Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Nada za bolesnike s multiplom sklerozom


Multipla skleroza
(MS) je autoimuna bolest koja pogađa prije svega, mlađe osobe u dobi od 20 do 40 godina. Oboliti mogu i mlađi od 15 godina. To je bolest koja potpuno promjeni život bolesnika i njegovih najbližih. Kod svakog bolesnika simptomi su različiti. Većina je jako umorna, osjeća bolove, grčeve, a u nekim slučajevima  bolest može dovesti i do sljepoće, itd. Bolest se odvija po fazama, što znači da može doći do poboljšanja, a nakon toga ponovo pogoršanje. Bolest najčešće završava sa potrebom za invalidskim kolicima i vezanošću bolesnika za krevet. Neurolozi liječe ovu bolest različitim ljekovima koji samo usporavaju napredovanje bolesti. Većina bolesnika tri puta tjedno prima injekcije, a kada se stanje pogorša liječnici predlažu još i citostatike (kemoterapija). Svi ti ljekovi imaju jako puno nuspojava, a istovremeno nitko ne garantira da kod određenog bolesnika uopće imaju pozitivan učinak. Bez obzira na sve to bolesnici prihvaćaju takvu terapiju jer drugog izbora nemaju.    


DA LI JE SKLEROZA MULTIPLEKS STVARNO NEIZLJEČIVA BOLEST?

Prije približno dvije godine taljanski je lječnik Paolo Zamboni otkrio da je uzrok za nastanak te bolesti u začepljenju nekih od vratnih vena (žila). To sprečava normalan protok krvi iz glave do srca, zbog čega dolazi do taloženja otrova (željezo) u mozgu. Ustanovio je također da se suženje može otkloniti relativno jednostavnom operacijom. U dvije godine operirao je više od 50 osoba i kod svih je došlo do osjetnog poboljšanja, a neki su kroz vrijeme i potpuno izlječeni. U svijetu se vrši puno istraživanja na tu temu, međutim neurolozi tom teorijom nisu baš oduševljeni iz razloga što to potpuno mijenja njihov dosadašnji odnos prema bolesti. Još manje je oduševljena farmaceutska industrija, jer su lijekovi za tu bolest jako skupi, a sam pregled i operacija vratnih žila (vena) košta samo par tisuća eura.     
 

LIJEČNICI UOPĆE NE ŽELE ČUTI O TOME. NAJČEŠĆE I MEDIJI TO NE SPOMINJU . ZBOG TOGA MOLIMO DA OVU PORUKU POŠALJETE NA ŠTO VIŠE ADRESA, KAKO BI NOVOST SAZNALO ŠTO VIŠE OSOBA KOJIMA JE POTREBNO LIJEČENJE, A I ONIH KOJI SU SPREMNI  POMOĆI  DA SE NA TOM PODRUČJU ŠTO PRIJE PODUZMU ODGOVARAJUĆE MJERE I KORACI.   
  
LIJEČNICI
IMAJU DOVOLJNO VREMENA ZA ISTRAŽIVANJA, A ZA BOLESNIKE JE VRLO VAŽAN SVAKI  DANTO JE BOLEST KOJA MOŽE VRLO BRZO NAPREDOVATI, A POSLJEDICE SU KATASTROFALNE.

Još o tome:
http://dmsvpz.hr/index.php/saznali-smo-za-vas/114-tko-je-dr-paolo-zamboni
http://www.suite101.com/content/dr-paulo-zamboni-offers-hope-to-ms-patients-a172795
http://liberationtreatmentccsvi.com/2010/07/ms-patients-fight-for-access-to-new-zamboni-treatment/

Amela Citak
VAŽNA NAPOMENA: Opisi bolesti i mogući načini liječenja namijenjeni su isključivo informiranju i zdravstvenom prosvjećivanju opće populacije, te nipošto ne zamjenjuju liječničku dijagnozu ili liječenje. Za sve dodatne informacije vezane uz Vaše zdravlje obratite se svojem liječniku. Ovdje navedene informacije sakupljene su iz raznih izvora, stručnih knjiga, interneta, kao i ljudi koji se profesionalno bave liječenjem. Ne odgovaramo za nikakve eventualne posljedice Vašeg liječenja - Vi sami ste odgovorni za svoje zdravlje!!!