Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Hrvatski dokumentarac "Voda, misterij života" nagrađen u Indoneziji

 

Film je prilično bojkotiran od starane hrvatskih medija, zbog tema o kojima govori, a i autori nemaju nekih većih sredstava za marketing. Film je financiran njihovim osobnim sredstvima, a posebni je raritet da im je M. Emoto jedan od glavnih suradnika na filmu.

Odlukom festivalskog žirija film "Voda misterij života" je nagrađen u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma sa nagradom izvrsnosti na međunarodnom filmskom festivalu u Indoneziji.

International Film Festivals for Peace, Inspiration, and Equality je međunarodni filmski festivali mira, inspiracije i jednakosti. Osnovana je s ciljem da podržava i promovira filmova iz cijeloga svijeta koji su vezani uz mir, jednakost i nadahnuće.

To je prva međunarodna nagrada mladih hrvatskih autora Roberta Bezbradice, Porečana Mladena Đakovića i Manuela Paljuha.

Film obrađuje obrađuje problematiku eksploatacije i manipulicije vodom, te ujedno ukazuje da ova obična tekućina ima vrlo neobična svojstva. Voda posjeduje sposobnost memorije.

U filmu gostuje priznati japanski znanstvenik dr. Masaru Emoto. Metodom fotografiranja vodenih kristala dr. Emoto je dokazao da voda ne samo da može pamtiti informacije nego čak i reagirati na različite emocije i podražaje. Osim dr. Masaru Emota u filmu gostuju ruski, slovenski i hrvatski znanstvenici, istraživači i publicisti. Film je također uvršten u službenu konkurenciju prestižnog filmskog festivala u New Yorku. Ovog kolovoza američka publika imat će priliku vidjeti film na New York City International Film Festivalu.