Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Donosioci Svitanja 14. poglavlje


Poglavlje XIV Emocije - Tajna u Kronikama VremenaU ovom univerzumu postoje i neki koji tek trebaju da otkriju ljudske emocije. Kad posjećujete neke drevne zemlje i posmatrate nešto što je stvoreno u drugim vremenima i na drugim mjestima, možete osjetiti frekvencije i vibracije koje su karakteristične za ta mjesta. Vi znate da tu postoje ključevi, a vi znate da tu postoje i poruke koje govore da je unutar toga nešto zaključano, nešto što je nekada postojalo i što će opet izbiti na površinu.

Na isti takav način, ljudska bića imaju nešto što je skriveno unutar njih što je veoma dragocjeno za evoluciju univerzuma. Mi ćemo nazvati te podatke kodovima i kljucnim brojevima: geometrijske formule svjetlosti koje su integralni dio ponovnog stvaranja i nastanka životih oblika u cijelom ovom univerzumu.

Ljudska bića su sakrivena i zaboravljena u starinama vremena, sve od kada je njihova DNA bila preuređena, jer u dalekoj prošlosti vremenskih hronika ta vrsta je živjela i vibrirala mnogo drugačije. Ta vremena su zaboravljena ili su uskladištena od strane nekih.
Kao sto smo rekli, vi se nalazite u jednom karantenu, skoro kao da ste bili u tamnicama vremena toliko dugo, da su cak dosla i nova doba, a oni su zaboravili da ste vi još uvijek ovdje.

Međutim, postoje i oni koji to nisu zaboravili. Oni su vas poslali u misiju da promijenite sve ovo: da vratite memoriju i da ponovo povratite vrijednost ljudske egzistencije nazad do prvih linija kreacije. Vi ste potrebni zato što vi nosite u sebi nešto o čemu mnoge druge vrste nemaju pojma: emocije.

Isto kao što vi trebate da radite zajedno kako bi doveli svoje ‘Ja’ do cjelokupnosti bogatstva svog multidimenzionalnog bića, postoje i oni koji se trude da katapultiraju cijeli ovaj univerzum u jednu novu oktavu – posezanje za jednom novom teritorijom i njeno stvaranje.

Čuvari vremena znaju gdje su ti podaci zaključani i vi ste pronađeni; vi ste izabrani da ih iznesete na svjetlost. Mi smo došli naprijed - ili nazad iz našeg vremenskog perioda - kako bi pomogli onima od vas koji se nalaze u misiji otključavanje anala ljudske DNA. Mi smo ovdje kako bi vam pomogli da ih preuredite unutar vašeg vlastitog bića a onda da postanete dio Žive Biblioteke.

Kao što smo napomenuli, ono što se sada dešava na Zemlji imaće uticaja na stvari na mnogim drugim mjestima. U ovo vrijeme ovdje šalje se energija da bi se preusmjerile i uskladile određene univerzalne sile i tako dovele ovaj univerzum do jedne simultane svjesnosti o svom identitetu.

Ono što je na Zemlji, slično je nekoj tajni davno zaključanoj u hronikama vremena, a to ima veze i sa emocijama. U tom daru od emocija, postoji jedna dragocjenost i bogatstvo; tu postoji i jedna nevjerovatna sposobnost transcedentiranja mnogih različitih realnosti, kretanja kroz mnogobrojna različita stanja svjesnosti i njihovog doživljavanja. Emocija dozvoljava određenim energijama da se spoje, stope, vežu i udruže u shvatanju samih sebe. Bez emocija, to ne bi bilo moguće.

U ovom univerzumu postoje i neki koji su veoma stari i koji dobro znaju kakvo je ovo mjesto. Oni rade eonima. Oni su pradavne strarješine čak i ovog našeg sistema i veoma su poštovani kao veličanstveno mudri muškarci i žene, prema vašim pojmovima, mada oni nisu ni muškarci ni žene. Oni se smatraju Čuvarima Egzistencije u ovom sistemu.

To su oni koji omogućavaju kretanje i upravljaju sistemima isto kao što kapetani upravljaju brodovima. Oni navode ovaj univerzum na njegov pravi kurs; to je njihov posao. Isto kao što i vi imate svoje poslove, njihov posao je da upravljaju ovim univerzumom na njegovom putu prema otkrićima. Oni su otkrili uz pomoć svog vlastitog učenja i pustolovina da se moraju povezati sa drugim univerzumima.

Postoji jedan plan da se energija katapultira i tako pošalje do novih doživljaja. U ovo vrijeme, Zemlja i određen broj drugih sistema gdje vi istovremeno egzistirate, postaje instrument u ponovnoj pojavi emocija, s ciljem spoznavanja svih identiteta i njihovog sažimanja u jedan. Ti univerzumi otkrivaju šta oni mogu činiti zbližavajući se i ispreplićući isto kao što i vi otkrivate šta sami možete postati.

Ne postoji nikakva prekoncipirana ideja o tome šta će se desiti. To je jedna nova teritorija.

Emocija je ključ za sve ovo. Kao ljudskom biću, vama emocije trebaju da bi se povezali sa onim duhovnim dijelom samih sebe. Emocija je od nepresudne važnosti da bi se razumjela duhovnost jer emocija proizvodi osjećaj. Mentalno tijelo i fizičko tijelo su veoma usko povezani isto kao i emocionalno tijelo i spritualno tijelo. Spiritualno tijelo je, naravno, tijelo koje postoji izvan svih fizičkih ograničenja.

Vama su emocije potrebne kako bi spoznali ono što nije fizičke prirode, a to je i razlog zašto su emocije toliko kontrolisane na ovoj planeti. Vama je dozvoljeno veoma malo emocionalnog prostora i podstiću vas da se stalno osjećate nemoćno i prestrašeno.

Mnogi od vas ne žele da idu izvan tih emocionalnih barijera i kroz vaše lične granice zato što bi to moglo biti bolno. Vi bi voljeli da možete samo reći "abrakadabra" i da one sve odu. Bol vam donosi osjećanja. Ukoliko ne možete osjećati na neki drugi način, ponekad, da bi zarobili vašu pažnju kao jedan tvrdoglav čovjek, vi možete sami stvarati bol kako bi si pokazali sav onaj opseg vaših sposobnosti i kako bi doveli sebe ponovo u život. Na taj način, vi možete osjetiti svo bogatstvo življenja.

Većina ljudi se boji svog emocionalnog ili osjećajnog centra; oni se boje da osjećaju. Vjerujte svojim osjećanjima bez obzira na to kakva su ona. Vjerujte da vas ona vode ka nečemu i da način na koji se osjećate može da vas dovede do neke spoznaje.

Svi vi želite da učestvujete u životu a istovremeno i da ne budete u njemu. Kažete, "Pustite me samo da budem ovdje i da budem jedna moćna osoba, ali ja ne želim da osjećam niti da mnogo učestvujem zato što to previše boli, pa onda padam u krizu. Ja ne vjerujem životu."

Kad se ne plašite osjećanja, kad prevaziđete svoje presuđivanje i kad dozvolite sebi da osjećate na sve one načine na koje osjećate, napravićete jedan ogroman korak naprijed zato što ćete biti u stanju da putujete na tim osjećanjima u druge realitete.

Neki od vas se boje da osjećaju i da učestvuju u ovoj realnosti; a kamo li da putuju u neke druge, a to je zato što vi ne vjerujete svojim osjećanjima. Ako želite da ubrzate svoj razvoj, zaronite u nešto što vam donosi osjećanja. Prestanite zaobilaziti tu stvar tako da bi mogli misliti da držite stvari pod kontrolom. Zaronite u centar svega toga, pa onda vidite da li držite sve pod svojom kontrolom.

Ne radi se o tome da vi ne znate kako da osjećate, radi se o tome da se vi bojite vaših osjećanja. Kad ih imate vi ne znate šta da radite s njima. Ona u vama stvaraju jedan utisak bespomoćnosti, tako da vi u nekom smislu vežete ta osjećanja s onim: "Oh, ne, ja sam to upropastio." Vi imate jedno ograničenje u vašem sistemu vjerovanja a to je da kad se nešto pojavi što je emocionalno i što vam nanosi bol ili izaziva ljutinu, onda to nije dobro. Sada je vrijeme da prestanete da se šunjate na vrhovima prstiju oko nekih stvari kako bi izbjegli svoje emocije.

Ljutnja ima svoju svrhu. Svi vi bi željeli da završite s tim: vi želite to da sakrijete pod tepih i odnosite se prema tome kao da to nije dobro. Ponašate se kao da se tu radi o nekom trulom povrću, izbacujete ga napolje i zakopavate u baštu iza kuće kao da ono nema nikavu svrhu.

Mi naglašavamo da postoji svrha u strahu i svrha u ljutnji. Ukoliko bi dozvolili sebi da izrazite i iskusite vaše strahove, što može dovesti i do pojave ljutnje, onda bi naučili nešto. Oni od vas koji očajno pokušavaju da izbjegnu strah i ljutnju, i koji se stvarno boje tih osjećanja, imaju nešto veoma veliko da nauče uz pomoć tih emocija. One su sredstvo koje vas može ponjeti izvan granica vašeg ličnog identiteta i ponašanja, a vi se jednostavno bojite da doživite tako nešto.

Vecinu vremena, sve sto vi zelite to je da budete prihvaceni. Vi imate osjecaj da vas niko nece voljeti ako radite odredene stvari ili se osjećate na određeni način, tako vi sebi ne dozvoljave da imate neka određena osjećanja. To je ono odakle dolazi ljutnja. Ljutnja se nalazi u vama zato što sudite o tome šta možete a šta ne možete raditi. Ukoliko ne dozvolite sebi da osjećate, onda ne možete učiti. Osjećanja vas povezuju sa životom.

Osjećanja kod ljudskih bića služe različitim svrhama. Mi savjetujemo sve vas da vjerujete, da kultivišete i da se oslanjate na svoja osjećanja. Razumite to da su vaša osjećanja vozna karta za putovanja u multidimenzionalne realitete, gdje ćete morati ići ukoliko želite stvarno ozbiljno da učestvujete u ovoj igri. U multidimenzionalnim realnostima, vi učite da održite i usmjeravate mnoge različite verzije sebe, odjednom.

Osjećanja vas mogu odvesti na ta mjesta, pogotovo ona osjećanja kojima vjerujete. Mnogi od vas su veoma sumnjičavi u svoja osjećanja i pokušavate ih kontrolisati. Vi ne dozvoljavate određenim osjećanjima da izađu na površinu, ili ih prosuđujete kad se ona pojave umjesto da posmatrate gdje vas ona vode i šta za vas čine. Suzdržavate se da iskusite nešto zato što se nečega bojite. Stavili ste jedan zid ispred sebe koji govori, "Ako ja odem tamo, to neće valjati." Stisnuli ste kočnice.

U stvarnosti, vaš strah će na kraju energizirati taj doživljaj u vašoj oblasti razvoja zato što se svaka misao pretvara u onaj oblik koji je baziran na određenom emocionalnom uticaju koji iza njega stoji.

Tako, ponekad je najbolja stvar za uraditi ta da se jednostavno kaže, "Ma, kud puklo da puklo, ja odoh tamo. Predajem se." Onda, pozabavite se tim stvarima i ne brinite se zbog toga što ćete biti usredsrijeđeni dok boravite u osjećajnom centru. Ukoliko namjeravate da odete u vaš osjećajni centar a da i tamo zadržite kontrolu, onda si ne omogućavate onaj opseg kretanja koji je potreban da bi se putovalo na emocijama koje ruše granice i sisteme vjerovanja.

Ljutnja ima svoju svrhu. Ljutnja nije beskorisna, ni bol nije beskoristan. Sve to vas vodi ka nečemu. Vi se možete odlučiti da odete u svoj emocionalni centar i da naučite kako tamo da budute usredsrijeđeni, dok istražujete razne mogućnosti ili prilike. Ako kažete, "Ja ću biti usredsrijeđen tamo," to zvuči kao da sebi nećete dozvoliti nikakvo kretanje unutar njega. Umjesto toga, treba samo namjeravati ostvariti koncentraciju.

Usredsrijeđenost ne znači da stvari neće fluktuirati; to znači da ćete vi dozovoliti stvarima da fluktuiraju. Bez obzira na to da li je barka spremna da se prevrne ili se ona nalazi u mirnoj vodi, dozvolite joj to. Vi u njoj plovite, onda ćete izaći iz tog doživljaja bilo da se tu radilo o jednom mirnom ili burnom putovanju.

Vaše emocije nisu samo hrana za druge, one su hrana za vaše suštinsko biće. To je način kako vi hranite sebe i stvarate svoj identitet. Vaš identitet je kao frekvencija koja se manifestuje kroz vaše emocije. Emocije hrane vas a one hrane i vašu pozivnicu za egzistenciju.

Vi ćete se morati pozabaviti sa svakom od vaših granica jednostavno zato što je to ono što vi ne želite da uradite. Vi bi najradije da kažete: "Zlatna zvjezdana prašino, odstrani sve ono što me ograničava. Bum! Ja sam slobodan!" Idealno, to bi stvarno bilo tako jednostavno. To je klasičan primjer želje da se zaobiđe ili premosti centar za osjećanja.

Vi imate određena emotivna vjerovanja ili osjećanja koja vam pomažu u izgradnji tih granica oko vas, tako kad srušite te granice, onda na prvom mjestu morate da se pozabavite s onim emocijama uz pomoć kojih ste i stavili te granice. Vi ste povezani sa vašim spiritualnim tijelom kroz vaše emocionalno tijelo. Vi možda možete željeti da zaobiđete nešto što je teško, ali ipak morate da osjetite vaš put kroz to.

Vi bi najrade da zgurate teške stvari pod tepih i da kažete, "Ja ne želim to da uradim," dok su te teške stvari vaše drago kamenje. Čak ako i otkrijete da imate 101000 granica, nemojte se osjećati frustrirano. Jednostavno recite, "To je interesantno." Pogledajte u te granice koje ste si postavili i umjesto da psujete na njih, jednostavno ih posmatrajte i vidite da li možete otkriti kako su one nastale. Pogledajte kakvoj svrsi su one služile - u kojoj radnji ste obavljali kupovinu, kad ste kupili te stvari.

Čim primjetite ili prepoznate nešto i budete voljni da to odbacite, ono će se pokrenuti. Ukoliko oklijevate ili se bojite ili pomislite, "Ja volim ovu granicu; ona mi veoma dobro služi," vi se onda ograničavate.

Vi morate naučiti da volite svoje emocije. Sve dok označavate nešto kao teško, vi to pravite teškim. Niko drugi to ne radi. Vi se odupirete i prosuđujete promjene koje se javljaju. Vi imate utisak da ne znate šta se zbiva i želite da zadržite kontrolu. Kontrola je nešto što je veoma pogodno i korisno. Ona mora mora biti primjenjena na pravom mjestu i u pravo vrijeme, kao superlijepak. Superlijepak na pogrešnom mjestu ne čini mnogo dobra. Da li ste ikada stavili superlijepak na vaše ruke ili usne? Vi morate naučiti da primjenjujete svoju kontrolu na isti način na koji koristite superlijepak. Ako zabrljate stvar sa superlijepkom, ostaćete zalijepljeni i nećete moći ništa uraditi.

Sa kontrolom je isto tako: vi se slijepite s njom, a ona vas zalijepi za nešto s čim vama nije potrebno da budete slijepljeni. Morate biti veoma pažljivi kad odlučujete šta ćete kontrolisati a šta nećete kontrolisati. Ona stara ljudska šema, ili paradigma koja još uvijek postoji, kaže, "Vi morate zadržati kontrolu."

Vi se, kao članovi Obitelji Svjetlosti, sada počinjete buditi. Vama su potrebne vaše emocije. Vi morate postati prijatelji s vašim emocijama zato što, kroz osjećanja, možete da se penjete stepeništem do svog multidimenzionalnog sebe i sistema od 12 čakri i istražujete sve ono što tu otkrijete.

Uz pomoć osjećanja vi ćete moći reći da li se nešto događa ili ne. Logički um će se sam isključiti kad se nešto dešava ukoliko tijelo nije uključeno u osjećanja. Osjećanje registruje promjene u frekvencijama. Logički um ne primjećuje promjene u frekvencijama.

Vi doživljavate jedno buđenje, promijenjenih frekvencija. Vi ste vođeni da promijenite mnoge dijelove vaših života i da se odreknete mnogih stvari. Nemojte se odupirati tim promjenama i osjećati se kao da gubite kontrolu jer vam nije poznato ono što dolazi i zato što vam se čini da vam vaše emocije počinju stajati na putu. Vaše emocije jednostavno žele da vam pokažu nešto; vama se to ne sviđa zato što mislite da vas te vaše emocije ometaju ili da vas one mogu osramotiti.

Budite pametni. Drugi put, kad se nađete u jednoj od tih emocionalnih situacija, recite odmah sebi, "Dobro, znam šta se događa; neću dozvoliti da me ovo uhvati. Znam da tu postoji nešto što trebam naučiti, i nešto što trebam promijeniti. Ja vjerujem da sam vođen i da slijedim jedan zacrtan plan, tako da ću provjeriti postoji li tu nešto za mene ne osudjujući, nego samo prateći taj tok:

“Zahtijevam da sve moje promjene dođu sa jednom radošću, ličnom sigurnošću i harmonijom. To je moj moto. Sve što namjeravam u svojoj evoluciji je pokriveno time: Ja doživljavam radost, sigurnost i harmoniju. Tako ću ići zajedno s tom energijom i vidjeti šta se to kod mene mijenja i čega treba da se odreknem."

Kad vaša sjećanja nisu cjelokupna i dok niste odgojili u sebi jedno povjerenje, vi se isključujete zato što ne razumijete šta se dešava kad postanete spremni da se promijenite. Za ljude sada postaje imperativ to da vjeruju svom emocionalnom centru i da djeluju uz njegovu pomoć. Kad "stvari" aktiviraju vaš emocionalni centar i dovedu vas u situaciju da se nelagodno osjećate, suočite se s onim osjećajima koji vam se ne sviđaju.

To je vaša suština. Ti osjećaji su vaš nakit, vaša riznica, vaše drago kamenje, iz čega možete učiti o svom identitetu. Oni su vaša odskočna daska i s njima nikada neće biti svršeno. Vi ih ne možete odbaciti na stranu i reći, "Bljak, ne sviđa mi se to kakav sam onda bio!" Međutim, vi možete promijeniti onog "sebe" koji je posmatrao realnost na onakav način. Kad nastavite sa svojim proširenjem svjesnosti i sticanjem jedne šire spoznaje o tome ko ste vi, onda možete pogledati unazad na onog entiteta i na onom mjestu i tako steći jednu potpuno novu spoznaju o tome ko ste vi onda bili. Taj proces se neprekidno odvija. Vi ćete početi da viđate to jedan kod drugog.

Poštujte svoje prijatelje kada i oni prolaze kroz njihove "stvari"; samo se nemojte tu petljati. Ako je to za vas, učinite to, ali nemojte pomagati drugima da produžavaju svoje lične drame. Vrijeme je da se prođe kroz te "stvari" a ne da se od toga pravi neki brodvejski šou program koji traje godinu dana.

Mi vam sugerišemo da svoju priču ispričate dva do tri puta, i to je sve. Vi ne trebate da ispričate sve svakome, zato što i svi drugi imaju svoje "stvari" koje se njima takođe dešavaju. Da li razumijete? Kad neprestano pričate o vašim "stvarima," onda vam promiče ono glavno, zato što vi onda pričate umjesto da radite i posmatrate ono o čemu sami govorite. Pričajući svakome o onome što se zbiva s vama vi jednostavno želite da privučete pažnju, a vama to nije potrebno.

Dešavanja su stalna a vi s njima nikada istinski ne završavate zato što se tu radi o vašim "stvarima". Ukoliko je u to vrijeme nešto za vas bolno, mi vam garantujemo da ćete kasnije naići na sličnu situaciju a vi ćete već imati jedno stečeno razumijevanje kakvo prije niste imali. Vi ćete gledati na tu situaciju iz jedne sasvim drugačije perspektive.

Ono što se sada pojavljuje to su one stvari koje su vas u početku sprečavale da vidite realnost. To su dijelovi vašeg emocionalnog tijela u kojem je saobraćajni sistem bio presjećen i informacije nisu mogle da teku, tako ste vi počeli da patite a svoj emocionalni bol ste preveli izvan svog fizičkog tijela.

Mi svima vama preporučujemo da na sebi primjenite terapiju koja je orijentirana na TIJELO. Bilo koja vrsta rada na tijelu jednostavno podrazumijeva dovođenje energije izvan kosmosa u vaše tijelo, ulijevajući u njega i vaša druga tijela - mentalno, fizičko, emocionalno, i spiritualno – i uspostavljajući u njemu jednu energetsku mrežu.

Kad se ta enegetska mreža dobro ukomponuje i ukoliko vi ne blokirate celularnu memoriju (pamćenje na nivou ćelije, prim. prev.), te tako dozvolite – energiji da stupi u vaše tijelo, ta energija će se kretati kroz vaše čakre i napajati tijelo njegovim informacijama.

Ukoliko se vi uplašite ili zatvorite, ili ukoliko počnete da krivite druge, ili da to negirate, onda ćete se naći u škripcu. Tada, iako svjetlost bude tekla u vaše tijelo ona se neće moći uskladiti sa njegovim sistemom energetske mreže. Tako ćete se vi naći u jednom haosu, a svi drugi će se truditi da se drže podalje od vas zato što ćete vi širiti taj haos i oko sebe.

Haos je sasvim u redu kao mjesto gdje neko može obitavati; nema ništa loše što se haosa tiče, sve dok neko tamo stalno ne boravi.

Kada negirate emocije, vi prizivate da se velike geološke promjene na Zemlji dogode unutar vaše psihe. Ukoliko dozvolite da se neki tornado pojave ovdje, uragan tamo ili neka manja vulkanska erupcija tu i tamo, vi onda dozvoljavate svojim emocijama slobodu izražavanja i one onda neće divljati u prirodnoj okolini vaše ličnosti.

Osjećanja su ono što spaja vas s vašom humanošću; osjećanja su ono što vas spaja s vašim emocijama. Ono što mi tvrdimo to je da emocije ili osjećanja predstavljaju ključ za bivstvovanje u jednom živom stanju u ovoj realnosti. Postoje mnoge realnosti bez emocija a u ovoj realnosti one su vas najveći dar.

Ukoliko vi negirate vaše emocionalno sustinsko biće u ovom životnom vijeku, onda trebate shvatiti da ste ga objesili o klin. Ukoliko ne postanete dijelom vašeg emocionalnog bića, onda nećete moći da odigrate svoju ulogu u igru o kojoj vam pričamo.

Biti ćete jednostavno jedan iz mase onih koji gledaju televiziju i neprestano se osjećaju žrtvama. Ukoliko osjećate bol unutar vašeg emocionalnog tijela zapitajte se zašto vjerujete u to da se taj bol tamo nalazi, kojoj svrsi taj bol služi i zašto ste se odlučili na to da stvarate bol kroz svoje emocije.

Zašto niste izabrali da stvarate radost i veselje?

Sve je izbor.

Mi vas trebamo podsjetiti na to.