Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Ra materijal - Knjiga IV, seansa 102


Zakon Jednog, Knjiga IV, seansa 102

22.03.1983.

Ra: Ja sam Ra. Pozdravljam vas u ljubavi i svetlu jednog beskrajnog Kreatora. Sada komuniciramo.

Ispitivač: Da li bi mi prvo molim te dao stanje instrumenta?

Ra: Ja sam Ra. Deficit fizičke energije ovog entiteta je najveći na koji smo naišli. Mentalne i mentalno/emotivne distorzije su blizu izjednačenja a vitalna energija instrumenta, u celini, je iskrivljena prema zdravlju ili snazi/slabosti zbog volje instrumenta.

Ispitivač: Da li bi nam Ra rekao šta je izazvalo bol i grčenje u instrumentovom stomaku i šta možemo da uradimo da ga izlečimo?

Ra: Ja sam Ra. Kako bi smo posmatrali uzrok fizičkih distorzija prema bolesti moramo pogledati energetski centar koji je blokiran. U ovoj situaciji, blokada je žuti zrak, iskustvo je imalo karakteristike tog regiona hemijskog tela. Imamo predpostojeću slabost u funkcijama pankreasa, naročito u onima povezanim sa hipotalamusom. Takođe imamo predpostojeće oštećenje delova jetre. Ovi nedostatci ili distorzije manifestuju se u tom delu sistema.

Dijeta je od velikog značaja. Možemo da primetimo da je instrument ostao usredsređen na Kreatora sa više od 90%. To je ključ. Nastavite u zahvalnosti za sve stvari.

Postoje jači anti-spazmatici gde je jedan nepoznat ovom instrumentu, ali poznat kao Arthur, može ponuditi radi pomoći. Mi nismo u poziciji da preporučimo tretman u ovom prostoru/vremenu osim nadgledanja koje vrste hrane se unose.

Ispitivač: Hvala. Nisam siguran da sam razumeo sve što si rekao. Prezime ovog Arthura i gde je lociran? Možeš li da mi daš tu informaciju?

Ra: Ja sam Ra. Možemo.

Ispitivač: Hoćete li molim vas to da uradite?

Ra: Ja sam Ra. Entitet, zvučna vibracija Arthur, ima prezime Schoen, i iz vaše je okoline.

Ispitivač: Koju vrstu hrane bi instrument treba da eliminiše u svojoj dijeti kako bi odstranio ove bolne napade?

Ra: Ja sam Ra. Informacija dobijena od jednoga poznatog kao Bob je ta koja će biti preporučena. Dalje, sva hrana treba da bude skuvana kako bi bila mekša. Preporučujemo da se šećer unosi u koncentrisanijoj formi, po vašem vremenu, u kasno poslepodne, kako vi to nazivate, otprilike jedan ili dva sata nakon večere. Dalje se preporučuje, pošto ovaj instrument koristi slatkiše radi karbohidrata da mala količina karbohidrata, sa malo šećera, bude unošena jedan ili dva vaša sata pre spavanja.

Ispitivač: Kako sam ja to shvatio, instrument ne treba da unosi šećer pre kasnog poslepodneva. Da li je to tačno?

Ra: Ja sam Ra. Ne.

Ispitivač: Mislim da nisam dobro razumeo šta si mislio o tome da treba da unosi šećer. Možeš li to da pojasniš, molim te?

Ra: Ja sam Ra. Koncentrisani šećer; to jest, desert, sladoled, keks bi trebalo unositi u to vreme. Male količine fruktoze ili sirovoog meda mogu se unositi periodično.

Ispitivač: Ja se izvinjava što sporije shvatam tačno ono o čemu govorimo sada. Želim biti siguran da sam ovo dobro razumemo tako da ću verovatno
postaviti još nekoliko glupih pitanja. Da li je spazam koji je izazvao ekstremnu bol bio spazam donjeg dela tankog creva?

Ra: Ja sam Ra. Delimično. Došlo je do spazma mnogih delova organizma od jetre do mišića koji se kreću od lopatica do kukova. Ovi grčevi su simptomi iznurenosti entitetovog fizičkoog tela.

Ispitivač: Onda je mogućnost za ove grčeve originalno stvoren od strane blokade žutog zraka ali su oni izazvani hranom koja je povezana sa šećerom. Da li sam u pravu?

Ra: Ja sam Ra. Delimično si u pravu.

Ispitivač: Šta onda još izaziva grčeve?

Ra: Ja sam Ra. Mi govorimo od dva tipa uzroka. Prvi je bio obrok sa previše ulja i velikom količinom nedovoljno skuvanog povrća. Šećer iz dezerta i nekoliko gutljaja kafe nisu bili od pomoći. Drugi uzrok – i ovo će biti jasno rečeno – je pojačavanje bilo kojih predpostojećih stanja kako bi ova grupa bila sprečena da funkcioniše tako što bi instrument bio uklonjen iz redova onih koji su sposobni da rade sa onima od Ra.

Ispitivač: Sada, postoje dve oblasti u koje instrument može da pogleda da bi izlečio ovaj problem. Koliko ja shvatam problem blokade žutog zraka je u potpunosti popravljen, da tako kažem. Ako ovo nije tačno da li bi mogao da daš neke sugestije u vezi sa tim, molim te?

Ra: Ja sam Ra. Svaki entitet mora, da bi u potpunosti odblokirao žuti zrak, voleti sve koji su u odnosu sa njim.

Ispitivač: Pitao sam se da li postoji uopšteni prilaz hrani. Da li bi Ra mogao da preporuči hranu koju instrument sme da jede a koja sigurno neće izazvati grčeve. Da li bi Ra mogao da uradi to?

Ra: Ja sam Ra. Ne.

Ispitivač: Da li je to zbog prve distorzije?

Ra: Ja sam Ra. Ne.

Ispitivač: Zašto Ra ne može to da uradi?

Ra: Ja sam Ra. Nema te hrane koju ovaj instrument sme da unese uz potpunu pouzdnost da se spazam neće dogoditi. Delovi tela koji su podložni grčevima su postali osetljivi putem velikih distorzija koje naginju ka onome što nazivate bol.

Ispitivač: Postoji li određena grupa hrane koja nije sklona tome da izazove grčeve ili bilo koja hrana koju bi Ra mogao da navede a da ne izaziva grčeve?

Ra: Ja sam Ra. Da.

Ispitivač: Da li bi Ra naveo koje vrste hrane verovatno neće izazvati grčeve?

Ra: Ja sam Ra. Tečnosti koje ne sadrže sodu, dobro kuvano povrće koje je lagano i sočno, dobro kuvana zrnasta hrana, nemasno meso kao što je riba. Dalje, iako šećer, takav kakav je u vašim dezertima, ima potencijala možemo predložiti da bude uključen u ovom periodu.

Ispitivač: Da li bi Ra grubo predvideo koliko dugo će trajati ovaj problem uz ekstremnu neugodnost ako se pridržavamo propisane dijete?

Ra: Ja sam Ra. U periodu u kojem mesec obiđe oko zemlje doći će do pogoršanja tako da će biti potrebna operacija ili će doći do poboljšanja uz i dalje korišćenje dijete ali nestanka grčeva. Možemo ponovo predložiti da onaj poznat kao Bob može biti od pomoći. Onaj poznat kao Stuart mogao bi, ako poželi, da otkrije infekciju koja je samo marginalno primetljiva ali možda i izabere da ne uradi tako. U tom slučaju bilo bi dobro potražiti fiizičku pomoć od specijaliste kao što je onaj kojeg smo pomenuli.

Ispitivač: Da li misliš na onog Arthur Schoen-a?

Ra: Ja sam Ra. To je tačno.

Ispitivač: Spomenuo si mogućnost operacije. Na čemu bi trebala ta operacija da se uradi, određeno?

Ra: Ja sam Ra. Telo ne može dugo da izdrži ekstremnu kiselost koja je okruženje grčeva i napraviće rupe i čvorove koji su onda vidljivi na testu i određuju šta treba operisati.

Ispitivač: Drugim rečima, da li bi ovo bilo uklanjanje čvora na dvanaestopalačnom crevu?

Ra: Ja sam Ra. Ako se pojave čvorovi to će se desiti pored gornjeg dela tankog creva, i najverovatnije će uključiti i donju polovinu istog i gornje delove debelog creva.

Možemo li da zomolimo još jedno celo pitanje pošto ovaj entitet, iako je napunjen sa dovoljno prenešene energije, ima najnežniji okvir kroz koji mi mžemo da kanališemo ovo i naše energije.

Ispitivač: Očigledno je da bi smo mi voleli da ne dođe do operacije. Možemo li da uradimo još nešto pored navedenih stvari kako bi smo pomogli da ne mora da se operiše čak i ako je to neophodno. Ako bi smo mogli da počnemo sa nekim alternativnim prilazom odmah, ja mislim da bi to bilo veoma preporučljivo. Da li bi Ra komentarisao to?

Ra: Ja sam Ra. Mi pozdravljamo saosećanje u ispitivaču. Ruke ozdravljenja svakoga od vas imaju ograničenu upotrebu kada distorzija ima tako mnogo metafizičkih slojeva i mešavina. Stoga, ne gledajte na izlečenja već na radost prijateljstva, jer svaki od vas je snažan i ima stope na putu. Mesec baca svoju senku. Šta će te videti? Uhvatite se za ruke i hodajte prema suncu. U ovom trenutku to je najbolji lek.

Ispitivač: Možemo li nešto da uradimo kako bi smo poboljšali kontakt ili učinili da se instrument oseća udobnije?

Ra: Ja sam Ra. Sve je dobro. Pronađite ljubav i zahvalnost zajedno, i svaki će podupirati svakoga. Poravnanja su dosledna.

Mi smo vam poznati kao Ra. ostavljamo vas u ljubavi i svetlu Jednog beskrajnog Kreatora. Napredujte, sretni i zadovoljni u Njegovoj moći i miru. Adonai.