Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Porodica svjetlosti 3. poglavlje


3. Igra života

Dok mi tako listamo knjigu života, sreću nas mnoge stvari. Pošto mi egzistiramo izvan toka vremena, možemo da prepoznamo, ono što je u vašoj knjizi izgubljeno ili nije bilo zapisano; ono što je preostalo, sadrži u tkanju jedva još jednu jedinu nit velike slike tepiha vaše bogate istorije. Vi ćete se možda pitati, koju vrstu knjige interdimenzionalni putnici kao ja uopšte čitaju. Mi to nazivamo knjiga, jer ste vi mišljenja, da učite iz knjiga. Međutim mi bismo vas sada rado pitali sljedeće: Kako ste došli do vašeg načina mišljenja? Odakle dolaze vaše ideje, vaše znanje, i zbog toga zašto vi vjerujete jednom izvoru znanja, a ne vjerujete nekom drugom.

Otvorite se duhovno za ono što ćemo vam reći, jer mi se usmjeravamo na biblioteku znanja u vama samima. Ovo je ista biblioteka znanja kao i ona, koju označavamo kao knjigu zemlje - jedan bogat i višeslojan model žive istorije. Jedna od najizrazitijih tema za vas danas je pitanje kako se vi sami identifikujete. Da li ćete vi sve što pročitate u vašim knjigama i novinama, što vidite na video snimcima i na internetu, uzeti zdravo za gotovo?

Pogledi i stavovi? Knjiga zemlje sadrži načine i puteve koji vam pokazuju ko ste. Vi ste stvoreni sa namjerom da putujete kroz različite nebeske hemisfere, prouzrokovane od bića, čiju inteligenciju još ne možete da uočite. Kada smo počeli pokušavati sami sebe da razumijemo i istražujemo, zašto tako mislimo, zašto tako postupamo, došli smo u dodir sa snagama koje su toliko ogromne, da mi u poređenju djelujemo čak kao patuljci. Osnivači univerzuma nisu samo neka bića, nego su inteligencije, koje svojim znanjem stvaraju jednu cjelinu. Može se reći stvaraju svoje znanje, vode svoje znanje u jedan oblik, i oni objašnjavaju vas kao dio znanja zemlje. I vi koristite vašu duhovnu moć ili ne, da vaše znanje strukturišete. Kao što možda znate, materiji i obliku prethodi energija, i ovdje na zemlji vaše misli se pretvaraju u oblike.

Kad govorimo o vremenskim kalendarima, to su praktični izumi kroz koje možemo da shvatimo određene pojmove realnosti. Vaš um zato voli stvarima davati nazive, kompletno sa etiketom i u određenom redosljedu. Vaši preci su drugačije koristili svoj um, oni su bili mnogo bolje pripremljeni za životne faze. Vaši preci su imali drugačiji odnos prema vremenu. Nisu se precizno pripremali za olujno vrijeme nego su živjeli u trenutku, jer u trenutku im je vrijeme nudilo sva bogatstva, i upravo tada im je vrijeme otvorilo stranice knjige Zemlje njihovih predaka i općenito života. Što su mislili i vjerovali, bio je plod tradicije prenesene od usta do usta, razmjenom priča, blizinom prema zemlji i dubokom duhovnom blizinom. Oni su razvili svoje sposobnosti prema uslovima života.Vi danas živite u svijetu, gdje ne želite, a kamo li da morate shvatiti šta se oko vas događa.Vi ste samim sebi moć razmišljanja i ne znate kako je razmišljanje uopšte počelo.

Razmotrite da se svako biće koje je ikada živjelo na zemlji, vremenom kretalo naprijed i na genetskoj liniji ostavljalo svoje tragove. Znanje i genetika su kroz ljude date drugim generacijama. Svako iskustvo svakog od vas je zabilježeno u vašoj jedinstvenoj biološkoj strukturi zvanoj ljudsko tijelo, jedno čudo, koje ni jedan od vaših kompjutera nemože da dostigne. Kao što je već rečeno, istina je da niste u stanju da konstruišete mašinu koja je mnogo dragocjenija. Sve od vas stvoreno je samo odraz vaše veličanstvenosti i sama činjenica da to razumijete je dragocijena. Dok se naša priča pred vama izlistava, listamo knjigu vaših planetarnih priča, da saznamo gdje su druge civilizacije i oblici koji su imali određene časove pred sobom. Pogledaćemo puteve kojima su išli i časove koje su učili. Možda ćete nakon naših priča i sopstvenog ćelijskog uma sami doći do spoznaje. To je naš cilj. Kako razmišljate i komunicirate, pokazuje kako sami sebe poznajete i kako stojite ispred vaših sopstvenih uvjerenja. Čista komunikacija je, da je suština u razumijevanju. Vaši preci, nebitno da li su živjeli prije 10 ili 12.000 hiljada godina, imali su druga sredstva za komunikaciju, a ipak su rezultati komunikacije bili slični. Čiji glas je bio glasniji taj je izmislio sistem vjerovanja. Priča vaše zemlje je ispunjen glasom pobjednika, glasom moći, iako to nije glas balansa i ljudskog zdravog uma. Takozvani pobjednici su znali tajne zemaljske misterije i u ljudima čak tajne daleko unazad. Koje tajne su mogle biti poznate vašim precima? To ćemo vam mi sada dati do znanja.Važno je samo da proširite svoj um da biste mogli sve ovo razumjeti.

U neotkrivenim pričama o zemlji ove tajne su zapisane, kao i u vašoj krvi, vi ste već mnogo puta nailazili na reinkarnacije na zemlji i njihove zabilješke, te zabilješke–biblioteka, knjiga koje se čak nalaze u atmosferi. Isti oblik atmosfere koja vas u drži u formi u obliku energije i inteligencije se koristi u svrhu komunikacije zato što može da zadržava informacije. U stvarnosti oko vas je sve energija koja priču o tome sadrži u sebi, šta ste vi, a vi se nalazite u stalnoj razmjeni vaših molekula i vaše okoline. Svaki put kada izdahnete predajete jedan dio vas, a kada udahnete dodajete nešto novo.Vi živite u svijetu vizuelne podudarnosti, koju kao tjelesna bića iznova i iznova igrate iste scenarije.Vi ne postavljate pitanje da li postoje drugi načini razmišljanja ili življenja. Kada su vaši preci razmišljali o vremenu povezivali su s tim veliki ciklus preciznosti, dana i noći, prouzrokovanog kretanjem zemlje oko ose, koje dovodi do toga da se zvijezde na nebu u 26.000 godišnjem ciklusu jednom okrenu u krug. Ali ko živi dovoljno dugo da bi realizovao svijet tolikog obima? Pitate se. Pa dobro pitanje. Možda je baš ovdje u pitanju volja proširivanja vašeg horizonta, jer su nekada postojala ljudska pitanja koja su mnogo duže živjela na zemlji nego vi. Životni tok od 300 ili čak 1000 godina nije bio neobičan.

I prije mnogo godina bilo je knjiga viših bića. Čak i starosna dob od 1000 godina. Kako je tako nešto moguće? Pitate se možda, ili zašto su htjeli biti tako stari? Pa do toga ćemo još doći. Do tada sebi zamislite da bi to bilo moguće. Taj vremenski ciklus koji se stalno ponavlja u knjizi zemlje je taj 26000-ti godišnji ciklus, to je vremenski tok, koji kako je već rečeno, kad se 12 horoskopskih znakova jednom okrenu na nebu oko sopstvene ose. Taj veći vremenski ciklus ili Sideijski, ili zvjezdana godina i sadrži različite vremenske godine, kako se ističu kroz horoskopske znakove. Ističu se kroz ta vremenska obilježja. I ta obilježja nas upućuju na red i smisao. Zamislite se u tihom trenutku, da u vašem postojanju postoji dubok smisao. Sve potiče od jednog plana i namjere koji je zatvoren i određen, a vi ste dio toga.Vi niste mala molekula bez smisla i upotrebe koja se bori kroz svijet bez značaja, vi ste dio veoma značajnog plana koji možete posmatrati sa mnogo strana.

Sada mogu najače snage koje operišu - kako god da su u pozadini fino usaglašenu - ideju ovakvog nadređenog plana, jer ne mogu da shvate da još veća forma energije stvara egzistenciju. Isto tako mnogi ljudi ne mogu da shvate velike zajednice zato što im je nemoguće u dubini svoje unutrašnjosti, svojih mogućnosti ili ljubavi koja nedostaje. Univerzum i sve što opažate je stvoreno iz ljubavi, ljubavi koja je tako velika, da toleriše čak i zlo pored sebe, jer zna da i iza zla postoji neka nadređena namjera. U svim stvarima boravi i to ne samo jedna, već nekoliko isto kao priča, kalendara ili načina tumačenja stvari. Ima mnogo različitih pogleda. Mi vas molimo da knjigu zemlje i njenu starosnu dob zamislite slikovito: 26.000-ti ciklus je podijeljen u 12 odlomaka, svaki star skoro 2200 godine. Ta dob, poznata kao milenijum bazira se na saglasnosti. Mnogi će prigovoriti da datum trećeg milenijuma nije poznat i to je tačno. Ali iza tog datuma leži već dugo saglasnost, a saglasnosti stvaraju realnost.

Vrijeme je rezultat takve saglasnosti i nebo tome služi, pomaže vam da koristite vrijeme da sami sebe pronađete u egzistenciji. Sami sebe prepoznajte u ovom trenutku, primijetite vaš dah, zamislite sebi kako ste već živjeli više puta, kao vaši preci. Zemlja je bila naseljena kroz sva vremena i u svakom tom vremenskom dobu leži tema i namjera. Unutar tih vremenskih perioda kao i u 365 dana u godini su određena godišnja doba. Svaka vremenska epoha se može se podijeliti u 500 do 550 dijelova u kojoj unutar njih ima određene lekcije. Kada biste se u tih 500 godina perioda reinkarnirali imali biste nekoliko života u tom vremenskom periodu. U sadašnjosti ste na kraju vremenskog perioda ribe, jednom od 12 horoskopskih znakova, sa svojim bogatstvima i ciljevima. Stupate u vodenjakovu vremensku epohu, čije su zabrane buđenje i spajanje ljudi. Vrijeme ribe koje protiče, ističe teme samilosti i osvjetljenja sa potpunim jedinstvom i sa univerzalnim duhom. U takvim situacijama događaju se zanimljive stvari, koje vam kao lekcije prenose vaši preci: Izazove, pobjede, iskustva svakodnevnog života, sve to kroz vrijeme i prostor utiče na vas. Kod proširenja vašeg horizonta mislite da je vaše znanje vama predato preko vaše krvi, nije bitno da li je ta krv crvena ili plava. Morate pronaći pristup ogromnom bogatstvu ćelijskog sistema, slično kao podacima u računaru.Vi ste tako bogati neotvorenim potencijalom, da su vas određena bića dugo i svjesno davili, tako da niste mogli biti jedno sa onim što jeste.

Oni vas koriste bez vašeg saznanja, zbog vašeg nerazmišljanja kao i zbog vaše poslušnosti, uvijek ćete biti na vrijeme na mjestu, umrijeti i općenito raditi ono što vam se kaže. Naša priča će vam imati smisao kada razumijete, zašto ovamo dolazite, koliko dugo već traju lekcije i u kojem se godišnjem dobu odrastanja sada nalazite. Kroz vremenska doba kroče lekcije za sadašnje civilizacije, one donose sa sobom nužne prilike, pored određenih postavljenih ciljeva da bi se skupila određena iskustva. Svaka vremenska dob ima svoje uspone i padove. Ne možemo jednu vremensku dob hvaliti a drugu potcjenivati, svaka je imala svoju određenu svrhu. Ali prelazna epoha je imala ogromnu svrhu i značenje, važno je da razumijete sa čime se suočavate.

Zamislite da sjedite sa svojim precima kraj vatre, slušate njihove priče, putovanja i pustolovine. Taj osjećaj koji osjetite će vam u jednom tihom trenutku ostvariti njihovo bogatstvo i živost i u tom trenutku će vam biti jasno, da listate o svojoj knjizi zemlje. Mi koristimo ovaj oblik opisivanja da zadržimo sliku, da biste je vi mogli koristiti. Ali kao što je već spomenuto, je li to stvarno zapisano u atmosferi vaše planete kao energija. Naša namjera je da vas naučimo da čitate te molekule inteligencije, da pronađete u sebi koju dugmad da pritisnete, koje programe da startujete i kojim putevima biste trebali poći da bi bio aktiviran vaš sjajni biološki oblik. Sada zamislite sebi 12 vremenskih epoha sa svojom sopstvenom lekcijom. Za početak i kraj svake vremenske epohe uvijek se dogodi ubrzanje energije, koja ostvaruje most između prošlih i budućih 2000 godina. Svaka vremensaka epoha ima svoju sudbinu i samim time svoju duhovnu klimu. Imamo vremensku epohu novog početka i vremensku epohu velikog cvjetanja, kao i vrijeme žetve. A ima doba kao zima, u kojem slijedi povratak u unutrašnjost, da bi se mogla istražiti ova složena namjera iza ovog eksperimenta sa životom.

Kao ljudi vi rođenjem dolazite u život i život upoznajete sa svojim roditeljima. Vas se iz mnogih razloga vuče vašim krvnim srodnicima. Ponekad ste u prethodnim životima bili u srodstvu s tim ljudima, u drugo vrijeme možda slijedite duše, sa kojima se osjećate duboko povezanim. Kada biste se mogli vratiti vašem nastanku, vidjeli biste se kako sretno skačete od jedne grančice, od jedne krvne linije ka drugoj. Ovdje i sada vas procjenjuju moći zemlje, koja krv teče kroz vaše vene. Jedna od najvećih tajni kako ste došli do svog načina razmišljanja, sastoji se u tome da razumijevanje van vašeg vremena u kojem živite, da postoje još ostala bića, ali u drugim dimenzijama, a koji vas redovno posjećuju. Oni smatraju da je čovjek dio nebeskih principa, kao biološki eksperiment, koga mogu posjetiti. Mi, kao što smo već spomenuli nazivamo vašu zemlju biblioteka zemlja, jedno mjesto gdje su bića stvorena genetski i liče na boga, bića koja se tada puštaju da uče svoje lekcije i uče tok energije kroz 4 godišnja doba. Odakle potiče taj tok? Ta energija se skuplja kroz vaše hemisfere, slično kao i kod sunca. Razmislite malo o ovome: Šta biste radili bez sunca? Odakle bi dolazila vaša hrana, odakle vaše ideje? Da, ideje se uistinu predaju kroz svjetlost. Odnos svjetla i mraka i tačan razmak sa kojem se podsvješću daje do znanja zašto vi gledate kao realnost. U ovom konceptu leži ključ razumijevanja, kao sistemi u podsvijesti, što su organizovani kako i koliko tačno, univerzum, galaksije i zvijezdani sistemi. Vi izmislite igre na osnovu vaše realnosti, prodajete ih u trgovinama i sami sebe zabavljate. Pa, na isti način stvaraju se realnosti od strane mnogo većih stvorenja - da li ste vi ili mi iza značenja inteligencije i sinhronizacije života. I njihova plava pauza uvijek pobjegne nekom planu. Tako danas ulaze talasi svjetlosne energije i inteligencije na vašu zemlju, silovito i neuporedvidljivo, tačno po planu.

Vladajuće porodice zemlje su uvijek svoje krvne linije pratile unazad i takođe odgonetali svoje nebeske povezanosti, koje su izmicale eonima. Između ostalog oni mogu prepoznati model iza svojih reinkarnacija; ali gdje su i griješili, jeste da su uvijek ostajali unutar svoje krvne linije. To obično vodi oduzimanju električne životne energije i svjetla; njihova linija je "nezdrava", doduše u posjedu velike moći, ali bez svrhe i cilja - jeste ako smatramo zadržavanje energije, blaga i znanja o egzistenciji kao cilju. Pripadnici ove linije su povezani sa ogromnom ali nevidljivom energijom, koju ljudi ne mogu da razumiju.

Članovi 12 ili 13 porodičnih polova koji vladaju nad vašom zemljom posjeduju ogromno i duboko tajno znanje o 12 vremenskih epoha Siderijske godine. Načelno - i vi to znate bilo je 13 vremenskih epoha, a preokret vremenskih interpretacija je doveo do toga da jedan dio postojećeg znanja bude otklonjen. Težište ove lekcije leži u vašem načinu razumijevanja.Vi mislite da ste vaše znaje stekli u školi, ili možda čitate svaki dan novine.Vaši roditelji, vlada, religijske grupe -svi imaju uticaj na vas, ali kako dolazite do informacija, koje idu iznad ovih? Vaši preci su znali kako, jer su se drugačije rukovodili vremenom. Kada govorimo o knjizi koja nam daje uvid u vrijeme, onda je naša namjera da vaš vremenski osjećaj ponovo proširimo, tako da iz razvoja vašeg razumijevanja dobijete ključ za dekodiranje vašeg ćelijskog mozga. Svaka vremenska epoha je imala dodir sa nebeskim i često je taj kontakt cijenjen i razumijevan, on je smatran kao bitan dio sistema vjerovanja tih civilizacija.

Svaka vremeska epoha je imala svoje načine postupanja, što se tiče dijela nadprirodnog. Zamislite da idete u vrijeme 0 u vašem brojanju vremena, onda ćete da vidite da vaš kalendar počinje sa bićem koje vi nazivate Isus. Kod prelaza jedne vremenske epohe ka drugoj određene energijske koncentracije prouzrokuju snažna kretanja i svjetlosna porodica koja voli da daje informacije nastupa sa svojim vlastitim planom. Svaka civilizacija stoji usred svoje vremenske epohe i usred izbora da sebe uzdigne ili da se uništi. Ako odluči da se uzdigne biće prouzrokovan impuls, koji će toj civilizaciji saopštiti univerzalne zakone, koji su do tada bile zagubljeni. Uništenje ne predaje ništa i ne ostavlja ništa. Po sadržajima vaše knjige vaša zemlja postoji već stotinu milijardi godina. Naspram toga su 26.000 godina koju vam mi dajemo da razmotrite mala mrlja na vremenskoj skali. Mnoge civilizacije su rasle i razmnožavale se dugo vremena, dok se nisu sami uništili. Kada biste zauvijek bili postojani u jednom jedinom obliku, ko biste bili? U vašem trodimenzionalnom svijetu uvijek tako izgleda, kao da sami sebi uništavate jednu civilizaciju, pa drugu, ali u knjizi zemlje moguće je pronaći i otkriti svaku civilizaciju, kada poznajemo njene koordinate i ako biramo određene talase.Vi ste tek na početku da naučite ove tehnike.

Tehnologije manipulacije vremenom, skraćivanje vremenom, se koriste već stotinu godina na vašim planetama, nebitno da li skakanje iz jednog vremena u drugo vrijeme, ono se i bez tehnologije praktikuje već 1000 godina. Oni koji su bili upoznati sa misterijama i tajnama, znali su oduvijek kako se kretati kroz vrijeme. Nekad su to samo bile vizije, u neko drugo vrijeme bilo je moguće tjelesno da skačete i istovremeno među nestalim ljudima, ako su prešli u neki drugi tok vremena. Da biste se kretali kroz vrijeme, nisu vam potrebne nikakve tehnologije ni vremenske mašine, iako neke vlade iza vaših leđa sa time već eksperimentišu.

Veći dio haosa ovdje na zemlji u kasnom 20. vijeku se može dovesti u vezu sa znatnim pomjeranjem vremena koje su prouzrokoveli skakači u vremenu. Oni se kreću u potrazi za određenim tokovima ili događanjima unutar ili izvan vašeg vremena ili iznad toga, da bi postigli određene promjene u mogućim svijetovima. Da, svijetovi se mogu promijeniti, kao što se i knjiga zemlje može prepraviti. Može se u vremenu kretati unaprijed i unazad, zato što sve ima značaj, zato što je sve živo i sve je promjenivo. Sada se sigurno pitate kako je moguće da postoji knjiga zemlje kada se sve stalno mijenja. Šta je sa istorijom kada se sve može promijeniti? Pa, koliko je to u šta vi vjerujete trajno? Koliko su Američki rat za nezavisnost, prvi svjetski rat, ili Babilon bili fiksirani?

Dok različite konstelacije zvijezda tumaraju kroz životinjski krug, vi nailazite na različite energije. Kod promjene jedne vremenske epohe u drugu postoji za zemlju jedinstvena prilika, ne samo da prima energiju nego i da je šalje. Ovi sad dolazeći skakači vremena znaju, da će uslijediti velika promjena, što se tiče vašeg korištenja energije. Svako se bori da dobije kontrolu, svi su zabrinuti ko će pobijediti. Hoćete li kao ljudska rasa sa vašom naslijeđenom čarolijom moći nastupati, tako što ćete razumjeti lekcije, koje su sadržane u knjizi zemlje? Mi se krećemo u vaš vremenski let, da bismo sa vama podijelili lekcije koje smo već razumjeli sa vama: da se realnost reflektira, da ratovi vode ratovima, da ljubav vodi do još ljubavi, da je skrivanje energije zloupotreba moći, koja prouzrokuje rastanak i da je rastanak proizvod bolesti. Ne možete živjeti odsječeni od svega, tako da se morate nekako spojiti. Svaki prelazak iz jedne vremenske epohe u drugu mora da stvori energijski most, da bi mogli dijeliti punoću prethodne, sa poslijednjom vremenskom epohom. Vrhunci datih vremenskih epoha su karakterisani kroz određene događaje. Sada se možda pitate, jer ste već na takvoj prelaznoj tački, šta će ovdje biti značajni događaj?

Vi ste na putu da skupa prouzrokujete talas energije, koji će vaš duh i razmišljanje revolucionirati. Prije 2000 godina svjetlosna porodica je podučavala odnos sa energijom, istinom i ljubavi, poslala je ovu pouku: vama će se dogoditi po vašem vjerovanju. Snimci svjetlosne porodice su poslije sadržane, složene u karakter Isusa Hristosa.Vaši sopstveni snimci iz ovog vremena su porozni, što se tiče ljudi, koji su tada živjeli. Ljudi sa velikim moćima su bili tu i učili su o istini i talasima ljubavi. I pomagali su ljudima da prepoznaju tiraniju pod kojom su živjeli. Strah je alat tiranije, jer vas time drži pod kontrolom. Jedan od narednih izazova s kojim se stalno suočavate - kroz vremensku epohu, kroz godišnju dob, jeste da razumijete biće straha. Kada kontaktirate bilo koji oblik straha može to biti vaše vlastito iskustvo, zato što u vašim molekulama boravi inteligencija, a energije reaguju na data predvidljiva osjećanja u vašem najdubljem biću.

To, na što se vaše razmišljenje koncentriše, zahtijeva da to vidite kao iskustvo. Iako su vaši preci posmatrali realnost sa drugog gledišta, morali su i oni proći test straha kao što ćete i vi ubuduće.Vaši preci su i svoje tijelo koristili na potpuno drugi način nego vi, npr.cijeli kapacitet mozga.Vi možda znate da je desna moždana strana povezana sa lijevom tjelesnom stranom i da je to osnova za neograničena skupljanja količine energije intuicije i kreativnosti. Lijeva strana mozga - moždana komora, koja se u zadnjih 2000 godina malo koristila, razvija se polako u svrhu logičkog razmišljanja.

Prije 2000 godina ciklični život je doživio svoj kraj. U narednim stoljećima epoha obilježena kao vremenska epoha ribe, a u toj epohi postojalo je još nekoliko bića čiji život je tekao ciklično i koji su imali kontakte sa bogovima, koje su smatrali dražesnim i saosjećajnim bićima. Imali su svoja vjerovanja koja su se zadržala još iz doba Jarca, u kojem su velika carstva imala pravo da svoje Bogove i tribute, kojima su zahvaljivali, da ovjekovječe u velike skulpture i hramove kao znak vječnosti. Ova bića poznavala su apstraktna i linearna razmišljanja. Takođe su znali za energiju koju su Egipćani povezivali sa Ra, sa duhom ili kao duplikat svetinje koji vama govori. Ali kada se ovo znanje o cikličnom životu polako izgubilo, ljudi su izgubili vezu sa značenjem života, znanje o vremenskim povezanostima i pravom smislu života. Prvo stoljeće vašeg brojanja vremena bavilo se time da voli istinu ljubavi. Tada je bila velika rasprava o istini, isto kao i danas. Čija istina će se probiti?

Rimsko carstvo je tada vladalo scenom. Njegova odredba je bilo stapanje dvije moćne sile, i to „Menadžment“ duhovne potrebe i „upravljanje" zemaljskim postojanjem. Da biste sebi stvarno mogli stvoriti sliku o vašoj istoriji i o vašem postupku razmišljanja, morate uvažiti faktor nevidljivog i morate se zapitati, šta boginja, ženski princip paganske kulture već razumije: Od takozvanih bogova, koji su imali mnogo različitih imena. Ali tad je počela hrišćanska crkva, povezana sa Rimskim carstvom, da tiraniše vaš duh time što je širila svoju istinu o duhu. I u tom momentu su počeli autoriteti da mijenjaju istorijske knjige. Bogovi su dobili nove nazive, njihova nekada dobra djela su izmijenjena i dovedena sa atributima đavola, zla i straha. Strah je tjerao ljubav. I taj tok se ponavljao i ponavljao.Vi zaboravljate ljubav. Spomenuti „Menadžment“ duha se pojavio da bi mogao da sprovodi silu nad dušama, duhovima i energijama ljudi, a cjelokupno intuitivno razmišljanje sa punim kapacitetom mozga je ustuknulo pred čisto intelektualnom aktivnosti razuma lijeve polovine mozga. Kroz posljednih 2000 godina ste polako ali sigurno predali vašu moć, ali tek tada, kada ste drugima dozvolili da vam govore šta da vjerujete, i samim time što vaša duhovna veza može biti uspostavljena i sačuvana, dakle samo zaobilaznim putem. Religiozne ideje i shvatanja su bile prisvojene od strane države. Glas o paganskom nasljeđu, boginje ženskog principa, više nije važio. Tada prije 2000 godina, kada je sve ovo počelo, bilo je još mnogo prilika za ljubav. Uvijek se iza paravana vodio rat moći o tome ko će da utiče na razvoj i eksperiment, „čovjek“ jer tu su i oni koji se približavaju energiji i vibracijama koje vi proizvodite. Koje vrste su te energije?

„Pa, sve što ste vi bili, kada god, što god da preduzimate, proizvodite određene vibracije sa određenom frekvencijom". Razmislite o tome i onda osjetite to. Zašto je to tako? Zato što ste biološka bića, koja su stvorena kao stvaraoci frekvencije vibracija; vaše emocije su kao strune vašeg instrumenta vibracija. Da li to htjeli priznati ili ne: Vi prema svemu i svakome imate određena osjećanja. Iako mnogi od vas to nikada ne izražavaju, tako se ona skupljaju u modelima, koji su sačuvani u vašem ćelijskom pamćenju i vašoj krvi, isto tako kao što su zabilježeni u genima vaših predaka. Ovi modeli zrače iz vas u obliku elektromagnetskih talasa kojima vi privlačite ili odbijate.

Svako od vas je sam povezan sa nečim većim, ili kao on ili ona. Na početku epohe vremena ribe se raspolagalo, da samo određeni ljudi mogli razgovarati sa bogom, da je bog bez daljnjeg bio na raspolaganju za svakoga - što znači, nudilo bi se njemu, ili mnogo više sveštenicima i papama novac i molitve. To je bio početak mračne vremenske epohe u kojoj su vladali bolest, neznanje i strah. Drugi 500-godišnji period unutar ovog 2000 godišnjeg testa je bio izrazito mračan. Ali tu gdje postoji mrak tu je i svjetlost, kada je svjetlost počela da svjetluca ,mnogi ljudi su počeli da se bude. Na početku srednjeg vijeka od 1000 - 1500 nadolazile su nove ideje. Ljudska podsvijest se iznova probudila. Prije nego što se ta sloboda mišljenja mogla manifestovati, desio se i poslendji pokušaj tame da se uspravi; inkvizicija sa svim svojim ubistvima i razaranjima. Vratili su je u život oni, koji su htjeli sačuvati ulaz i kontrolu nad božijim odajama, naravno htjeli su ograničiti i ljudska razmišljanja. Kada bi vaša razmišljanja odudarala od onog što su oni smatrali ispravnim, noću bi vas odveli i ubili. Kako je bilo manje ljudi bilo je mnogo lakše time "upravljati" Vaši preci su živjeli u strahu da svojim znanjem o tajnama ne prekorače novonastala pravila - znali su više nego što je bilo dozvoljeno.

Samo mali broj je stupao naprijed da bi ukazao na to da car ne nosi nikakvu odjeću, da bi ovdje upleo neko od vaših starih pripovijedanja. Potencijal straha je veoma narastao širom planete, da bi neko ko bi progovorio kod nekog prouzrokovao strah a ne ljubav. U vaše vrijeme imat ćete sličnu lekciju. Kad bi neko uistinu primijetio da car ne nosi odjeću, onda toj osobi podarite ljubav - da li se sa tom osobom slagali ili ne. Ohrabrite tu osobu za njegovu / njenu hrabrost što je izgovorila / izgovorio istinu. Bitno je izgovoriti istinu a ne druge ubijediti. Svako mora doći do svojih zaključaka. Molim vas sjetite se prethodnih lekcija, da ste vi vaše mogućnosti razmišljanja predali u ruke drugih bića i da ste zaboravili da mislite za sebe same. Vi živite u momentu u parcelama, pratite kalendare i vjerujete da je protekli momenat neponovljiv; vi praktično sami sebe brišete pokušavajući sve brže i brže da uđete u beznačajnu budućnost. Porodica svjetlosti je svjesna da je čovječanstvo u trci za promjenama i da svi morate biti dio tog eksperimenta, u kojem sami sebe mijenjate.

Svi među vama koji su otvoreni prema novim idejama i koji usvajaju našu poruku: Mislite na to da nema potrebe za pokajanjima ili pridikama. Budite samo sigurni u vašem najdubljem ubjeđenju u to da ćete sad svi biti odneseni na talasu promjene. Budite budni i oprezni, donosite svoje odluke, budite sigurni, to što znate, to što hoćete, ne zaboravite što želite i budite otvoreni za velike misterije i ne zaboravite da svejedno koliko znate, da to obuhvata samo nekoliko stranica u knjizi egzistencije.

Zemlja stoji na kraju 20. vijeka na raskrsnici, mi i mnogi drugi osjećamo jedan oblik žurbe kada posmatramo ovaj trenutak. Iz našeg ugla ovo vrijeme se pruža kao ono što biste vi označili ka "mnogo godina". Mi ovdje vidimo jedan kratak period od 25 godina vašeg vremena od 1987. do 2012., koji za nas proleti u času u neizmjernoj udaljenosti od svega - šta - se može jedva opaziti. Naravno da je lako da napravimo vremenski skok do "Babylona" - dugo je postojao, dugo vremena. Bilo je mnogo drugih kultura, kraljevina i civilizacija, koji su bili dužeg vijeka trajanja i koji nisu tako brzo neastajali sa ekrana. Ali vi živite u vremenu rastanka, izolacije, oluja vremena koje tjera događaje kao komadiće oblaka u svojim stalnim mijenjanjima oblika pred sobom. Za vrijeme vaših predaka bilo je manje civilizacija, krvnih linija i ciljeva.

Cijeli eksperiment je bio mnogo više pod kontrolom. Centar eksperimenata je uvijek sa sigurnošću bio Srednji istok, poznat kao plodni polumjesec, tu gdje su napravljene tako velike građevine. Egipatske piramide služile su na primjer za komunikaciju sa višim sferama. Ipak bile su kao balans za elektromagnetske energije koje su stvarno kao akupunkturne tačke djelovale na magnetno rešetkasto polje zemlje. Velika piramida sastoji se više od onog što se nalazi na površini zemlje, njena struktura prodire duboko u zemlju i tako može da se prenosi kosmička energija iz jedne vremenske epohe u drugu.Velika piramida postoji već mnogo godina. Ovdje bi trebalo provjeriti bilješke vaših istoričara i arheologa. Sve stare kamene građevine imale su uticaj na zvijezde i mnogo su starije i sa mnogo skrivenijom namjerom nego što vam to vaše knjige iz istorije govore. Kad bi znali ovo znanje što mi sa vama dijelimo, kada bi znali šta tačno posmatrate, suočili bi se sa zadacima koji nisu uvijek predvidivi.

Možda tražite vaše korijene time što posjećujete stare građevine, eventualno vas je i Egipat očarao i privukao.To bi vas odvuklo u staro Perzijsko carstvo, dio današnjeg Iraka i Irana - kada biste mogli ući u te zemlje.U proteklim vijekovima tu se mnogo toga odvijalo, tako da se te zemlje ne mogu posjetiti. Ta oblast je u razvoju ljudske svijesti imala ključnu ulogu, tu su bogovi igrali igre i sprovodili svoje eksperimente.Vi se danas još uvijek nalazite "pod prismotrom", da bi se istražilo kako stvarate vašu realnost. Da li ćete se sami uništiti, da li ćete stvoriti novi svijet - pa, šta li će biti? Da li ćete koristiti vaša finija zapažanja ili živjeti dalje u jednom svijetu nemara u kojem vi sve šta vam se ispriča, poslušno kao pravilno prihvatate? Vi ste predmet posmatranja i studija i dalje od vremena. I pošto se vi uvijek nanovo reinkarnišete (nanovo se rađate), vi se i sami razmnožavate, dok se na spomenutom procesu ne upetljate sami.

Postoje bića koja vas nadgledaju, za koja je 26.000 godina, jedna godina po vašem računanju. Jedna godina. Da li možete sebi da stvorite sliku o tim velikim bićima, koja vas nadgledaju i sa vama se igraju, da bi vas razumjela i da od vas uče? Kada pogledate tu proporciju vremenskog reda veličina, šta je tu onda spomenuti period vremena od 25 godina, koje su počele pri kraju 20.vijeka? Kako mogu takva bića ispitati taj, po njihovim mjerilima, "djelić jedne sekunde". Kako mi to možemo? Vama se čini 25 godina kao jedno dugo vrijeme, ali za puno drugih je to samo jedan tren. Po knjizi zemlje, na ovom mjestu prelistana naprijed i nazad, taj 25-togodišnji period predstavlja bitan znak. Ona je zbog toga tako jedinstvena, zato što nigdje inače u cijeloj egzistenciji toliko vremenskih i slučajnih niti ne teku zajedno kao ovdje.

Molili smo vas već više puta da razmotrite, kako ste dospjeli do vašeg načina razmišljanja. Možda sada već sumnjate u to šta ste u učili školi, šta su vam savjetovali da je važno. Tu postoji izazov u tome, da nanovo otkrijete istoriju, onako kako je vi znate, i vidite život iz ugla široke perspektive. Koristite vašu ćelijsku memoriju, zvukove i glasove života i samu zemlju, da bi vas oživjelo. Izađite iz ograničenog prostora bogova unutra, u vaše sopstvene prostore. Izucite opet mišljenje i onda se odlučite, da vjerujete u ono, u šta želite vjerovati. To zahtijeva hrabrosti, ali vi niste u tome sami. Na mostu, iz jednog vremenskog doba u drugo vlada uvijek jako živahno kretanje. Sa promjenom elektromagnetskih snaga, postaje slabije i magnetno polje zemlje; fizičke i centralne strukture više nisu stabilne na mjestu i položaju. Kada magnetno polje postane slabije, zavlada haos.

Dakle, kako se vi snalazite u haosu, to je još jedan dalji test. Šta vi radite, dok vaša realnost gubi svoje oštre oblike, to će odrediti presudno vaše dalje iskustvo. Jedna od najvećih lekcija ( tu ste da je naučite ) je da život doživite sa vaše tačke gledišta. Vaše novo tumačenje egzistencije, koje se pronađe u svakoj vašoj ćeliji, će biti preneseno od vašeg aura - polja i ima podsticaj na cijelu biosferu zemlje. U idealnom slučaju pošaljete novu frekvenciju u egzistenciju.

Na kraju jednog vremenskog doba prenosi se prikupljeno znanje. Šta će to znači biti, što vi prenosite? Pitamo vas već unaprijed: Šta biste vi nabrojali kao vaše pobjede? Zamislite da stupite u kontakt sa bićima, koja žive van vremena. Zamislite, da vas zamoljavaju,da se sami definišete i da im saopštite šta vi mislite da sami o sebi znate. Šta bi bili vaši odgovori? Koje knjige bi im preporučili za njihove galaktičke knjižare, šta bi bio vaš doprinos? Razmislite o tome. Da li bi bila neka knjiga o izumima zadnjih 50 godina ili zadnje decenije? Šta bi bilo stvarno važno? Mi kažemo: Sve, što biste vi iznijeli, bi bilo istovremeno nešto što vas ograničava. Ova misaona vježba će vam pomoći, da razumijete postanak mišljenja i zašto vi mislite, šta vi mislite.

Pod okolnostima ćete onda i sami sebe “promisliti”. Možda možete uz pomoć vaših predaka da dođete do shvatanja velikih preuređenih ciklusa, koji zahtijevaju vašu pažnju, i do shvatanja vaše biološke energije, koju vi zračite u obliku emocija. Najvjerovatnije ćete moći onda razumjeti, da ćete vašu energiju od drugih, koji vas od momenta do momenta posmatraju, primiti i “požnjeti”. Kao što je već rečeno, bogovi su zadrijemali. Ali, to je samo sa vaše tačke gledišta. Vi ste uvijek povezani sa svime što je u okolini. Kada vi izazovete vibraciju straha, privučete odgovarajuće energije. Nije da vam nešto prebacujemo ili vam dodjeljujemo krivicu: Koliko straha vi širite po svijetu?

Sada zamislite da taj treptaj, koji vi nesvjesno odašiljate, privuče način života, koji na vas ima toliki uticaj da isti treptaj proizvodite dalje. Taj način života i energija bi, kada bi izostala proizvodnja vibracija straha, morala da se riješi, jer nije u ravnoteži sa ljubavi. U knjizi istorije zemlje možemo van vremena da prepoznamo, da su sve velike imperije, bili to Perzijanci, Rimljani ili Grci, bile građene na strahu i smrti i zato su se sve i raspale. Danas postoji novi poredak zemlje, i ima iste šanse, koje je imalo Rimsko carstvo. Rimsko carstvo se ujedinilo sa hrišćanstvom u početnim stoljećima ovog doba i promijenilo se od proširenja istine od prve porodice, da bi je prilagodili svom političkom pravcu. Hoće li danas oni među vama, koji izražavaju istinu, i nju na isto takav način da prilagode novom poretku zemlje? Rani hrišćani su bili nesložni; bili su daleko odvojeni od ujedinjenja njihovih učenja. Neki su mislili, da ima više nego jedan bog, drugi su vjerovali u samo jednoga. Mi kažemo: Ako ima jedan bog, to je onda ljubav. Ljubav se može predstaviti lično na više raznih načina.

Veličina i inteligencija ljubavi, koju vi nazivate stvoriteljem, prihvaća sve. Ona osuđuje ono, što vi nazivate bogovima i boginjama, nikako, isto nestvaranje i uništavanje života, jer ljubav sama je stvoritelj, temelji se u beskrajnom krugu postojanja i prolaženja. Gledano sa jedne više osmatračnice, sve je snabdjeveno jednom neprekidnom inteligencijom, i ništa neće biti stvarno uništeno. Dok vi sebe sami promišljate, mislite, molim vas, i na zemlju i na njena današnja uništavanja. Vaša biosfera, vaš fizis, vaša priroda, polja, njive i bašte su u opasnosti. Mjesta, na kojima su se inače igrala djeca, obale, kojima su oni trčkarali, stabla, pod kojima su pratili tok oblaka na nebu - sve to teče u nepoznato. Životinje, kao vjeverice i ptice, su nekada bile dobrodošle; sada ih povezujemo sa strahom i prenosiocima bolesti, zato što su najednom navodno prljave.

Nekada je bilo ono magično živo. Nestalo je sa shvatanjem cikličnog značaja egzistencije i pojavljivanja linearnog razmišljanja. Nestalo je sa spaljivanjem vještica. Vještice su bile zadnji hrabri ženski borci starih učenja. U priči o vješticama, neko od čitalaca bi se mogao naježiti, jer ima od prilike isto toliko priča o vješticama, kao što ima verzija istine o ovoj temi. Puno takozvanih vještica je preziralo i protivilo se tiraniji duhova, koja je prodavana kao religiozna istina. Bile su, kao stare paganske kulture, jako povezane sa zemljom i razumjele su se u liječenje travama. Praktikovale su puno liječenje prirodnim putem i znale su se takođe dokazati u vremenima tame. Imale su hrabrost da stupe u kontakt sa eterom i duhovima i da se sa njima razmijene. "Koje plešu sa bijelim dječakom i sa đavolom u dogovoru stoje," je bilo poznato misljenje o njima - tako su bile omalovažavane, maltretirane i spaljivane na gomili propasti. Počeo se širiti veliki strah, jer su metode maltretiranja od strane inkvizicije bile mnogobrojne. Ali ipak svako doba ima uvijek svoje odmetnike i kivne ljude, koji su uprkos svemu znali, da se tiho uklope u igru, a vani da odglume. Vi znate, da u svakom momentu života postoji izbor između srednjeg puta, sporednog puta i jednog višeg puta. Običaj i način kako se iskazuju ljubav ili strah, odlučuje put. Čak u najtamnijim vremenima ti su znali, da sebe sami zaštite i tako su tajne cikličnog života dalje prenošene kroz vrijeme.

To sa sigurnošću nije bilo ono što su vlasti ili religiozne organizacije podučavale. Više su učile ljude, da mora da postoji sepen nadležnosti, koji ljude vodi i upravlja, i da su ljudi van mogućnosti, lično da stupe u kontakt sa bogom. I ako to, ipak urade onda su opsjednuti đavolom. Najdraža tema đavola su bile, naravno, žene, jer su one u sebi sačuvale još ostatak intuicije iz paganskih doba. I ako su se trudile da se razračunaju sa linearnim mišljenjem i da zapostave svoje znanje o životnim ciklusima, bile su ipak teško u stanju da izvedu tu promjenu i to iz puno razloga. Primijetile su da su njihova mjesečna krvarenja bila povezana sa mjesečnim ciklusom, kako su se ponavljala svakih 28 dana. Njihov cijeli način života i oblikovanje života su se odigravali na bazi ciklusa, koji su stajali u neskladu sa egzistencijom jednog linearnog, neznačajnog svijeta. Odvraćanje jednog cjelovitog načina života i magičnih elemenata se provuklo kroz period od otprilike 1000 do 1500 godina poslije Isusa Hrista, treći 500-godišnji period ribljeg doba. Dok se jedno doba razmotavalo, svaka četvrtina, svaki 500-godišnji period, nameće lekcije. Na početku zadnje četvrtine ribljeg doba, sve je izgledalo kao da je preovladavajuća emocija prosječnog čovjeka bila strah; ali u isto doba, od 1500-te do u sadašnjost, viši društveni slojevi su doživjeli oživljavanje njihovog duhovnog potencijala.

Navike iz zdravlja i ishrane su se promijenile i ljudi su počeli da reformišu svoje stare modele vjere. Crkva i vlasti nisu više bile najviši autoritet, koju su mogli oni koji ne vjeruju u ništa da odstrane dok trepneš. Počelo je jedno vrijeme prosvijećenosti i razbistravanja. Ali šta bi to razbistravanje donijelo sa sobom? Kada pogledate zadnju četvrtinu ribljeg doba, možete da poznate, da je razmjena i proširenje informacija među ljudima rapidno počela da se ubrzava. Eksplozija stanovništva se dogodila i najprije ograničen, propisan pogled na svijet, kao ravnu ploču, se povukao u korist novog pogleda na svijet kao planetu, kao sferično tijelo, jednog svijeta, koji je imao i drugu stranu i nudio mogućnosti.

Kad god se otvorio novi teren, da li prije hiljadu godina ili u budućnosti, ima puno njih, koji žele da šire svoje predstave o vjeri. Sjetite se - Vaša uvjeravanja imaju jednostavne alternative za bazu: strah i ljubav. Kada se razvio novi svijet, stari svijet, rimsko carstvo, je bilo već 1000 godina mrtvo i nestalo sa vidika. Novi svijet su otkrili evropski moreplovci, ali on sigurno nije bio nov. Neki ljudi novog svijeta su zadržali tajnu starih skripta za sebe; to su bili ljudi, koji su se za vrijeme velike seobe naroda, poslije gradnje Babilonskog tornja rasuli u sve nebeske pravce. Donijeli su sa sobom znanje iz vremena direktnog kontakta sa bogovima i prevodili to u dotične jezike. Nakon nekog vremena su se našle njihove knjige svuda na planeti. Unazad gledano, može se otkriti, da samo zapad - produkt Rimskog carstva i hrišćanstva sa sopstvenim načinom mišljenja - nije razumio, da je zemlja okrugla. Mislili su da je zemlja ploča, zato što im je to tako rečeno.

Puno izazova epoha vam se nanovo postavlja danas u svakodnevnom životu. Oko 1500-te godine ljudi su se sretali samo sa izazovom, da prihvate jedan pogled na svijet, koji je doveo u sumnju slaganje u vezi sa dotadašnjim načinom života. Iako je crkva rado odmetnike i jeretike kao Galileja i Kopernika, koji su ispitivali diktat autoriteta, gledala na lomači - nisu mogli i jednog Kristofera Kolumba da predaju plamenu, jer to ne bi napravilo od zemlje ploču. Iako su mogli crkva i stari autoriteti još da diktiraju ljudima, kako bi da predstave raj - vjeru u jednu zemlju izolovanu, beznačajnu, napunjenu strahom, sa čije ploče možeš da padneš u prostrana polja đavola, ako se previše primakneš ivici, tu vjeru nisu dalje više mogli da podržavaju i šire. Time je data mogućnost, da izgrade novi most u slobodu. Ali jesu li ga izgradili?

U to vrijeme su još uvijek spaljivali vještice, zato što su pričale sa biljkama, koristile čarobne riječi i uopšte što su postavljale svoju snagu volje i svoje namjere, da bi stvarnost prilagodile svojim zahtjevima. Ne samo vještice, nego su isto i starci znali puno toga oko tijela. Crkva i vlasti su htjeli da suzbiju ta učenja. Posljedica su bili ljudi, koji se nisu više bavili održavanjem tijela i koji su bili puni straha, da je bilo čudo, da su se uopšte umnožavali.

Kao što je već rečeno, uvijek je bilo odmetnika, koji nisu povjerovali moćnima u njihovu oficijelnu priču, ali koji su dalje igrali igru. Vjerovali su ono što su htjeli i preživjeli su to. I u najopasnijim vremenima, gdje je na svaku stranu prskan otrov, ljudi su preživjeli. Puno nevolja je stiglo u evropski kontinent u zadnjih 2000 godina i umanjile su narode za stotine hiljada. To je u nekim vremenima bilo jedna do dvije trećine naroda. Kako vidite, danas stojite pred sličnom dilemom.

U Sumeru i Egiptu, plodnom polumjesecu, na Srednjem moru i u Evropi, su se održali eksperimenti bogova, jer ovdje su mogle mnoge razne kulture jako blizu jedna uz drugu da budu lako posmatrane. Prirodne granice, planine, pustinje i vode su dijelile ljude jedne od drugih. Pomoću velike piramide, sfingama i mnogim drugim građevinama, koje su u tom području izgrađene nad Eonima, otvorili su energijske rešetke. Zaista je taj cijeli prostor kapija u vaš svijet, prolaz u jednu virtuelnu stvarnost i u prostore slične njima, koje vi sada imate na internetu, gdje možete takođe da kupite jedan prostor, kod vas nazvan "Website". Naseljavanje civilizacije u Sumeru i obližnjim krajevima, da se uporediti sa sticanjem virtuelne stvarnosti na zemlji, ispitno polje za eksperimente, gdje su bogovi mogli da osnuju svoj "Syte" i gdje su mogli da utvrde trgovanje i promjene trgovanja životima.

Bogovi posjeduju interesantna postrojenja i sposobnosti. Vaši preci su stajali sa njima u telepatskoj vezi, jer su koristili cijeli mozak, bili su se uklopili u život sastavljen od ciklusa i bili su u stanju da kontrolišu, energije, koje su postojale oko njihovih tijela. Na početku ribljeg doba je počela paraliza mišljenja, koje je ljudska iskustva ekstremno počvrstila i dovela do sve jačih razdvajanja. Zadnjih 500 godina se uzdigla ideja, da ste samo materijalna, mehanička bića. Dekart i Darvin su postavili temelj za jedan svijet razlikovanja, u tome da su oni život izolovali, podijelili i definisali značajno najviše u vezi sa samim sobom, kao čudo besmislenosti i uzaludnosti. Razdvajanje i beznačajnost su se masovno prodali i to ne samo u pogledu na bogove, nego i u pogledu na prirodu.

Rezultat je bila apsolutna kontrola mišljenja. Slično se desilo na cijeloj planeti. U Africi tragovi pokazuju možda drugu vremensku liniju, ali i tamo su zapisi imali isti tok: odricanje sopstvene moći u korist jednog autoriteta, odricanje ljubavi u korist odluke za rat i najzad gubitak svega. Na kraju se poput epidemije raširila "bolest izolacije". U južnoj Americi priča izgleda malo drugačije; tamo postoji dubok jaz između aristokratije i mase; hijerarhija sa neizmjernim resursima, ali jednako bez postavljanja cilja. Te teritorije danas podliježu iskorištavanju energije i tajni; ljudi su uplašeni od toga da zahtijevaju svoju moć. Azija je bila jedna od najvećih oblasti iskustava, što se tiče kontrole svijesti. Kako misle ljudi na ogromnom eksperimentalnom polju - Kina? Pa, oni misle, šta treba da misle. U planiranju porodice imaju pravo na jedno dijete, ne više.

Šta mogu da rade? Ima ih jedna milijarda, peti dio vašeg zemaljskog naroda, najveća potencijalna masovna seoba, koja je, jednostavno, nereflektirano preuzela diktat. Kako su mogli ljudskim bićima uopšte da "prodaju" takva ograničenja? Pa, u knjizi zemlje nas susretnu uvijek nanovo oni, koji su istinu izgovorili - i često ih nisu na lomači spalili, nego ih samo ismijali. Trebali bi da naučite, da razumijete energetsku manifestaciju na prelazima 500-godišnjih perioda zadnjih 2000 godina. Na tim tačkama lekcije jednog doba izgledaju kao signali. Možda sada razumijete, da vaš život prati jednu određenu svrhu i da se vama sa višeg položaja pruža mogućnost da postanete jedno sa sobom samim. Ako to možete da pratite i ako razumijete ko ste vi, moći ćete valjda isto da priči vašeg svijeta pružite više smisla.

Hoćemo da vas još jednom pozovemo, da sebe sami promislite i da koristite vašu duhovnu snagu, da dobijete pristup u vama postojećim bogatstvima i onima vaših predaka. Pogledajte se, šta ste oko sebe stvorili i neka vam je jasno, da to ima veći značaj nego što vi mislite. Most za 21.vijek će biti stvoren u vašem duhu. Ona većina pitanja uz to je: Čiji duh, čije je to misljenje? Ko vlada vašim duhom? Ko se bori oko vaseg duha? Koliko je još debeo veo, koji je okačen preko činjenice kontrole duha? Promislite to, dok mi istražujemo dalje tajne naših porodica, isto to o sopstvenom tijelu, koji će sa čistom snagom volje da učini čuda. A takođe ćemo da riješimo i jedan veliki dio tajne o vašoj krvi, vašoj seksualnosti, o liječenju, stvaranju i životu uopšte. Život znači biti, a biti znači znati da ste spojeni. I tačno to je ono, što ćete prenijeti preko tog mosta: koncept života usmjeren ka jednom značajnom cilju i sa svime spojenom svijetu.