Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Umirovljeni pukovnik HV-a: U Hrvatskoj se vrši depopulacija i geoinženjering


Još malo novosti u vezi "domaćih" chemtrail-a...


VIDEO: Umirovljeni pukovnik HV-a: 'U Hrvatskoj se vrši depopulacija i geoinženjering'

Na mojim snimkama se jasno vidi, a snimljene su kroz period od osam dana, kako se u zračnom prostoru iznad Splita odvijaju aktivnosti koje se ne mogu protumačiti kao prirodne. Napominjem da posjedujem dozvolu za letenje ultra lakim letjelicama i da znam što su kondezacijski tragovi aviona. Isto tako sam i jedriličar, vojnik od svoje četrnaeste godine, ronioc i još ponešto, tako da mi vrijeme i oblaci nisu nepoznati – kaže umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Željko Petko.

Učestale pojave tzv. chemtrailsa na nebu iznad hrvatskih gradova proteklih mjeseci uzbunile su mnoge građane. Na adresu naše redakcije u više su navrata stizale fotografije, videi, upiti... Malo je kome jasno što se točno događa, je li zaista riječ o chemtrailsima ili o bezopasnim tragovima kondenzacije koji ostaju iza aviona. Ovi su događaji zaintrigirali našeg sugovornika Željka Petka da pomnije istraži što stoji iza toga.

Petko, inače umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske, ratni vojni invalid i dragovoljac Domovinskog rata, počeo je istraživati je li u Hrvatskoj zaista na djelu trovanje stanovništva chemtrailsima. Ovo su tri pitanja koja je poslao svim nadležnim institucijama:

1. Znate li provode li se i u kolikoj mjeri, u Hrvatskoj mjere stratosferskog aerosolnog zaprašivanja (stratospheric aerosol spraying)?
2. Znate li sudjeluje li RH u eventualnim programima upravljanja klimom (climate managment), u Hrvatskoj?
3. Znate li provode li se u RH aktivnosti usmjerene na geoinžinjering i programe američke agencije HAARP?

"Zaprašuju nas teškim metalima, bakterijama, upravljaju klimom i vrše geoinženjering"

- Kada je započeo, program se zvao "stratosfersko aerosolno zaprašivanje" i namjera je bila blokirati štetni sunčev utjecaj na način da se u stratosferu ispuste čestice aluminija, berija, stroncija i još ponečeg i stvori sloj od kojeg bi se "odbijala" štetna zračenja. Znamo da je stratosfera sloj koji je iznad troposfere na visini od 12 do 45 km. Zrakoplovi koji "zaprašuju" u Hrvatskoj lete na malim visinama, pretpostavljam na 5000 - 10 000 m, na kojima je nemoguće ostaviti ovakove tragove u uvjetima koji su vladali u vrijeme nastajanja ovih snimaka. Uostalom to više nije stratosfera, zar ne?, pita se Željko Petko. Dodaje kako Google izbacuje 6,38 milijuna rezultata za "chemtrailove", a nadležne institucije, mediji i znanstvenici šute i ignoriraju ih.

- Meni osobno, kao mislećem biću, padaju na pamet razne teorije. Na svoju veliku žalost, nemam izbora nego zaključiti kako se radi o depopulaciji i ostvarivanju nekih teorija Novog svjetskog poretka. Radi se o zaprašivanju teškim metalima, bakterijama i nekim još uvijek nepoznatim materijalima. Radi se o upravljanju klimom i geoinžinjeringu. Radi se o tome da istovremeno dok traje prenemaganje oko Sirije i bojnih otrova nas zaprašuju otrovima. Radi se o stanju svijesti nas "civiliziranih" koja je na razini 12. stoljeća. tako da s nama mogu što ih je volja. Stvar je u tome da ne želim šutjeti niti trpjeti neznanje i neodgovornost ljudi koji kao "vode" Hrvatsku. A bome ne mogu podnijeti ni bahate znanstvenike koji nas drže za budale i to u doba kada nam zapravo nitko ne treba što se znanja tiče, imamo Google. I naposljetku, radi se o tome da se to događa ovdje u sred Dalmacije, u sred bijeloga dana na početku 21. stoljeća, kada smo svjedoci "booma" bolesti kao što su neplodnost, autoimuna oboljenja, bolesti respiratornih organa, srčanih udara kod zdravih ljudi, karcinoma i sl. - priča Petko.

Ministarstvo: Nema konkretnih dokaza

Zanimljivo, pitanja o chemtrailsima su još 2012. godine preko saborskih zastupnika Nansi Tireli i Nikole Vuljanića došla i do Ministarstva zaštite okoliša i prirode. U Ministarstvu ministra Mihaela Zmajlovića tada je potvrđeno da su se "zabrinuti građani javljali s upitom o razlozima pojave chemtrailsa na nebu, neobičnih kemijskih tragova koje na nebu ostavljaju zrakoplovi prilikom preleta hrvatskim zračnim prostorom, te što Ministarstvo namjerava poduzeti po ovom pitanju." Ustvrdili su da to nije u njihovoj nadležnosti već u nadležnosti Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Rečeno je i kako pojavu chemtrailsa treba dokazati.

"Naime, ne može se ni potvrditi niti negirati moguće tragove chemtrailsa u zračnom prostoru Republike Hrvatske s obzirom da ne postoje pouzdane informacije o njihovoj pojavi. Kada bi postojao konkretni dokaz da je u zračnom prostoru Republike Hrvatske uočena pojava chemtrailsa, postojala bi osnova za utvrđivanje koji zrakoplov je ispuštao određene supstance i u koju svrhu, te za možebitno poduzimanje mjera da se u budućnosti zabrani prelet takvim zrakoplovima. U tom smislu svaka dojava o pojavi chemtrailsa treba biti dokumentirana datumom, točnim vremenom i lokacijom uočenog traga kako bi Agencija za civilno zrakoplovstvo mogla, prema planovima letenja, ustanoviti koji i čiji je zrakoplov ostavljao tragove na nebu. Bez takvih konkretnih podataka i dokaza o pojavi chemtrailsa ne može se ni proučavati njihov utjecaj na zdravlje i život građana i građanki Republike Hrvatske.", stoji u odgovoru Ministarstva na zastupničko pitanje. Isti ti odgovori poslani su Željku Petku. A on, kako kaže, dokaze ima.

- Na mojim snimkama se jasno vidi, a snimljene su kroz period od osam dana, kako se u zračnom prostoru iznad Splita odvijaju aktivnosti koje se ne mogu protumačiti kao prirodne. Napominjem da posjedujem dozvolu za letenje ultra lakim letjelicama i da znam što su kondezacijski tragovi aviona. Isto tako sam i jedriličar, vojnik od svoje četrnaeste godine, ronioc i još ponešto, tako da mi vrijeme i oblaci nisu nepoznati – kaže Petko.

Holy: Obratiti se Europskoj uniji

Sličan je odgovor dobila i, tada saborska zastupnica, Mirela Holy, 2010. godine kada je pitanje postavila bivšoj premijerki Jadranki Kosor. Tvrdi da se kao ministrica zaštite okoliša i prirode nije susretala sa problemom chemtrailsova.

- Kada sam 2010. postavila zastupničko pitanje o chemtrailsima, odgovoreno mi je kako jedna mala država poput Hrvatske i može odgovoriti. Da se radi o globalnom fenomenu te su pozvali građane da, ukoliko primijete takve pojave, fotografiraju i pošalju informacije u Ministarstvo. Ja smatram da Hrvatska ne može tu ništa napraviti jer se radi o kompanijama koje uglavnom nisu Croatia airlines, čak ni iz Europske unije, nego egipatske i slično. Mislim da tu ima jako puno senzacionalizma i zato mislim da javnost ima pravo znati o kakvom se točno fenomenu radi. Sve dok neće biti jasnih i transparentnih informacija o tome, bit će i teorija zavjere – kaže nam Mirela Holy, koja je prema "teorijama zavjere" skeptična. Na pitanje zašto se u javnost ne izlazi s provjerenim informacijama, Holy odgovara:

- Prije nekoliko godina je tema bila na Europskom parlamentu. Smatram da je sada, kada smo članica Europske unije, daleko bolja adresa za bilo kakvo postupanje po tom pitanju i dobivanja informacija Europska unija, a ne Hrvatska. Gledajte, ovo je smiješno – zaključuje Holy.

Preneseno sa: http://dnevno.hr/vijesti/hrvatska/98316-video-umirovljeni-pukovnik-hv-a-u-hrvatskoj-se-vrsi-depopulacija-i-geoinzenjering.html