Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Samopomoć ili profesionalna pomoć?Liječiti bolest sam ili zatražiti profesionalnu pomoć - oduvijek je bilo kontraverzno pitanje. S druge strane, naš preopterećeni zdravstveni sustav i institucije daju nam do znanja da bi mi sami trebali imati veću odgovornost za naše vlastito zdravlje. Pa ipak, radi nedovoljnog znanja i sposobnosti, komplikacije koje mogu nastati bez profesionalne pomoći, tjeraju nas da se zapitamo sljedeće: hoćemo li sad preuzeti odgovornost za vlastito ozdravljenje ili ćemo to prepustiti svojem doktoru ili alternativnom liječniku?

Odgovor je jednostavan: I JEDNO I DRUGO! Najbolji način je taj da preuzmemo odgovornost za vlastito zdravlje i da zatražimo profesionalnu pomoć i savjete!

To daje veću šansu da dobijemo točnu dijagnozu bilo koje bolesti. Istovremeno, uvijek je dobra ideja sudjelovati aktivno u procesu liječenja. Bolesnik mora raditi na svojim pozitivnim promjenama u vlastitom životu i životnim okolnostima, te istražiti sve mogućnosti liječenja, zajedno sa onim koje je dobio od profesionalne osobe. Pa ipak, taj proces zahtijeva neprestanu komunikaciju i dijaloge.


VAŽNA NAPOMENA: Opisi bolesti i mogući načini liječenja namijenjeni su isključivo informiranju i zdravstvenom prosvjećivanju opće populacije, te nipošto ne zamjenjuju liječničku dijagnozu ili liječenje. Za sve dodatne informacije vezane uz Vaše zdravlje obratite se svojem liječniku. Ovdje navedene informacije sakupljene su iz raznih izvora, stručnih knjiga, interneta, kao i ljudi koji se profesionalno bave liječenjem. Ne odgovaramo za nikakve eventualne posljedice Vašeg liječenja - Vi sami ste odgovorni za svoje zdravlje!!!