava kao neki tornado. Onda, umjesto da bježite od njega, ostanite tu i osjetite kako vas on zahvata u svoju unutrašnjost. Uzjašite ga, to su jedna vrata za druge realitete.

Ovi geometrijski oblici i forme Jezika Svjetlosti predstavljaju jedan skup doživljaja individua koje su se inkarnirale na ovoj planeti, kršile i prevazilazile zakone čovječanstva, budile se ka visokim sposobnostima, a onda se manifestovale u vidu jezika i geometrijskih komponenti. Nekad su na ovoj planeti te energije postojale kao ljudi i žene. Oni su evoluirali sebe u te geometrijske simbole tako da oni postoje u toj sferi aktivnosti isto kao što i vi postojite u vašem tijelu. Ti entiteti egzistiraju u jednom jezičkom sistemu ili geometrijskom sistemu.

Postoje univerzumi takvih sistema, a u ovim vremenima vi dobijate posjete iz tih univerzuma. Postoje i krugovi i drugi geometrijski oblici koji se postavljaju u žitna polja i koji su vama sada neobjašnjivi. Te oznake/utisnuća ili imprinti, predstavljaju frekvencije a ne neki proces ili radnju. Postoji jedna pjesma ili priča ili jezik koji se implantira na površinu Zemlje uz pomoć jezičkih simbola. Ti simboli dolaze kako bi ostvarili jednu određenu frekvenciju i njihov broj će se povećavati.

Na kraju krajeva, neki od vas će graditi i kuće u geometrijskim oblicima koji nisu samo pravougaonici ili kocke. Mnoge nastambe na Plejadama nemaju oblike koji su vama znani, a tamo je poznato to da oblici i uglovi drže energiju. U astrologiji je poznato to da određeni uglovi imaju energetske tačke i da se određene stvari dešavaju u određenim uglovima. Isto tako je i sa geometrijskim oblicima. Velika piramida je sva u vezi s korištenjem uglova i oblika. Energija se skuplja u uglovima i geometrijskim oblicima i u formama, a vi možete naučiti kako da pravite te oblike i živite u njima ili oko njih. Energije se formiraju i prenose na taj način. Vi ćete takođe otkriti da određene energije imaju određenu moć, a da neki uglovi mogu biti neprijatni za vas kad boravite u njima. Ponekad je bolje spavati u centru sobe nego da stavite svoj krevet u ugao od devedeset stepeni, zato što uglovi od devedeset stepeni ‘zaključavaju’ energiju. U centru sobe, energija teče oko vas.

U tro-dimenzionalnoj realnosti, mnogi portali se otvaraju kako bi omogućili evoluciju na Zemlji. Jedno vrijeme, ova planeta je bila zapečaćena i stavljena u karantin, zato što su ovdje postojale neke sile koje su ratovale. Na ovoj planeti je bilo nevjerovatno velikih ratova, a neki tragovi tih ratova još uvijek postoje u vidu potpuno pustih područja na ovoj planeti. To je bilo vrijeme haosa i konfuzije, kada su Bogovi Stvaratelji ratovali protiv Bogova Stvartelja.

Za vrijeme poslednjeg talasa ratova, prije nekih deset do dvanaest hiljada godina, Zemlja je bila zapečaćena zato što su bića koja su djelovala na bazi svjetlosti izguba tu bitku. Znate, svjetlost ne pobjeđuje uvijek. Svjetlost nije uvijek pobjednik u onom smislu kako vi gledate na pobjednike, jer svjetlost mora učiti kako da se integriše sa svim dijelovima sebe. Pra-Stvaratelj je u svim stvarima, a svjetlost i mrak su dijelovi Pra-Stvaratelja. Odatle, svjetlost mora u sebi integrirati i mračne dijelove sebe.

Vrijeme je orkestriralo i povezivalo događaje. Jedan određen broj vremenskih ciklusa morao je da prođe nakon tih poslednjih ratova, da bi se nakon toga energetski portali na ovoj planeti mogli ponovo otvoriti, tako da svjetlost može ponovo ući. To je upravo ovaj vremenski period. Svjetlost se sada navodi da još jednom dođe na ovu planetu i ona se povećava svakog dana. Da bi ta energija mogla napraviti svoj put kroz vašu svijest, ona se mora smjestiti na ovoj planeti.

Inteligencija se probija u obliku talasa koji obrazuju geometrijske oblike na Zemlji. Ne radi se o tome da neki svemirski brod sleti dole, napravi znak u žitu tokom noći i onda odleti. Iako neki krugovi jesu nastali usljed slijetanja letjelica, inteligencija se može zamaskirati u koji god oblik ona to želi, a inteligencija veoma često dolazi u obliku talasa. Doći će vrijeme kada će Zemlju zapljusnuti jedan talas svjetlosti.

Inteligencija je izvan govorne riječi i izvan pisane riječi, jer je to frekvencija koja ponekad dolazi u geometrijskim oblicima. Pitagora je nazirao samo konture svega toga, ali njegovu geometriju drugi nisu mogli razumjeti. Geometrija je jedna evoluirana inteligencija, skup doživljaja koji mogu prenjeti ogromne količine informacija. U stvari, znakovi u žitu se prave po cijeloj ovoj planeti uz pomoć zvuka koji je iznad ljudskih frekvencija, kako bi se implantirali ti jezički oblici. U početku, u mnogo navrata, ti oblici su bili krugovi. Oni će onda evoluirati u trouglove, linije i mnoge druge stvari.

Ti znakovi u žitu najzastupljeniji su u Engleskoj i po cijeloj Evropi. Međutim, njih takođe ima i na području koje je prije bilo poznato kao Sovjetski Savez i Južna Amerika. Oni se čak pojavljuju i u SAD, mada se neki ljudi trude da se to prikrije. Mi znamo da neke od vaših radio i TV kuća planiraju uskoro da naprave emisije o tim znakovima u žitu. Vidjećemo koliko će se oni praviti da ništa ne znaju o njima. To će biti interesantno.

Ti geometrijski oblici su kao hijeroglifi. Hijeroglifi i piktogrami rezbareni u kamenu na ovoj planeti podrazumijevaju sličnu manifestaciju inteligencije. Drugim riječima, ukoliko bi neko čitao hijeroglife urezane u Rozeta Kamenu (Rosetta Stone, prim. prev.) ti hijeroglifi bi mu govorili jednu stvar. Kad bi se neko uspjeo sjetiti tajnog jezika sveštenika, ti hijeroglifi bi mu pričali jednu drugu priču. A kad bi neko bio u stanju da razumije jezik Bogova Stvaratelja, onda bi mu ti hijeroglifi govorili nešto potpuno drugačije.

Ti krugovi i drugi geometrijski oblici koji se postavljaju na Zemlju su tu kako bi vam pomogli da održite svoju frekvenciju i da njome upravljate i kako bi vas ohrabrili da živite svoju svjetlost. Oni vam stavljaju na raspolaganje frekvencijsku informaciju na jedan veoma suptilan način, a niko ih još uvijek ne može potpuno objasniti.

Ti geometrijski oblici su svi povezani jedan s drugim, a ako bi se oni pojavili svi zajedno i odjednom na žitnom polju nekog farmera, onda bi im se sigurno nešto odmah desilo. Oni su raspoređeni od jednog do drugog kontinenta a oni pokreću jedan pojas frekvencija oko ove planete koji će pomoći da se aktivira mrežni sistem Zemlje. Oni će vam omogućiti da se ne osjećate toliko čudno u vezi sa svim onim što znate i da se osjećate ugodnije kako bude dolazilo do promjena u frekvencijama.

To je samo malo od onoga što znakovi u žitu rade. Oni su prilično interesantni. Mnogi od njih su dizajnirani i konstruisani od strane onih koje neki nazivaju ‘Ascended Masters’. O njima takođe postoji jedan vic. Vi morate razumjeti to da neka bića, kako postaju razvijenija, tako razvijaju i jedan ogroman smisao za humor. Oni vide humor u svim stvarima.
Kao što smo rekli, geometrijski oblici i forme su nosioci inteligencije. Oni su frekvencijski talasi koji se mogu modulirati i mijenjati.

Geometrijski oblici koji dolaze na Zemlju su nešto slično energetskim kapijama ili energetskim (‘hijero’)glifima. Oni sadrže inteligenciju i sastavljeni su tako da povežu i naprave jednu inteligentnu energetsku mrežu oko ove planete. Ta energetska mreža će imati jednu frekvenciju koju će čovječanstvo moći koristiti da bi evoluiralo.

U ovo vrijeme, ovaj jezik još uvijek nije potpuno prisutan na ovoj planeti. Ti glifi dolaze na Zemlju kao rezultat jednog određenog razvitka svijesti. Oni rade na mjestima koja su tzv. vorteksni centri, koji ih sada privlače unutra. Preko milijardu godina, otkako je Zemlja u orbiti, ovi su centri bili su prekriveni i zakopani. Neki od njih su postali latentni, a mnogi od njih se sada ponovo bude zato što plomba oko ove planete počinje da se kida.

Znakovi u žitu su jedan vanjski izraz svijesti. Oni dolaze u vašu realnost kako bi vam pokazali da racionalni um ne može kontrolisati sve podatke, bez obzira koliko bi on to volio. Ta događanja se ukrštaju sa kodiranjem svijesti svih ljudskih bića. Kad god se realnost ne može objasniti, u svijesti se formira jedna nova prostorija.

Znakovi u žitu su potpuno van logičkog uma. Odatle, oni prisiljavaju ljude da prošire svoj koncenzusni pogled na svijet, jer realnost, onakva kakva je prije bila dizajnirana, ne može obuhvatiti te događaje kao jednu mogućnost. Oni su okidač. Oni navode realnost na to da se ona pokrene izvan svojih vlastitih granica.

Postoji određeni broj razloga za postojanje znakova u žitu. U suštini, oni postoje da bi natjerali ovu realnost da se pokrene – da vas navedu na to da osjećate a ne da razmišljate. Većina onih koji istražuju te znakove, razmišljaju ih, umjesto da ih osjećaju. Velika Britanija je zasuta njima zato što, u globalu, Britanci imaju veoma logički orjentisanu svijest. Međutim, u područje Britanskih Ostrva utisnuto je mnogo megalitskih spirala i kamenih oblika koji su intezivno utiskivali u stanovništvo intuitivne sposobnosti.

Taj fenomen ne sadrži u sebi nikakvu logiku. On navodi jedno logički orjentisano društvo da prizna nešto što nema smisla, a to se radi na jedan zabavan i očigledan način bez stvaranja prijetnje bilo čijem pogledu na realnost. Ukoliko bi negdje došlo do spuštanja svemirskih letjelica, došlo bi do uznemirenja ljudi. Kad se koncentrični krugovi polože u jedno žitno polje a njihove stabljike se pri tome ne lome i ne umiru, onda se niko previše ne uzbuđuje. Da li sada razumijete kako se ove energije igraju s vama? Neke stvari treba raditi tako da se pri tome ne preopterećuju vaša strujna kola.

Taj jezik se uvodi na ovu planetu kao jedna priča, - jedan glif informacija koji sadrži jednu frekvenciju, kako bi vam pomogao da vi održite svoju vlastitu frekvenciju. Kako se vi budite, tako je i drugima lakše da vas pročitaju i prepoznaju. Vi se cijelo vrijeme nalazite pod nadzorom jer postoje uređaji koji prate evoluciju i lokaciju svijesti. Kad svijest jednom dostigne određeni stupanj, dovodi se pomoć izvana kako bi se osnovale druge životne oblasti te frekvencije.

Drugim riječima, recimo, vi otvorite jedan restoran i on postane veoma popularan. Vi njime upravljate, održavate ga i prodajete dobru hranu. Onda vam neko dođe i kaže, "Šta misliš o lancu tih restorana? Hajde da te posvuda proširimo.”

Ti geometrijski oblici vam pomažu da proširite frekvenciju posvuda po ovoj planeti i da tu frekvenciju održavate. Oni vas podižu i dovode do jednog novog nivoa dostignuća.