Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Cooperov dokument - Tajna vlada, porijeklo, identitet i svrha MJ-12


by MILTON WILLIAM COOPER


TAJNA VLADA, PORIJEKLO, IDENTITET I SVRHA MJ-12

(prvi dio)

U godinama koje su slijedile nakon drugog svjetskog rata vlada SAD-a se suočila sa serijom događaja koji su trebali promijeniti njene pretpostavke za vlastitu budućnost i budućnost čovječanstva. Predsjednik Truman i njegovi vojni zapovjednici našli su se prividno nemoćnim nakon što su dobili najrazorniji i najskuplji rat u istoriji. SAD su razvile, upotrijebile, i bile jedina država koja je imala atomsku bombu koja je sama mogla uništi bilo kojeg neprijatelja i čak čitavu Zemlju. U to vrijeme SAD su imale najbolju ekonomiju, najnapredniju tehnologiju, najviši životni standard, najveći utjecaj, i stvorile najveću i najsnažniju vojsku svih vremena. Samo možemo zamisliti zbrku i zabrinutost vrha vlade SAD-a kada su otkrili da se svemirska letjelica kojom je upravljalo biće slično insektu iz totalno nepoznate civilizacije srušila u pustinji New Mexica.

Između Januara, 1947. i Decembra, 1952. otkriveno je najmanje 16 srušenih ili prizemljenih vanzemaljskih letjelica, 65 vanzemaljskih tijela, i jedan živi vanzemaljac. Odmah nakon toga jedna je letjelica eksplodirala u atmosferi i to je bio jedan od posljednjih slučajeva. Od svih tih slučajeva, 13 ih se dogodilo unutar granica Sjedinjenih Država, ne uključujući letjelicu koja se razletjela u zraku. Od tih 13, 1 u Arizoni, 11 ih je bilo u Mexicu, i 1 u Nevadi. Tri su se dogodila u stranim zemljama. Od tih jedan je bio u Norveškoj, i dva posljednja u Mexicu. Viđenja NLO-a su bila tako česta da su ozbiljne istrage i razotkrivanje svakog izvještaja postali nemogući zapošljavajući postojeća sredstva istraživačkih službi.

Vanzemaljska letjelica je nađena 13. Januara, 1948. na stjenovitoj visoravni pokraj Aztec-a, u New Mexicu. Druga letjelica je locirana 25. Marta, 1948. u Hart Kanjonu pokraj Azteca, u New Mexicu. Imala je 100 stopa u prečniku. Ukupno je pronađeno 17 tijela vanzemaljaca u te dvije letjelice. Od još veće važnosti je bilo otkriće velikog broja ljudskih dijelova tijela pohranjenih u obje letjelice. Tajnost je bila čak veća nego ona iznad Manhattan projekta. U idućim godinama ovi događaji su postali najstrože čuvane tajne u istoriji svijeta.

Specijalna grupa najboljih američkih naučnika je organizovana u projekt "Sign" u Decembru, 1947. da bi proučila NLO fenomen. Projekt "Sign" prerastao je u "Grudge" u Decembru, 1948. Niži sakupljački i dezinformacijski projekt "Blue Book" je oformljen pod Grudge-om, uključujući kontroverzni Grudge 13., Blue Teams (Plavi Timovi) su sastavljeni za otkrivanje srušenih letjelica i mrtvih ili živih vanzemaljaca. Blue Teams su kasnije prerasli u Alpha Teams pod projektom Pounce.

Tokom tih ranih godina američke zračne snage i CIA izvršili su potpunu kontrolu nad "vanzemaljskom tajnom". U stvari CIA je bila oformljena na zahtjev predsjednika, prvo kao centralna obavještajna grupa za hitnu upotrebu u slučajevima vezanim za vanzemaljsku prisutnost. Kasnije je osnovan National Security Act (NSA) kako bi nadzirao obavještajnu grupu i pogotovo vanzemaljska nastojanja. Serija memoranduma vijeća za nacionalnu sigurnost i izvršne naredbe odvukle su CIA-u od isključivog zadatka okupljanja oko stranih obavještajnih službi i polako ali u potpunosti "legalizirala" za direktnu akciju u obliku tajnih aktivnosti u zemlji i inostranstvu. 09. Decembra, 1947. godine, Truman je odobrio izdavanje zapovijesti "NSC-4"-u, davši mu naziv "Coordination of Foreign Intelligence Information Measures" na zahtjev tajnika Marshalla, Forrestala, Petterson, i direktora "State Deparment's Policy Planning Staff"-a, Kennana.

Strana i vojna špijunaža, knjiga 1, "Final Report of the Select Committee to Study Governmental operations with respect to Intelligence Activities". (Finalno izvješće izabranog odbora za istraživanje vladinih operacija s osvrtom na špijunske aktivnosti.) Senat Sjedinjenih američkih Država, 94. kongres, drugo zasjedanje, izvještaj broj 94-755, April, 1976., stranica 49 navodi : "Ova direktiva onemogućava državnog tajnika da rukovodi nadgledanjem špijunskih aktivnosti stvorenih za borbu protiv komunizma. "Top secret" anex za NSC-4, NSC-4A, upućuje direktora središnje tajne službe da provodi psihološke aktivnosti u postizanju u NSC-4 čvrsto određenih ciljeva. Početna ovlast CIA-e pokrivanje operacija pod NSC-4A nije utemeljeno formalnom procedurom niti koordinacijom ili provođenjem ovih operacija. Jednostavno upućuje DCI da "pokriva tajne akcije i osigurava, kroz suradnju sa Državom i Obranom, da rezultati operacija budu u skladu sa američkom politikom".

Kasnije su NSC-10-1 i NSC-10-2 trebale istisnuti NSC-4 i NSC-4A i proširiti tajne ovlasti još više. Office of Policy Coordination (OPC) je bio privilegovan da iznese prošireni program tajnih aktivnosti. NSC-10-1 i NSC-10-2 su proglasili ilegalne postupke u skladu sa vodstvom za nacionalnu sigurnost. Reakcija je bila munjevita. U očima špijunske zajednice sva sredstva su bila dopuštena. Pod NSC-10-1 je za istraživanje namjena tajnih projekata osnovana, ali ne i odobrena, Executive Coordination Group (Izvršna koordinacijska grupa) ECG. ECG je imao tajni zadatak da koordinira projektima vezanim za vanzemaljce. NSC-10-1 i NSC-10-2 su prikazani tako kao da nitko na vrhu ne želi ništa (o projektima) dok sve ne bude uspješno završeno.

Tako je stvoren tampon između Predsjednika i informacije. Bila je namjera da ta tampon zona služi predsjedniku kao sredstvo negiranja poznavanja stvarnog stanja ukoliko ono procuri. Ova tampon zona se u kasnijim godinama koristila u svrhu izoliranja budućih predsjednika od informacija o vanzemaljskoj prisutnosti, osim onoga što Tajna vlada i tajne službe nisu željeli da zna. NSC-10-2 je ustanovio istraživačko tijelo koje se tajno sastajalo, a sastojalo se od najvećih naučnih umova tadašnjice. Jedan drugi memorandum NSC-10-5 daje glavne crte dužnosti istraživačkog tijela. Ovi NSC memorandumi i tajna izvršna naređenja stvorili su podlogu za nastanak "MJ-12" samo četiri godine kasnije. Ministar vanjskih poslova James Forrestal počeo je prigovarati na račun tajnosti. Bio je idealist, religiozni čovjek koji je smatrao da javnost treba znati. Kada je o problemu vanzemaljaca počeo razgovore sa vođama opozicijskih stranaka i vodećim ljudima u kongresu, Truman je od njega zahtijevao ostavku. On je svoje strahove iznio mnogim ljudima i s punim pravom smatrao da ga pažljivo prate. Rečeno je kasnije da je Forrestal pretrpio živčani slom i otpremljen je u umobolnicu Bethesda Naval Hospital. U stvari to je bio strah da Forrestal ne bi ponovno progovorio i morao je biti izoliran i diskreditiran. Rano ujutro 22. Aprila, 1949. agenti CIA-e su mu oko vrata vezali plahtu, vezali drugi kraj za namještaj u njegovoj sobi i bacili Jamesa Forrestala kroz prozor. On je bio prva žrtva u "prikrivanju".

Žive vanzemaljce iz srušene letjelice kod Roswella bio je nazvan EBE. Ime je predložio Dr. Vannever Bush i to je bila skraćenica za Extraterrestrial Biological Entity (Vanzemaljska biološka jedinka). EBE je lagao i više od godine dana davao samo beskorisne odgovore na sva pitanja koja su mu postavljana. Ona pitanja koja su zahtijevala neugodan odgovor jednostavno su ostala neodgovorena. U vrijeme druge godine zatočeništva EBE je postao otvoreniji i informacije dobivene EBE-a su bile zapanjujuće. Zbirka ovih otkrića su bili osnovni temelj za ono što će se kasnije nazvati "Yellow Book" (Žuta knjiga). Fotografije EBE-a smo, među ostalim, godinama kasnije vidjeli ja i Bill English u Grudge 13.

Pri kraju 1951. god. EBE se razbolio. Medicinsko osoblje je bilo nemoćno u odstranjivanju uzroka EBE-ove bolesti. EBE-ov život je bio baziran na klorofilu i pretvarao je hranu u energiju gotovo isto kao biljke. Otpadne tvari su izbacivane na isti način kao i kod biljaka. Odlučeno je da se pozove stručnjak za botaniku. Botaničar Dr. Guillermo Mendoza je doveden da mu pomogne da ozdravi. Dr. Mendoza je pokušavao spasiti EBE-a sve dok sredinom 1952. EBE nije umro. Dr. Mendoza je postao stručnjak za vanzemaljsku biologiju. U bezuspješnom pokušaju da spase EBE-a i da se bogato okoriste tehnologijom naprednije vanzemaljske rase Sjedinjene države su u beskrajan svemir početkom 1952. počele emitirati poziv u pomoć. Poziv je ostao bez odgovora, ali je projekt nastavljen u nadi da će naići na odgovor.

Predsjednik Truman je izvršnom naredbom 4. Novembra, 1952. stvorio super tajnu National Security Agency (nacionalna služba sigurnost). Njena osnovna funkcija je bila dešifrovanje vanzemaljske komunikacije i jezika i uspostavljanje dijaloga s njima. Ovaj zadatak bio je nastavak prethodnih uspjeha i nosio je šifru Sigma. Druga svrha NSA je bila praćenje svih komunikacija i emisija iz svih vrsta uređaja iz svih krajeva svijeta u svrhu bavljenja špijunažom, i ljudskom i vanzemaljskom, te zadržati tajnu vanzemaljsku prisutnosti. Projekt Sigma je bio uspješan. NSA je također održavala vezu sa "Luna Base" i drugim tajnim svemirskim programima. Izvršnom naredbom NSA je izuzeta od svih zakona u čijem se tekstu ne spominje njen naziv, to znači da ako ime agencije nije navedeno u tekstu bilo kojeg ili svih zakona koji su usvojeni na Kongresu ona nije podložna tom ili tim zakonima. NSA danas obavlja mnoge druge dužnosti i u stvari je glavna služba s obavještajnim odjelom. Danas NSA dobiva 75% novca određenog za obavještajne službe. Stara izreka "gdje ide novac tu vlast počiva" je istinita. DCI je figurativno kao doskočica održan za javnost. Primarni zadatak NSA je i dalje komunikacija sa vanzemaljcima, ali sada uključuje i druge programe u vezi s njima.

Predsjednik Truman je izvještavao saveznike, uključujući i SSSR, o razvoju događaja s vanzemaljcima još od slučaja Roswell. Ovo je učinjeno ukoliko se otkrije da su vanzemaljci prijetnja ljudskoj vrsti. Planovi su formulirani da zaštite Zemlju od invazije. Glavna poteškoća je bilo održavanje internacionalne tajne. Odlučeno je da je potrebna vanjska organizacija koja bi koordinirala i kontrolirala napore da se vlade zaštite od "žvakanja" novinara. Rezultat je bio stvaranje tajne organizacije poznate pod nazivom "Bilderburgers". Sjedište ove organizacije je u Ženevi u Švicarskoj. "Bilderburgeri" su prerasli u tajnu svjetsku vladu koja sada sve kontrolira. Ujedinjeni Narodi su onda, a i sada, bili internacionalna šala.

Godine 1953. novi čovjek je zauzeo mjesto u Bijeloj kući. Bio je to čovjek koji je navikao na strukturalnu organizaciju osoblja s lancem upravljanja. Njegova metoda je bila metoda delegata i vladanja odbora. Donosio je odluke samo ako se njegovi savjetnici ne bi mogli dogovoriti. Njegova normalna metoda je bila pročitati ili poslušati više alternativa i onda odobriti jednu. Oni koji su radili sa njim rekli su da je njegov najdraži komentar bio "just do whatever it takes" (učinite to po svaku cijenu). Proveo je mnogo vremena na golf igralištu. To nije bilo neobično za čovjeka koji je vojnu karijeru proveo kao Vrhovni Zapovjednik za vrijeme rata. Taj Predsjednik bio je general Dwight Eisenhower. Za vrijeme njegove prve četiri godine u uredu, 1953. otkriveno je najmanje 10 srušenih vanzemaljskih letjelica sa 26 mrtvih i 4 živa vanzemaljca. Od njih 10, 4 su otkrivene u Arizoni, 2 u Teksasu, 1 u New Mexicu, 1 u Louisiani, 1 u Montani, 1 u Južnoj Africi. Nebrojeno puta su letjelice bile samo viđene. Eisenhower je znao da se mora boriti i pobijediti problem vanzemaljaca. Znao je da to nije mogao učiniti otkrivajući tajnu kongresu. Početkom 1953. predsjednik je potražio pomoć oko vanzemaljskog problema kod svog prijatelja i člana Vijeća za vanjske odnose Nelsona Rockfellera. Eisenhower i Rockfeller su počeli planirati tajnu strukturu koja je trebala nadzirati vanzemaljce i koja je za jednu godinu postala stvarnost. Ideja za MJ-12 je tada rođena. Nelsonov ujak Wintrop Aldrich je bio presudan u uvjeravanju Eisenhowera da se kandiduje za predsjednika. Cijela Rockfellerova obitelj zajedno sa Rockfellerovim carstvom je čvrsto podržavala Ike-a. Traženje pomoći od Rockfellera oko problema vanzemaljaca je bila najveća pogreška koju je za budućnost SAD-a a, najvjerojatnije čitavog čovječanstva, počinio Eisenhower.

U roku od sedam dana nakon Eisenhowerovih izbora on je postavio Nelsona Rockfellera za predsjednika "Savjetodavnog predsjednikovog odbora za organizaciju vlade". Rockfeller je bio odgovoran za planiranje reorganizacije vlade. New Deal program je smješten u jedan jedini odbor nazvan "Odbor za zdravlje, školstvo, i socijalnu skrb". Kada je u Aprilu, 1953. kongres odobrio izmjene, Nelson je imenovan na mjesto podsekretara. Godine 1953. astronomi su otkrili u svemiru velike objekte koji su se kretali prema Zemlji. U početku se vjerovalo da su to asteroidi. Kasniji dokazi su potvrdili da objekti mogu biti jedino svemirski brodovi. Projekt "Sigma" je presreo vanzemaljske radio komunikacije. Kada su objekti stigli do zemlje postavili su se u vrlo visoku orbitu oko ekvatora. Bilo je nekoliko velikih brodova i njihova namjera nije bila poznata. Projekt "Sigma", i novi projekt, "Pluto", su koristeći se radio komunikacijom preko kompjuterskog binarnog jezika, uspjeli ugovoriti slijetanje koje je rezultiralo kontaktom lice u lice sa vanzemaljskim bićima. Zadatak projekta "Pluto" je bio stvaranje diplomatskih odnosa sa ovom ili nekom drugom vanzemaljskom rasom.

U međuvremenu je rasa vanzemaljaca sličnih ljudima kontaktirala vladu SAD-a. Ova nas je grupa upozorila na vanzemaljce koji kruže oko ekvatora i ponudila nam pomoć u našem duhovnom razvoju. Zahtijevali su, kao glavni uslov, da onesposobimo i uništimo nuklearno oružje. Odbili su izmjenu tehnologije navodeći da smo duhovno nesposobni nositi se s tehnologijom koju smo tada posjedovali. Vjerovali su da bismo koristili novu tehnologiju kako bismo uništili jedni druge. Ta rasa je tvrdila da smo na putu samouništenja i da se međusobno moramo prestati ubijati, zaustaviti zagađivanje Zemlje, zaustaviti bezobzirno iskorištavanje Zemljinih prirodnih izvora, i da naučimo živjeti u harmoniji. Ovi uslovi su dočekani sa velikom sumnjom, posebno glavni uslov nuklearnog razoružanja. Smatrano je da bi nas prihvaćanje tog uslova ostavilo bespomoćnima u slučaju da se suočimo sa vanzemaljskom prijetnjom. Također nismo imali ništa u istoriji što bi nam pomoglo u odluci. Nuklearno razoružanje je smatrano kao loše za interese SAD-a. Ponude su bile odbijene.

Kasnije se 1954. rasa dugonosih "Graya-a" koja je kružila oko Zemlje spustila u "Holloman Air Force Base". Postignut je osnovni dogovor. Ova se rasa predstavila kao vrsta sa planeta pokraj crvene zvijezde u sazviježđu "Oriona" koju smo mi nazivali "Betelgeuse". Rekli su da njihov planet umire, te da u nepoznatoj budućnosti neće moći živjeti na njemu. To je dovelo do drugog slijetanja u "Edwards Air Force Base". Istorijski događaj je planiran na brzinu i odnos je dogovoren. Odlučeno je da će Eisenhower biti na odmoru u Palm Springsu. Dogovorenog dana Predsjednik je doveden u bazu, a novinarima je kao izgovor, rečeno da je posjetio zubara.

Predsjednik Eisenhower se susreo sa vanzemaljcima i formalni dogovor između Alien Nation-a i SAD-a je potpisan. Tada smo primili prvi posjet vanzemaljskog ambasadora iz svemira. Njegovo ime i titula je bila "Omnipotent Highn-ess Krill", normalno zvan Krill.

Po tradiciji američkog preziranja kraljevskih titula, tajno je zvan Original Hostage Krill. Trebali biste znati da je postoji i vanzemaljska zastava poznata kao "Trilateral Insignia". Prikazana je na njihovim letjelicama i njihovim uniformama. Oba slijetanja i drugi sastanak su snimljeni. Filmovi postoje i danas.

Dogovor je glasio : Vanzemaljci se neće uplitati u naše odnose i mi se nećemo uplitati u njihove. Držati ćemo njihovu prisutnost na Zemlji tajnom. Oni će nas opskrbljivati naprednom tehnologijom i pomoći naš tehnološki razvoj. Neće ostvariti odnose sa niti jednom drugom Zemaljskom državom. Mogu otimati ljude na određeno vrijeme u svrhu medicinskih ispitivanja i praćenja našeg razvoja s dogovorom da se ljudima neće nauditi, da će biti vraćeni na mjesto sa kojeg su oteti, ljudi se neće sjećati događaja, a Alien Nation će obavještavati MJ-12 o svim kontaktima i otmicama. Dogovoreno je da će svaka država primiti ambasadora druge države dok god dogovor bude na snazi. Dalje je dogovoreno da će Alien Nation i SAD međusobno razmijeniti 16 osoba u svrhu učenja jednih o drugima. Vanzemaljski "gosti" bi ostali na Zemlji a "ljudski gosti" bi putovali na mjesto porijekla vanzemaljaca na određeni period, a onda bi bili vraćeni, i tada bi se izvršila ponovna zamjena. Također je dogovoreno da će biti napravljene podzemne baze za korištenje Alien Nation-a i da će dvije baze biti napravljene za zajedničko korištenje vlada SAD-a i Alien Nation-a. Tehnologija bi se izmjenjivala u zajedničkim bazama. Sve vanzemaljske baze bi bile konstruisane ispod indijanskih rezervata u četverougaonom području Utaha, New Mexica, Arizone i Kolorada, i jedna će biti napravljena u Nevadi na području poznatom kao S-4, smještenom otprilike 7 milja južno od zapadne granice Area 51, poznate kao Dreamland. Sve vanzemaljske baze su pod potpunom kontrolom mornaričkog odjela i svo osoblje koje radi u ovim kompleksima dobija svoju plaću od mornarice. Izgradnja baza je odmah počela, ali je napredak bio slab dok nisu prikupljene velike količine novca 1957. Rad na "Yellow Book" je nastavljen.

Osnovan je projekt "Redlight" i počelo je ozbiljno eksperimentiranje na vanzemaljskim letjelicama. Super tajni objekt je sagrađen u "Groom Lake-u" u Nevadi u središtu područja za testiranje oružja. Njegova šifra je bila "Dreamland". Projekt je stavljen pod Mornarički odjel i osoblje je trebalo imati "Q" dopuštenje kao i izvršno (predsjedničko) odobrenje. Ironična je činjenica da Predsjednik SAD-a nema dozvolu za posjet ovom mjestu. Vanzemaljska baza u kojoj se razmjenjivala tehnologija bila je smještena u području zvanom S-4. Šifra područja S-4 je bila "The Dark Side of the Moon" (Tamna strana Mjeseca). Vojska je dobila zadatak oformiti super tajnu organizaciju koja bi priskrbila tajnost programima vezanim za vanzemaljce. Ta organizacija je postala "National Reconnaissance Organization" smještena u "Fort Carsonu" u Coloradu. Specijalni timovi koji su osiguravali projekte zvali su se "Delta". Drugi projekt pod šifrom "Snowbird" je trebao objaviti objašnjenja svih viđenja Redlight letjelica kao eksperimente zračnih snaga. Snowbird letjelice su rađene po konvencionalnoj tehnologiji i u nekoliko navrata ih je pratio tisak. Projekt Snowbird je služio i da raskrinka NLO-e koje je vidjela javnost. Projekt je bio vrlo uspješan i do ovih godina broj izvještaja iz javnosti je opadao.

Osnovan je multimilijonski fond i držao ga je vojni ured Bijele kuće. Taj fond je korišten za izgradnju preko 75 duboko podzemnih građevina. Predsjednicima koji su pitali rekli su da je fond korišten za izgradnju duboko podzemnih skloništa za Predsjednika u slučaju rata. Samo ih je nekoliko napravljeno za Predsjednika. Milijuni dolara građana su prošli kroz ovaj ured do MJ-12 pa do izvođača, te su onda korišteni za gradnju tajnih vanzemaljskih baza kao i tajnih DUMB-ova (Deep Underground Military Bases – Duboko podzemnih vojnih baza), za gradnju objekata "Alternative #2"-a. Predsjednik Johnson je koristio ovaj fond za izgradnju pozorišta i popločenje ceste na njegovom ranču. Nije znao njegovu pravu svrhu. Tajni fond Bijele kuće za izgradnju podzemnih objekata je 1957. osnovao predsjednik Eisenhower. Fond je odobrio Kongres u obliku "izgradnje i održavanja tajnih mjesta gdje bi se Predsjednik mogao skloniti u slučaju napada; predsjednička mjesta u slučaju opasnosti". Mjesta su grubo rečeno rupe u zemlji, dovoljno duboke da izdrže nuklearnu eksploziju i opskrbljene svim vrstama komunikacijske opreme. Do sada je više od sedamdeset i pet takvih mjesta razasuto po državi, a izgrađeni su pomoću ovog fonda. "The Atomic Energy Commission" (Komisija za atomsku energiju) je izgradila još 22 dodatna. Lokacije i sve što ima veze sa ovim mjestima smatraju se i tretiraju kao Top Secret. Novac je bio onda i sada u rukama Vojnog ureda Bijele kuće i prolazio je kroz zaobilaznu mrežu koju ni najuvježbaniji špijuni ili računovođe ne mogu slijediti. Godine 1980. samo rijetki na početku ili na kraju mreže su znali za što je novac bio potreban. Na početku su bili George Mahon iz Texasa i predsjednik House Appropriations Committee i njegovog pododbora za odbranu, Robert Sikes iz Floride, predsjednik House Appropriations Military Construction Subcommittee. Danas se pročulo da predsjednik Kongresa Jim Wright kontroliše novac u Kongresu i da ga se treba srušiti. Na kraju linije su bili Predsjednik, MJ-12, direktor Vojnog ureda i zapovjednik Washington Navy Yard.

Novac je odobravao Appropriation Committee koji ga je prosljeđivao u Ured Odbrane kao Top Secret nadalje u Vojni program izgradnje. Vojska ga, u stvari, nije mogla potrošiti, a u biti nije ni znala čemu je namijenjen. Dozvolu za trošenje tog novca imala je samo mornarica. Novac je dalje prosljeđivan u Chesapeake Division vojnim inženjerima koji također nisu znali za što je. Čak ni zapovjednik Ureda, koji je bio admiral, nije znao za što je novac. Samo jedan čovjek, mornarički zapovjednik, iz Chesapeake Division-a, ali u stvarnosti odgovoran samo Vojnom uredu Bijele kuće, znao za što je novac namijenjen, njegovu količinu i konačnu destinaciju. Potpuna tajnovitost koja je okruživala taj fond značila je da gotovo svaki njegov trag može načiniti samo nekoliko ljudi koji su ga kontrolisali. Nikada nije bilo, a vjerojatno neće ni biti službene kontrole tajnog novca.

Velike količine novca su prebačene na Top Secret fond smješten u Palm Beachu na Floridi, Peanut Island, koji pripada obalnoj straži. Otok graniči sa područjem koje je posjedovala Joseph Kennedy. Rečeno je da se novac koristio za obradu i uljepšavanje krajolika. Prije nekog vremena na TV vijestima specijalno o ubojstvu Kennedya, rečeno je da službenik obalne straže prenosi novac u aktovci do Kennedyijevih zaposlenih preko granice posjeda. Da li je ovo mogla biti tajna plaća obitelji Kennedy za gubitak njihova sina John F. Kennedya ? Plaćanje se nastavilo tokom 1967. i onda je prestalo. Količina i svrha prenešenog novca ostaje nepoznata. U međuvremenu, Nelson Rockfeller je ponovno promijenio svoju poziciju. Ovaj put je preuzeo staro mjesto C.D. Jacksona koje je nosilo naziv "Special Assistant for Psychological Strategy" (posebni pomoćnik za psihološku strategiju). Nelsonovim imenovanjem naziv je promijenjen u "Special Assistant for Cold War Strategy" (specijalni pomoćnik za strategiju hladnog rata). Ovo je mjesto tokom godina preraslo u isto ono koje je pod Nixonom imao Henry Kissinger. Službeno on je trebao "savjetovati i pomagati Predsjednika u razvoju i povećavanju razumijevanja i saradnje među svim ljudima". Službeni opis je bio samo dimna zavjesa jer je on bio predsjednikov koordinator za Špijunsku službu. Sa svog novog mjesta Rockfeller je izvještavao direktno, i jedino, Predsjednika. Prisustvovao je sastancima Kabineta, Vijeća za vanjsku ekonomsku politiku, i Nacionalnog vijeća za sigurnost koje je bilo najviše političko tijelo u vladi.

Nelsonu Rockfelleru je dan i još jedan važan posao glavnog u tajnoj grupi nazvanoj "Planning Coordination Group" (Grupa za Planiranje i Koordinaciju) koja je oformljena pod NSC 5412-1 u Martu, 1955. Grupa se sastojala od različitih privremenih ad hoc članova ovisno o predmetu dnevnog reda. Glavni članovi su bili Rockfeller, predstavnik Državnog ureda i direktor Obavještajne službe. Uskoro je nazvana "3413 Committee of the Special Group". NSC 5412-1 je odredio pravilo prema kojemu tajne operacije odobrava izvršni odbor, a kao i prije, ove operacije su pokretane isključivo voljom direktora Obavještajne službe. Tajnim izvršnim memorandumom, NSC 5410, Eisenhower je prije NSC 5412-1 1954. ustanovio privremeni odbor, poznat pod nazivom Majority Twelve (MJ-12), da nadgleda i vodi sve tajne operacije vezane za vanzemaljce. NSC 5412-1 je stvoren da objasni svrhu ovih sastanaka kada Kongres i novinari postanu previše znatiželjni. Majority Twelve je bila sastavljena od Nelsona Rockfellera, Direktora CIA-e Allena Welsh Dullesa, državnog tajnika Johna Foster Dullesa, ministra odbrane Charlesa E. Wilson, predsjedavajućeg šefova država Admirala Arthura W. Redford, direktora FBI-a J. Edgara Hoover, te šest ljudi iz izvršnog odbora za vanjske odnose, poznatih pod nazivom "Wise Men" (Mudri ljudi). Svi ovi ljudi su bili članovi tajnog društva studenata koji su se nazivali "The Jason Society" ili "The Jasons Scholars" i sakupili su svoje članove iz "Skull and Bones" i "Scrol and Key" društava sa Harvarda i Yalea.

"Wise Men" su bili glavni članovi Vijeća za vanjske odnose. Bilo je 12 članova uključujući prvih 6 sa Vladinih pozicija, dakle "Majority Twelve". Ova grupa je godinama stvarana od najvećih državnih službenika i predsjednika vijeća za vanjske podnose, a kasnije i "Trilaterial Comission". Među njima su bili Gordon Dean, George Bush i Zbigniew Brzezinski. Najvažniji i najutjecajniji od svih "Wise Man" koji su bili članovi MJ-12 su bili John McCloy, Robert Lovett, Averell Harriman, Charles Bohlen, George Kennan i Dean Acheson. Poznato je da su Predsjednik Eisenhower i još 6 prvih članova MJ-12 iz vlade također bili članovi Vijeća za vanjske odnose.

Podrobniji istraživači će brzo otkriti da nisu svi članovi "Wise Men" pohađali Harvard i Yale i nisu svi bili izabrani među članovima "Skull and Bones" ili "Scroll and Key" za vrijeme njihovih školskih godina. To ćete saznati ako nabavite knjigu "The Wise Men" koju su napisali Walter Issacson and Evan Thomas, Simon and Schuster, New York. Ispod ilustracije broj 9 naći ćete poglavlje Lovett with the Yale Unit. u kojem u gornjem desnom uglu stoji : Njegovo primanje u Skull and Bones dogodilo se u zračnoj bazi u blizini Dunkirka. Otkrio sam da su se članovi birali, ovisno o situaciji, po pozivima na osnovu odlika nakon koledža i nisu bili ograničeni samo na studente Harvarda i Yalea.

Nekoliko izabranih je kasnije uključeno u "Jason Society". Oni su svi bili članovi Vijeća za vanjske odnose i u to vrijeme bili su poznati kao "Eastern Establishment". Ovo može dati zaključak o utjecajnosti i ozbiljnosti najtajnovitijeg školskog udruženja. "Jason Society" postoji još i danas, ali također uključuje i članove "Trilaterial Commission". Trilaterial Commission je postojao nekoliko godina prije 1973. Ime Trilaterial Commission je preuzeto od vanzemaljske zastave poznate kao Trilaterial Insignia.

"Majority Twelve" postoji još i danas. Pod Eisenhowerom i Kennedyem pogrešno je zvano 5412 Committee ili pravilnije, Special Group. U Johnsonovoj administraciji nazvan je 303 Commitee zato što je naziv 5412 kompromitiran u knjizi "The Secret Government". U stvari, NSC 5412-1 je procurilo do autora kako bi se prikrilo postojanje NSC 5410. Pod Nixonom, Fordom i Carterom zvao se "40 Committee", a pod Reganom postao je "PI-40 Committee". Tokom svih ovih godina promijenio se samo naziv.

Do 1955 postalo je očito da su vanzemaljci izigrali Eisenhowera i da su ostvarili svoju prijetnju. Osakaćeni ljudi i stoka pronađeni su širom Sjedinjenih država. Sumnjalo se da vanzemaljci ne daju MJ-12 potpune liste kontakata i otmica i također se sumnjalo da svi oteti nisu vraćeni. Sovjetski savez je osumnjičen za saradnju sa vanzemaljcima što je kasnije i dokazano. Shvatilo se da su vanzemaljci, kako prije tako i sada, manipulisali masama kroz tajna društva, magiju, čarobnjaštvo, okultno i religiju. Nakon nekoliko zračnih bitaka sa vanzemaljskim letjelicama postalo je jasno da je naše oružje prema njihovom potpuno nemoćno. U Novembru, 1955. NSC-5412-2 je dobio zadatak da sastavi Istražni Odbor kako bi istražio "sve službenike koji su uključeni u kreiranju i implementiranju strane politike u nuklearnom dobu". To je bio pokrivač koji je prikrivao stvarni predmet istraživanja, vanzemaljsko pitanje.

Tajnim izvršnim memorandumom, NSC 5411 1995., Predsjednik Eisenhower je sastavio je Istraživački odbor da "istraži sve činjenice, laži, prijevare i otkrije istinu vanzemaljskog pitanja". NSC 5412-2 služio je za prikrivanje koje je postalo neophodno kada je štampa tražila svrhu redovnih susreta tako važnih ljudi.

Prvi sastanak je započeo u "Quantico Marine Base". Istraživačka grupa je bila sastavljena od 35 članova Vijeća za vanjske odnose, tajnog školskog društva The Jason Society. Dr. Edward Teller je pozvan da sudjeluje. Dr. Zbigniew Brezezinski bio je istražni direktor prvih 18 mjeseci a Dr.Henry Kissinger je bio izabran za istražnog direktora za sljedećih 18 mjeseci. Nelson Rockfeller je bio čest posjetitelj za vrijeme istraživanja.

"Study Group" Članovi :

·         Gordon Dean, Predsjednik i Dr. Zbigniew Brzezinski, Study Director.

Prva Faza

·         Dr. Henry Kissinger, Study Director.

Druga Faza

·         Dr. Edward Teller Frank Altschul Maj. Gen. Richard C. Lindsay Hamilton Fish Armstrong Hanson W. Baldwin Maj. Gen. James McCormack, Jr. Lloyd V. Berkner Robert R. Bowie Frank C. Nash McGeorge Bundy Paul H. Nitze William A.M. Burden Charles P. Noyes John C. Campbell Frank Pace, Jr. Thomas K. Finletter James A. Perkins George S. Franklin, Jr. Don K. Price I.I. Rabi David Rockefeller Roswell L. Gilpatric Oscar M. Ruebhausen N.E. Halaby Lt. Gen. James M. Gavin Gen. Walter Bedell Smith Caryl P. Haskins Henry DeWolf Smyth James T. Hill, Jr. Shields Warren Joseph E. Johnson Carroll L. Wilson Mervin J. Kelly Arnold Wolfers.

U drugoj fazi sastanci su također održani u vojnoj bazi Quantico u Virginiji i grupa je postala poznata pod nazivom "Quantico II". Nelson Rockfeller je sagradio utočište negdje u Marylandu do kojeg je MJ-12 mogao doći jedino zrakom tako da su se mogli sastajati daleko od znatiželje javnosti. Ovo tajno mjesto je poznato pod kodnim imenom "The Country Club". Na toj lokaciji postojali su svi potrebni objekti za življenje, rekreiranje, prehranu i naravno, sastanke.

Istraživačka grupa je "javno" raspuštena u kasnim mjesecima 1958. i Henry Kissinger je objavio ono što se službeno 1957. nazivalo Nuclear Weapons and Foreign Policy (Nuklearno naoružanje i vanjska politika) Henry Kissingera, objavljeno za Vijeće vanjskih odnosa od strane Harper Brothersa u New Yorku. U stvarnosti rukopis je 80% bio napisan dok je Kissinger još bio na Harvardu. Istraživačka grupa je nastavila rad u tajnosti. Zaključak o ozbiljnoj povezanosti Kissingera u istraživanju može se pronaći u izjavama njegove žene i prijatelja. Mnogi od njih su izjavili da bi Henry svako jutro rano otišao i vraćao se kasno navečer bez da je sa i kim govorio ili kontaktirao. Činilo se kao da je bio u drugom svijetu u kojem nije bilo mjesta za nikoga drugoga.

Ove izjave su vrlo znakovite. Posljedice vanzemaljske prisutnosti i aktivnosti za vrijeme istraživanja mora da su ostavili strašan šok. Henry Kissinger je zasigurno potpuno drugačiji za vrijeme ovih sastanaka. U tom smislu nikada više neće biti tako pogođen ma koliko bile teške posljedice budućih događaja. U mnogo prilika radio bi do kasno u noć, iako je iza sebe imao puni radni dan. Takvo ponašanje dovelo ga je do razvoda.

Glavni zaključak proučavanja vanzemaljaca je bio da se ne smije reći javnosti jer se vjerovalo da bi to najvjerojatnije vodilo do ekonomskog kolapsa, kolapsa vjerske strukture, i nacionalne panike koja bi vodila do anarhije. Tajnost se stoga nastavila. Posljedica toga da se ne može reći javnosti je da se ne može reći ni kongresu, tako da je novac za projekt morao dolaziti izvan vlade. I međuvremenu novac je pribavljan iz vojnog budžeta i iz CIA-inih vlastitih tajnih fondova.

Drugi važan zaključak je bio da vanzemaljci koriste ljude i životinje kao izvor žljezdanih izlučevina, enzima, hormonskih izlučevina, krvi i za genetske eksperimente. Vanzemaljci su ove postupke objasnili kao potrebnim za njihov opstanak. Rekli su da se njihova genetska struktura pokvarila i da je više nisu u stanju reproducirati. Kazali su da će, ako ne budu mogli unaprijediti svoju genetsku strukturu, opstanak njihove vrste doći u pitanje. Na njihova objašnjenja gledano je sa velikom sumnjom. Pošto su naša oružja u stvari bila neupotrebljiva protiv vanzemaljaca, MJ-12 je odlučio nastaviti prijateljske diplomatske odnose s njima dok ne dođe vrijeme kada će se naša vojna tehnologija moći nositi sa njihovom. Ponuda za uključivanje snaga za obranu čovječanstva dana je SSSR-u i ostalim državama. U međuvremenu, razrađeni su planovi za istraživanje i izradu dva oružana sistema, upotrebljavajući konvencionalnu i nuklearnu tehnologiju, koji bi nas doveli u ravnopravan položaj.

Rezultati istraživanja su bili projekti "Joshua" i "Excalibur". Joshua je oružje zarobljeno od Nijemaca, koje je u to vrijeme moglo razbiti 4 inča debeli čelični oklop na udaljenosti od dvije milje, koristeći niskofrekventne smrtonosne valove,. Vjerovalo se da bi ovo oružje bilo učinkovito protiv vanzemaljskih letjelica i njihovih oružja. Excalibur je oružje namijenjeno uništavanju vanzemaljskih podzemnih baza. Raketa koja nosi megatonsku bojevu glavu sposobna je prodrijeti 1000 metara kroz čvrstu sadru. Odstupanje od cilja je maksimalno 50 metara a najviša visina leta je 30,000 stopa. Joshua je uspješno razvijen, ali koliko znam, nikada nije korišten. Excalibur nije razvijan do nedavnih godina sa neviđenim naporima za njegovu izradu.

Događaji u Fatimi početkom stoljeća su podrobno proučeni. Sa sumnjom da su vanzemaljska manipulacija, pokrenuta je špijunska operacija koja je trebala probiti tajnu koja je obavijala događaj. Sjedinjene države su uposlile svoje Vatikanske krtice koje su bile ubačene za vrijeme Drugog svjetskog rata i uskoro su postigli da čitav Vatikan radi na istraživanju koje je uključivalo proročanstvo. Proročanstvo je kazivalo da će se, ako se čovjek ne okrene od zla i ne krene Kristovim stopama, planet samouništiti i da će se događaji iz knjige navještenja ostvariti. Rečeno je da će se roditi dijete koje će ujediniti svijet sa planom za svjetski mir i lažnu religiju koja će početi 1992. Do 1995. ljudi će shvatiti da je on zao i istinski antikrist. Treći Svjetski rat će početi na srednjem istoku 1995. invazijom Izraela na Ujedinjene Arapske države koristeći se konvencionalnim naoružanjem, a kulminirati će nuklearnim holokaustom 1999. godine. Između 1999. i 2003. godine, većina života ovog planeta će kao posljedica toga umrijeti. Povratak Krista će se dogoditi 2011.

Vanzemaljcima su predočene činjenice i potvrdili su da ja to bila istina. Objasnili su da su nas kreirali kroz hibridizaciju i manipulaciju ljudskom vrstom kroz religiju, sotonizam, čarobnjaštvo, magiju i okultizam. Kasnije su objasnili da mogu putovati kroz vrijeme i da će se događaj uistinu dogoditi. Kasnije iskorištavanje vanzemaljske tehnologije od strane Sjedinjenih država i Ruske unije koristeći se putovanjem kroz vrijeme potvrdilo je proročanstvo. Vanzemaljci su pokazali hologram, kojeg je vlada snimila, a za kojeg tvrde da predstavlja raspetog Krista. Nismo znali da li da im vjerujemo ili ne. Da li su nama manipulirali uz pomoć religije ? Ili, da li su uistinu bili izvor naše religije kojom su manipulirali nama samima ? Ili, da li je početak istinskog KRAJA VREMENA i POVRATKA KRISTA koje je predskazano u Bibliji ? Nitko nezna odgovor.

 

TAJNA VLADA, PORIJEKLO, IDENTITET I SVRHA MJ-12

(drugi dio)

Na simpoziju održanom 1957. god. okupili su se najveći znanstveno-fantastični umovi tog vremena. Došli su do zaključka da će se planet Zemlja samouništiti BEZ IKAKVE POMOĆI BOGOVA ILI VANZEMALJACA nedugo nakon 2000. godine, a sve zbog povećanja populacije i ljudskog iskorištavanja okoliša.

Tajnim izvršnim memorandumom Predsjednika Eisenhowera, Jason Scholars su dobili zadatak da prouče ovaj scenarij i da daju prijedloge nazvane Alternative 1, 2 i 3.

·         ALTERNATIVE #1 - je bila da se iskoristi nuklearno oružje kako bi se izbušile rupe u Zemljinoj stratosferi kako bi kroz njih toplina i zagađenje izašli u otvoreni svemir. Potrebna je promjena ljudske kulture sa istraživanjem kultura koje štite okoliš.
Od tri alternative, ova je bila najmanje vjerojatna zbog posljedica nuklearnih eksplozija.

·         ALTERNATIVE #2 - je bila da se sagrade beskrajna mreža podzemnih gradova i tunela u kojima bi predstavnici svih kultura i zanimanja nastavili ljudsku vrstu. Ostali bi bili ostavljeni na površini zemlje da se sami bore za svoj opstanak.

·         ALTERNATIVE #3 - je da se istraži vanzemaljska i konvencionalna tehnologija u svrhu izgradnje kolonija u svemiru u kojima bi preživjele određene grupe ljudi.

Ne mogu niti potvrditi niti opovrgnuti negativne posljedice ljudskog ropstva koje bi se koristilo za radnu snagu u ostvarivanju plana. Mjesec, kodno ime Adam, je objekt od primarnog interesa, a nakon njega Mars, kodnog imena Eva. Kao usporavajuće akcije, sve tri alternative uključuju kontrolu rađanja, sterilizaciju, i puštanje smrtnih mikroba kako bi kontrolirali ili usporili rast Zemljine populacije. AIDS je samo jedan od rezultata ovih planova. Postoje i drugi. Odlučeno je, pošto se populacija mora reducirati i kontrolirati, da je od najboljeg interesa za nas same da se riješimo nepodobnih elemenata našeg društva. Ujedinjeno američko i rusko vodstvo je odbacilo Alternative #1, ali i naredilo početak radova na Alternative #2 i #3 istovremeno.

Godine 1959. Rand Corporation je udomila "Deep Underground Construction Symposium" (Simpozij o dubokopodzemnoj izgradnji). U simpozijskom izvještajuu, fotografisani su i opisani strojevi koji mogu bušiti tunel prečnika 45 stopa sa brzinom napredovanja od5 stopa po satu. Također su prikazane fotografije ogromnih tunela i podzemnih komora koje sadrže komplekse građevina, a moguće čak i gradova. Izgleda da je u prošlih 5 godina značajan napredak napravila podzemna izgradnja.

Vodeće sile dogovorile su da načina financiranja veza sa vanzemaljcima i drugih tajnih projekata bude trgovina drogom. Iskazao se mladi, ambiciozni član Vijeća za Vanjske odnose. Njegovo ime je George Bush, a u to vrijeme bio je predsjednik C.E.O. "Zapata Oil-a" smještenog u Texasu. "Zapata Oil" je eksperimentirala sa novom tehnologijom bušenja na moru. Ispravno je smatrano da bi se droga mogla prevoziti iz Južne Amerike, do platformi prevoziti ribarskim brodovima gdje bi se dalje normalnim transportima za osoblje i opskrbu prebacivali na obalu. Ovakvom metodom nikakve carinske ili zakonske službe ne bi posumnjale na tovar. George Bush je pristao pomoći i organizirati operaciju u sprezi sa CIA-om. Plan je funkcionirao bolje nego što je itko mogao pretpostaviti i otkad se proširio širom svijeta stvorene su mnoge druge metode ilegalnog dovođenja droge u zemlju. Uvijek se moramo sjetiti da je George Bush počeo našoj djeci prodavati drogu. Danas CIA kontrolira svu svjetsku trgovinu drogom.

"Službeni" svemirski program je pokrenuo Predsjednik Kennedy u svom inauguracijskoj poruci kada je spomenuo da će Sjedinjene Države spustiti čovjeka na Mjesec do kraja desetljeća. Iako nedužna poruka njezin koncept je omogućio ljudima na vlasti da kroz razne kanale dobiju ogromne količine novca i da od Amerikanaca prikriju stvarni svemirski program. U SSSR-u je sličan program služio istoj svrsi. U stvari zajednička baza vanzemaljaca, Sjedinjenih država i Sovjetskog saveza već je postojala na Mjesecu u vrijeme Kennedyevog govora. 22. Aprila, 1962. svemirska letjelica se spustila na Mars i potvrdila postojanje okoliša koji bi mogao podržavati život. Nedugo zatim u velikoj tajnosti počela je konstrukcija kolonije na Marsu. Danas na Marsu postoje gradovi naseljeni posebno odabranim ljudima iz različitih kultura i zanimanja sakupljenim po čitavoj Zemlji. Sve te godine javnosti su nametane suprotnosti između Sovjetskog saveza i Sjedinjenih država, a u svrhu financiranja projekata od važnosti za Nacionalnu obranu, iako smo u stvari bili najbliži saveznici.

U određenom trenutku predsjednik Kennedy otkrio je dijelove istine u vezi droge i vanzemaljaca.

On je 1963. dao ultimatum MJ-12. Predsjednik Kennedy je obećao da će, ako se ne raščisti problem droga, on to učiniti. Obavijestio je MJ-12 da namjerava u sljedećim godinama otkriti Amerikancima problem vanzemaljaca i naručio plan kako bi se ostvarila njegova namjera. Predsjednik Kennedy nije bio član Vijeća za vanjske odnose i nije ništa znao o "Alternative #2" ili "Alternative #3". Internacionalnu su operaciju vodili MJ-12 i njena sestrinska organizacija u Sovjetskoj uniji. Odluka Predsjednika Kennedya je usadila strah u srca odgovornih ljudi. Njegovo ubojstvo je naručio "Policy Committee" i naredbu su izvršili agenti MJ-12 u Dallasu.

Predsjednika Johna F. Kennedya ubio je agent tajne službe koji je vozio njegov automobil u pratnji motocikala i čin je jasno vidljiv. GLEDAJTE VOZAČA, A NE KENNEDYA, kada gledate film. Svi svjedoci koji su bili dovoljno blizu automobilu da vide William Greera kako ubija Kennedya, ubijeni su u dvije godine nakon događaja. Warrenova komisija je bila farsa i većinu porote su činili članovi Vijeća za Vanjske Odnose. Uspjeli su u zavaravanju Amerikanaca. Mnogi drugi domoljubi koji su pokušali razotkriti tajnu oko vanzemaljaca su u sljedećim godinama bili ubijeni.

Za vrijeme početnih američkih svemirskih istraživanja i slijetanja na Mjesec, svako lansiranje je bilo praćeno od strane vanzemaljske letjelice. Mjesečevu bazu su vidjeli i snimili astronauti "Apolla". Kupole, tornjevi, velike zaobljene strukture nalik na silose, rudarska vozila u obliku velikog slova "T" koja za sobom na mjesečevoj površini ostavljaju tragove poput šavova, i jako velike kao i vrlo male vanzemaljske letjelice koje se pojavljuju na fotografijama. To je zajednička američka, ruska i vanzemaljska baza. Svemirski program je bio farsa i nevjerojatno trošenje novca. "Alternative #3" je stvarnost, a ne u potpunosti naučna fantastika. Većina astronauta Apolla je bila potresena iskustvom i njihovi životi i buduće izjave odražavali su snagu otkrića i naredbe o šutnji koja je nakon toga slijedila. Naređeno im je da o tome šute ili će snositi posljedice kazne, smrti, koja je nazivana "neminovnom". Jedan astronaut je u stvari govorio producentima Britanske televizije otkrivajući "Alternative #3" i potvrđujući većinu pretpostavki.

U knjizi "Alternative 003", pseudonim "Bob Grodin" je korišten umjesto identiteta astronauta. Rečeno je da je počinio samoubistvo 1978. Ovo ne može biti potvrđeno iz niti jednog izvora i ja mislim da su neke takozvane činjenica u ovoj knjizi u stvari dezinformacije. Čvrsto vjerujem da su te dezinformacije rezultat pritiska na autore kako bi umanjili efekt popularizacije razotkrivanja "Alternative #3" Britanske televizije. Sjedište internacionalne konspiracije je u Ženevi u Švicarskoj. Vodeće tijelo je sastavljeno od predstavnika vlada kao i od izvršnih članova grupe poznate kao "Bilderburgers". Sastanci se održavaju od strane Policy Committee kada je to potrebno na nuklearnim podmornicama skrivenim ispod polarne ledene kape. Tajnost je takva da je ovo jedina metoda koja omogućava da sastanci ne budu špijunirani. Iz vlastitog znanja i znanja mojih izvora mogu reći da je knjiga barem 70% istinita. Vjerujem da su dezinformacije bile namjera da se kompromitira razotkrivanje Britanske televizije sa informacijama za koje se moglo dokazati da su lažne, kada je "Eisenhower Briefing Document" objavljen u Sjedinjenim državama s planom bliskim "Majestic Twelve", za kojeg se također može dokazati da je lažan.

Otkada je počela naša saradnja sa vanzemaljcima došli smo u posjed tehnologije iznad naših najluđih snova. Letjelica nazvana "Aurora" postoji u "Area 51" i njome se redovno leti u svemir. To je jednostepena letjelica nazvana "TAV" (trans atmospheric vehicle, trans atmosfersko vozilo) i može poletjeti koristeći se sedam milja dugom pistom, odletjeti u orbitu, vratiti se koristeći se vlastitom snagom, i sletjeti na istu pistu. Mi danas imamo i letimo na vanzemaljskim letjelicama na atomski pogon u "Area S-4" u Nevadi. Naši piloti su izveli interplanetarna putovanja u ovim letjelicama i bili na Mjesecu, Marsu, i drugim planetima sa ovim letjelicama. Lagalo nam se o stvarnoj prirodi Mjeseca, te planeta Mars i Venera, kao i o stvarnom stanju tehnologije koju posjedujemo u ovom trenutku.

Postoje područja na Mjesecu gdje rastu biljke i čak mijenjaju boju sa godišnjim dobima. Ovaj sezonski efekt se događa jer Mjesec nema, kao što se tvrdilo, uvijek tačno istu stranu okrenutu prema Zemlji i prema Suncu. Postoji područje koje kolebljivo ulazi i izlazi iz područja tame po sezonskim osnovama i pokraj ovog područja rastu biljke. Mjesec ima nekoliko ljudski stvorenih jezera na i ispod površine, a posmatrani su i snimljeni oblaci u njegovoj atmosferi. Posjeduje gravitaciono polje i čovjek može hodati na njegovoj površini bez svemirskog odjela dišući pomoću boce kisika nakon dekompresije kao i svaki ronilac. Vidio sam fotografije i neke od njih su zapravo objavljene u knjizi "We Discovered Alien Bases On The Moon" Freda Stecklinga.

1969. izbio je sukob između ljudskih i vanzemaljskih naučnika u "Dulce" podzemnom laboratoriju. Vanzemaljci su uzeli mnoge naše naučnike kao taoce. Delta snage su poslane da ih oslobode, ali nisu puno mogle protiv vanzemaljskog oružja. 66 naših ljudi je ubijeno za vrijeme ove akcije. Kao rezultat povukli smo se sa svih projekata na najmanje dvije godine. Ubrzo je nastupilo pomirenje i ponovno smo počeli sarađivati. Danas se savezništvo nastavlja.

Kada je otkriven skandal "Watergate", Predsjednik Nixon je namjeravao sretno prebroditi tu oluju uvjeren da ga se ne može optužiti. Međutim, MJ 12 je imao drugačiji dnevni red. Špijunska organizacija je pravovremeno zaključila da bi sudska osuda otvorila dosjee i predočila strašnu istinu očima javnosti. Nixonu je naređeno da da ostavku. Odbio je i dogodio se prvi vojni puč u povijesti Sjedinjenih država. Joint Chefs of Staff su poslali TOP SECRET poruku zapovjednicima svih američkih vojnih snaga po čitavom svijetu. U njoj se kaže: "Nakon primanja ove poruke više nećete primati naredbe od Bijele Kuće. Potvrdite prijem." Ova poruka je poslana punih 5 dana prije Nixonovog priznanja i izjave za javnost da će podnijeti ostavku. Ja sam lično vidio ovu poruku. Kada sam pitao svog zapovjednika što će učiniti, jer se poruka očito sukobljavala sa Ustavom, rekao mi je "Pretpostavljam da ću čekati i vidjeti da li će doći koja naredba iz Bijele Kuće, i onda ću odlučiti." Nisam primijetio nikakvu komunikaciju iz Bijele Kuće, ali to ne znači da je nije bilo. Tokom godina u kojima se sve ovo događalo, činilo se da su Kongres i američka javnost instinktivno znali da nešto nije u redu. Kada je skandal izbio na površinu oni su skočili i svi su mislili da će se uredi "počistiti". Predsjednik Ford je organizirao Rockfellerovu komisiju da obavi posao. U stvari to je bar ono što su svi mislili.
Njegova stvarna svrha je bila da obezglavi Kongres i nastavi prikrivanje. Nelson Rockfeller je vodio komisiju istražujući špijunsku zajednicu, bio je član Vijeća za vanjske odnose i bio je onaj koji je pomogao Eisenhoweru da izgradi strukturu vlasti MJ-12. Rockfeller je otkrio samo onoliko koliko je bilo potrebno da drži potjeru na udaljenosti. Bacio je nekoliko kostiju Kongresu, a prikrivanje se nastavilo kao i uvijek.

Kasnije je Senator Church vodio famozno Churchovo saslušanje. Bio je također istaknuti član Vijeća za Vanjske Odnose i samo je ponovio Rockfellerovo djelo. Ponovno je prevladalo prikrivanje. Kada je došlo do Iranskog suprotstavljanja svi su se previše uzbudili. Ponovno krivo. Usprkos planinama dokumenata koji su ukazivali na krijumčarenje droge i druga skrivena čuda, prikrivanje je ponovno prošlo. Čak se činilo da se Kongres miče sa puta kako ne bi iskopao stvari koje su ležale odmah ispod površine. Da li je Kongres možda znao čitavu istinu i nije ju htio dirati ? Da li su oni bili među izabranima za Marsovu koloniju kad se Zemlja bude samouništavala ?

Ne mogu početi ni ocrtavati čitavo financijsko carstvo koje je kontrolirala CIA, NSA i Vijeće za vanjske odnose koje je kontroliralo pranje novca od droge i drugih poslova tajne službe ali mogu reći nešto što znam. Količina novca je iznad svega što možete zamisliti i sakrivena je u beskrajnim mrežama banaka i kompanija. Prvo počnite tražiti u J.Henry Schroder Banking Corp., The Schroder Trust Co., Schroders Limited (London), Helbert Wagg Holdings, LTD., J. Henry Schroder - Wagg & Co., LTD, Schroder Gerbruder and Co. (Germany), Schroder Munchmeyer Hengst and Co, Castle Bank i njene holding kompanije, Asian Development Bank, i Nugan Hand mreža banaka i holding kompanija.

Plan da se svi koji dođu blizu istine skrenu sa pravoga puta bio je djelo MJ-12. Plan je poznat kao "Majestic Twelve". Bio je implementiran izdavanjem Eisenhowers Briefing Document-a od strane Moorea, Shandera i Friedmana. Dokument je prevara. Dokument spominje Izvršnu naredbu broj 092447., broj koji ne postoji i ako se nastavi ovakvim tempom dugo vremena neće ni postojati . Truman je pisao izvršna naređenja do 9.000, Eisenhower 10.000, Ford do 11.000, a Regan samo do 12.000. Izvršne naredbe se konstantno bilježe, kako bi se postigao kontinuitet i spriječila zbrka, bez obzira tko sjedi u Bijeloj Kući. Izvršna naredba je samo jedna od mnogih podvala u dokumentu. Za sada je plan sa traga na nekoliko godina izbacio čitavu istraživačku organizaciju što je rezultiralo trošenjem ogromne svote novca uzalud. Zbog njega je izgubljeno 16.000 $ koje je "Fond For UFO Research" dao Stantonu Friedmanu da istraži informacije. Mnogo hiljada sati ljudskog rada je potrošeno u traženju nečeg što ne postoji. Ako sumnjate u sposobnost tajne vlade da vas prevede žedna preko vode razmislite ponovno.

Drugi plan je na snazi i funkcioniše i danas. To je plan da se pripremi javnost na mogući sukob sa vanzemaljskom civilizacijom. Javnost se obasipa filmovima, radiom, reklamama i TV prilozima o gotovo svim aspektima prave vanzemaljske prisutnosti. To uključuje i dobre i loše stvari. Pogledajte oko sebe i obratite malo pažnje. Vanzemaljci namjeravaju otkriti svoju prisutnost i vlada vas priprema da ne bi bilo panike. Najgori plan je oživotvoren i funkcioniše i dan danas.

Godinama su uvozili drogu i prodavali je ljudima, većinom siromašnima i manjinama. Takozvani program socijalne skrbi je pokrenut kako bi se stvorilo ovisan neradnički element našeg društva. Onda počinju ukidati programe socijalne skrbi kako bi razvili veliku kriminalnu populaciju koja nije postojala pedesetih i početkom šezdesetih, te potiču proizvodnju i uvoz smrtonosnog vojnog oružja za kriminalnu populaciju. To je učinjeno kako bi se forsirao element nesigurnosti i tako bi se Amerikanci kroz zakone o oružju dobrovoljno razoružali. Incidenti su samo ubrzali proces. Upotrebom droga i hipnoze u procesu zvanom "Orion" u mentalne pacijente CIA bi usađivala bolesti zbog kojih bi oni otvarali vatru na školskim igralištima i tako razbuktala anti-oružani lobby. Ovaj plan je već dobrano odmakao i funkcionira kako je predviđeno. Ovaj plan ne smije uspjeti.

Kroz val zločina koji se provlači kroz državu uvjerit će američki narod da u glavnim gradovima vlada stanje anarhije. Svoje namjere izgrađuju gotovo svaku večer na TV-u i u dnevnim novinama. Kada kroz ovu ideju pridobiju javno mnijenje, namjeravaju otkriti kako je teroristička grupa naoružana nuklearnim oružjem ušla u SAD i da namjeravaju upotrijebiti to oružje u nekom od gradova. Vlada će tada povući Ustav i proglasiti Martian Law. Tajna vanzemaljska armija implantiranih ljudi i svi sektaši, koji se u svakom trenutku mogu okrenuti na bilo koji stranu, biti će sakupljena i odvezena u koncentracijske logore koji postoje po čitavoj zemlji. Svaki ima površinu od jedne kvadratne milje. Da li će ljudi kojima su namijenjena mjesta u logorima činiti popratne pojave robovske radne snage potrebne za svemirske kolonije ? Mediji, radio, štampa, TV i kompjuterske mreže biti će nacionalizirani i prisvojeni. Svatko tko se odupre biti će odveden ili ubijen. Ovu je čitavu organizaciju isprobala Vlada i vojska 1984. pod kodnim imenom REX-84 i prošla je bez i najmanjih problema. Kada se ovo ostvari preuzimanje tajne vlade i-ili vanzemaljaca biti će gotovo. Vaša sloboda neće biti vraćena i živjet ćete u ropstvu do kraja svog života. Bolje da se razbudite i to učinite odmah !

Phil Klass je agent CIA-e i to stoji u dokumentima koje sam vidio između 1970. i 1973. godine. Jedan od njegovih je poslova bio, kao vazduhoplovnog eksperta, da raskrinka sve što je imalo veze sa NLO-ima. Svi vojni zapovjednici upućeni su na njega kako bi dobili informacije kako razotkriti ili objasniti kontakte sa NLO-ima ili samo njihova viđenja javnosti i novinarima.

William Moore, Jaimie Shanders i Stanton Friedman su, možda i bez da su znali za to, bili agenti tajne vlade. Iako nam je William Moore rekao da se koristio identifikacijskom karticom Investigation Service i priznao Leeu Grahmu da je Vladin agent sumnjam u to da je znao. Lee Grahm me nazvao kući i rekao da je Moore doista to radio.

Stanton Friedman je rekao meni i mnogim drugima prije nekoliko godina da je pomagao u razvijanju nuklearnog reaktora, koji je napajao letjelicu veličine košarkaškog igrališta, koji je funkcionisao savršeno i bio potpuno "čist" a nusproizvod je bio vodik. Jedino gorivo koje se moglo koristiti u takvom motoru, čiji je nusproizvod vodik, je voda. Takvu tehnologiju u tom trenutku mogli smo dobiti samo od vanzemaljaca. Da li i on nije ništa znao ? On je bio član tima zajedno sa Morreom, Shanderom i Friedmanom i oni su proveli "Majestic 12", plan za nepredviđene situacije.

U dokumentu koji sam vidio između 1970. i 1973. bila su navedena imena pojedinaca koji su trebali biti mobilizirani u slučaju prezentovanja plana "Majestic 12". Ti ljudi su bili poštovani od strane javnosti. Bruce Macabee, Stanton Friedman i William Moore su bili na toj listi. Činilo se da kasniji događaji nisu potvrđivali da je uključen i Bruce Macabee ali, akcije Stantona Friedmana i Williama Moorea su vrlo sumnjive.

Znam da su sve glavne organizacije za proučavanje NLO-a bile na nišanu tajnih službi kako bi se infiltrirale i kontrolirale od strane tajne vlade kao što je bio kontroliran NICAP. Smatram da su ovi napori imali uspjeha i da je vrlo moguće da su glavne publikacije koje obrađuju temu NLO-a bile kontrolisane. Danas MJ-12 i dalje postoji i funkcioniše kao i prije. Njegova struktura je ostala ista. Šestorica tvore vladu, a druga šestorica su izvršna vlast vijeća vanjskih poslova i-ili Trilaterial Comission. Glavna špijunska služba je javnosti poznata kao Senior Inteligence (SIG).

Pri završetku, najvažnije je razumjeti da Vijeće za vanjske odnose i njihov ogranak Trilaterial Council ne samo da kontroliraju, već i posjeduju ovu državu (SAD). Puno prije Drugog svjetskog rata, oni su služili samo kao pomoć u odlukama koje su se ticale Vlade Sjedinjenih država. Vijeće za vanjske odnose, Trilaterial Commission i njihovi ogranci odgovaraju Bilderburger-u. Skoro svi viši nivoi vlade i vojske zaduženi su za bilo kakve posljedice od Drugog svjetskog rata uključujući predsjednike i-ili Trilaterial Commission. Svi američki članovi Trilaterial Commission-a su bili ili jesu članovi Vijeće za vanjske odnose.

Svaka inozemna država, koja je od bilo kakve važnosti, ima svoj ogranak Vijeća za vanjske odnose, i svi inozemni članovi su u kontaktu preko Bilderburgera, zbog unapređenja njihovih uobičajenih ciljeva. Inozemni članovi Trilaterial Commission pripadaju svojoj poštovanoj organizaciji. Čak i površna istraživanja od strane neiskusnog istraživača će pokazati da članovi Trilaterial Commission-a i Vijeće za vanjske odnose kontrolišu glavne temelje, sve glavne medije i novine, najveće banke, sve glavne korporacije, više vladine organizacije, i još mnoge vitalne interese. Njihovi članovi su izabrani i zbog njihova novca i posebnih interesa koje imaju. Ne ponašaju se demokratski i ni u kom pogledu ne predstavljaju većinu SAD-a. To su ljudi koji odlučuju tko će preživjeti slijedeći holokaust, a tko ne.

The Bilderburgers, Vijeće za vanjske odnose i Trilateral Commission su Tajna služba i vladaju ovom državom preko MJ-12, naučne grupe, poznate kao Jason Scholars, i najviših izabranika u vladi koja se, većinom, sastoji od njihovih članova.

Kroz našu istoriju vanzemaljci su manipulirali i-ili vladali ljudskom rasom preko raznih tajnih društava, religije, magije, vještica, i okultnih stvari. Vijeće za vanjske odnose i Trilaterial Commission imaju potpunu kontrolu nad vanzemaljskom tehnologijom i ekonomijom države. Eisenhower je bio zadnji predsjednik koji je imao potpuni uvid u problem vanzemaljaca. Daljnjim predsjednicima je bilo rečeno samo ono što su MJ-12 i Intelligence Community željeli da znaju i, vjerujte mi, nisu im rekli istinu.

MJ-12 su pokazali svakom novom predsjedniku sliku izgubljene vanzemaljske kulture koja traži da se obnovi, da nađu dom na ovom planetu, i da nas bombardiraju tehnološkim darovima. U nekim slučajevima, ništa nije rečeno niti šredsjedniku. Svaki predsjednik je progutao priču, ili ju nije niti dobio. U međuvremenu, nevini ljudi su patili neizrecive užase u rukama vanzemaljaca i ljudskih naučnika koji su zaduženi za takvo barbarsko istraživanje prema kojem bi nacisti izgledali kao djeca u dopunskoj školi. Kao da to nije dovoljno, mnogi ljudi su završili kao hrana za nezasitni vanzemaljski apetit prema biološkim enzimima, hormonalnim izlučevinama i krvi. Mnogi su ljudi oteti i osuđeni na život sa psihološkom i fizičkom štetom, doživotno. Među dokumentima sam vidio da su ljudima implantirani uređaji, čiju svrhu nisam otkrio. Vlada vjeruje da vanzemaljci grade vojsku ljudskih implantanta koju mogu biti aktivirani i okrenuti protiv nas kad god im se prohtije. Također trebate znati da do danas nismo došli niti blizu do jednakosti s vanzemaljcima. Da li je tehnologija vrijedna toga ?

Zaključci su neizbježni :

·         Moćna Tajna organizacija vjeruje da će, zbog našeg nemara ili Božje volje, planet Zemlja biti samouništena u bliskoj budućnosti. Ti ljudi iskreno vjeruju da rade pravu stvar u njihovim pokušajima spašavanje ljudske rase. Ironično je da su bili prisiljeni da za partnera uzmu rasu vanzemaljaca koja je zaposlena monumentalnom borbom za preživljavanje. Napravljeni su mnogi krivi moralni i legalni kompromisi i moraju biti ispravljeni, i ljudi koji su krivi za to trebaju odgovarati za svoje postupke. Ne mogu razumjeti strah i hitnost, koji su morali biti pomoć u odluci da se to zataji javnosti. Očito, ja se ne slažem s tom odlukom. Kroz istporiju su male, ali moćne, grupe ljudi smatrale da su oni sami sposobni donositi odluke koje su odlučivale o sudbinama milijona ljudi, i oduvijek su bili u krivu. Ova velika nacija svoje postojanje duguje principima slobode i demokracije. Svim srcem vjerujem da SAD ne mogu i neće uspjeti u bilo kakvom naumu koji ignorira te principe. Trebalo bi sve obznaniti javnosti sve pojedinosti, i trebali bi, svi zajedno, nastaviti spašavati ljudsku rasu.

·         Organizirane ljudsko-vanzemaljske strukture su manipulirale nama, a to će rezultovati potpunim ropstvom i-ili uništenjem ljudske rase. Moramo upotrijebiti sve što je u našoj moći da zaustavimo ostvarenje toga.

·         Vlada je obmanjena.

·         Trenutno se događa nešto što je iznad naše mogućnosti shvatanja. Moramo utjecati na razotkrivanje činjenica i istine, i utjecati na istinu.

Bilo kako bilo, moramo utjecati na razotkrivanje istine, bez obzira što se dogodi, sigurno ćemo to zaslužiti. Za situaciju u kojoj se nalazimo je zaslužno naše zanemarivanje koje traje već protekle 44 godine. To je naša greška i mi smo jedini koji to mogu promijeniti. Kroz nemar ili pogrešno povjerenje smo odbacili ulogu psa čuvara naše vlade. Naša vlada je sastavljena od ljudi, izabrali su je ljudi, za ljude. Nikad nije spomenuta namjera da odbacimo ulogu i mjesto našeg povjerenja stavimo u ruke šačice ljudi koji se tajno sastaju i odlučuju o našim sudbinama umjesto nas. U biti, svrha strukture naše vlade je da pazi da se takvo što ne dogodi. Da smo obavili naš posao kao građani, nikad ne bi došlo do toga. Većina nas je totalno nezainteresirana i za najbanalnije funkcije naše vlade. Doista smo postali nacija ovaca. Ovce su uvijek dovedene do pokolja. Vrijeme je da ustanemo u stilu naših predaka i da hodamo kao ljudi. Sve vas podsjećam da su europski Židovi dovedeni do krematorija, nakon što su obaviješteni; cijelo vrijeme vjerujući da činjenice ne mogu biti istinite. Kad je vanjski svijet saznao za holokaust provođen u Hitlerovoj Europi, nitko nije mogao vjerovati. Kažem vam da su Hitlerom manipulirali ovi isti vanzemaljci.

Donio sam istinu kakvu poznam. Uopće me ne interesuje što mislite o meni. Obavio sam svoju dužnost ne mareći kakva me sudbina čeka, sad mogu stati pred Stvoritelja čiste savjesti. Prvo vjerujem u Boga. Istog Boga u kojeg su moji preci vjerovali. Vjerujem u Isusa Krista i da je on moj Spasitelj. Zatim vjerujem u Ustav SAD-a kakav je napisan. Dao sam zakletvu da štitim i branim Ustav SAD-a od svih neprijatelja, stranih ili unutrašnjih, i namjeravam obistiniti tu zakletvu.
 

MILTON WILLIAM COOPER - INTERVJU

Ovo što ćete upravo pročitati je transkript 45 minutnog predavanja koje je na "Whole Life Expo", 17. Novembra, 1989. godine održao Milton William Cooper.

Za one koji ne znaju, odgajan sam u vojničkoj porodici. Moji su preci od samog dolaska u SAD bili vladini ljudi. Bili smo patriote, služili u vojsci i borili se u svim ratovima. Vjerujemo u ustav SAD-a i stalo nam je do naše države. Stoga smo u svakom trenutku bili spremni stati u njenu odbranu. Kada sam napustio dom otišao sam u ratno vazduhoplovstvo kao zapovjednik. Moj otac je bio pilot i od njega, a i drugih pilota, čuo sam priče o Foo Fighterima, NLO-ima, čudnim letjelicama koje nisu bile napravljene na zemlji. Kada to kao dijete čujete, onako u prolazu, smiješno vam je, izjurite vani i igrate se svemiraca i vrlo brzo zaboravite na to. Kada sam bio u zrakoplovstvu upoznao sam čovjeka koji je sudjelovao u otkrivanju srušenih vanzemaljskih letjelica. To me je zaintrigiralo ali, uglavnom su te priče dolazile nakon priličnih količina piva a ponekad se sljedećeg jutra nisam mogao ni sjetiti koga mi je vraga taj tip napričao.

Kada sam napustio vazduhoplovstvo otišao sam u mornaricu i tada se u stvari sve i počelo događati. U početku sam namjeravao ići iz službe u službu i raditi stvari koje je vrlo malo ljudi prije radilo. Bio sam mladić avanturist i smatrao sam da bi to bio prilično zanimljiv život za mene. Dobrovoljno sam se javio za službu na podmornici. Dok sam služio na U.S.S Tyroot, SS-416 na putu između područja Portlanda i Seattla i podmorničke baze Pearl Harbora, koji je bio naša glavna baza, dok sam promatrao luku vidio sam letjelicu u obliku tanjira veliku poput nosača aviona tipa Midway. Ta ogromna letjelica izašla je iz vode otprilike 2.5 nautičke milje od lukobrana, što je bilo oko 45 stupnjeva lijevo ispred podmornice. Lagano se prevrtala oko osi i nestala u oblacima. Meni, sa udaljenosti od 2.5 milje izgledalo je kao da se kreće polagano ali, u stvari kretala se vrlo brzo jer je napravila samo dva-tri okreta nakon što je izašla iz vode i nestala.

Prijavio sam to oficiru palube. Nisam mu rekao što je to što sam vidio jer me je otac naučio da ne budem budala, pošto sam jedini na brodu to vidio. Zamolio sam oficira palube da mi pomogne u posmatranju, što je on i učinio, jer oficiri obično pomažu jedan drugome.

Već nakon nekoliko sekundi ista ta letjelica, ili neka vrlo slična njoj, spustila se iz oblaka i okrećući se kao i prije, nestala u moru. Potporučnik Ball, koji je tada bio oficir palube, bio je šokiran. Što sam mogao reći ? Mornar Dejeralimo, koji je posmatrao na desnoj strani, također je vidio letjelicu. Bell je pozvao kapetana na most sa kojim je došao podoficir i donio 35 milimetarsku kameru. Između sedam i deset minuta ista letjelica, ili njoj slična, ušla je a zatim i izašla iz vode. Bila je to nevjerojatna predstava. Ne znam da li su znali da smo tu, da li ih je uopće bila i briga. Letjelice nisu svijetlile, bile su bez sumnje ogromni, metalni, inteligentno upravljani strojevi. Bio sam u vazduhoplovstvu i mornarici i mogu reći bez sumnje da ti strojevi nisu mogli biti napravljeni na zemlji. Čovjek ne može izraditi ništa što može letjeti kroz zrak tom brzinom, okretati se i nastaviti let ispod morske površine. Ako ste bili u avionu i u podmornici, vjerovatno su neki od vas posjetili podmornicu nekada u životu, možete jasno vidjeti da uz svu tu pustu tehnologiju nije moguće napraviti nešto takvo. Gdje bi napravili nešto tako veliko ? Bilo bi jednostavno nemoguće. To je promijenilo moj život jer, znam da su sve priče koje sam čuo kao dijete bile istinite i svijet sam počeo gledati drugačijim očima. Nedugo nakon toga počeo sam s obukom pri Mornaričkoj Tajnoj Službi. Poslan sam u Vijetnam. Bio sam imenovan zapovjednikom patrolnog broda vrijednog više milijona dolara. U početku sam bio u luci DaNang i dužnost mi je bila da od ljudi i ribara, koji žive oko luke ili putuju do nje, prikupljam informacije i pazim na sigurnost luke i plovidbe. Nakon otprilike 5 mjeseci poslan sam na sjever u mjesto zvano Qua Vieaf na rijeci Tacan. Logor nam je bio na ušću rijeke oko 3 milje južno od Sjeverno-vijetnamske granice. Naš zadatak je bio patroliranje od ušća rijeke do Dang Ha i dalje rukavcem Quang Tree do grada Quang Tree. I dalje smo skupljali informacije od okolnog stanovništva i pazili na sigurnost plovidbe.

Tada sam otkrio da je u Vijetnamu postojala vrlo velika vanzemaljska aktivnost. U službenim izvještajima uvijek se govorilo o neprijateljskim helikopterima. Vi koji znate imalo o vijetnamskom ratu znate da Sjeverni Vijetnam nije uopće imao helikoptere, pogotovo nakon prvih nekoliko zračnih pohoda na Sjeverni Vijetnam. I da su ih imali ne bi bili tako glupi da ih dovodu u ratno područje jer su svjesni da bi ih izgubili. I naše i njihove snage bile su ponekad napadnute od strane tih neprijateljskih helikoptera a nestajali su i stanovnici. Ja sa sigurnošću znam da je bar jedno čitavo selo nastalo tokom noći zbog vanzemaljske aktivnosti. Razlog zbog kojeg su se u porukama koristili izrazom neprijateljski helikopter je taj što ste u svakom trenutku mogli biti pregaženi od strane neprijatelja, bez obzira gdje se nalazili. U Vijetnamu nismo imali opremu za šifriranje, pri tome mislim na strojeve. Ono što smo mi imali su bile tablice za kriptiranje i nakon 24 sata više ne bi vrijedile. Pošto je to bilo sve što smo koristili morali smo razviti sistem šifri kao što je i neprijateljski helikopteri.

Kada sam napustio Vijetnam priključio sam se Vrhovnom zapovjedništvu Američkie Pacifičke Vojne Flote u Macalappaiu na Hawajima. To je bilo malo brdo s pogledom na Pearl Harbor. Bio sam član tima za špijunsko obavještavanje Vrhovnog Zapovjedništva Američke Pacifičke Flote. Tokom te službe u moje ruke su dospjeli nevjerojatni dokumenti i dugo mi je trebalo da se priviknem na činjenicu da je to što vidim stvarno. Za one kojima nije jasno kako sam mogao doći u posjed takvih dokumenata dati ću par kratkih informacija o putu prolasku tajnih informacija. Nije bitno da li se radi o vojnim ili državnim službama, pravila su ista.

Kao prvo trebate dozvolu da bi ste vidjeli informacije određenog stepena povjerljivosti. Na primjer dokumenti su bili klasificirani kao Top Secret, Magic, Restricted Informatiom, a kasnije sam ustanovio da su to najveći stepeni povjerljivosti u državi. Da bi ste dobili pristup dokumentima tog stepena sve što vam je potrebno je provjera od strane FBI-a. Postupak traje oko 6 mjeseci i FBI šalje svoje agente u vašu kuću, staru školu, kod vaših učitelja, prijatelja. Odlaze na vaše stare adrese, razgovaraju sa vašim bivšim susjedima i svima s kojima ste nekada radili. Stvar može biti neugodna pošto nikome ne kažu što provjeravaju. Samo im pokažu značku i počnu ih ispitivati i tada vidite tko vam je prijatelj a tko ne jer, mnogi ljudi se prepadnu i misle, Bill je opljačkao banku i više neću odlaziti k njemu.

Sada kada ste dobili dopuštenje koje nosi oznaku "B.I." a, oni koji su dobili kopiju mojih spisa neka pogledaju na prvu stranicu, DD-214 gdje stoji pored "Security Clerance" "B.I.". To znači dozvola "Bureau of Investigation". Sada imate dozvolu za sve stepene, pa čak i za "Top Secret" i više. Ono što određuje što ćete vidjeti je vaša želja a, vaš posao određuje što trebate vidjeti.

Bio sam član tima za obavještavanje Vrhovnog Zapovjedništva Američke Pacifičke Flote i trebao sam znati sve što se ticalo mog područja djelovanja, što je bilo polovica zemaljske kugle; Indijski okean, Tihi okean i svo kopno koje se između njih nalazi. Vjerovali ili ne, ako bilo kad uđemo u rat Američka Ratna Mornarica je ta koja će ispaliti prvi plotun i zadržati neprijatelja dok se ne saberemo. Koncept nuklearnog naoružanja je malo zastario ali, vojni zapovjednici još uvijek vole govoriti o njemu.

Zbog svega toga zapovjednik mora posjedovati ogromnu količinu podataka kako bi mogao donijeti ispravne odluke. Takvom količinom podataka ne može vladati jedan čovjek već postoje briefing timoviTop Secret, Magic ili Restricted Information, koje su bile kodirane kao odgovori na pitanja koja nismo znali tako da nismo mogli niti znati na što se poruka odnosi. koji se 24 sata dnevno brinu da zapovjednik dobije tačne podatke. Svako jutro između 8 i 9 sati smo imali briefing u kojem bi iznijeli sve što se dogodilo u prošla 24 sata a što bi zapovjednik treba znati, i razradili plan za sljedeća 24 sata. Ponekad bi dobili poruke označene sa sa Top Secret, Magic ili Restricted Information, koje su bile kodirane kao odgovori na pitanja koja nismo znali tako da nismo mogli niti znati na što se poruka odnosi.

U jednom trenutku sam se našao u situaciji da u svojim rukama držim dva dokumenta. Jedan je bio Project Grudge a drugi Opration Majority. Projekt Grudge sadrži podatke o djelovanju vanzemaljaca od otprilike 1936. godine kada su Nijemci pronašli srušeni disk i pokušali kopirati njegovu tehnologiju. U tome nisu uspjeli. Da su uspjeli ne bismo dobili rat zato što se takvo oružje ne može pobijediti. Ne možete se nositi sa takvom tehnologijom čak, ne možete ni pomisliti na to služeći se konvencionalnim avionima. Da su Nijemci uspjeli u svom naumu sada bi na ovom podiju bila Njemačka zastava. Doduše, napravili su mali napredak. Kada smo došli u Punta Mundy zaplijenili smo dio dokumenata i tehnike a uhvatili smo i neke naučnike. I Rusi su se dokopali sličnog plijena. Do 1947. nismo uspjeli zarobiti letjelicu. Tada smo pokraj Roswella uspjeli, doduše u komadima, ali, ipak sve je bilo na broju. Otkriveni su i poginuli vanzemaljci. U projektu Grudge vidio sam fotografije pet mrtvih vanzemaljaca, letjelice, autopsije, unutrašnjih organa. Vidio sam i fotografije E.B.-a (ili EBE-a) koji je bio vanzemaljac držan u zarobljeništvu od 1949. do 2. Maja, 1952. kada je umro. Unutra se nalazila i istorija vanzemaljskih susreta koji su sezali čak u 1800. Vidio sam imena projekata. Jedan je bio projekt koji je trebao osposobiti pilote za letenje otkrivenih netaknutih vanzemaljskih letjelica. Kako to da su zarobili neoštećene ne znam. Projekt je nazvan "Project Red-Light" i centar mu je bio u Tanopahu u Nevadi a kasnije je premješten u za to posebno izgrađeno područje Groom Dry Lake-a. Bazu je dao sagraditi Eisenhower i nazvana je "Area 51", a kodno ime je bilo "Dreamland". Ta baza službeno ne postoji. Možete je sa nekoliko mjesta vidjeti i uvjeriti se da ipak postoji iako vlada to uporno negira. Projekt se odvijao do negdje 1962. kada je letjelica eksplodirala u zraku daleko od testnog područja a eksplozija se mogla vidjeti iz tri države. Piloti su poginuli a nitko nije znao što se dogodilo. Projekt je bio zamrznut dok nam vanzemaljci nisu dali tri svoje letjelice i osoblje koje nam je pomoglo da naučimo letjeti tim letjelicama. Danas ne samo da imamo vanzemaljske letjelice nego smo uspjeli neke i napraviti zahvaljujući tehnologiji zaplijenjenoj sa srušenih letjelica u SAD-u ali, i u drugim zemljama. Možda će vas ovo šokirati ali, mi posjedujemo tehnologiju znatno moćniju od one koju mislimo da posjedujemo. Veliki dio našeg razvoja poslije Drugog svjetskog rata možemo zahvaliti tehničkoj razmjeni koja se redovno odvija na području "Area 51". Malo vas je čulo za profesora James Obertha. On je bio jedan od največih raketnih stručnjaka i poznavatelja svemira koji je ikada živio. Kada je umirovljen vlada mu je iskazala posebno poštovanje. Na konferenciji za štampu koju je priredila ustao je i rekao:

- "Gospodo, mi ne možemo pokupiti zasluge za svu tehnologiju koju smo stvorili u prošlom desetljeću. Imali smo pomoć." Tu je prestao.

Jedan od novinara je uzdigao ruku i pitao ga : "Profesore Oberth, možete li nam reći koja nam je to zemlja pomogla ?"

- "To su bili oni mali momci iz svemira", odgovorio je i sjeo ne želeći više komentirati.

Sve se to dogodilo 1959. Sada bih tako mogao pričati satima ali vrijeme mi to ne dopušta.

Dame i gospodo, reći ću vam da se svakojake stvari događaju čitavo vrijeme, a mi smo na putu da to ubrzo razotkrijemo. Otkada sam počeo otvoreno pričati o tome mnogi su se javili koji imaju dijelove slagalice i pomažu nam da je sastavimo. Vidio sam strahovito puno materijala i mnogočega se siječam. Sigurno se nečega krivo i sjećam ali, vas uvjeravam da su to sigurno beznačajne sitnice. Za one koji nisu vjerovali da je postojalo tajno društvo Jason Society (Jason Scholars) reći ću da imamo pismo iz Pentagona sa 51 imenom članova društva. Na toj listi je 6 nobelovaca. To je elita elite svjetske znanosti. To su ljudi koji zaista znaju istinu o današnjoj tehnologiji, nauci i fizici, koja se razlikuje od onoga što mi mislimo čitavo vrijeme. Ako pošaljete svoje dijete na koledž da uči fiziku onda bacate svoj novac jer ih uče stvari koje ne funkcioniraju, koje nisu istina, gravitacija nije ono što mi mislimo. Postoji unificirana teorija. Mi već znamo na kojem principu te letjelice funkcioniraju. Nevjerojatno je što se sve događa.

Koliko od vas prati show Billya Goodmana na KVEG iz Las Vegasa ? Za one koji ne slušaju, preporučio bih da to učine bilo koju večer između 10 navečer i 01 ujutro. Svake večeri osim subote teme su takve kakve se ne bi usudila imati niti jedna druga medijska ličnost u SAD-u. To je jedini program u koji se možete javiti telefonom i razgovarati sa drugim nazivateljima. Imate 3 minute da kažete što god želite dok ne vrijeđate ili klevećete nekoga. Svaku večer ti ljudi pomažu da se ovakve stvari otkrivaju. Kada smo John Lear i ja prvi puta rekli što se događa u Groom Lakeu svi su rekli "Vi ste ludi, ništa se ne događa u Groom Lakeu !" Slušatelji radio emisije Billya Goodmana su se okupili i otputovali u Groom Lake. Od tada svake večeri posmatraju testne letove vanzemaljskih letjelica. Prvu večer je bilo oko stotinu ljudi i svi su oni vidjeli 4 vanzemaljske letjelice kako lete na način kakav niti jedan avion ili helikopter ne može. Danas nam više ne govore kako se u Groom Lakeu ništa ne događa. Danas nam govore kako tu ne nema vanzemaljaca i kako je sve to samo tajni vladin program. Ali, u redu, mi ćemo to vrlo brzo dokazati. Samo treba malo vremena. Nismo više ono što smo nekad bili i to me veseli. Ako želite saznati što se događa danas gledajte filmove, komercijalne televizije, čitajte Majestic dokument Whitley Streepera koji je dio plana za nepredviđene situacija zvanog Majestic a koji treba testirati reakciju populacije na postojanje vanzemaljaca na Zemlji. Upravo sam proučio knjigu Whitley Streepera i moram vam reći da je većina dokumenata za koje on kaže da su samo fikcija u stvari istinito i da su izvađeni iz projekta Grudge. To je dio plana vlade da propušta informacije na takav način da ga u svakom trenutku može opovrgnuti. Jedino što ne štima u knjizi su priče o likovima koje ja uopće ne poznajem. Govorim o tobožnjim vladinim dokumentima koji se nalaze u knjizi. Večeras vam kažem, oni stvarno postoje. To su i neki dokumenti koje sam lično vidio u projektu Grudge tamo negdje između 1970. i 1973. Prije smo se pitali a, danas znamo, Whitley Streeper radi za vladu. Posumnjali smo u to pošto je na početku svoje knjige Whitley Streeper rekao kako su mu pomogli ljudi Moorea, Shanderya i Friedmana. William Moore je javno priznao 1. Juna da je vladin agent a znamo da su to i ostala dvojica. Sve je to sada izašlo na vidjelo. Razlog zbog kojeg to iznose na ovakav način je taj što ćete vi jednog dana shvatiti da je sve to istina. Pokušavaju vas polako priviknuti na te stvari kako se ne bi dogodio šok. Kako se društvena, religijska i financijska struktura ne bi raspala. Što se tiče ovog posljednjem, ne možemo mnogo učiniti, to se već događa. Postoji određeni dio populacije koji već surađuje sa vanzemaljcima i predviđaju da će se to dogoditi kada uspiju ostaviti svoj pečat na svemu tome. Nema u tome što se događa puno lošeg osim, tri stvari.

Prvo je što kada su odlučili sve opovrgnuti, trebali su novac za finansiranje. Pošto nisu smjeli reći javnosti niti kongresu morali su novac dobivati trgovinom drogom. Dokumenti koje sam pročitao u "Operation Majority" tačno govore kako je George Bush kao predsjednik CEO of Sapata Oila zajedno sa CIA-om organizovao prvu veliku pošiljku droge iz južne i srednje Amerike za SAD-e. Droga je ribarskim brodovima prebacivana na platforme a sa njih kasnije na obalu izbjegavajući tako sve trgovačke inspekcije ili bilo koje druge zakonske mjere. I dan danas se na taj način prebacuje određena količina droge. Drugi način je bio pomoću aviona CIA-e koji su slijetali u bazu Homestead na Floridi. Imamo potvrđene izjave kontrolora leta koji su koji su pratili te avione. Imamo izjave i iz baze Homestead koji kažu da je avione dočekivao sin Georga Busha, Zeb Bush. Također imamo i izjave ljudi koji su radili na naftnim platformama u Meksičkom zaljevu, da je barem dio trgovine drogom prelazio preko tih platformi.

·         Iz publike je neko povikao : "Samo recimo ne" !!!

Molim ? ... Tako je ! Samo recimo ne. To je ono što ćemo uz vašu pomoć, dame i gospodo, reči. Ne, ne više. Vi to morate učiniti, morate djelovati. Morate djelovati ili ćete gledati kako vaša zemlja propada. To je jedna loša stvar. Druga je ta što su, da bi sve održali u tajnosti, morali ubiti veliki broj ljudi koji su to htjeli razglasiti. Da ja to nisam napravio na način na koji jesam ne biste me vidjeli živoga. Zato su ubili i predsjednika Kennedya. Pokazat ću onima koji nisu vidjeli snimak na kojem se vidi tko je i zašto ubio predsjednika. Između 1970. i 1973. u Operation Majority-u nedvojbeno piše da je Predsjednik Kennedy naredio MJ-12 da okonča uvoz i prodaju droge u SAD-u i da napravi plan kojim bi i ljudima potvrdio prisutnost vanzemaljaca na Zemlji. Njegovo ubistvo je naredio izvršni odbor "Vilderberger". MJ-12 je napravio plan koji se trebao izvršiti u Dallasu. Uključivao je agente CIA-e, Division 5, FBI-a, Tjene službe i Mornaričke tajne službe. Predsjednika je ubio njegov vozač William Greer koristeći se električnim bestrzajnim pištolj koji je napravila CIA za smaknuća s male udaljenosti. Pištolj ispaljuje eksplozivnu kuglicu koja u mozak izbacuje veliku količinu otrova. Zbog toga u dokumentima piše da je mozak izvađen. Ako proučite slučaj vidjet ćete da je njegov mozak stvarno nestao. To je učinjeno kako se ne bi pronašli ostaci kuglice i otrova što bi dokazalo da Lee Harvy Osvald nije bio ubica. Lee Harvy Osvald nikada nije ispalio hitac, on je bio žrtveno janje.

·         Cooper je malo zastao a neka gospođa iz publike ga je upitala zašto on nije bio smaknut.

Ako bi me sada ubili, što biste vi pomislili ?

·         "Da je istina", reklo je nekoliko ljudi.

E upravo na tu kartu sam ih dobio. Ako mi se nešto dogodi, svi koji su me slušali će pobješnjeti i znati će da je sve što sam rekao istina. Dok me god ne ubiju među vama će biti onih koji se dvoume da li da povjeruju ili ne. Ali na sreću mi ćemo iznijeti mnogo dokaza, a ako ostanete na radionici vidjet ćete mnoštvo stvari koje će vam dokazati da je istina. Sve se to događa. U redu, pokušao sam barem djelimično objasniti što više stvari pošto u 45 minuta ne mogu detaljnije.

·         Tada je gospodin Cooper objavio plan radionice za sutrašnji dan koja je trebala pokazati opipljivi dokazi ali, ja na žalost nisam mogao sudjelovati. Tada je ostavljeno malo vremena za pitanja publike. Iz pozadine se jedva čulo pitanje koje je zvučalo otprilike ovako : "Što je s novinarima i ostalim ljudima koji su u Dallasu vidjeli ubistvo ? Zar oni nisu mogli vidjeti odakle je došao hitac ? Sigurno ih ima mnogo." Što mi znamo njih 18 je ubijeno tokom sljedeće dvije godine. Vjerovatnost da se to dogodi je 1:300 000 milijardi.

·         Uslijedilo je još jedno pitanje. "Zašto je baš vozač ubio Kennedya ?"

Zato što su ostale budale promašile. Ukupno su ispaljena 3 hitca u Predsjednika. Jedan ga je pogodio u grlo i nije ga ubio a drugi je pogodio Johna Connellya. Onaj koji ga je pogodio je bio ispaljen sa travnate uzvisine. Druga dva su došla iza limuzine, a ne iz skladišta školskih knjiga i pogodila su guvernera Connellya. Guverner Connelly u krugovima tajne službe slovi kao čovjek koji zna izdržati, pošto je pogođen sa dva hitca a još uvijek drži usta čvrsto zatvorena.

·         Druga osoba je pitala kako je moguće da je vozač, koji je sjedio sprijeda lijevo, mogao raznijeti desnu stranu Kennedyevog mozga. To bi bilo teoretski nemoguće. Cooper je dogovorio…

Oni koji su slušali talk-showe kojima je jedina zadaća čavrljanje i koji nisu napravili niti jedno ozbiljno istraživanje, neka dođu na radionicu i pokazat ću im snimku. Vidjet ćete da je Kennedy u stvari odbačen od Jackie i njegova glava se okrenula (Cooper je pokazao kako). U stvari sve je vrlo jednostavno i vi ćete to vidjeti vlastitim očima.

·         Sljedeće pitanje je bilo zašto nitko drugi nije iznosio informacije o kojima gospodin Cooper govori i zašto su oni koji su znali toliko dugo to tajili.

Nije ih bilo. Bill English je o tome govorio prije 8 godina ali su mu se svi smijali. John Lear je pričao prije 3 godine i njemu su se također smijali. Danas ima mnogo ljudi koji govore o tome. Bilo je i vrijeme da ljudi počnu o tome razmišljati. Toliko dugo smo bili budale a to je upravo ono što oni misle.

·         Gotovo sva pitanja koja su dolazila iz publike bila su jedva čujna. Sljedeće se ticalo vanzemaljske tehnologije i glasilo je otprilike : "Zar nije nitko drugi (osim vlade) došao do vanzemaljske tehnologije za proizvodnju energije ? Cooper je odgovorio ovako.

Bilo je samo nekoliko ljudi koji su to uspjeli bili su zaustavljeni ali, su uprkos tome nastavljali dok ponovno nisu zaustavljeni. To su radili jer kada jednom uspijete imate besplatnu energiju. Kada vam to pođe za rukom više nemaju nadzor na vama. Razumijete, to je razlog zbog kojeg su zaustavljeni.

·         Zašto stručnjaci koji su detaljno pregledali snimku nisu zaključili da je vozač taj koji je ubio Kennedya? - Cooper je počeo odgovor pitanjem.

Tko je to detaljno pregledao ? Većina filmova do kojih možete doći su izrezani i to uvijek možete vidjeti prema ljudima koji trče prema dolje a odjednom su već dolje i nastavljaju trčati. Vidjet ćete u većini snimki koje ste vidjeli na televiziji, ili ste se do njih dočepali na neki drugi način, da se William Greer počinje ovako okretati. To je zato što je snimka izrezana. Većina, a kladim se i dio vas, svaki put kada snimku vide na televiziji nikada ne gledaju vozača. Ako ste iskreni prema sebi priznat ćete da su vam oči bile uprte u Kennedya.

·         Jedna žena je upitala da li se neki dio vanzemaljske tehnologije danas upotrebljava u vojne svrhe.

Da, mnogo vanzemaljske tehnologije se danas koristi u vojne svrhe. Nevidljivi bombarderi na primjer. Oni su letjeli 10 godina prije nego ste uopće znali da postoje.

Još jedna žena je postavila pitanje gospodinu Cooperu. "Prije nego odete recite nam što možemo učiniti kako bi pomogli da se sve iznese na vidjelo ?" Nekoliko gledatelja je spomenulo riječ pobuna ali, Cooper je odgovorio…

Ne bunite se. Radite ono što ste trebali raditi davno prije. Zanimajte se za ono što vlada radi. Prva stvar koju trebate napraviti je da nabavite kopiju Ustava koju većina vas vjerovatno nema. Kada bi vas sada pitao što sve stoji u Ustavu ne biste znali. Ako ne znate što stoji u Ustavu već ste mrtvi. Dakle, prvo nabavite kopiju Ustava. Drugo, naučite ga ! Treće je da počnete zvati vaše Senatore i Predsjednika SAD-a i da vršite pritisak na njih. Recite im da ako se ne srede i ne počnu govoriti istinu, i to čitavu istinu a ne ove prazne riječi, ovo će im biti posljednji posao koji će imati. Recite da ćete sve učiniti da istina izađe na vidjelo. Zatim im pišete, često i recite isto to. U vašoj su blizini, dođite sa nekakvom delegacijom, posjetite ih i prisilite ih da shvate da će živjeti u bijedi jer nakon izbora više neće imati posao. Vidite, tajna vlada možda posjeduje izvršnu vlast ali, vi ljudi, svi mi posjedujemo kongres a kongres donosi zakone. Kongres može smijeniti čitavu izvršnu vlast. Vi imate moć samo ste to zaboravili. Zaboravili ste da možete glasati na izborima a taj vam je glas oduzeo moć. Glas koji niste dali uzeo je moć od vas i dao ga onima koji potkopavaju ustav i vode ovu zemlju.

·         Zatim je neki gospodin zapitao : "S čim se trgovalo u zamjenu za vanzemaljsku tehnologiju ?"

Ljudima i životinjama.

·         Drugi čovjek je pitao : "Da li su Rusi ikako upleteni u sve ovo ?"

Sovjetski savez i SAD su dobri saveznici još od kraja Drugog svjetskog rata i usko su sarađivali u tajnim svemirskim programima čitavo ovo vrijeme. Rusi imaju isti slučaj kao i mi. Ovo što se sada događa u Sovjetskom savezu nije rezultat pobune naroda koji želi biti slobodan. To je rezultat traženja internacionalnih bankara koji kažu : "Otvorite granice i dogovorite se sa Zapadom, dajte svojim ljudima slobodu a Zapad će se odreći djela slobode svojih građana tako da uspostavimo jedinstveni ekonomski sistem ... i dobijemo svu moć." To je ono što se događa. Ako ne vjerujte, pričekajte i vidjet ćete.

·         Zašto je bio potreban otrov kada mu je veći dio mozga bio raznesen ?

Ako želite nekoga ubiti, ono što sam ja dobro naučio u Vijetnamu, nije dovoljno da ga pogodite da biste bili sigurni da će umrijeti. A ako ne umru biti će vrlo ljuti. Ako pritom imate oružje, gotovi ste. Zato želite da prvi put bude i posljednji. Ako nekoga stvarno želite ubiti ne zezate se, želite da budu doista mrtav. Tada vam ne mogu ništa.

·         Sljedeće pitanje je bilo nerazumljivo, ali odgovor je bio sljedeći.

Prvo slijetanje na mjesec je bilo 22. 04. 1962... oprostite, to je bilo prvo slijetanje na Mars. Oprostite, 22. Aprila, 1962. je nakon oko tri orbite izvršeno tajno slijetanje na Mars. To je bio zajednički, Ruski i Američki pokušaj. Prvi put smo sletjeli na Mjesec negdje sredinom 50ih. U to vrijeme Predsjednik Kennedy rekao da želi da čovjek stupi na Mjesec do kraja desetljeća, a mi smo već imali bazu tamo.

·         Što je s Marsom ?

I tamo imamo svoju bazu.

·         Kada se to dogodilo ?

Ne znam kada se tačno dogodilo ali znam da se projekt zvao Adam i Eva.

·         Koliko dugo znate za to ?

Prvi puta sam to javno rekao 2. Juna, 1989. Tri sedmice nakon što sam to obznanio javnosti vlada je, kako bi pokušala uvjeriti ljude da me ne slušaju, rekla kako su planirali izgraditi bazu na Mjesecu i koloniju na Marsu. Sada, 3 dana prije mog govora, predstavnici NASA-e kažu : "Ne možemo nikada imati koloniju na Marsu, to je nemoguće jer je Mars mrtav planet." Ali nije mrtav planet, lagali su vam o Marsu.

·         Moje ime je Dave, ja sam predstavnik Crystic instituta i zanima me zašto niste mogli dati nikakvu dokumentaciju da potkrijepite vaša izlaganja kada smo na vaš zahtjev došli u vašu kuću ?

Prvo, nije bio moj zahtjev. Nikada nisam kontaktirao sa Crystic institutom u svom životu. Bio sam u TV emisiji Carol Hemingway. Ona je kontaktirala Crystic institut. Rekla je Danielu Shahanu da sam u emisiji rekao nešto u vezi Busha i droge. On me nazvao i rekao da želi poslati istražitelja, u stvari rekao mi je čak da pomognem istražitelju jer je bio nov u tom poslu. Bio je to fin gospodin koji se zvao Wayne Nelson i kod mene je bio oko 2 dana spavajući preko noći na kauču. Dao sam mu sve što sam imao. Nikada nisam rekao ni Danielu Shahanu ni Wayneu Nelsonu da imam bilo kakve dokumente. U stvari ono što sam rekao Wayneu citiram : "Wayne, i da imam dokumente ne bih to priznao, ne poznajem te dugo, ne poznajem ni Daniela Shehana dugo i zašto mislite da bi vam ih dao ?" Kome ću ih dati i koliko će trebati da nestanu, o tome sam mislio. Wayne Nelson je također došao kod mene sa hrpom dokumenata koja potvrđuje prisutnost vanzemaljaca i vanzemaljskih letjelica na zemlji a oni ih drže u tajnosti jer se boje da ne bi izgubili kredibilitet. Trebamo patriote, a ne ljude koji žele korist za sebe otkrivajući sitne švercere drogom. Oni su sitne ribe. Prave face su u Bijeloj kući a, to ne možete Danielu Shahanu.

·         Zašto Jackie Kenedy nije rekla tko je ispalio kobni hitac ?

Kome će reći ? Tajna služba je upravo ubila njenog muža, a oni su zaduženi za njegovo čuvanje. Također su čuvali i njenu djecu. Ista tajna služba je u to vrijeme imala njenu djecu.

·         Zar nije letjelica kod Roswella bila uništena i svi vanzemaljci poginuli ? Upitao je mladić.

Svi vanzemaljci su poginuli ali letjelica nije bila potpuno uništena, bila je prilično oštećena.

·         Da li to znači da je "Alternativa #3" tačna ?

"Alternativa #3" je apsolutno tačna a, i "Alternativa #2" također.

·         Zatim je čovjek negdje 20-30 godina star rekao nešto što nisam razumio, ali ga je gospodin Cooper zamolio da izađe na podij i to kaže svima.

Rekao sam da vam zahvaljujem što ste došli i rekli nam par riječi. Mnogo mojih prijatelja zna da sam sudjelovao u Specijalnim Snagama Sjedinjenih Američkih Država i u traženju i istraživanju NLO-a između 1971. i 1975. Zovem se Richard Murray i bio sam stacioniran u zračnoj bazi McDill, Tampa, Florida. Bili smo Mobilno Radarsko Zapovjedništvo koje je bilo u bojnom stanju. Mogli smo se ukrcati u avion za sat vremena i puno smo puta poslani na određena područja da postavimo radar. Mnogo puta smo postavljali radare pored zračne baze England jer tamo postoji Altered Temperature Weather Control i mogli su testirati razne letjelice na temperaturne utjecaje tokom leta. Tako mi je dvaput rečeno da šutim 1982. a prijetili su da će ubiti moje roditelje pa sam šutio. To je bilo kada je Wendel Stevens otet... Samo tako. Sakrivao sam se i odlučio sam se vratiti kada sam čuo za vas. Moram reči da je sve što ste rekli istina i da sam mnogo toga čuo iza zatvorenih vrata. Razjasnili ste mi Kennedyevo ubojstvo. Postoje još neke veze između Kolumbijskog kartela i pranja novca. Mislim da je upleteno više kartela i jednog od njih pokušavaju uništiti kako bi drugi preuzeli vlast. Čini se da tako stvari idu.

·         Zatim ga je netko pitao u vezi Pukovnika Stevensa.

"Pukovnik Stevens je pušten iz zatvora." Odgovorio je Murray i zatim je dao odgovor na još jedno pitanje koje nisam razumio. "Nadam se da će ozdraviti. On je predivan čovjek i stvarno ga cijenim. Bio je to jedan od najtužnijih dana u mom životu kada sam vidio što mu se dogodilo. Ali, nije me briga što kažu za Wendela Stevensa jer, u mom srcu ne mogu diskredibilitirati tog čovjeka. Nije me briga tko ste. Neću to slušati. Nije me briga da li je zlostavljao djecu. Vi znate da nije, nije on takav tip čovjeka. Nije me briga što govorite. Ja ga poznajem osobno…

 

VRSTE VANZEMALJACA

Postoje mnoge opasnosti u vezi plasiranja informacija vezanih uz NLO. Sve donedavno gotovo nikakav stepen zaštite nije bio dostupan osobama koje su takve podatke davale u javnost. Da tome nije tako, Cooper bi zbog toga (on je naime dao mnoge podatke istovremeno raznim ljudima i institucijama - novinama, zakonodavcima, te raznim utjecajnim osobama ) zasigurno platio određenu cijenu. Kome i zašto, to i je ono što privlači pozornost. Upravo stoga što je on medijski proboj učinio tako brzo i temeljito, više nikome nije bilo u interesu na neki način ušutkati dotičnoga gospodina Coopera,jer bi to tada (u situaciji kada je većina "zabranjenog" materijala u slobodnom opticaju) samo podiglo vjerodostojnost iznesenog sadržaja. Početkom 1990. još uvijek su egzistirale razne polemike u određenim krugovima vezane uz to kakav bi stav trebalo zauzeti u pogledu slučaja Cooper. Uglavnom se dvoumilo oko prijetnji ili jednostavne medijske diskreditacije. Kampanja koja je pokrenuta stajala je otprilike milijun dolara, a temelj joj je bila diskreditacija po jednostavnoj osnovi, u srži koje leži financijska motiviranost. Praksa joj je bila na razne načine pokazati, ili navesti na miljenje, da je Cooper uzeo gomilu podataka iz raznih izvora i sve ih objedinio sa određenim lajtmotivom, te kao takve plasirao u javnost. To je trebalo objelodaniti "šarlatanstvo" kakvim se bavi gospodin Cooper. Takva kampanja je trebala biti sistemski provođena kroz razna NLO udruženja (koja su uglavnom pod kontrolom), specijalizirane časopise, razne članke itd. Sve bi to bilo u svrhu prezentiranja mnoštva tragova koji bi doveli do potpune nevjerice i konfuzije. Planirana akcija trebala je završiti krajem 1990.

U svemu tome bitno je uvidjeti jedno, a to je da za takve "krugove moći" jedina prava opasnost bila prihvaćanje i ozbiljno razmatranje Cooperovih navoda jedino u širim razmjerima i to u utjecajnim krugovima. Sve dok je cijela priča interesantna rijetkim entuzijastima ona ne predstavlja moguću prijetnju zakulisnim igrama. Sada, na kraju te afere, imamo pojedince koji svjedoče, unatoč strahu od atentata, pojedince koji se više ne boje iznijeti što znaju. Naposljetku previše toga je viđeno da bi se vječno šutilo. Svjedoci smo početka kraja "vječne" magle koja je obavijala tu tematiku.

 

KLASIFICIRANE VRSTE

Sadašnji broj vrsta vanzemaljaca koji su došli u kontakt sa našim planetom je devet,
s tim da od tog broja sedam vrsta dolazi u permanentni kontakt, a pet su utjecajne vrste, odnosno vrste koje na razne načine utječu na dešavanja na Zemlji. Suprotno informaciji koju vlada SAD-a može dati, nisu svi vanzemaljci prijateljski raspoloženi poslanici Galaktičke Svemirske Konfederacije.

Zeta Reticuli Sivi - mali

Ova vrsta dolazi sa Zeta Reticulana, pokraj zvijezde Bernard, koja je susjedno sazviježđe Oriona. Oni su vrlo niski (oko 3.5-4 stope - cca. 120cm), sivkastosrebrni i nemaju organa za reprodukciju kao ni probavni trakt, odnosno oni su potpuno atrofirali. Cijela njihova vrsta stvorena je kloniranjem, koje se vrši već nekoliko hiljada godina. Jedno od obilježja im je i poprilično jednostavan oblik lica - velike oči, mali otvor usta, dok nos ne postoji. Oči su im oblika badema i crne su boje. Kao rezultat evolucije bez uobičajene izmjene genetskog materijala (spolnim putem), seksualni organi i probavni trakt potpuno su zakržljali, te ta vrsta nije u mogućnosti hraniti se na nama uobičajen način ili se baviti seksualnom aktivnošću. Napomenimo da su bliski rođaci familije insekata. Oni su povezani na određeni način sa sakaćenjem stoke. Naime, prilikom procesa kloniranja određene supstance iz dijelova tijela stoke stabiliziraju i podržavaju cijeli postupak. Te supstance se smještaju ispod jezika i daju hranu, te stabiliziraju životne funkcije na određeno vrijeme. One se nalaze u određenim sluznicama - nosnim, genitalnim, na usnama, u rektumu - ali i u nekim organima, te služe umjesto hrane.

Ipak, to nije jedini način "prehrane" ove vrste. Može se primijetiti da sakaćenja stoke često rezultiraju potpunim nestankom krvi iz tijela životinje. Oni naime, u svojim bazama imaju ogromne spremnike u kojima drže organe, kako životinja tako i ljudi, koji plutaju u grimiznoj tekućini u koju jednostavno "uplivaju" i apsorbiraju hranjive tvari kroz kožu. U procesu apsorpcije i eliminacije koriste vodik-peroksid. Taj spoj također čuva kako tekućinu, tako i organe da se ne pokvare. Pošto su bez probavnog trakta, izlučivanje vrše putem kože. Taj proces na određeni način podsjeća na izlučivanje kod biljaka. Tu se također koristi vodik-peroksid kao stabilizator procesa. Njih se često proglašava malim zelenima, jer poprime zelenkastu boju ukoliko nisu apsorbirali dovoljno hranjivih tvari. Kada su u tom stanju, postaju vrlo zli. Kloniranje ove vrste može se obavljati prilično brzo, tako da proizvodimo sintetičke kopije. Njihova je tehnologija puno razvijenija od naše, pa su upravo zbog toga sa njima postignuti sporazumi koji predviđaju razmjenu istih.

Ova vrsta nije sama svoj gospodar - podložni su gmazolikoj vrsti ljudi koja je sa njihovog rodnog planeta. Oni traže slobodu od svojih gospodara, ali su istovremeno i puni poštovanja prema njima. Zbog svega gore navedenog, čini se da imaju želju za saradnjom sa ljudima, kojom bi u budućnosti mogli iskusiti slobodu koju nemaju na svojoj planeti. U tom nastojanju nadaju se glavnoj ulozi na Zemlji, naravno u smislu gospodarenja, ili u najmanju ruku žele posjedovati dovoljno snage da se osiguraju od služenja bilo kojoj drugoj vrsti. Imaju dvije vrste - jedna je slična sokolima, a druga golubovima. Zadnji više saginju poslovnosti u odnosu sa ljudskom vrstom, dok su drugi više žestoki, netaktični i sirovi Zete trebaju ljudsku pomoć u budućem sukobu (slijedi u idućih 20 godina) sa svojim gospodarima. Ta najava odgovara takozvanom asteroidu koji je na putu prema Zemlji, a u biti je kolonija koja broji 30 milijuna gmazolikih vanzemaljca. Asteroid je trenutno skrenuo putanju prema sazviježđu Draco.

Belletrax Sivi - niski

Niski Sivi (niži su od prethodne vrste) su iz zvjezdanog sustava koji je do Oriona, odnosno pokraj ramena lika smještenog u sustavu Belletrax. Po vanjskom izgledu su patuljasti - visoki svega oko 60 centimetara. Nisu toliko izravni, ali ništa manje zli prema ljudima od Zeta. Obe te vrste su genetski povezane i međusobno slične, osim visine, naravno.

Orion Sivi - visoki

Oni su druga vrsta Sivih. Obilježje im je velik nos i visina i do 2.5 metara. Baza im je na Aleutima, a nedavno su viđeni u istočnom dijelu Rusije. Neprijateljski su raspoloženi,
ali manje zli prema ljudima. Njihova je preokupacija utjecaj kroz kontrolu politike.
U njihovom su posjedu određene tehnologije koje im omogućuju izvođenje nekih akcija koje se kasnije karakteriziraju kao "nadnaravne pojave". U ruskom incidentu žena kojoj je noga bila deformirana, bila je oteta od te vrste, te je puštena hiljadama milja dalje od mjesta otmice. Nakon toga noga joj je bila izliječena, bolje rečeno transplantirana joj je druga. Može se steći dojam da su dobronamjerni prema ljudima, ali se iza svega krije činjenica da njima ljudi u biti koriste kao zamorci u provođenju raznih experimenata, uglavnom se radi o genetskom inženjeringu. Oni su uzgojili ruke i noge, te ostale dijelove tijela u svojevrsnoj maternici načinjenoj od ljudskog tkiva. Noga može izrasti iz tijela, ruke iz sredine trbuha itd. Sve je to učinjeno injektiranjem određenih genoma u tkivo i upotrebom elektro-magnetskih naboja. Na taj način ova je vrsta sposobna "proizvesti" ljudske organe, te tako pomoći unesrećenim ili invalidnim ljudima - ili pak, za osobne potrebe održavanja životnih funkcija. Njihov je interes kontrola masa na Zemlji, što su donekle i ostvarili određenim sporazumima izvojevanim u pregovorima.

Sivi općenito

Svi sivi do određenog stepena trenutno utječu na dešavanja na Zemlji. Glavno im je obilježje da nemaju dubljih osjećaja ili suosjećanja. Vrlo su hladni, proračunati, a našu vrstu vide kao inferiornu. Zgodna je usporedba odnosa njih naspram nas kao stočara prema svojoj stoci. Njihovo razumijevanje odnosa među ljudima ima granice njihovog zapažanja, ali bez uključenja emocija. Ovi vanzemaljci su na istom stepenu razvoja na kojem su kanibali kod naše vrste. Glavno im je viđenje naše vrste kao podređene. Hrane se žljezdanim izlučevinama ljudi, te su radi toga kadri i ubiti ili oteti ljudsku jedinku te na taj način doći do njima prijeko potrebnih tvari. Upravljanje genima jedan je od načina na koji vide opstanak svoje vrste. Na određeni način mi smo njihovi spasitelji. Tu nam se bar pruža prilika da imamo kakav-takav utjecaj na vanzemaljce kao entitet. To ne bi bilo prvi put da civilizacija kao modus svog opstanka izabere umjesto izravnog sukoba "prihvaćanje" neprijatelja. Sjetimo se samo Tatara koji su napadali Rusiju, da bi ih ista ta Rusija u roku od sto godina uključila u svoje društvene tokove, te na taj jednostavni način porazila, odnosno sebe zaštitila od sigurne propasti u koju bi je odveo vojni sukob.

Pledijanci

Oni su daleki srodnici ljudske vrste. U davnoj prošlosti od njihove je vrste genetskim inženjeringom stvoren čovjek. Na višem su stepenu duhovnog razvoja od većine ljudi na Zemlji. Slični su nama i jedina su vrsta kojoj čovjek donekle može vjerovati, a obilježje im je plava kosa i svijetla put. U prijateljskim su odnosima sa Međugalaktičkom Svemirskom Konfederacijom. To nipošto ne znači da se može vjerovati svim čovjekolikim vanzemaljcima, tim više što sa postoji više vlada koje surađuju sa Sivima a pripadaju ovoj vrsti. Neki Plejadenci su podređeni Sivima, te su odgojeni kao njihovi sluge.
U zadnje im je vrijeme zabranjen kontakt sa Zemljanima, što je vladi objašnjeno kao svemirski zakon koji zabranjuje utjecaj na sudbinu zemaljske populacije osim ukoliko ona prijeti sama sebi ili drugima u galaksiji. Također je otvorena mogućnost reakcije vanzemaljaca ukoliko nuklearna prijetnja na Zemlji postane dovoljno opasna. Ta činjenica daje isto tako i mogućnost sukoba između ove vrste i Zeta sivih kojima odgovara ograničeni nuklearni rat na Zemlji. Stav ove vrste prema Zemljanima je takav da oni smatraju kako mi sami trebamo snositi posljedice saradnje sa ostalim vanzemaljcima.

Draco Mothmen

U sazviježđu Draco postoji ova rasa vanzemaljaca koji su u prošlosti posjećivali Zemlju. Visoki su do 2.5 metra, mračni su, te ih se može vidjeti noću u blizini parkova i groblja. Također imaju crvene oči koje svijetle u mraku i krila. Oni su između ostalog izvor mnogih mitova koji su nastajali u prošlosti, a čak su i vampirima pripisivana razna svojstva te vrste (noćni život, sposobnost letenja). Nemaju poseban utjecaj na Zemlji osim što tu i tamo posiju paniku gdje su viđeni. Borave uglavnom ispod površine Zemlje i nisu zainteresirani za ostale vrste.

Deros-Teros

Njih se također može klasificirati kao "podzemnu vrstu vanzemaljaca" koja obitava na Zemlji. Terosi su za razliku od Derosa prijateljski raspoloženi i uglavnom sprečavaju ove od izravnije uporabe sile, pošto su Derosi izuzetno agresivni. Žive u podzemnim tunelima, gradovima, a katkad i u podmorju. Većina legendi vezanih uz trolove i vilenjake odnosi se upravo na ove dvije vrste. Derosi su u svojevrsnom natjecateljskom odnosu sa sivima, ali to apsolutno ne znači da im se može vjerovati, pošto su im osobine jako slične.