Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Donosioci Svitanja 1. poglavlje


Poglavlje I - Izaslanici iz jednog drugog vremena


Mi smo Pledijci, jedan energetski kolektiv i dolazimo iz vase buducnosti. Iza nas je duga povijest. Nasi preci su dosli iz jednog svemira koji je vec iskusio zavrsetak. Vi sada radite na jednoj planeti koja upravo stoji pred zavrsetkom jednog ciklusa, a mi smo tu da vam pri tome pomognemo. Ova transformacija se najavljuje vec eonima. Ovo sto se sada dogadja na zemlji odrazit ce se na cijeli svemir. Zavrsetak ciklusa znaci da vi shvatite tko ste vi, da bi mogli nastaviti ovaj experiment.

Nasi preci su dosli iz jednog svemira koji je iskusio zavrsetak. Oni su spoznali da je Pra-Stvaratelj uzrok svega, odnosno da je uzrok svega iskustvo Pra-Stvaratelja kroz vrijeme. Oni su spoznali svoju pravu iskonsku prirodu, a to je MOC STVARANJA. Kad su to spoznali, shvatili su da smo MI svi STVARATELJ. Kao i uvijek, kad jedna kreacija dodje do kraja svog puta, nasi preci su imali IZBOR da se vrate ka Pra-Stvaratelju – na jedan visi nivo ili da se jednostavno krecu dalje. Oni su se odlucili da dodju u ovaj SVEMIR, jer su spoznali da cete i vi jednog dana biti spremni za zavrsetak ciklusa.

Nasi preci su bili jedni od originalnih stvaratelja planete Zemlje, stvaratelja koji su sa puno umijeca i ljubavi “sijali” svijetove i civilizacije. Zbog njihovih kvalifikacija, voljeli su kreirati svijetove, bas onako kako dirigenti vole dirigirati orkestrom. Nasi preci su takodjer i VASI preci, i mi vas rado zovemo nasom “starom obitelji”, sto vi zapravo i jeste. Nasi preci su dali dijelove svoje DNA originalnim stvarateljima Zemlje i ta DNA je postala dio covjecje genetike.

U jednoj verziji naseg “sada” postoji jedno mjesto tiranije i nemira. Mi smo vidjeli vjerojatne verzije zemljine buducnosti u kojima vlada ista takva tiranija i kaos. U trodimenzionalnoj stvarnosti vrijeme je jako krivo razumljeno. Vi vjerujete da se vrijeme mjeri u sekundama. Vrijeme je puno kompleksnije nego sto vi mozete zamisliti. Vrijeme zapravo kodira informacije i igra se s njima. Zbog toga se vi mozete istovremeno kretati u razlicitim realitetima – ako vrijeme rastegenete, savijete, okrenete, uvinete. Vi mozete takoreci, skociti na jednu elipticnu liniju i dozivjeti bezbrojne realitete, jednostavno krecuci se na toj elipsi i otkrivajuci da vrijeme nije nista “cvrsto”, kao niti stvarnost.

Kao sto stvarnost nije cvrsta niti determinirana, tako nije niti buducnost determinirana – mi upravo zato vidimo sada tu mogucnost, da promjenimo “mogucnosti za buducnost” za jednu puno pozitivniju buducnost za Zemlju.

Mi zelimo ponovo donijeti svjetlost na Zemlju i dovesti Zemlju do njene prvobitne SVRHE, a to je da postane velicanstveno intergalakticko sjediste za razmjenu informacija. Tako smo dosli natrag u vremenu, da posadimo “sjeme” koje ce izazvati promjenu na bolje. Ova promjena nece utjecati samo na Zemlju, nego na vasu buducnost, nasu sadasnjost i citav svemir.

To su fantasticne novosti. Vi ste inkarnirani na Zemlji u mjestu i vremenu u kojem slijedi znacajna evolucija.Jedan veliki skok u razvoju ce se desiti uskoro i vi ste dosli da sudjelujete u njemu. Vi niste sami i prepusteni sami sebi, jer puno drugih “energija” dolazi sada, da sudjeluju takodjer u tom velikom projektu.

Oko Zemlje se sada skupljaju “maticini brodovi” koji sluze kao transformatori energije.

Na Zemlju sada dolaze svjetlosna zracenja od starih i prastarih zvjezdanih sistema, koji s vama rade vec eonima. Ova zracenja svjetlosti odnosno zracenja informacija su usmjereni direktno na Zemlju. Kada se ove informacije salju prema Zemlji, vase tijelo mora biti u mogucnosti primiti to zracenje, mora ih moci transformirati i proslijediti dalje svima drugima oko vas u vasoj okolini. Mnogi od vas ce uspostaviti direktnu telepatsku vezu sa tim « maticnim brodovima » i vi cete moci primati raznorazne informacje – po zelji.

Ovo sto sada slijedi na Zemlji je jedna evolucija super-svjesnosti, VASA evolucija u najveci moguci aspekt vaseg bica. Ne brinite se kako cete vi postati to super-svjesno bice, VI to vec jeste, VI se samo morate toga sjetiti.

Od vremena Harmonicne Konvergencije (1987) se gusti zastori oko Zemlje sa kojima je Zemlja bila do tada okruzena razrijedjuju i rastvaraju. Od tada ste vi konstantno bombardirani sa tom energijom iz svemira i nivo te energije se konstantno povecava, u onolikom stupnju u kojem ste vi to u stanju podnijeti.

Vi se sada jako ubrzano razvijate i svaka godina sada ce vam se uciniti kao 10 godina koje ste prozivjeli u proslom stoljecu. Osjetite koliko ste vec do sada postigli u svom osobnom razvoju i osjetite tko cete biti ako i dalje nastavite tim tempom. Bit ce kao da ste zivjeli sto godina u jednom desteljecu.

VI cete biti preplavljeni sjecanjima kao i mnogim drugim stvarima. Mnogi od vas ce poduzeti putovanja svemirskim brodovima u razne dijelove suncevog sistema. Dok vi sada ulazite u “Doba Svjetla”, otvorit ce vam se mnogi novi svijetovi o kojima niste ni sanjali da bi mogli postojati.

Vi ste se kretali kroz mnoga druga doba: broncano, zeljezno, industrijsko, informaticko. Kroz sva ova doba ucili ste lekcije o sadjenju, kultiviranju, uzgajanju - jednostavno o mogucnostima manifestacije zivota u trecoj dimenziji.

SADA se blizi jeadn veliki PRIJELAZ, jedan dimenzionalni pomak, kroz koji se gustoca trece dimenzije smanjuje, tako da se mozete kretati u vislje dimenzije u kojima tijelo nema takvu gustocu materije.

VI ste dosli ovamo, jer ste zeljeli ovladati svojim evolucionarnim procesom i jer ste zeljeli zivjeti s njim. To ce biti jako uzbudljivo, jer to znaci da cete istovremeno funkcionirati u razlicitim stavrnostima.

SVI moguci odgovori na vasa pitanja su zakopani duboko u vama. Pitanja koja vam sada naviru u vasu svijest, dolaze u vasu svijest da bi VI nasli odgovore na njih u VAMA SAMIMA. DA bi VI dobili te odgovore, vi morate kao prvo vjerovati da su sve informacije pohranjene u VAMA.

Covjecanstvo uci sada jednu velicanstvenu lekciju. Ta lekcija je – da vi spoznate vasu BOZANSTVENOST, vasu povezanost sa Pra-Stvarateljem i sa svime sto postoji. Lekcija je da je SVE POVEZANO i da ste VI DIO SVEGA.

Postoji nebrojeno mnogo kultura i drustava u sirinama svemira i ove kulture i drustva su od samog pocetka dolazili i odlazili na vas planet. Ne samo mi - Plejadanci – smo dosli da vam pomognemo, mi smo samo jedna grupacija. Tu su mnogi i svi su oni tu iz razlicith razloga. Vecina ih je tu zbog podizanja razine vase svijesti, ali mnogi su tu i iz drugih razloga.

U vasoj povijesti, vi ste se kretali kroz mnoga vazna razdoblja. Mnogi od vas su prije eona dobili mogucnost, kroz rad sa visim nivoima upoznati Zemlju i raditi na Zemlji.

Upoznati ste sa teskocama kroz koje je Zemlja prolazila, kao naprimjer, koliko puta su se Zemljina kora i kontinenti pomicali i koliko puta je dosla pomoc s neba.

Informacija je tada bila iskrivljena, kada se one koji su dosli s neba i koji su vam pomogli u vasem razvoju pretvorilo u BOGOVE. Kao djeca koja idoliziraju odrasle, jer mogu nesto sto oni ne mogu, vase drustvo je pretvorilo u Bogove one koji su bili tehnoloski razvijeniji i koji su mogli raditi stvari koje vi niste mogli.

VI ste tu da promjenite upravo TAJ koncept, nacin na koji nastaju TAKVA vjerovanja.

Trodimenzionalni svijet je svijet velikih izazova, koji dozvoljava fantasticna ogranicenja. Kroz ta ogranicenja se formiraju strukture i kroz taj proces – ogranicavanja i obez-granicavanja, vi ucite da ste vi zapravo dio PraStvaratejla i da je PraStavratelj taj koji zeli osjetiti to ISKUSTVO.

VI ste velicanstveni, clanovi Obitelji Svjetla i vi ste dosli ovaj put na Zemlju sa zadatkom da kreirate PROMJENU, POMAK, da pomognete pri prijelazu. Ljubav je pri tome kljucni element.

SVEMIR se sastoji od ljubavi. Sadasnja tehnologija na Zemlji ce se moci razviti samo do jednog odredjenog stupnja, jer covjecanstvo jos uvijek ne razumije – da je ljubav neophodno potrebna.

Energija moze poprimiti sve moguce forme kreativnosti, ali kad je pri tome osnovni motiv pohlepa ili mrznja, ili bilo koja druga emocija koja ne tezi prema svjetlu, moze se napredovati samo do odredjenog stupnja razvoja. Za ovaj stupanj vibracija (vodjeni npr. mrznjom ili pohlepom) stoji na raspolaganju samo jedna ogranicena mjera informacija. Ako je netko u stanju da osjeca ljubav, ljubav prema svemu postojecem, njemu su sve mogucnosti otvorene.

VAS plan je donijeti natrag na zemlju koncept SVJETLA, koji je koncept INFORMACIJE i koncept LJUBAVI – koja je kreativnost. Za ovakav plan su potrebni upravo odmetnici kao “Obitelj Svjetla”, da dodju u sistem koji je eonima bio pretezno mracan i da izazovu promjenu.

Mi smo takodjer odmetnici, kao i VI. Nas vlastiti sistem takodjer treba transformaciju. MI djelujemo kao inicijator kroz “Obitelj Svjetla” u raznim sistemima – da bi tako promjenili nas vlastiti sistem. Ako VI sa ljubavlju i odgovornosti podizete svoj nivo svjesnosti, to nas hrani, jaca nas i siri nasu svijest, tako da se mi mozemo dalje razvijati. Tako da - kako smo mi prijatelji i pomagaci VAMA, vi pomazete nama na isti nacin.

Kud ce vas odvesti ova promjena? Mi zelimo da vi postanete kvalificirani da stvarate i oblikujete SVJESNO druge svjetove. Vi se sada pripremate da date vasu “zetvu” dalje, da pripremite sjeme i da budete vrsta koja ce biti posijana u mnoge nove svjetove koji se upravo formiraju. Zato jer su u vasem sjecanju pohranjene informacije o tome sto se sve desavalo na Zemlji, vi cete biti sposobni da UCITE druge i da svjesno drzite pravac u kojem ce se ti novi svjetovi razvijati.

Vi upravo sudjelujete u jednom grandioznom planu. SVI ste VI zeljeli doci upravo u ovo vrijeme na OVO mjesto. Bili ste sigurni da cete u tom planu uspjeti.

Osim toga, prije nego sto ste dosli ovamo, bilo vam je receno da cete dobiti svu mogucu pomoc koju budete trebali, na raznim tockama vaseg razvitka, razni entiteti ce doci u vas zivot i aktivirati vas i podsjetiti vas, ali ne i da ce odraditi vas posao za vas.
MI smo jedan od tih AKTIVATORA , mi smo katalizator. Kad vi cujete “Plejadanci”, vi osjecate povezanost, jer vam mi pruzamo potporu da otkrijete vase vlastite informacije, vase vlastito znanje.

Dok radimo s vama, nasa namjera je da se vi sjetite tko ste VI, tako da vi SAMI otkrijete najveci izvor vase vlastite inspiracije. Mi zelimo da vi budete sami sebi najveca INSPIRACIJA. Ako postanete sposobni da tako zivite, postat cete inspiracija za sve druge u vasoj okolini, za sve druge sa kojima se srecete i tada cete uistinu zivjeti vase vlastito SVJETLO i to je nesto iznimno i posebno.

Sjetite se, mi smo tu iz nasih razloga, vi ste tu iz vasih razloga i mi svi smo tu da bi evoluirali ZAJEDNO i stvorili novu vibracijsku frekvenciju. Mi zelimo raskinuti stare OBRASCE VJEROVANJA koji na sve gledaju kao na razdvojene individue. MI zelimo kreirati jednu igru zajednistva i suradnje, dajuci vam informacije koje prodiru do srzi vaseg bica i dodiruju vas, bez obzira na to sto ste do sada vjerovali.

MI, grupa koja razgovara s vama, imamo namjeru da popunimo nasu vlastitu biografiju sa nekim interesantnim iskustvima. Kad smo vam se prvi put poceli obracati u 1988, nas kolektiv se sastojao izmedju 50 do 75 bica, neke od njih fizicki, neke ne-fizicki, sve Plejadanci. Nas broj je konstantno rastao i nas kolektiv se sada sastoji od oko 100 bica iz razlicitih sistema. Nas se sada moze zvati Plejadanci Plus. Ima i onih u nasoj stvarnosti koji ne vjeruju da mi mozemo postici to sto namjeravamo postici s vama. Oni smatraju da riskiramo previse, pa ipak sjede napeto na ivicama njihovih stolica i promatraju sto ce se dogoditi.

Neki ljudi u vasem sistemu vjeruju da smo mi ovdje da sirimo strah, ali mi to ne vidimo tako. Mi ne zelimo strasiti nikog od vas: MI vas jednostavno zelimo informirati. Ako sjedite u tamnoj sobi i cujete cudne zvukove, to moze biti zastrasujuce. Ako upalite svjetlo, da vidite sto stvara te cudne zvukove, onda to vise nije tako strasno. Mi zelimo da budete informirani – da spoznate sve sa cime imate posla. Svjetlo je informacija, ingnoriranje je tama. Mi zelimo da vi radite sa svjetlosti, a ne u mraku.

Mi radimo s vama, jer zelimo prosiriti nasu vlastitu svjesnost u pravcu vise slobodne volje i izrazaja. Isto kao sto je vas posao da promjenite sistem u kojem se vi nalazite, takoje i nas posao da promjenimo sistem u kojem se mi nalazimo. MI tu takodjer imamo svrhu i smisao. Kao sto smo rekli, mi dolazimoiz vase buducnosti i imamo u izvjesnom smislu – ruke pune posla. MI trebamo vas, kao sto vi trebate nas. Vi, kao clanovi “Obitelji Svjetla” mozete implementirati fantasticne nove mogucnosti u lanac mogucih realiteta, koji ce implodirati u vasu stvarnost u slijedecih 20 godina od sada, samo zato jer VI FIZICKI zivite na ovom planetu. Vi ste ti kroz koje ce se desiti transformacija. Sve sto vi radite ima utjecaja na nas. Sve sto se sada desava sa Zemljom, ima utjecaja na nas.

MI smo tu da vam pomognemo, da vas ucimo i da se mi i sami razvijamo, dok idemo zajedno kroz ovaj proces.MI vam dajemo nasu verziju pogleda na stvari, samo da bi se vi podigli na jedan visi nivo svijesti. MI ne zelimo reci da je ova nasa verzija – kompletna istina. Nasa ucenja imaju cilj, a nase price su tako koncipirane, da vas podignu na jedan visi nivo svijesti. To je nasa namjera.

Rijeci koje mi izabiremo i kocepti o kojima mi pricamo su okidaci za kodove koji su pohranjeni duboko u vasim tijelima. Vasa tijela cekaju, da pitanja budu postavljena, tako da vi mozete uci u rezonanciju sa odgovorima koji su u vama, tako da se vasa stanicna memorjia moze poceti sjecati onoga sto vec zna. Za vrijeme dok mi vama ovo govorimo, vi cete se poceti sjecati.

Dok vam se mi obracamo, mi zelimo da prosirimo vasu predstavu o stvarnosti, ali nemojte sve sto mi kazemo shvacati bukvalno. Uvijek slijedite jednu siru spiralu, koja vam dozvoljava da vidite kompletniju sliku. Ne stanite nikada kod nase definicije jedne ideje, jer mi smo tu da da prosirimo vas pogled na svijet i da prodrmamo vase kaveze, da bi se polako aktiviralo vase stvarno znanje, iskonsko znanje koje je pohranjeno u vama. To je mjesto gdje su informacije i mi smo dosli da probudimo to mjesto u vama.

MI zelimo da vam podastremo ideje o kojima cete vi dalje moci razmisljati. Mi vas zelimo ohrabriti – da ne ostanete “zaljepljeni” na jedoj ideji kao i da se upustite u ono od cega zazirete ili cega se bojite. Shvatite, da kada se suocite sa takozvanim tamnim dijelovima vase licnosti, vi stvarate mogucnost oslobodjenja za svih.

Ovo nas vodi natrag do prvog i poosljednjeg NACELA: MISAO STVARA! Bez obzira u kojoj se situaciji vi nasli, moc vasih misli vas je dovela tamo.

Takodjer, vase duboko uvjerenje, da misli kreiraju, ce transformirati vase iskustvo i cjelokupno postojanje na planeti.

Mi preprorucujemo da preispitate svakog tko vam sve jako tocno definira i tvrdi da su njegove izjave absolutno tocne. VAZNO je da cujete cim vise razlicitih misljenja i cim vise razlicitih prica. Slusajte ono sto vam neko prica i osjetite kakv je osjecaj u vezi s tom pricom. Da li vam korisiti za vase vlastitio dobro? Da li vas uzdize?

MI vas zelimo nauciti, da vi sami odlucite sto cete uciniti. MI vam dajemo informacije, ali vi odlucujete sto cete si time napraviti, VI ste odgovorni za VAS zivot, ne mi!

Mi smo ponosni na nasu ulogu, odnosno na to da vam pricamo price. U nacinu na koji mi vama prezentiramo informacije je i senzacionalizam i vjerodostojnost. Bilo kako bilo, prica koju vam mi pricamo, sigurno nije jedina moguca prica, ona nema kraja i nikad nije absolutno istinita. Ona je samo jedan fragment, samo jedan mali djelic vece slike.

Bez obzira na to kakvu vam pricu pricamo danas, garantiramo vam, da cemo vam za godinu dana pricati jednu drugu pricu, jer za godinu dana bit ce te u stanju pojmiti stvari na jedan globalniji nacin. Tako da ce se prica konstantno razvijati. VAS zadatak je da nadjete VAS identitet u toj prici, da pepoznate ono STO VEC ZNATE, a ne ono u sto zelite vjerovati, ili sto vam je netko rekao. Vi morate vjerovati onom sto vec ZNATE u sebi, jer to znanje je vasa veza sa Pra-Stavrateljem.

Kad se polako pocnete sjecati vase uloge u svemu tome, svatko od vas ce jednostavno morati SAM znati o cemu se u njegovom zivotu radi

VI SAMI ste izabrali da budete ovdje. VAS zadatak je da se sjetite i da postavite ponovo vrijednost covjecjeg postojanja u prvi plan. VI ste trazeni. VI ste za ovaj zivot kroz mnoge druge zivote bili poducavani i vi niste dosli nepripremljeni. SVE sto trebate znati je vec u VAMA i na vama je sada da se sjetite vasih priprema. Ovo nije zivot u kojem cete uciti neko novo znanje. Kao sto smo vec rekli, ovo je zivot u kojem cete se sjecati onoga sto vec ZNATE, a mi smo tu samo da vas na to podsjetimo. To je dio naseg zadatka.