Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Kasiopejske transkripte-1998-03-14


14.03.1998. F., AK, V, Ark, Laura

 

P: Pozdrav.

O: Pozdrav.

P: I koga imamo sa nama večeras?

O: Jalun.

P: I kroz kuda prenosite?

O: Kasiopeju.

P: Sad, Violeta je sa nama ovdje večeras i rekla je da će morati otići kući ranije, pa prvo odgovorite na njena pitanja. (V) Pa, nakon prošle noći i našeg razgovora, nisam tako sigurna da...

O: Violeta bi sebi učinila uslugu da nije tako zabrinuta za odlazak.

P: (V) Nisam uznemirena da idem. Pretpostavljam da imam jedno pitanje: radili su mi krvnu sliku; da li su moji rezultati točni?

O: Neki.

P: (V) Možete li mi reći što je pogrešno?

O: Kolesterol.

P: (V) To je jedina stvar koju su otkrili u krvnoj slici da je, znaš, pa baš nije normalna. Pa, da li je moj kolesterol više ili manje abnormalan nego što su oni identificirali?

O: Povišen.

P: (V) Dobro, razumjela sam da trebam kontrolirati to kroz dijetu. Da li je kolesterol neminovan i zastrašujući kao što su oni rekli za naše tijelo, visoki nivoi?

O: HDL i LDL, dvije različite kategorizacije.

P: (V) Dobro. Oni su rekli da je dobar kolesterol bio viši zajedno sa niskim kolesterolom. Da li je ono o čemu vi govorite?

O: Da.

P: (V) Dobro. ... Imam recept da napravim ultrazvučni pregled svoje žučne kesice. Međutim, otkako sam koristila "zapper" već dva dana mi nije toliko smetalo, i onda razmišljam da vjerovatno i nema smisla pokušavati napraviti nešto jer ionako nemam novca... Pretpostavljam da je ono što ću vas pitati je da li je vrlo važno to napraviti – da li ima tu nešto, što može biti identificirano, jer ako nema, ne želim to raditi. Ima li tamo nešto za pronaći? Kamenci...

O: Identifikacija je u rukama identifikatora.

P: (V) Dobro, dozvolite mi da to stavim u vaše ruke. Možete li vi otkriti problem sa mojom žučnom kesicom kao i što znače moji simptomi?

O: Sluz i skupljanje tekućine u cijelom žučnom sistemu, ne samo u žučnoj kesici.

P: (V) Ne razumijem to skupljanje tekućine... Razumijem sluz... (L) Pa, sluz je kao pohranjivanje, a skupljanje tekućine znači da je statično... Ne teče na odgovarajući način – sakuplja se. (V) Da li mi je ovaj zapper poslednjih par dana pomogao, jer se ja osjećam mnogo bolje?

O: Zapper pomaže privremeno uništavanju bakterija, virusa, živih organizama parazitskog porijekla, koji opstaju u već spomenutim problemima. Ali je korisno inicirati dalje akcije da bi se dobio duži period olakšanja i oporavka.

P: (L) Mogu li ja postaviti pitanje: ako ona ne bude inicirala dalje akcije, što bi bio rezultat?

O: Moguće je da se kolecistitis razvije do određene točke. Također je moguće da se pojavi nekoliko hepatitiskih pa čak hematitičkih problema.

P: (L) Hepatitični je jetra, hematitični je krv, neznam šta je kolecistitis... (F) Upala žučne kesice ili njena infekcija. (V) Ali, moju krvnu sliku su vidjeli bez povišenih bijelih krvnih zrnaca – bez infekcije. (F) Rekli su da je moguće možda u budućnosti. Ti si pitala što bi bilo u budućnosti ako ništa ne učiniš... (V) Ne, to je ona pitala... (F) Pa, onda ti pitaj šta će se desiti. (V) Ali to je ona pitala... (F) Ali to je uvijek istina za sve koji imaju problema sa žučnom kesicom... Ako ne učine ništa to ih na kraju odvede u smrt. (L) Oni su rekli da ima sluz u jetri, da su nakupine tekućine u jetri veće nego da je žučna kesica. Rekli su da možeš imati i ozbiljnijih problema sa svojom žučnom kesicom. (F) Oni su također rekli da je hepatitis mnogo ozbiljniji. (A) Pretpostavljam da ona želi znati što da radi u vezi s tim. (V) Točno. Vi ste rekli da je korisno inicirati dalje akcije. Možete li me posavjetovati koje su to akcije?

O: Zemljakinja omogućava odgovor, zar ne?

P: (V) Oni govore o tebi. (L) Preporučljivo je... ranije je V pitala ako je u redu koristiti zapper dok imamo seansu, da li će to prekinuti strujanje energije, ili je u redu.

O: U redu.

P: (V) Sad, iz znatiželje, iz onog što sam ja razumjela i iz onog što smo gledali iz akupunkture i meridijana, da jetra – meridijan koji prolazi kroz jetru i žučnu kesicu – također ide sa meridijanom koji prolazi kroz ženski hormonalni sistem. Međutim, primijetila sam da kada imam svoj ciklus i prije nego počne, bol je mnogo ozbiljnija u tom trenutku, ali nakon ciklusa bol nije strašna. Postoji li veza? Doktor nam neće reći da postoji veza.

O: Vaš "ciklus“ stavlja vaš fiziološki sistem pod neku vrstu stresa, tako smanjuje vaš fizičko-biološki imunitet.

P: (L) Dozvolite da vas pitam ovo: Violeta je zaključila, zbog onoga što joj ljudi govore, uključujući i doktore, da ona prolazi kroz menopauzu i da je to uzrok... (V) Ja znam simptome koje imam... (L) Čekaj malo (V) Nikada mi to doktor nije rekao... (L) Ona vjeruje da prolazi kroz menopauzu. Ona je još uvijek premlada da bi prolazila kroz menopauzu. Međutim, ono što se ja pitam je to da neki drugi problem možda ne kreira simptome koje ona tumači kao menopauzu, pošto su sistemi povezani sa meridijanima?

O: "Menopauza“ je često izazvana od strane drugih faktora. Moguće je za biće trećeg denziteta da to produži do kasnog doba, ako znaju kako.

P: (V) Neznam zašto bi neko želio to napraviti. (L) Postoji mnogo razloga, jer kada se jednom zaustaviš, postoje određene moći kreativnosti u područjima van fizičkog, koje ti više nemaš i niti jedno dalje napredovanje ni u jednom od tih područja više nije moguće u tom tijelu. Kada ste u menopauzi, vi završavate svoje napredovanje... (V) Razumjem, Laura. Ono što mi je rečeno ove nedelje je da su otkrili da žene koje su imale podvezivanje jajovoda (sterilizaciju) u stvari dobivaju menopauzu ranije. Međutim, kada sam ja napravila svoju sterilizaciju, rečeno mi je da apsolutno nema nikakvih propratnih efekata od toga. Da li je istina da podvezivanje jajovoda (steriliziacija) dovodi brže do menopauze?

O: Istina je da onaj tko je mudar neće vjerovati glasnim i smjelim tvrdnjama koje dolaze iz vašeg medicinskog sistema, jer su oni motivirani od strane intezivne OPS energije. Također, oni su dokazali da češće griješe nego što su u pravu. Možda je mudro da zadržite posjete i konzultacije sa već spomenutim "utvrđenjem“ u slučajevima fizičke traume, i hitnim slučajevima, jer je to "mjesto" za tužne entitete. Kronična stanja, dobrostanje, prevencije, itd. su područja homeopata i naturopata, jer svi oni su inspirirani od strane OPD 4. denziteta.

P: (V) Ali, pitat ću vas sve da li menopauza dolazi ranije zbog sterilizacije. (L) Ti si također napomenula da su oni obećali da to nema nikakve propratne efekte, i ono što su ti u osnovi govorili je da su te u stvari lagali. (V) Shvatila sam to. Nakon što sam imala moju sterilizaciju, imala sam užasan PMS. (L) Takođe su rekli da talidomid nema propratne efekte. (F) Rekli su da nema propratnih efekata uopšte. (V) Onda, možemo li postaviti pitanje? Da li sterilizacija uzrokuje ranu menopauzu? (L) Ti si ih upravo citirala time što su oni da je to tako. (V) Citirala koga? (L) Ti si upravo rekla da su oni sada saznali da je to ... (V) To je ono što sam ja pokušavala da ih pitam da li je ono što mi govore istina ili ne?

O: Šta vam lekcija u prethodnom odgovoru govori?

P: (V) Da su pogriješili prvi put tako da vjerovatno griješe i drugi put... ne znam. To je bilo jednostavno pitanje! (L) Ali ako ti je jednostavno dan odgovor, nećeš naučiti ništa o tome kako da se zaštiti sledeći put... Oni žele da ti misliü. (V) Ono šta oni govore sa tim... Dozvoli mi da mislim sama. (L) Dobro. (V) Govoreći ovo ... da li su sve laži. (L) Bili su jedni, doktori, koji su govorili da nema propratnih efekata. Međutim, sada govore da postoje propratni efekti. Ko sada govori da postoje propratni efekti? (V) Žene viču i vrište u vezi toga. (L) Znači to je razlika. (V) Ona je otkrila kada je radila svoj pregled, da je grlić materice ispoljavao tačne znakove ... zašto uopšte i pitam ovo? ... Ispoljavao tačne znakove estrogenog nedostatka. Možete li mi reći da li ja patim od nedostatka estrogena, jer nešto uzrokuje veliko noćno znojenje, nesanicu...

O: Moja draga, svi ti simptomi su normalni i vi ste blizu jezgru jednog ogromnog i ekspanzivnog znanja koji će produžiti vaš sadašnji treći denzitet postajanja samo ako vi dozvolite lekciji da „klikne“ na mjesto. Povezivanje sa onima koji su u vašem prisustvu sada se već pokazalo kao jedna eksplozivna pozitivna stvar i šireće iskustvo za vas. To je potencijalno dobrotvorno milionima onih koji će biti kontaktirani kroz mreže koje tek treba biti ostvarena. Zato, vjerujte... gledajte ... promatrajte... slušajte... i učite... rastite i širite se, evoluirajte i transformirajte se i ujedinite se kvadrilion puta kvadrilion da bi dobili iz ovog dijeljenja!!!

P: (V) Moj bože, to je strašno tamo! (L) Da, pokušavao je letjeti preko broda! (F) Kvadrilion puta kvadriliona? To je mnogo! (L) Možda oni samo govore o individualnim ćelijama! (F) Možda oni govore o civilizacijama! (L) Zvijezdama, možda! Zašto se zaustaviti na Zemlji. (V) Znate, nešto se dešava samnom u poslednje vrijeme, i to bi možda moglo biti onaj „klik“. Osjećam se kao da stojim postrani budućnosti. (L) Moraš da napraviš neku vrstu izbora? (V) Ne, ne znam da je to izbor, to je kao da osjećam da trebam da promijenim moju vibraciju, ili da promijenim nešto da bi bila u mogućnosti da krenem u to što sam vidjela. Ne znam. Zaista bih voljela da pitam o tim beznadežnim stvarima. Ta urnebesna mala vizija koju sam dobila ovog jutra o boci očajanja, koja je u božije ime... odakle je uopšte došla? Da li je došla iz mog uma; ili je došla iz žive energije? Živog očajanja? To je jednostavno bilo suviše zabavno. Bilo je zabavno. Bilo je urnebesno. Šta je osnova toga?

O: Misli!

P: (V) Pa, ja bi željela misliti da sam se riješila nečeg – očaja i pilula? U uzimanju bilja ja sam ...

O: Možda je očaj nešto kao „antibiotik“ četvrtog denziteta za liječenje očaja. Ako je tako, možda bi neko bio mudar da iskoristi to, radije nego da ga odbaci. Više sreće drugi put.

P: (V) Znači, kada sam odbacila moju bocu očajanja, ono je znači isteklo iz mene I napustilo me? To je ono što oni govore. Jednostavno nisam mislila da je stvarno. Kako sam dovraga ja mogla to znati? U trećem denzitetu, očaj nije dobra stvar. Niko ga ne želi. (L) Zvuči kao da tu postoji neka tema oko toga. Pitaj za očaj, s čim je povezan. (V) Možete li podijeliti samnom to o očaju?

O: Možda bi bilo bolje ako bi ti podijelila sa nama!

P: (V) Pa, šta je očaj? (L) Da li osjećate očaj i ne želite da ga pokažete? (V) Ja mislim da je to više, osjećanje kao... znate... bila sam u očaju neko vrijeme – samo podizanjem moga sina... ili kao da neznam ni jedan drugi način da postojim. To je kao da ne poznajete nikakvu sigurnost. To je kao da sad ja govorim da nikada nisam upoznala ni dan sigurnosti u mom životu, a skoro sam četrdeset godina stara i to ne čini da se osjećate dobro. (L) I ne osjećaš to sada sa Danniem? (V) Nije na njemu da vrednuje kakva sam je osoba. (L) Niko ne kaže da je to sporno. (V) Šta je onda tvoja poenta? (L) Samo sam te pitala zašto se više ne osjećaš sigurno sa Danniem? Nisi odgovorila.

O: Sigurnost se traži u granicama, ali se može naći i unutar i izvan njih.

P: (V) Teško je pretočiti u riječi ono što ja osjećam. Siguran sam da zato podrhtava ispod umjesto da izađe van... Bože pomozi mi ako ikada izađe vani, kao ću reagovati? Neznam šta da kažem. (L) Možda je tu karmička dinamika prošlog života koja, ako bi ju poznavala, bi otvorila tvoje razmišljanje o tome. Ne znam. (V) Da li ti govoriš da je očaj iz prošlog života? (L) Ne, ja samo sugerišem to kao tačku počinjanja za pitanja tako da ti možeš početi, da ti možeš ograničiti to i doći do glavnw teme. Samo moraš početi negdje. (V) Pa, mislim ako je to bilo ono što mi je pokazano, to je onda jedna tema ... (L) Onda počni postavljati pitanja... (V) Ne znam kako! (L) Pa, počni jednostavno... Da li je očaj u vezi sa prošlim životom ili sa tekućim životom... samo ga počni ograničavati nekako. (V) Da li je osjećam taj očaj zbog ishoda iz prošlog života ili iz ovog života?

O: Oboje.

P: (V) Da li je to ishod iz mog odnosa sa mojom majkom?

O: Kao drugi „slajd“ u vrtuljku projektora.

P: (V) Šta? Ne znam šta to znači. (L) Možda to znači da je to jedna od mnogih tema u tom vrtuljku... (V) očaja... Moj vrtuljak očaja... (L) U vrtuljku koji se proteže kroz teme mnogih života?

O: Blizu.

P: (V) Jedno od mojih naj-očajavajućih stvari sada je moje gađenje prema čovječanstvu i onome što rade, i kako je prljavo to sve... ali to je vjerovatno još jedan slajd u vrtuljku projektora. Tako da je oboje. To je i prošli i sadašnji život. To je prilično duboko.[Smijeh] (L) Stani na sekund. Ti si upravo pričala o čovječanstvu i tvom gađenju nad njima... (V) Mi pričamo o ovome... (L) Dozvoli mi da završim. Da li ti gledaš na malo dijete koje uprlja zemljom svoje hlače kao na gadljivo? (V) Imali smo već tu konverzaciju... opet i opet... (L) Da li je tvoja majka gledala na tebe kao na objekat gađenja? (V) Ne znam, i znaš šta, pitam se... (L) Gdje si dobila taj očaj i gađenje prema čovječanstvu kada ZNAŠ da oni nemogu pomoći sebi jer su takvi kakvi jesu, kao mala djeca koji isprljaju zemljom svoje hlačice, i nema ništa što ti možeš uraditi u vezi toga? (F) Uostalom, to je kao da kažeš „o moj bože“! Taj čas iz dječijeg vrtića preko puta... oni su toliko užasni i gadni... ja ne mogu živjeti sam sa sobom zbog toga... jedini ljudi koji imaju neko pravo da žive su promovirani doktori na planetu. To je jednostavno ono što je čovječanstvo zadesilo da bude... naravno, obeshrabrujuće je ako želite gledati na takav način, ali, u drugu ruku, to je jednostavno ono što se dešava.. (L) I baš kao i vrtuljak, ne možete biti u poziciji gdje ste vi, sve dok i drugi slajdovi ne budu na njihovim pozicijama. To je kao krug. Vi ste tamo gdje ste. Ako oni ne postoje, nećete ni vi. Čak i ako su za gađenje... (V) To je manjak brige koji ja ne razumijem... jednostavno ne razumijem. (L) Oni su jednostavno takvi kakvi su. (V) Nisam sretna sa njima i nisam sretna ni sa sobom, sa oboje. (L) Pa, tu imaš problem. (V) Ako sam izabrala da budem na ovom planetu, to je iz nekog razloga, šta je dođavola taj razlog? (L) Bolje to saznaj! (V) A nisam se trudila? (L) Mislim da jesi. (V) Koja je tvoja svrha što govoriš to? (V) Zašto si tako osjetljiva sa svim što neko kaže ili izrazi da misliš da je to lični napad na tebe. (V) Jer ja to tako osjećam. (L) Zašto se onda jednostavno ne opustiš i pustiš druge ljude da budu i pričaju baš kao što oni puste tebe? To je rečeno kao šala. (V) Pa, ne ide mi sa šalama najbolje u poslednje vrijeme. Nije to samo s tobom, to je sa svima. (L) Znam, i skačeš na mene i na svakog oko tebe; Na tvoje profesore iz škole, Dannia, Fredia, svi smo bili šutnuti od tvoje strane... (V) Fredi, kada sam poslednji put tebe šutnula? (F) Zadnji put kad sam bio u tvom prisustvu... izvini, ali je istina. (A) Ja imam pitanje: Da li bi mi trebali biti sretni u ovom životu. (L) Pa, ako nisi, onda nešto ne radiš dobro. (A) Da li je to tačno?

O: Ne, nije.

P: (L) Ja mislim da bez obzira šta se desi osoba treba da ima pozitivan stav o tome.

O: Svako ima individualan profil karmičke lekcije.

P: (L) Dobro, uvidjeli smo poentu. (A) Sačekajte samo malo... dozvolite mi da pitam... (L) Pa, nemojte skrenuti od V jer ona još uvijek radi na svojim temama... (V) Ne, mislim da smo završili... (A) Ona kaže da je nesretna, i ja sam nesretan... (L) I oboje vas šutate sve koji vas okružuju... (Ark) I nijedno od vas neće da preuzme odgovornost za to... (A) Violeta je u istom čamcu. Ja sam trebala biti nesretna u ovom životnom dobu?

O: Upitaj se, Alis.

P: (L) Sjeti se da si ih ranije pitala. Oni su ti rekli za tvoju potragu i rekli su ti šta je stajalo između tebe i tvoje potrage. Tebi je već rečeno da ćeš ostvariti svoju potragu. Oni su ti već rekli da je tvoja tvrdoglavost i nefleksibilnost ono što te sprečava od ostvarivanja. (A) Da li je ovo što Laura govori tačno.

O: Blizu, ali mi smo to rekli prvi.

P: (L) Da, ja sam ih upravo citirala... oni trebaju potvrdjivanje! (A) dozvoli mi da razmislim minut. (L) Želim da se postigne da se riješi Violetin očaj. (V) Mislim da nemogu više da čujem...

O: Da možeš, i bilo bi mudro ako to uradiš. Vidiš, Violete, ovdje tebe ništa ne sprečava, ili bilo koga drugog, da uskoče u u tačan otvor njihovog zadovoljavajuće balansiranog profila učenja, osim jednostavnog pomicanja tog vrtuljka dok ne dodje pravo mjesto za vas, onda samo upadneš, ili klizneš u taj otvor!

P: (L) Vi koristite ovu alegoriju: Šta bi se postiglo unapredjenjem vrtuljka?

O: Otkrijte... jer učenje je zabavno!

P: (L) Postoji li tu fiziološka veza prema tom vrtuljku ili je samo strogo psihička, psihološka, ili povezana sa učenjem?

O: Sakrijte i tražite, locirajte i uzmite natrag.

P: (L) Drugim riječima, kada imamo osjećanje i teme, izbjegavajući ih je upravo ono što im omogućava da opstanu. Pronaći ih i prikovati ih na kao uzorak bube je ono što vam daje kontrolu nad njima?

O: Kada ste poslednji put prikovali bubu?

P: (L) Dobro, bila je to glupa analogija. Jedina buba koju sam ustvari zakovala je ja. Prilično sam brutalna sa samim sobom.

O: A ponekad, i sa drugima.

P: (L) Da. Kriva sam. (A) Da li si ikada vidio vrtuljak? (V) Svake subote uveče. Bile su stvari šezdesetih. Šezdesetih su bile stvari šezdesetih. (L) Melmak sudje i teraco podovi. (V) Avokado zelena i žetveno zlatna. Šta je teraco pod? (L) Beton sa ugrađenim kamenjom u sebi. Hajde da se vratimo na taj očaj. Ti si toliko nesretna da jednostavno moraš urediti nešto u vezi toga. Imaš svaki razlog na svijetu da budeš ekstatično sretna. (V) Pa, reći ću vam, stajala sam za kuhinjskim sudoperom ranije praveći moj ručak, i počela sam se smijeti bez razloga. Stajala sam tamo smijući se histerično bez razloga sa suzama koje su mi tekle niz lice; nisam mogla prestati. Danni je bio u drugoj sobi pravio buku. Ne znam šta da kažem. Ne znam šta želite da vam kažem. Frustrirana sam i osjećam se kao da sam zakovana na zid. To je tačno kako se osjećam. Neznam šta drugo da vam kažem...

O: Zašto.

P: (V) Ja se osjećam kao da sam napadnuta! Vi vičete na mene! Podižete svoje glasove! [Nema dokaza bilo kakvog „vikanja“ ili podizanja glasova na traci“] Pokušavate me natjerati da kažem nešto zašto ja ne znam kako da to kažem!

O: Zašto neznaš kako da to kažeš?

P: (V) Ne znam. Ako bi znala, onda nebih imala ove probleme, zar ne? (L) Zašto se osjećaš napadnuto, kada se većina drugih ljudi uglavnom osjeća napadnuto od tvoje strane? (V) Znate, nisam shvatila da se vi osjećate napadnutom od mene, Laura, Fred. (L) Da. (V) Na koji način? (L) Pa, često se osjećam onako kako je Denni opisao prošli dan: „Ustao sam jutros i rekao sebi da moram uspjeti da shvatim kako da ne ne ljutim Violete danas.“ (V) Neznam šta da vam kažem.

O: Pa onda, pogledaj svoju situaciju i verbalno objelodani šta je to zbog čega ti toliko očajavaš.

P: (V) Manjak sigurnost. To je jedina stvar koju mogu reći.

O: I gdje je naj slabija karika u „lancu“ sigurnosti?

P: (V) Pretpostavljam nemati sjajnu finansijsku osnovu. Nemanje svog sopstvenog doma vodi u nesigurnost. Neznajući kada će se moja kola raspasti svaki dan vodi u nesigurnost.

O: Sve to je lako rješivo.

P: (V) Naći posao. Tačno? Šta drugo će to riješiti?

O: Ko radi i ko je u procesu obrazovanja. I ako se jedan žali na budućnost, onda uvijek možeš zamijeniti mjesta kada je zadatak upotpunjen.

P: (V) Onaj koji radi je Danni, a ja nastavljam sa obrazovanjem, da li je ono što mislite?

O: Mi pitamo tebe.

P: (L) Znači tu smo. Ti idi u školu sad i kada ti završiš onda Denni može ići u školu. (V) Znaš šta, on kaže da ga nije briga! Sjeo je i rekao mojoj majci da nema potrebe za njim da radi, ona treba da završi školu. (L) I ja sam govorila istu stvar. Ti si radila suviše teško i došla si suviše daleko da budeš uhvaćena na prepreke! Zašto se osjećaš drugačije? Da li? (V) Da osjećam se! Osjećam se kao da nisam uradila moj dio, pretpostavljam. Prije nego što je on došao moj dio je bio veoma mali jer sam imala stvari koje sam smjestila na mjesto gdje nisam morala da plaćam 400 mjesečno, nego sam plaćala 9 dolara mjesečne rate. (F) I šta je drugačije u vezi toga? (V) Ono što je drugačije je da kada se preselimo, više neću imati to. Kada se preselimo, selimo se na mjesto koje će koštati više. Zar ja neću biti odgovorna za polovinu računa, polovinu potreba? Eto tako se osjećam. (L) Zašto se moraš seliti? Možeš ostati tu gdje jesi i sačuvati novac dok ne završiš školu? (V) Ostati u jednosobnom stanu? Ne! Premalen je! Definitivno je premalen! Jednostavno je premalen za dvije odrasle osobe i dvije mačke. Jednostavno je premaleno mjesto. (L) Zar ne možeš naći nešto jeftinije nego 400 mjesečno?

O: Odgovor ti je omogućen u prošlom odzivu.

P: (V) Znači, trebala bih spakovati svoja osjećanja i prestati se žaliti i onda će svi biti sretni? Ne razumijem.

O: To nije poenta. Sad sve što pokušavamo da uradimo ovdje je da pomognemo tebi da se tvoj vrtuljak počne dalje vrtiti, Violete. Ali mi ne vodimo rukom. Tako da nemaš razloga da osjećaš krivicu, prestani s tim. Samo se vrati na svoju stazu i ujedini se sa svakom naučenom lekcijom.

P: (V) Ko je rekao nešto o osjećanju krivice? Da li sam ja rekao da se osjećam krivom? (L) Da, rekla si da se osjećaš krivom; da nisi uradila svoj dio... To je čitava pozadina svega. Ti se osjećaš kao da moraš uraditi pola od svega. (V) Zašto je krivica tako velika stvar kod mene? Odakle to dolazi?


O: Izvor nije važan, rješenje jest.

P: (L) Koje rješenje ti možeš naći da olakšaš ostajanje u malom stanu sve dok ne završiš svoje obrazovanje, ili ne nađeš nešto što je jeftinije?

O: To ovdje nije tema Laura. Violet se nosi sa svojim temama koje su centrirane oko ispunjena njenog pohoda. Krivica je zao ciklus, sve dok osoba ne nauči da je otpusti. Takva žrtvovanja nisu tema u ovom slučaju uopšte!!! Nema potrebe za tim. Violet se plaši da su drugi žrtvovali previše, zato ne bi trebalo traženo od nje za davanje dalje energije ovog trena. Međutim, ono što ona ne shvata je da povećano izdavanje energije u ekonomskom smislu će biti put za rast i prosperitet.

P: (L) Znači da je Denijeva energija ona za izdavanje novca u ekonomskom smislu koji će biti put za rast i prosperitet? (V) Da li je to tako?

O: Da.

P: (L) Znači trebalo bi da mu dozvoliš da radi dok ti ne završiš školu i ne treba da osjećaš krivicu zbog toga. Onda, ako želiš, možeš otići raditi i onda on može ići u školu. (V) Ne razumijem... dobijam glavobolju. Ne razumijem odakle sve ovo dolazi. Dobro, nije važno odakle dolazi...

O: Ti pogrešno osjećaš da si napravila žrtvu od Dennia da bude ovdje s tobom. Nije tako!

P: (V) Ali ja znam da je to istina. Pokušala sam da se izvinem prije nego što je on došao ovdje. Jesam!

O: Da li ti je ikad palo napamet da Danni nikada nebi napravio taj korak ako to nije želio???

P: (V) Naravno! A i to opet nemijenja ništa u mojoj glavi!

O: A zašto ne mijenja?

P: (V) Ja jednostavno nemam puno povjerenja. (L) Misliš u Dannija?! (V) U bilo koga! Jer kada vjeruješ nekome, opečeš se!

O: Samo ako vjeruješ onim kojim ne treba da vjeruješ.

P: (V) Da li bi to trebalo da me umiri?

O: Istina bi trebala da te umiri!

P: (L) Da li bilo ko misli da Violet može misliti, da, kažemo, fantazira, zamišlja, i bilo šta, nešto što može da je natjera da pređe preko te prepreke? Neka terapija?

O: Slušaj da bi učio, uči da slušaš!

P: (L) Možda je to srž svega? (V) Da li vi govorite da sam ja pomalo tvrdoglava?

O: Tvrdoglavost je znak blokade. Zato izbaci taj slajd van projektora i nastavi sa zabavom!

P: (L) Kako može da izbaci slajd iz projektora? (V) Pa, ako ja vizualizujem u meditaciji vrtuljak i sve stvari i povučem ih van i izbacim, da li je to način da se nosim s tim?

O: Mi smo već identifikovali slajd za tebe.

P: (V) Još uvijek ne shvatam. (L) Tu postoji slajd krivice... (V) Mi smo govorili o toliko neinteresantnih stvari večeras... postoji slajd tvrdoglavosti... to je ono koje blokira zabavu. Znači vi govorite da kada odem u vizualizaciju, da ću biti tačno tamo i da će se pojaviti i onda ga ja mogu oduvati? (L) Kako bi bilo da staneš sa tim što sad radiš? (V) Dobro, počeću sa tim sutra ujutro! Ne biti tvrdoglav znači otpustiti sve! (Ark) Ne, to znači biti fleksibilan. (V) Kako ja to nisam fleksibilna? [Vičući] (Ark) Pa, jedno treba uvijek da se trudi da bude malo više fleksibilno, pa čak i ja. (V) Dobro, to je uredu, pretpostavljam! Imam skoro 40 godina, i to sam jednostavno ja. Ali to nije opravdanje! (F) Da, ja sam uvijek imao moje stopalo zaglavljeno u cementnom bloku – i to sam jednostavno ja. (L) Naravno, nema razloga da sad raskinemo to! [smijeh] Mislim, ti si patila sve ove godine... nema razloga da prestaneš patiti sad! (V) Ali stvar je u tome, kada se opustim... opečem se. I ista je stvar sa TA...

O: Opekotine ne dolaze zbog toga što se opustiš, nego zato što se tvrdoglavo držiš za to.

P: (L) Od čega si ti digla ruke i i u vezi s čim si ti fleksibilna a što te je opeklo? Ja to ne shvatam uopšte. Biti psihološki fleksibilna je ono što te dovelo do toga? (V) Mislim da sam bila fizički fleksibilna zbog manjka odjeće. (L) To je potpuno različita stvar od otpuštanja krivice i biti fleksibilan prema drugim ljudima. (V) Vjerovala sam mu. Vjerovala sam mu iz dobrog razloga. Zbog onoga što sam ja mislila da je dobar razlog. (L) Ali, stvar je u tome, ako si bila tvrdoglava u to vrijeme, i još uvijek si u nekim trenucima, da prihvatiš činjenicu da bilo ko i svako, ja, Fredi, tvoja prijateljica Ina, ti, „BILO KO“ u bilo koje vrijeme može biti iskorišten kao sredtsvo napada. Svako može pogriješiti u bilo koje vrijeme, ali ne bacaš bebu napolje sa vodom za kupanje. Ti imaš tu tvrdoglavu ideju da stvar ili neka osoba mora biti savršena ili ništa. Sve ili ništa, savršena ili neprihvatljiva – čak i ti sama – i to je jedna od stvari u kojim si veoma tvrdoglava. (V) Ne razumijem. (L) Fredi, objasni joj šta sam govorila. (V) Kada sam bila u vezi sa T, nisam bila tvrdoglava. Bila sam fleksibilna... (L) Propustila si smisao... (F) Dozvoli meni da pokušam ... kako znaš da nisi bila tvrdoglava? Da li si pokrila sva područja... (V) Jer sam bila više fleksibilna nego ikad u životu... (F) Ne, ne, ne... da li si... (V) Pa, za Boga milog, Fredi... ja... (F) Da li si pokrila sva ta područja u datoj situaciji u kojim si mogla biti nefleksibilna ili se tvrdoglavo držati za nešto i ne odstupala od toga. Očigledno, ta situacija, kao i sve druge situacije, nije bila u potpunosti sasječena i isušena da bi ti vjerovala T i B i tu je bio problem. Nije moglo biti jednostavnije. Tu je se dešavalo nešto mnogo veće baš kao i uvijek u svakoj sitaciji. (V) Dobro, vidim šta pokušavaš da kažeš... Laura je iznijela i to, da možda tu postoji ishod ili zaključak iz prošlog života. (F) Bez obzira da li je to bio prošli život ili ne, mnogo stvari je se tu dešavalo, i vi ste oboje imali mnogo grešaka, i nije to samo izdaja povjerenja kao što si ti to opisala.

[Kraj trake. Violete odlazi, seansa se nastavlja.]

Traka 3

P: (A) Pa, morate da shvatite da ste uradili sve što ste mogli da pomognete Violeti, tako da nema svrhe nastavljajući sa tim opet. (L) Uredu, Violeta je otišla kući, prilično nesretna sa gledanjem na ove teme i Ark misli da je ona pohranila određene stvari i da će doći do razumijevanja i shvatanja u svoje vrijeme. Ja jednostavno ne znam. Voljela bih da ima neka čarobna pilula koju bih mogla uzeti i koja bi otvorila njene oči tako da može vidjeti, baš kao i mi ostali, da je ona svoj najveći i najgori neprijatelj. Neki komentar?

O: Nema ga. Ne za Violet, ili za bilo koga drugoga.

P: Mi radimo na web stranici, tako da bi željeli tjedno provjeravanje.

O: Za sada radite dobro.

P: I mi smo kupili psihomantiumsko ogledalo, vježbao sam sinoć. Koliko će vremena proći prije nego što vidim nešto.

O: Onda kada budeš zadovoljan da vidiš ili da nevidiš.

P: Da, znam da moram da dođem dotle – ne – isčekivanje. Zatvarao sam se. Vidio sam bljesak svjetlosti i kretanje, kao gledanje u nešto što se kreće kroz maglu. (Ark) Kako neko dobije informaciju koristeći ovaj medijum? (L) Ne znam! Fred da li bi ti to trebao da radiš sa pitanjima u svojoj glavi ili jednostavno čekaj i gledaj šta će doći bez pravca?

O: Bolje eksperimentiši za snažnije učenje.

P: Ne sviđa mi se prizvuk toga! Moje najsnažnije učenje dolazi onda kada stvarno uradim nešto glupo!

O: Ne uvijek, i u to ime laku noć.

--------
Prijevod: Joshua