Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Ra materijal - Knjiga I, seansa 1


Zakon Jednog, Knjiga I, seansa 1
15.01.1981.

Ra: Ja sam Ra. Nisam ranije govorio kroz ovaj instrument. Morali smo da sačekamo dok ona ne bude precizno podešena, iako šaljemo vibracije malog opsega. Mi vas pozdravljamo u ljubavi i u svetlu beskronačnog Stvoritelja.

Posmatrali smo vašu grupu. Bili smo pozvani vašoj grupi, jer vi osećate potrebu za drugačijim iskustvima u kanalisanju koje se odvija uz intenzivniji, ili, kako biste to mogli da nazovete, napredniji pristup proučavanja obrazaca iluzije vašeg tela, uma i duha, što vi zovete potraga za istinom. Nadamo se da ćemo vam ponuditi drugačiju pogled na informaciju koja je uvek ista.

Bilo bi nam drago da pokušamo da govorimo o bilo kojoj temi ili pitanju, koja bi bila korisna za bilo koji entitet u ovoj sobi.

Ispitivač: Da li imate specifičnu svrhu i ako da, da li biste mogli da nam kažete kakva je to svrha?

Ra: Ja sam Ra. Mi sada komuniciramo. Mi smo oni koji pripadaju Zakonu Jednog. U našoj vibraciji polariteti su harmonizovani; paradoski imaju rešenje. Mi smo Jedno. To je priroda naše svrhe.

Dugo smo nad vašom planetom i služili smo, sa različitim uspehom, prenoseći Zakon Jednog, Jedinstva, Jednote vašim ljudima. Hodali smo vašom planetom. Videli smo lica vaših ljudi. Međutim, sada osećamo odgovornost da nastavimo sa uklanjanjem distorzije i moći koje su učinjene Zakonu Jednog. Mi ćemo nastaviti sa time, dok vaš ciklus, da tako kažemo, ne bude na odgovarajući način okončan. Ako to nije ovaj, onda sledeći. Mi nismo deo vremena i zato smo sposobni da budemo sa vama u bilo kom od vaših vremena.

Da li ti to daje dovoljno informacija iz kojih možeš izvesti našu svrhu, brate?

Ispitivač: Da. Hvala vam.

Ra: Ja sam Ra. Cenimo tvoju vibraciju. Ima li drugog pitanja?

Ispitivač: Čuo sam ime Ra u vezi sa Egipćanima. Da li ste na bilo koji način povezani sa Ra?

Ra: Ja sam Ra. Veza je poklapanje. Smemo li da objasnimo? Šta ne razumete?

Ispitivač: Možete li da mi date više detalja o vašoj vezi sa Egipćanima?

Ra: Identitet vibracije Ra je naš identitet. Mi, kao grupa, ili kako biste vi rekli, socijalno- memorijska celina, smo uspostavili kontakt sa rasom vaše planetarne vrste, koju nazivate Egipćanima. Drugi iz našeg denziteta su u isto vreme napravili kontakt sa Južnom Amerikom i takozvanim izgubljenim gradovima, gde su doprinosili Zakonu Jednog.

Mi smo razgovarali sa nekim ko je bio u stanju da čuje i razume i u poziciji da proglasi Zakon Jednog. Međutim, sveštenici i ljudi su brzo razorili poruku, oduzimajući joj, da tako kažemo, empatiju, kojom je celina informisana samom svojom prirodom. Pošto ona sadrži sve, ne može se gnušati ničega.

Pošto dugo nismo mogli da nađemo odgovarajuće kanale, kroz koje bismo preneli Zakon Jednog, udaljili smo se iz sada dvolične pozicije, koju smo sebi dozvolili da nastane. Drugi mitovi, koji, da tako kažemo, imaju više veze sa polaritetom i stvarima vaše vibracije koja je kompleksna, ponovo su nadvladali u tom određenom društvu/celini.

Da li to pruža dovoljno informacija ili možemo da govorimo dalje?

Ima li drugog pitanja?

Ispitivač: (Pitanje je izgubljeno, jer je ispitivač bio suviše udaljen od kasetofona.)

Ra: Ja sam Ra. Razmislite, ako želite, o tome da je Univerzum beskonačan. To može biti dokazano ili nedokazano, ali možemo vas uveriti da nema granica vama samima, vašem razumevanju, onome što volite da zovete putem, potragom ili vašom percepcijom kreacije.

Ono što je beskonačno, ne može biti mnoštvo, za mnoštvo je koncept konačnosti. Da bi se imala beskonačnost, morate identifikovati ili definisati beskonačnost kao jedinstvo; u suprotnom termin nema nikakvu vezu niti značenje. U beskonačnom Stvoritelju postoji samo jedinstvo. Vi ste videli jednostavne primere jedinstva. Videli ste prizmu koja reflektuje sve boje koje dolaze od sunca. To je jednostavan primer jedinstva.

U istini nema ispravnog i pogrešnog. Nema polariteta za sve što će biti, kako vi kažete, pomireno u nekoj tački vašeg plesa kroz celinu tela/uma/duha kojim se u ovo vreme zabavljate, izobličavajući na različite načine. To izobličavanje ni u kom slučaju nije neophodno. Njega je izabrao svako od vas kao alternativu razumevanju celokupnog jedinstva misli koje povezuje sve stvari. Vi ste svaka stvar, svako biće, svaka emocija, svaki događaj, svaka situacija. Vi ste jedinstvo. Vi ste ljubav/svetlo, svetlo/ljubav. Vi jeste. To je zakon Jednog.

Treba li da objasnimo uz više detalja?

Ispitivač: Ne.

Ra: Ja sam Ra. Ima li sada još pitanja?

Ispitivač: Možete li da objasnite predstojeće planetarne promene u našoj fizičkoj realnosti?

Ra: Ja sam Ra. Želeo sam da sačekam da ovaj instrument dostigne odgovarajuće stanje dubine jednosti ili jedno-prostornosti (bivanja u jednoj tački), pre nego što progovorimo.

Promene su veoma, veoma neznatne (trivijalne). Mi se ne bavimo prilikama koje donose žetvu.

Ispitivač: Ako neka jedinka pokuša da deluje kao katalizator da bi podigla svesnost planetarne svesti, da li pomaže napredak u tom pravcu ili ne čini ništa osim što deluje na samog sebe.

Ra: Ja sam Ra. Odgovoriću na ovo pitanje u dva dela, oba podjednako važna.

Na početku, morate razumeti da razlika između vas i drugih za nas nije vidljiva. Mi ne smatramo da postoji razlika između napora da se postigne povećanje svesti kod distorzije koju projektujete kao ličnost i povećanja svesti kod distorzije koju nazivate drugom ličnošću. Zbog toga, učiti je isto što i podučavati osim ako ne podučavate onome što učite; u kom slučaju donosite sebi/njima malo toga dobrog. O ovom saznanju treba da razmisli vaša celina uma/tela/duha, budući da je distorzija ta koja igra ulogu u vašim iskustvima u ovom kontekstu.

Da bismo došli do drugog dela odgovora, možemo li da iznesemo naše shvatanje, ograničeno, premda jeste.

Grupno individualizovana svest je ono stanje podele informacija sa drugim distorzijama celine uma/tela/duha, koje su unutar dosega te celine uma/tela/duha pojedinačno ili grupno. Tako mi govorimo vama, prihvatajući kako svoju distorziju tako i vašu, da bismo proglasili zakon kreacije, tačnije Zakon Jednog. Mi nismo dostupni za mnoge od vaših ljudi, kojima nije lako da razumeju ovaj način komunikacije i ovu vrstu filozofije.
Ipak, naše bivstvovanje je puno nade, dirljiv primer o neophodnosti i o beznadežnosti namere da se podučava.

Svako u ovoj grupi teži da koristi, apsorbuje i da unese raznolikost u informacije koje šaljemo ovom instrumentu u kanal celine uma/tela/duha bez distorzije. Nekoliko onih koje ćete obasjati deleći svoje svetlo su više nego dovoljan razlog za najveći mogući napor. Služiti jednom znači služiti svima. Zbog toga vam nudimo ovo pitanje nazad, da bismo izjavili da je jedina aktivnost zaista vredna delovanja: učiti/podučavati i podučavati/učiti. Ne postoji ništa drugo što je od pomoći u demonstraciji originalne misli osim samog vašeg bića; distorzije koje dolaze od neobjašnjenog, neartikulisanog ili onog zavijenog u misteriju su mnoge. Zbog toga je namera da razaznate i da izatkate svoj put kroz što je moguće više grupnih distorzija uma/tela/duha među vašim ljudima veoma dobro nastojanje. Ne možemo bolje govoriti o vašoj želji da služite.

Možemo li govoriti u bilo kom drugom svojstvu o ovom predmetu?

Ispitivač: Da li ćete biti dostupni za komunikaciju? Možemo li vas pozvati u budućnosti?

Ra: Imamo dobar kontak sa ovim instrumentom zbog njenog nedavnog iskustva sa transom. Ona će biti u stanju da prenese naše informacije u budućnosti. Međutim, savetujemo brižljivo postupanje sa instrumentom, kada ga budete uznemirili, a zatim odgovarajuću proceduru da bi se pomoglo instrumentu, koji u izvesnom intenzitetu mora da se vrati u celinu uma/tela/duha, koju je instrument odabrao za životna iskustva u ovom vremenu/prostoru.

Da li razumete kakvu negu treba da pružite instrumentu?

Ispitivač: Ne. Možete li objasniti?

Ra: Savetujemo kratak period tišine. Tada ponavljanje kompleksa glasova u vašem denzitetu koje nazivate imenom. Ponavljajte dok ne dobijete odgovor. Tada polaganje ruku na oblast vrata, da bi instrument mogao da dopuni baterije, koje u ovom određenom trenutku vremena nisu, da tako kažemo, pune esencije. I najzad, dar vode u koju je uneta ljubav svega postojećeg. To će obnoviti ovaj entitet, jer njena distorzija sadrži veliku senzitivnost na vibracije ljubavi i njome ispunjena voda će doneti ugodnost. Da li sada razumete?

Ispitivač: Ne sasvim.

Ra: Ja sam Ra. Mi tragamo u vašem umu da pronađemo vibraciju (nadimak). To je vaša vibracija koja sadrži najveću količinu onoga što vi zovete ljubavlju. Drugi bi dozvali ovaj entitet (lično ime). Voda se daruje polaganjem ruku na čašu i vizualizacijom energije ljubavi kako ulazi u nju. To će ispuniti ovaj veoma delotvoran medij tim vibracijama.

Instrument je trenutno veoma iscrpljen. Međutim, njeno je srce takvo da će ostati otvorena za nas i koristiti kao kanal. To je razlog zašto smo proveli vreme/prostor da bismo objasnili kako ta distorzija koju vi zovete iscrpljenošću može biti popravljena.

Ni pod kojim uslovima ne treba dodirnuti ovaj instrument dok ne odgovori na svoje ime. Ne želim da ovaj instrument koristim preko kapaciteta njegove fizičke energije. Ona sporo raste. Zato moram napustiti ovaj instrument. Ostavljam vas u sjaju i miru jedinstva. Idite u miru i radosti jednog Stvoritelja. Ja sam Ra.