Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Kavitacija vodikaMoguće iskorištavanje vodika nastalog mekom plinskom kavitacijom brodskog pogonskog vijka

Kratak opis osnove ideje:

Brodski pogonski vijak svojom obodnom brzinom ako je veća od 180 km/h stvara vrtlog (predlažem HR naziv kovitlac-iski).

Efekt kavitacije propulziju (Brzina brod.. pog.. vijka pri radu konstantno stvara tlakove potom vakuum znači pod tlak koji je jedan od uvjet za promjene agregatnog stanja vode i omogućava plinsku razgradnju H2O) koju pospješuje krivulja zategnutosti-napetosti vode (smanjenjem tlaka spušta se i temperatura vrelišta vode, kratkotrajni pulsirajući-određen pod tlak te zagrijanost vode kao posljedica trenja vode i brod.. pogo.. vijka kada voda-H2O može promijeniti agregatno stanje u paru ili tvrda kavitacija ali i meka plinska kavitacija kada se H2O razgradi u mješavinu koja se sastoji od 2/3 vodika i 1/3 kisika-HHO ili takozvani praskavac (sklon brzom izgaranju uz prasak) koji je nužno razdvojiti separirati u čiste plinove vodik i kisik. Separacija praskavac na čiste plinove je jednostavan postupak. Razlike u specifičnim težinama: Vodik je koji je plin 8 puta lakši od helija i kisik koji je 6 puta teži od helija. Praskavac usmjerimo u balon u kojem se nalazi određena količina helij. Vodik bi brzo ispunio prostor iznad helija a kisik bi ostajao ispod sloja helija kontroliranim ispuštanjem vodika i kisika helij bi se mogao trajno zadržavati u separatoru.

- Prikupljene razdvojene i čiste plinove znamo iskoristiti kao gorivi-vodik i kisik koji podržava gorenje.

Kratki opis tehnologije prikupljanja praskavca:

Smještanjem prilagođenog pogonskog brodskog vijka na pramac – prednju stranu broda koji bi svoj potisni vrtlog potiskivao u i kroz cijev koja se postepeno podiže iznad razine na kojoj se nalazi pogonski vijak, potom se ista cijev proteže do krme-zadnjeg dijela broda gdje se cijev spušta ispod razinu gaza-broda. Zakrivljenost cijevi je ustvari uzgonska-klopka za prikupljanje i oslobođenje korisnog praskavac, kojeg je potom lako razdvojiti i razdvojene jednostavno iskoristiti u brodskom motoru ili gorivim ćelijama.

 

Dokaz da (kavitacija - kovitlaciski vrtlog) osim što potiskuje brod stvara- proizvodi praskavac:

-Analiza opisa javnog predstavljanja super brzih torpeda koji se pod vodom-(H2O) kreču i 480 km/h takve brzine im omogućava balon plinova koji okruži tijelo torpedo i sprječavaju otpor vode-trenje. Vrtložna glava-vrh takvog torpeda stvara kovitlac koji razgradi oslobodi H2O u plinove-praskavac? koji potisnu tromu tekuću vodu od tijela torpeda. Šturi novinarski opis torpeda u akciji, opisuje isprekidanu snažnu buku koja se čuje iako se torpedo kretalo i 7 m ispod površine vode.

-Opisana buka je zasigurno posljedica detonacija praskavca, kojeg je lako detonira kada uđe u plamen raketnog motora koji potiskuje tu vrstu torpeda, To objašnjiva brzinu i domet koji su zasigurno potpomognuti brzinom izgaranja vodika uz prisutnost kisika koji pojačava detonacije. Sam naziv mješavini vodika i kisika-praskavac objašnjava opisanu buku koju proizvodi ta besmislena naprava.

-Ta istraživanja možemo i moramo pokušati iskoristiti i u mirnodopske svrhe. Ekološki prihvatljivim energentom kojim možda možemo usput smanjiti potrošnju fosilnih goriva za pogon brodova.

-Moji jadni pokušaji da utvrdim količine i sastav kovitlaciskih plinova iako upitni, su mi dovoljni pa očekujem da bi se opitima u primjerenijim uvjetima moglo dokazati isplativost ove metode.

Takvi opiti zahtijevaju uvjete, novac i vrijeme koje ja nemam ili imam premalo.

Nadam se da bi ovako prikazana moja razmišljanja, možda mogla zainteresirati nekog ko bi mogao organizirati i obaviti ispitivanja u primjerenim uvjetima.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , Crikvenica 2010.