Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Mjesečarenje - uzroci i posljedice

Mjesečarenje (naziva se još somnambulizam) je poremećaj sna gdje osoba obavlja određene aktivnosti koje podsjećaju na budno stanje, premda su on ili ona u snu ili stanju sličnom snu.

Tijekom mjesečarenja ljudi se ponašaju različito: čiste kuću, pale i gase svjetla, šetaju po kući ili ulici, posjećuju određena mjesta, pričaju kao da s nekim razgovaraju, viču, bacaju stvari, gađaju partnera, a ima slučajeva kada imaju seksualni odnos s partnerom ili s nepoznatim ljudima ili, u još ekstremnijim slučajevima, počine ubojstvo dok mjesečare.

Mjesečari tumaraju naokolo zastakljena pogleda i djeluju kao da su budni ili hodaju zatvorenih očiju. Postoji i vjerovanje kako ih ne treba buditi dok mjesečare. Kasnije ćemo u članku objasniti što treba napraviti ako smo u blizini osobe koja mjesečari.

Interesantna je činjenica da su istraživanja o mjesečarenju pokazala da čak 18% populacije pati od ovog poremećaja. (Ref: BBC.co.uk)

Ne postoji jedinstveno mišljenje o uzrocima mjesečarenja. Umor, stres, napetost, briga, nedostatak sna, neki su od uzroka koje suvremeni znanstvenici iznose u svojim istraživanjima. Iako suvremenoj znanosti nije poznat lijek za mjesečarenje, liječenjem psihotropskim lijekovima i kliničkom hipnoterapijom moguće je ostvariti kratkoročni uspjeh.

Istraživanje zasnovano na duhovnoj znanosti koje je proveo SSRF (Spiritual Science Research Foundation) otkriva da je glavni uzrok mjesečarenja 95% duhovne prirode, a samo 5% psihološke.

To je jedan od razloga zbog kojih suvremena znanost do sada nije bila u stanju pronaći lijek za mjesečarenje.
 

Duhovni razlozi mjesečarenja se prvenstveno odnose na probleme izazvane suptilnim tijelima preminulih predaka i negativnih entiteta koji stvaraju probleme s ciljem da napakoste dotičnoj osobi ili da iskoriste tijelo osobe radi svojih ciljeva. Složenija djela učinjena u stanju mjesečarenja, poput seksualnih odnosa s nepoznatima, strašni zločini i slično, događaju se pod kontrolom jakih negativnih entiteta koji se nazivaju mantrici.

Prema duhovnoj znanosti, čak i ako je osoba neko djelo počinila potpuno pod utjecajem negativnog entiteta mora se suočiti s karmičkom ili duhovnom kaznom. Duhovna kazna je posljedica učinjenog grijeha s kojom se moramo suočiti u ovom ili sljedećem životu.

Međutim, takav grijeh koji je osoba počinila je manji nego kada osoba počini ubojstvo u budnom stanju ili s predumišljajem. Kada osoba počini ubojstvo dok mjesečari, a uzrok mjesečarenja je duhovne prirode, tada je stečeni grijeh manji nego kada osoba počini ubojstvo dok mjesečari, a uzrok mjesečarenja je psihološke prirode.

Pitanje je zašto ispaštamo za grijeh koji smo počinili dok smo bili pod kontrolom negativnog entiteta? Iz razloga što negativni entitet ulazi u našu svijest i zaposjeda ju zbog naših slabosti. Slabosti uključuju mnoštvo grijeha stečenih u prethodnim životima, neispravna djela i mane osobnosti, kao što su strah i ljutnja koji dovode do napetosti i stresa, nedostatak duhovne prakse itd.

Mjere koje možemo poduzeti

Trebamo obavezno probuditi osobu koja mjesečari bilo da je uzrok mjesečarenja psihološke ili duhovne prirode, nasuprot uvriježenom vjerovanju da ne trebamo buditi mjesečare. Kada je uzrok mjesečarenja zaposjednutost duhovima, buđenje osobe pomaže da se prekine manifestacija duhova. Čak i kad je ključni psihološke prirode, mjesečare je najbolje probuditi kako bi se spriječila moguća šteta koju mogu počiniti sebi ili drugima.

Savjetuje se svakodnevno obavljanje duhovne prakse kako bismo se zaštitili od opasnosti koje dolaze iz duhovnog svijeta i kako bismo duhovno napredovali.

Mjere duhovnog iscjeljivanja koje se savjetuju su tretman slanom vodom i paljenje tamjana ili SSRF mirisnih štapića pokraj kreveta pred odlazak na spavanje koji će odvratiti negativne entitete i pomoći kod mjesečarenja.

Izvor: SSRF; Uzroci mjesečarenja i njegovo liječenje