Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Pronađen stroj star 400 milijuna godinaNaviknuti smo na bizarnosti iz Rusije, no moramo priznati da nas je ovo navodno otkriće svejedno šokiralo. Na poluotoku Kamčatki navodno su otkriveni ostaci stroja starog preko 400 milijuna godina!

Sveučilište St. Petersburg u posjedu je nevjerojatnog otkrića koje bi moglo u potpunosti promijeniti naše spoznaje o povijesti. Arheolog Yuri Golubev tvrdi da je ovo možda najbitnije otkriće u dosadašnjoj ljudskoj povijesti.

Ovo nije prvi put da su u regiji pronađeni drevni artefakti, no definitivno je prvi put da su pronađeni metalni dijelovi koji su, čini se, sačinjavali kompleksni mehanizam.

Stručnjaci su još uvijek u čudu zbog stupnja očuvanosti pronađenih predmeta, ali svejedno ne mogu vjerovati da je prije 400 milijuna godina mogla postojati takva tehnologija. Zbog toga je mnogo onih koji tvrde da nikako nije riječ o ljudskoj tehnologiji već da naprosto mora biti izvanzemaljskog podrijetla.

S obzirom da je istraživanje ovog nevjerojatnog pronalaska tek u početnom stadiju, Golubev tvrdi da ne treba još odbacivati niti jednu teoriju i naglašava da evolucija nije linearna i da bi upravo ovo otkriće moglo otvoriti vrata potpuno novim spoznajama.

Neke od teorija koje kruže internetom tvrde da bi ovo otkriće moglo značiti da je prije ljudi na Zemlji postojala civilizacija podjednako svjesna i razvijena kao homo sapiensi, no koja je iz još neutvrđenih razloga izumrla.

Druge se teorije vrte oko raznih pretpostavki koje uključuju izvanzemaljce i njihovu (već tada) naprednu tehnologiju.


Preneseno sa: http://hot.net.hr/planet-x/bliski-susreti/page/2012/03/09/0025006.html