Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Kasiopejske transkripte-2002-05-04


04.05.2002.

Pozadina ove sesije:

Čim smo završili sa autorskim pravima sa Frankom (sesija 25.04.2002.), Vincent Bridges je promjenio svoju taktiku. Potpisao je poricanje svojih tvrdnji u vezi naših autorskih prava na Kasiopejski materijal krajem aprila, i objavili smo njegove ispravljene objave 01.05. Na taj dan, primili smo sljedeće pismo od Vincentovog partnera, Jay Weidnera:
( http://www.cassiopaea.com/archive/wiley3.htm )

--
Od: Goldenflower @....
Subjekt: bez subjekta
Za: laura @ cassiopaea.org
Datum: 01.05.2002 16:15:17


Draga Laura

Iako sam zahvalan na vašoj suradnji s mojim brojnim poteškoćama sa Vincentom Bridgesom, mislim da je sad vrijeme da se sve ovo završi. Napravio bih bilo što, što je u mojoj moći da ispravim cijelu ovu situaciju u korist svih. Komuniciram sa Vincentom, i on mi je konačno vratio novce za putovanje u Francusku  i ispričao se za svoje greške. Mi smo također raspravili sve vezano uz problem autorskih prava i vlasništva “Aethyrea Books LLC”. Sklopili smo dogovor i završili smo sve to, za mene, na zadovoljavajući način.

U jednom dijelu ovog dogovora, tražio sam od njega da ukloni sa paymenow.com stranica i vincentbridges.com ili nekih drugih stranica koje kontrolira sve podatke vezane za tebe, Arka i Kasiopejce. Takođe,r kao dio dogovora, molim i vas da skinete moja „otvorena„ pisma sa vaših stranica. Kako je Vincent zadovoljio moje zahtjeve, mnoge stvari rečene u tim pismima nisu više istina. Zato vas želim zamoliti da ove kontraverze, koje smo do sada imali, ostavimo iza sebe.

Ja sam uistinu uživao u našim diskusijama i nadam se da će se one nastaviti. Ti si vrlo interesantna osoba, koja ima mnoge inovativne ideje i otkrio sam da je to što ti govoriš - prilično fascinantno. Jako bih volio da nastavimo našu suradnju.
Nadam se da si primila ovo pismo sa istom svrhom sa kojom je i pisano.
Hvala

Jay Weidner
---

Slučajnost? Pa, mi ne mislimo da je to slučajnost. Pošto Frank više nije bio alat kojeg je koristio Vincent Bridges, VB je prešao na plan „B“ – ili plan “Weidner”, kao što to vidimo iz ovog slučaja. Ono što Jay nije znao je to da smo mi primili istinski dragocjene pravne informacije o zakonu u Floridi koje nam kažu da bi mi mogli vrlo jednostvano poslati VB-a u zatvor, budući da je doputovao na Floridu sa namjerom da bi uzeo naše kanalizirane transkripte pohranjene na CD-u i da me hipnotizira, što se bazira na njegovim lažima da je on „psihoterapeut“.
Bila sam nestrpljiva s ovim projektom jer sam željela dovesti i sve Vincentove „učitelje“ na sud, te da sva njegova lažna uvjerenja i tvrdnje budu pohranjene u službenim sudskim spisima. Bilo je također i pitanje da li Jay Weidner sudjeluje u Bridgesovim ilegalnim djelatnostima ili je samo pomagao i poticao. Ali ostavila sam to otvoreno, i mislila da je Jay bio samo još jedna osoba koju je Bridges prevario. I tako, sljedeća e-mail razmjena desila se nakon gore navedenog Weidnerovog „preokreta“.

--
Od: Laure Knight-Jadczyk laura @ cassiopaea.org
Za: Goldenflower @....
Predmet: Re:
Datum:1.05.2002, 18:51:16  

1. maja 2002 Goldenflower@.... je napisao:

>>> Nadam se da si primila ovo pismo sa istom svrhom sa kojom je i pisano.

Pozdrav, mi ćemo sigurno skinuti tvoje pismo sa stranica o Bridgesu. Ipak, situacija je dobila neočekivan preokret. Jako sam radoznala u vezi toga - kad se ovaj dogovor između tebe i VBa dogodio, to je točan datum, i može se pokazati da je to vrlo važno.

Proveli smo pola dana s jednim od najboljih krivičnih tužitelja u državi i izgleda da je VB na rubu krivičnog progona radi prevare, lažnog predstavljanja i krađe u vezi sa “Aethyrea knjigama”. Nedavno smo, kako nam je savjetovao advokat, „pustili“ jedan dio ovih informacija u javnost iz strategijskih razloga i može biti da njegova želja za popravljanjem stvari s tobom može imati nešto sa tim. Zbog činjenice da se nalazimo u pripremi pravne diskusije i predavanju dokaza, tvoja pisma su dio ovog legalnog dosijea. Sad sam u nezgodnom položaju u vezi toga što da napravim sa tvojim dogovorom kojeg si napravio sa VB i tvojom željom da skinemo pisma sa internet stranica.

Ja ću ih, naravno, skinuti, ali ti ćeš vjerovatno biti pozvan na sud i moći ćeš reći pod kakvim okolnostima si imao dogovore sa VB-om i koje su okolnosti utjecale na tvoje pismo. Ono što se ja pitam je to kako će se ovo odraziti na tebe i ako je VB sa ovim pokušao „sakriti“se iza tebe i uvući te u to, kako bi pokušao izbjegnuti krivični progon, i mislio je da će se ovako proces zaustaviti, pretpostavljajući to da ja tebi nebi htjela raditi probleme?

Sva su to interesantna pitanja. Naravno, sigurna sam da te VB nije informirao o ovom, prije nego je napravio dogovor s tobom. Prije samo nekoliko dana, on je aktivno distribuirao ukradene materijale, pisao izvrnute klevete i objavljivao sve to široko po internetu. Činjenica je da je stvar otišla predaleko i moguće je da to sve samo tako odbacimo. Kao u onoj staroj priči, VB je uzeo jastuk, bacio perje u vjetar, a sada pokušava skupiti svo perje i vratiti ga natrag u jastuk. On to ne može napraviti, prekasno je.
L

--


Od: Goldenflower @
Datum slanja: 2.05.2002, 11:21:31
Predmet: Re:
Kome: laura @

Ne, naravno, VB mi nije rekao što je radio. Zbog toga mi je žao i volio bih da postoji nešto što mogu napraviti. Ako budem pozvan u sud, reći ću istinu. Rekao sam VB-u da neću lagati o ničemu i niti pod bilo kojim okolnostima. Ako je ovo otišlo tako daleko kao što izgleda, bar znam da sam to pokušao zaustaviti. Jedino se mogu nadati najboljem za vas i učinit ću sve što je u mojoj moći da sve ovo ispravim. Ako je VB otišao predaleko, onda je to njegov problem.
Hvala vam na suradnji. Uistinu to poštujem.
Jay

---

Nismo imali vremena za odgovoriti na ovo, jer je Jay opet pisao, očigledno, na inicijativu Bridgesa.
--

Od Goldenflower @….
Datum: 02.05.2002, 13:16:37
Predmet: (nije naznačen predmet)
Kome. laura @

Laura

Sa velikim sam predumišljajem ušao u ovu prepirku, ali osjećam da je situacija toliko izmakla kontroli da sam se morao uplesti u to. Volio bih biti samo posrednik da ova situacija prođe bezbolno. Nisam siguran mogu li odraditi ovaj posao kvalitetno, ali izgleda da sam jedini koji je u poziciji da to pokuša.

Vrlo je važno da se ti i ja vratimo natrag na pravi posao kojeg smo radili prije i ostavimo stvari sa VB-om iza nas. Žao mi je, ali vaš stvarni posao je mnogo interesantniji nego nedavni rad sa VB-om, i to je glavni aspekt moga učešća ovdje – da se vratimo ( ti i ja ) na naš originalni posao i maknemo se od VB-a.
Vincent je lud. U vezi sa tim ja nemam nikakvu sumnju. On želi eskalirati ovu borbu u novu dimenziju. Čak vam i ne želim reći što planira, ali to nije uopće dobro. Siguran sam da on uživa i misli da ste vi pokazali da ste opsjednuti s njim. Zbog toga sam odlučio ući u ovu borbu, da bi prekinuo ovo besmisleno psihičko nasilje.

I ovo je to što ja mislim da bi se trebalo desiti: Svako spominjanje tebe, Arka i Kasiopejaca treba biti skinuto sa “VB.com” i “Paymenow.com”, a također se i VB mora složiti za odbacivanje svih zakonskih stvari protiv vas ili bilo kojih drugih kompanija ili fondacija koje vi možete predstavljati.

VB se nije složio ni sa čime od ovog prethodno navedenog, jer mu o ovome nisam još ništa rekao. Htio sam razgovarati prvo sa vama. Nisam siguran da ću ga moći natjerati da se složi sa svim ovim gore navedenim. Ali sam voljan pokušati, ako se vi slažete sa tim.
Za uzvrat vi izbrišite svako pominjanje njega ( i mene ) sa vaših stranica. Ako želite njega zakonski goniti, vi to još možete. Iskreno, stvar je otišla tako daleko, da jedino mjesto gdje ovo može biti odgonetnuto je sud i to je pravac kojeg i ja predlažem.

Nebi bilo dobro da nisam pokušao. Nadam se da nećete donijeti brzopletu odluku baziranu na vašim ljutnjama u vezi VB-a. Ta ljutnja je opravdana, ali nebi trebala biti vaš vodič u ovoj situaciji. Molim te, razgovaraj o tome sa Arkom i svojim prijateljima prije nego što odlučiš.

Ovo je vjerojatno posljednja šansa da se svatko preokrene i vrati na važna istraživanja koja još nisu završena. Siguran sam da ti vidiš da je sve ovo vjerojatno kompletan uzrok ovog predmeta, da bi nas odvuklo od našeg istraživanja.
Ovo neće biti laka odluka. Treba mnogo snage da bi se ova borba završila. Na kraju, ovo je vjerojatno najvažnija odluka koju ćete donijeti u ovom periodu.

Javi mi.. Jay

--

Od:
Za: Goldenflower
Predmet: Re
Datum: 2. Maj 2002, 14:07:20  

2 Maj 2002 u 13.16 Goldenflower je napisao:

>> Ovo neće biti laka odluka. Treba mnogo snage da bi se ova borba završila. Na kraju, ovo je vjerojatno najvažnija odluka koju ćete donijeti u ovom periodu.

Mi baziramo naše djelovanje na činjenicama, a ne na riječima.

L

--

Od: Goldenflower
Datum: 2.maj 2002, 19:21:17
Predmet:
Za: laura @

Reći ću VB-u da ukine napadačke stranice. (VB.com i druge) Nadam se da će me idiot poslušati. Kad se ovo desi, čekat ću vas da donesete odluku.
Jay


Od: Goldenflower
Datum: 3.maj 2002, 21:17.07
Predmet:
Za: laura@

Laura

Meni oduzima jako puno vremena da se borim s meni mrskim stvarima, ali sam ga konačno uvjerio da skine sve one stvari koje su na paymenow i vincentbridges.com. Upravo sam  provjerio obe stranice prije nego što sam ti napisao pismo.
Jedini način na koji sam dobio VB-a na suradnju je taj, da sam mu rekao da to napravi zbog mene i zbog svega onog što sam ja učinio za njega u prošlosti. On mi je napisao pismo u kojem kaže da će skinuti sa stranica u roku tri dana, ali će pričekati i vidjeti hoćete li i vi sa vaših stranica skinuti sve što sam prethodno napomenuo.

U pismu je također naznačeno da će on odbaciti sve zakonske stvari koje imaju veze s vama i bilo kojom fondacijom koju vi predstavljate. Kada vi skinete te stvari, ja ću vam poslati to pismo. Također i vas molim da to učinite kao uslugu meni za prošle dane. Za tu uslugu, obećavam da ću nadzirati VB-a do maksimuma i ako uvidim da radi samo jednu pogrešnu stvar obavijestiti ću javnost da je on prekršio riječ.
Na kraju, bolje je da mi napravimo takvu stvar.
Nadam se da ćete vi to ozbiljno prihvatiti kao što sam i ja. To je način da napravimo napredak u ovoj situaciji i ostavimo gluposti iza nas.
Jay

----

Odlučili smo da nebi štetilo, da dođe do pomirenja u nekoj mjeri. I tako smo skinuli Vincentovo ime u “Seriji Avantura”. Ipak, budući da je fondacija skupila i objavila istraživački izvještaj u vezi činjenica sa VB-om, nismo mislili da bi bilo dobro skinuti ili promijeniti ime, osim da bi zaštitili nevine - ako izvjesni uvjeti ne budu ispunjeni od strane drugih. Nakon svega, posjete na web stranicu "Persejski izveštaj" nisu bile ni približno visoke kao promet na "Seriji Avantura", i mi smo osjetili da ne kompromitiramo naše principe, a istovremeno radimo prilagođavanja koja su prihvatljiva. Da izvještaj nije bio istinit, nije baš vjerojatno da bi on otišao tako daleko, da nas ucjeni, ocrni, ili bilo kako drugačije prisili da ga skinemo. Mi smo također mislili da bi VB mogao poduzeti neke korake koji bi zadovoljili namjeru tog izvještaja, i kad bi on tako učinio, mi bi ga maknuli. I tako, napravljen je jedan drugi prijedlog. Mi smo napisali sljedeće Jayu:
--

Od:
Za: Goldenflower
Predmet:
Datum: 4.maj 2002, 16:43:51

Ovdje je naš odgovor na tvoje „mirenje“.

Želimo pokazati našu dobru volju i pokušati s mirnim rješenjem. Mi smo izmjenili VB-ovo ime u "Seriji Avantura" u pseudonim. Možemo napraviti sljedeće:

1) Ukloniti „članke sa web stranica“ o VB-u

2) Ukloniti ga iz izvještaja Persejske fondacije samo pod uvjetom da VB potpiše, ovjeri i da nam da original sljedećih izjava, da ih mi možemo trajno staviti na naše web stranice i da ako to bude neophodno, možemo poslati na bilo koje stranice ako negdje nađemo klevete, laži ili ogovaranja prema nama od strane VB-a ili njegovog društva. Sastavili smo izjavu koju VB treba potpisati:


Ova izjava je napravljena na ovaj dan, 2002. godine, od strane Vincenta M. Bridgesa iz Sjeverne Karoline:

Ja, Vincent M. Bridges, ovim potvrđujem da sam dao lažne izjave u vezi dokumenata sa mojim iskustvima, o mojoj izdavačkoj kompaniji “Aethyrea Books” i o mojoj edukaciji. Ja se ispričavam zbog toga.

Ovim potvrđujem da kada su stvari u vezi mojih lažnih dokumenata i tvrdnji otkrivene od strane Persejske Fondacije, da sam počeo rat klevetama i ogovaranjima protiv Arkadizusa, Laure Jadczyk i ostalih članova Kasiopejske diskusijske grupe i čitatelja Kasiopejskih web stranica.

Ja se ispričavam za sve moje klevete i objave u vezi Arka i Laure Jadczyk. Ja poričem svoje prethodne tvrdnje da Ark i Laura pokušavaju izokrenuti Kasiopejski materijal u kult.

Ja se ispričavam za moje izjave da su me Ark, Laura i članovi Kasiopejske grupe uznemiravali, prikradali se ili narušavali moju privatnost.

Ja se ispričavam za sve moje lažne tvrdnje, za moje osobne i tehničke neistine, uključujući moje tvrdnje u vezi „stručnog statusa“ kao „psihotarapeuta“, mog osobnog ponižavanja Arka i Laure i svih negativnih karakterizacija njih, njihovog posla i u vezi Kasiopejske diskusijske grupe.

Ja se ispričavam zbog uvlačenja drugih ljudi u distribuciju Kasiopejskih transkripti bez njihovog dopuštanja. Ja zahtijevam da sve kopije ovih transkripti, distribuiranih od strane mojh akcija, budu uništene.

Kajem se zbog svih mojih lažnih tvrdnji i ispričavam se za sve to i želim ohrabriti sve druge koji su ponavljali moje laži da prestanu s tim.

Ja sam osobno sastavio ovu izjavu jer znam da je to istina. Molim da moji prijatelji podrže moje pokušaje da savjesno ispoštujem i zaštitim dobru i poštovanu reputaciju Arka i Laure Jadczyk, njihov rad, njihovu čestitu i dobru volju, čast i iskrenost članova Kasiopejske diskusijske grupe i čitatelje Kasiopejskih web stranica i materijala.

Vincent Bridges priznaje da nema nikakvih zakonskih obaveza.

Potpisao:
VB........ ovjereno

---

Ono što smo mi primili u odgovoru je bio, u osnovi, isti ugovor koji je Frankov zastupnik predložio za njega! I tako sam saznala tko je zaista bio iza uvjeta ovih smiješnih dokumenata koje smo mi odbili potpisati.

Od: Goldenflower
Datum: 4. maj 2002, 18:03:48
Predmet:
Za: laura @

Laura,

Idem na odmor sutra ujutro. Znam da je ovo nesretno vrijeme, ali sam premoren i trebam predah. Želim da znate da sam napravio ono što sam mislio, da je moguće, pridobio sam VB-a da ukine ovu web stranicu. On je to napravio sa velikim stupnjem mrskosti i spreman je u momentu eskalirati ovu užasnu situaciju. Nije li to dobar osećaj, da imate ovo smeće skinuto sa web stranica? Želim da to ostane tako i znam da i vi to želite također.

VB neće nikada napraviti niti jednu od vaših molbi. Ipak mislim da ga mogu pridobiti da napravi neke od njih. Kako bi bilo da sklopimo dogovor, napisan od njega meni i tebi, koji kaže da se on ispričava za lažne izjave koje se tiču njegove pozadine i karijere, njegovih izjava o poštenju Arka, Laure i ostalih u Persejskoj fondaciji, te da on pristane da nikad neće reći ništa protiv vas u javnosti, da se neće nikada baviti nikakvim zakonskim pravima protiv tebe. Ako prekrši ovaj dogovor onda ti to možeš objaviti na stranicama. Kako sam shvatio sa tvojih stranica, ti već imaš jedan ugovor sa „Frankom“ u vezi autorskih prava.

Ako nastavimo lupati sa ovim u javnosti, napravit ćemo luđaka od njega. Ne trebamo ovako lošu reklamu. Ovdje mora prevladati hladnija glava. Moraš priznati, ja sam ohladio ovu situaciju, sada samo to trebam i od tebe i da ti priđeš ovome da se stvar može završiti. Molim te da mi pomogneš, jer ovo je istinski posljednja šansa. Ako se slažeš sa ovim gore navedenim, sve nesuglasice možemo ostaviti iza nas. Molim vas, razmotrite ovo pažljivo i zahvaljujem vam na vašem strpljenju ( Ja nisam Henry Kissinger ).
Jay

From: Goldenflower @...
Za: laura @ cassiopaea.org
Datum: 4. Maj 2002, 21:09:17
Predmet:

Laura

Ako VB potpiše taj dokument koji si napisala, on može biti uhapšen. On tu priznaje klevete i spletkarenja. Ti moraš shvatiti da nije važno koliko je on lud, ali on nije baš toliko lud. Dok optužbe lako mogu biti istinite, ti nemožeš očekivati od njega da potpiše taj papir. Ja ću ponijeti svoj laptop na odmor i vidjet ću što se dešava na webu, ako budem mogao. Da li je moguće da te nazovem? Ti si mi rekla da je tvoj telefonski broj u imeniku. Ja sam pokušao pronaći tvoj broj danas i pozvati te, ali nisam imao sreće. Volio bih da razriješimo ovo na način koji će biti dobar za sve. Ja sam mislio da sam nagovorio VBa da odbaci sve zakonske stvari u vezi tebe, ali dopuštajući tebi da ako bude radiš što god želiš protiv njega (na sudu), ako se ispostavi da bude potrebno. Ovo bi mogao biti način da dobiješ zadovoljstvo kojeg si tražila. Mislim da bi mnogi rekli da je ovaj dogovor tvoja prednost. Još nisam siguran kako ću pridobiti VB-a da to učini, ali samo znam da ga ne mogu zadržati mirnog, ako ti ne odradiš svoj dio posla.
Netko bi trebao sazrijeti i napraviti korak naprijed, da bi se učinila prava stvar. Ti si sada dokazala svoj stav, a i VB je začepio svoja usta, bar na kratko.

Ti kažeš da ne brinem zbog drugih ljudi koje je VB povrijedio. Brinem zbog njih, a naročito zbog tebe. Zbog toga radim sve ovo. Zato, molim te, učini ovo meni za uslugu. Ako to ne uspije, vratit ćemo se na ovo gdje smo sada. Ali ako to uspije, zamisli kako će lijepo biti. Razmisli, da je samo netko bio dovoljno hrabar pričati o miru između Izraela i Palestine, tu bi zaista mogao biti mir. Ali sa svim ovim pričama o ratu postoji samo psihičko i fizičko nasilje.Ne mogu učiniti ništa u vezi toga, ali mogu učiniti nešto u vezi ovoga. Zbog toga radim sve ovo. Zato, molim te, pomozi mi. Imamo vremena do ponedjeljka navečer, a onda se VB vraća natrag na posao.

Jay

---

Da, primjetila sam „idem iz grada, ti moraš odlučiti“ i prepoznala to kao taktiku “požurivanja kod prodaje“. Mi nećemo dozvoliti da budemo tako požurivani. I tako smo odlučili pitati Kasiopejce u vezi ovih stvari:

04.05.2002. Laura, Ark, BT


P: (L) Pozdrav.
O: Pozdrav.
P: (L) I tko je sa nama večeras?
O: Cassiopaea.
P: (L) U redu, prvo općenito pitanje. Da li nas Vincent Bridges zaista planira tužiti kako on tvrdi i kako Jay Weinder napominje, ako ne napravimo „dogovor“ i uklonimo naš izvještaj u vezi njega sa naših stranica?
O: Nije u mogućnosti.
P: (L) Zašto nije?
O: Nema novca.
P: (L) Koja je Jay Weinderova motivacija kod pokušaja pomirenja?
O: On je gladan novca. Ne da ga zadrži; da ga dobije; njegova reputacija je na rubu.
P: (L) Pa, mislim da on shvaća kako mora spasiti Vincenta Bridgesa kako bi spasio svoju knjigu, to je ono što on pokušava učiniti.
O: Da.
P: (A) Ako VB nema novca, on ne može platiti Weidnera, znači on bi mogao ići u zatvor, zar ne? Znači Jay Weidner je lažljivac?
O: Da.
P: (L) Znači on nije ništa od onoga što tvrdi da jest, on nije iniciiran, on nema tradiciju, on je samo još jedan prevarant kao Bridges?
O: Da.
P: (L) Dakle tako. On nam je govorio da je bolje da igramo igru sa njim, jer ako ne budemo prihvatili njegove prijedloge, Storm Bear i Vincent Bridges bi mogli eskalirati stvari, on čak ni ne želi reći na koji način bi sve to moglo eskalirati. To je tako užasno. Osim činjenice da je to više-manje ucjena, na koji to način su oni planirali eskalirati stvari?
O: Nasiljem.
P: (L) Fizičkim nasiljem?
O: Moguće.
P: (B) Da li je to zbog toga što oni imaju smanjene alternative?
O: Da.
P: (A) Volio bih se ponovo vratiti na točku u kojoj smo tražili savjet. Savjet ste nam dali, da je naša jedina briga naša autorska prava. Ok, znači sad je gotovo, pa koji bi bio sljedeći dobar smjer kojeg bi trebali pratiti osim toga, da se zadržimo na ovome što radimo?
O: Nastavite tim putem.
P: (L) Trebamo li skinuti sa stranica svako spominjanje Vincenta Bridgesa?
O: Recite zbogom Vincentu Bridgesu.
P: (L) Što to znači: recite zbogom VB-u? Da li to znači da ga skinemo sa stranica?
O: Samo nastavite tim putem.
P: (B) Da li to znači da će VB, kao oblik napada, biti zamjenjen?
O: Ne.
P: (L) Pa, to da nastavimo ovim putem znači... da ne poduzimamo nikakve aktivnosti... (B) Da, ne padamo na njihove zahtjeve. (L) Upravo tako.
O: Da.
P: (L) Znači, vi ste upravo izbjegli nama dati neki savjet? (A) Pa, to nije takav problem, jer ako oni postanu nasilni, mi ćemo morati učiniti nešto, jer mi ne volimo tu vrstu...
O: Oni nisu pokazali mnogo talenta za sada. Zašto mislite da će se to promijeniti?
P: (L) Drugim riječima, oni će sve to upropastiti i to će biti zbogom za Vincenta Bridgesa, u zatvor. (A) Što znači nasilje, fizičko nasilje? Još uvijek ne mogu zamisliti.
O: Nije teško. Oni mogu pokušati sa fizičkim prikradanjem i praćenjem.
P: (A) Što znači prikradanje? (B) Biti parkiran negdje iza ćoška i držati nas na oku? (L) Pratiti nas. Naravno, ako on to učini, onda će biti uhapšen zbog toga. Ne postoji način za eskalaciju osim fizičkog. (A) Pa, fizička eskalacija također može značiti nasilje protiv našeg servera. (L) On može pokušati upasti. (B) Da, ali oni su rekli fizičko prikradanje, ne cyber-prikradanje.
O: Svaki dan postaje sve više i više slijep.
P: (L) Drugim riječima, on će činiti tako glupe stvari i činiti tako glupe greške da će sam sebe uvući u veliku nevolju. To je moja pretpostavka.
O: Blizu.
P: (L) Ok, koje stvari ti imaš B**? (B) Da prvo isključimo osobne stvari. Da li postoji kanal napada preko porodice školskih prijatelja s kojima se moj unuk igra?
O: Motri tu situaciju. Zvona zvone.
P: (B) Ok. U sesiji 28.07.2001. godine, dali ste napomenu kao odgovor na Laurino pitanje: „Pa, ok, mi ćemo se preseliti u Francusku i mnogo više raditi“ i odgovor je bio: „Vas 5“, pitanje je bilo: „Mi i troje djece?“, i odgovor je bio: „8835 miliona nade i slave dolaze uskoro. Postavite pravac prema područjima ljubavi i područjima svjetlosti. Vjerujte u to" . Jedan od članova je istraživao naziv U5 i došao do komete C 1998 U 5 linearno. Da li je to put koji trebamo bliže ispitivati?
O: To je jedan kod koji će se otkriti uskoro.
P: (B) Pa onda su oni u pravu. Sad, diskusija u vezi psihopata i tome da izgleda da su oni rođeni takvi, a bila je i jedna povezanost sa živom u cjepivima i Laura je rekla da postoji očigledna mogućnost da se kroz cjepljenje može direktno povrijediti mozak novorođenčeta i pretvoriti ga u psihopatu. Da li je to pravac koji trebamo slijediti u proučavanju psihopata?
O: Takva cjepljenja su dizajnirana tako da bi učinila nervni sistem „prikladnije podešen“ za "downloadiranje" i manipulacije iz 4D OPS.
P: (A) Kakva cjepljenja? (L) Cjepljenja u djetinjstvu. (B) Visoki nivo žive sadržan u 18 cjepiva koje dijete dobija od rodjenja. Laura i ja smo razgovarali ranije o misaonim paketima i analizama govora. Da li je pokušaj analize govornog uzorka psihopate nasuprot ne-psihopate nešto što bi trebalo biti plodonosno?
O: Može biti. Ali postoji lakši način.
P: (L) Koji je lakši način?
O: Promatranje upareno sa instiktom.
P: (L) Jednom kada znate program - uključite se u njega. (B) Na način na koji mi to već radimo? Napomena je bila napravljena u privatnoj prepisci u vezi ljudi koji financiraju COINTELPRO operatore, dezinformacijske umjetnike, tako da bi takav financijer generalno više volio ne riskirati i inzistirati na legalnom djelovanju koje bi moglo uzrokovati njegovo razotkrivanje. Postoji li neka istina o ovome u vezi Vincenta Bridgesa / Jay Weidnera?
O: Ne u njihovom slučaju. Oni su stvarni „vanzemaljski“ agenti bez svjesnosti o tome da su kontrolirani. Zato nikakva posrednička ljudska bića nisu potrebna. 4 denzitet OPS na ovaj način štedi novac!
P: ( Svi se smiju ) (L) Želim pitati nešto u vezi ove knjige koju sam ranije čitala od Theodora Iliona. On tvrdi da je putovao na Tibet, pronašao podzemni grad i povezao se sa tim ljudima. Da li je ovo bio stvarni put u 3D smislu?
O: To je maskiranje spiritualnih istina kao i opis realiteta 4. denziteta.
P: (L) Da li je on fizički putovao na Tibet?
O: Ne.
P: (B) Zvuči kao da je on dobio neku unutrašnju svijest i iskoristio priču da bi to saopćio. (L) Da li je putovao nekud?
O: Da...
P: (L) Da li je putovao negdje i dobio ove informacije, a onda to precizno prikazao kao da je bio na Tibetu?
O: Da.
P: (B) Da li su njegova druga putovanja bila u 3. denzitetu?
O: Da...
P: (B) Da li je važno to gdje je on putovao?
O: Da.
P: (B) Pa, znate koje je sljedeće pitanje ( smijeh ). Koja bi bila njegova destinacija? Kuda je putovao?
O: Sibir.
P: (B) Da li to ima bilo kakve veze sa mjestom u Sibiru ili ruskim planinama gde je elektromegnetski laboratorij ili što već, ono o čemu smo već diskutirali?
O: Blizu.
P: (A) Još uvek je pitanje: U knjizi on kaže da zna tibetanski jezik.
O: Poznaje.
P: (A) U Sibiru ne govore tibetanski. (L) On tamo nije morao koristiti tibetanski. (A) Koji jezik je pričao u Sibiru, vjerojatno ruski. (L) Neznam. Nikada nisam bila tamo. Pa, oni nisu rekli da on nije poznavao ruski. (A) To je točno. (L) Da li je mjesto na koje je on uistinu putovao bilo mjesto koje je bilo pozitivno, a koje je govorilo o mjestu koje je bilo negativno?
O: Da.
P: (B) Kad ste vi odgovorili “blizu“ na moje pitanje o elektromagnetskim stvarima, da li ste mislili blizu fizički ili blizu u shvaćanju?
O: Oboje.
P: (B) To dvoje je onda povezano, da li hoćete reći da postoji veza između to dvoje?
O: Nejasno.
P: (B) Razmišljao sam zašto Stone, ( riječ nejasna ) da li to ima bilo kakve veze sa mrežom?
O: Djelomično.
P: (L) Zašto je J** povrijedio leđa?
O: Prekomjerna težina; prvo je pogođen karmičkom memorijom.
P: (A) Želim se vratiti na Franka, jer kad smo imali prethodnu sesiju, pitali smo u vezi Franka i odgovor je bio da on neće potpisati sporazum, ali dva dana kasnije je potpisao. Kako bi trebali razumijeti ovaj propust, da tako kažem?
O: On bi bio dosljedan u tome, da nije bilo pisma od S**.
P: (L) I što je to bilo sa pismom S**, što ga je nagovorilo?
O: On se ne boji vas jer misli da vama može manipulirati, ali S** je bio jedan nepoznat faktor.
P: (L) Imam osećaj, da kad je primjedba napravljena, to je bila namjera da nas odvrati od očekivanja i tako blokira pozitivan rezultat.
O: To mu je pomoglo potpisati, kad vi niste očekivali.
P: (A) Problem svih ovih stvari je izgleda da su napravljene da bi blokirale dovršavanje knjige o Noi. Mi smo oboje zauzeti ovim nastalim napadima, tako da je Laura prekinula rad na Noi.
O: Dopusti joj da napiše ono što „dolazi“. Noah će biti završen u pravo vrijeme. Laku noć.
---

Nakon sesije, provjerili smo da vidimo da li je Vincent stvarno učinio ono što je Jay rekao da bude i ispostavilo se da nije, on je samo promjenio index ( početnu stranicu ). Još jedna laž i prljavi trik. I tako, mi smo pisali Jayu:
--

Od:
Za: Goldenflower
Predmet:
Date:5.05.2002, 10:26:50

5.05.2002, u 9:46, Goldenflower @....je napisao:
> Ja ću uskoro napustiti grad. Provjerio sam vaše web stranice i ništa se nije promijenilo, dakle mislim da je vrijeme za mene da odustanem.

Pozdrav, nisi dobro provjerio. Mi smo učinili kao što smo rekli: VB-ovo ime je promijenjeno u pseudonim u Seriji Avantura i na početnoj stranici.

Također, nisi provjeriio "paymenow", budući da su sve stranice još uvijek tamo, a samo je početna stranica promijenjena. Predložili smo jedno jasno i konstruktivno rješenje. U biti, bit će neophodno dodati još jednu ispriku od Vincenta:

"Ja se ispričavam za lažne iskaze u vezi Zaca Lake konferencije, za uznemiravanje onih koji su se prijavili i platili za konferenciju i za pretjerane odgode u refundiranju novca, za krive i zbunjujuće izjave oko toga na internetu i drugdje."

Kad si se dogovorio sa VB, ti si postao dio njegove bande.

L

----
Od: Goldenflower @....
Subjekt: bez subjekta
Za: laura @ cassiopaea.org
Datum: 05.05.2002, 11:07:44

Dobro, kao što je Churchill jednom govorio: 'ako ne date svom protivniku šansu za izaći, vi radite situaciju još gorom.' Vi ste odlučili ne dati protivniku šansu i tako je on stjeran u kut ( tako nebi željeli držati niti životinju u zamci ). Dakle, ja se odričem 'posredništva'. Da ste bar bili posegnuli malo dublje u vaše srce i pokušali ukloniti mrak u svijetu, umjesto da mu namjerno pridonosite.

Molio sam vas da uklonite moja otvorena pisma, a umjesto toga vi ostavljate naslov "otvoreno pismo od Jaya Weidnera" i citirate pismo, što je loše samo po sebi loše, a onda kažete da ste skinuli pisma. Da li se vama čini da tako radi netko tko igra čisto? Ja sam igrao čisto sa vama, dakle zašto ne vratite uslugu? Tu mora biti drugi razlog.

Ako ti želiš da ja budem dio njegove bande, jer sam se pokušao pomiriti, ti se nikad nećeš pomiriti sa njim ili "Frankom", jer si i ti onda 'u njegovoj bandi' također. Dakle, pomoću tvoje logike, tu nikad nemože biti kraja. Što je čudno je to da si ti dobila zeleno svjetlo da tužiš VB-a, i ja imam pismo od njega da on neće početi bilo kakav zakonski postupak protiv vas. Dakle, zašto to nije dovoljno? Zašto želite nastaviti ovo u javnosti, kada će to samo eskalirati i može se samo pogoršati? Vi ste dobili zeleno svjetlo da ga tužite, a umjesto toga, vi birate nastaviti javno se goropaditi. Vi to činite unatoč činjenici da ne radite posao koji bi trebali raditi? To je vrlo čudno i morat ću razmisliti o tome sljedećih nekoliko dana. Tu mora biti još nečeg čega nisam svjestan, na osnovu čega vi poduzimate takve drastične mjere. Dakle još jednom, reći ću kako stoje stvari upravo sada.

VB skida njegove stranice i paymenow ( ako je ta stranica još uvijek gore, ona će biti skinuta danas ), vi skinete VB i moje ime sa vaših stranica ( znači nigdje niti jedno ime na vašim stranicama ). Za uzvrat ću vam dati pismo potpisano od VB-a da neće početi pravne stvari protiv vas. Ali vi ste još uvijek slobodni da ga pravno progonite. Vi imate vremena do ponedjeljak navečer, a tada se sve vraća na staro.

Ako se odlučite na ovo, ja to neću znati do petka navečer. Vi ćete morati čekati do tada, da dobijete pismo od VB-a. Laura, imaj malo vjere, pitaj Kasiopejce i pričaj sa Arkom i vašim prijateljima. Ja ću slušati valove Tihog Oceana i sanjati o svijetu racionalnih ljudi.

Jay
-------

Od:
Za: Goldenflower
Predmet:
Date: 5 05. 2002 11:22:54 -0400

5.05.2002, at 11:07, Goldenflower @:

> VB skida njegove stranice i paymenow ( ako je ta stranica još uvijek gore, ona će biti skinuta danas ), vi skinete VB i moje ime sa vaših stranica ( znači nigdje niti jedno ime na vašim stranicama ). Za uzvrat ću vam dati pismo potpisano od VB-a da neće početi pravne stvari protiv vas. Ali vi ste još uvijek slobodni da ga pravno progonite. Vi imate vremena do ponedjeljak navečer, a tada se sve vraća na staro.


Kao što znaš, VB-eve riječi ne znače ništa. Ti si ga sam nazvao par puta lažljivcem. Da li si to zaboravio? Znači, koja je vrijednost pisma jednog lažjlivca? Nikakva. Mi nismo ludi, kao što ti misliš. Zbog toga prihvaćamo samo potpisanu i ovjerenu izjavu. Ništa manje od toga. Naučili smo iz prošlih iskustava. I nemože biti sporazuma koji se moraju držati u tajnosti, tajnost je oruđe tame. Svaki dogovor mora biti otvoren - kao sa "Frankom". Bez klauzula tajnosti ili slično.
Ark i Laura
-------------

I onda, naravno, VB se upucao u nogu, na isti način na koji je Frankov advokat odbacio dogovor za njega. On je postao na jedan javni forum sljedeće:

----
Datum: 07.05.2002 20:58:09
Od: Vincent Bridges
Predmet: Kasiopejske najave

Pozdrav M-grupi,
Ja se ispričavam što opet donosim priču o Kasiopejcima, ali imam dvije najave i mislio sam da će interesirati sudionike na listi. Tužba za klevetu, uznemiravanje i invazija na privatnost je u toku protiv Laure Knight-Jadczyk, Arka Jadczyka, Andrew C. Rowlanda, direktora Persejske fondacije. Ako imate osjećaj da ste bili ometani, klevetani ili je vaša privatnost bila napadnuta od ovih pojedinaca, molim vas pošaljite mi email na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript    i javite mi ako bi voljeli biti dio ovog zakonskog postupka. Također, slična tužba je u toku za plagijat i kršenje autorskog prava. Ako itko na ovoj listi zna, ili zna kako kontaktirati bilo kojeg autora od kojeg je prepisano ili opsežno citirano bez dopuštenja u materijalu, objavljenom od Laure Knight Jadczyk ili Persejske fondacije, molim vas pitajte ih da me kontaktiraju na gornju email adresu. Svi odgovori će biti strogo povjerljivi.
Hvala, Vincent Bridges


U "Matrioshka" diskusijskoj grupi, VB je napisao:
Kao što znate, na ovoj strani Kasiopejskog debakla mi smo pokušali završiti sukob i prestati hraniti demona. To nam nije uspjelo. Ponudio sam skinuti sve sa interneta o L&A i Kasiopejaca i u zadnjih nekoliko dana to je bilo skinuto. Također sam ponudio da ne podižem tužbu protiv njih, ako oni skinu svoje napadačke stranice sa interneta. To ih je jednostavno ohrabrilo da napadaju još više nevinih ljudi, koji samo žele pobjeći od njihovog mulja i nastaviti sa svojim životima i koji nikad nisu učinili ništa L&A, ali koji su ostavili kult i rekli istinu o svojim iskustvima. Prema L&A, naravno ovo je bila izdaja i morala je postojati odmazda na bilo koji mogući način. Budite upozoreni, svi koji ste još začarani od Laure, vaš šef bi mogao biti onaj koji će dobiti sljedeći email.
Za uzvrat oni su predložili da potpišem sporazum kojeg bi oni mogli poslati na njihove stranice kao trofej pobjede nad "Dr. Zlim", mojim novim nadimkom u Kasiopejskom svijetu. Budući da smo svi svjesni da Laura nikad nije imala niti jednu izvornu misao u životu, nije iznenađenje da je kopirala izjavu Dana Wintera direktno za mene. Plagiranje je toliki dio njezinog života, da nemože bez njega. Dakle, mislio sam da imamo natjecanje, a ne da opet počinjemo rat. Izbrojite laži koje su oni željeli da potpišem u sljedećoj izjavi, i osoba koja dođe najbliže istini, dobit će majcu "Dezinformacijski Agent" od paymenow.net. OK, spremni? Idemo:

Od Laura Knight Jadczyk i Ark Jadczyk:

Želimo pokazati našu dobru volju i pokušati sa mirnim rješenjem. Mi smo izmjenili VB-ovo ime u "Seriji Avantura" u pseudonim. Možemo učiniti sljedeće:

Želimo pokazati našu dobru volju i pokušati s mirnim rješenjem. Mi smo izmjenili VB-ovo ime u "Seriji Avantura" u pseudonim. Možemo napraviti sljedeće:

1) Ukloniti „članke sa web stranica“ o VB-u

2) Ukloniti ga iz izvještaja Persejske fondacije samo pod uvjetom da VB potpiše, ovjeri i da nam da original sljedećih izjava, da ih mi možemo trajno staviti na naše web stranice i da ako to bude neophodno, možemo poslati na bilo koje stranice ako negdje nađemo klevete, laži ili ogovaranja prema nama od strane VB-a ili njegovog društva. Sastavili smo izjavu koju VB treba potpisati:


Ova izjava je napravljena na ovaj dan, 2002. godine, od strane Vincenta M. Bridgesa iz Sjeverne Karoline:

Ja, Vincent M. Bridges, ovim potvrđujem da sam dao lažne izjave u vezi dokumenata sa mojim iskustvima, o mojoj izdavačkoj kompaniji “Aethyrea Books” i o mojoj edukaciji. Ja se ispričavam zbog toga.

Ovim potvrđujem da kada su stvari u vezi mojih lažnih dokumenata i tvrdnji otkrivene od strane Persejske Fondacije, da sam počeo rat klevetama i ogovaranjima protiv Arkadizusa, Laure Jadczyk i ostalih članova Kasiopejske diskusijske grupe i čitatelja Kasiopejskih web stranica.

Ja se ispričavam za sve moje klevete i objave u vezi Arka i Laure Jadczyk. Ja poričem svoje prethodne tvrdnje da Ark i Laura pokušavaju izokrenuti Kasiopejski materijal u kult.

Ja se ispričavam za moje izjave da su me Ark, Laura i članovi Kasiopejske grupe uznemiravali, prikradali se ili narušavali moju privatnost.

Ja se ispričavam za sve moje lažne tvrdnje, za moje osobne i tehničke neistine, uključujući moje tvrdnje u vezi „stručnog statusa“ kao „psihotarapeuta“, mog osobnog ponižavanja Arka i Laure i svih negativnih karakterizacija njih, njihovog posla i u vezi Kasiopejske diskusijske grupe.

Ja se ispričavam zbog uvlačenja drugih ljudi u distribuciju Kasiopejskih transkripti bez njihovog dopuštanja. Ja zahtijevam da sve kopije ovih transkripti, distribuiranih od strane mojh akcija, budu uništene.

Kajem se zbog svih mojih lažnih tvrdnji i ispričavam se za sve to i želim ohrabriti sve druge koji su ponavljali moje laži da prestanu s tim.

Ja sam osobno sastavio ovu izjavu jer znam da je to istina. Molim da moji prijatelji podrže moje pokušaje da savjesno ispoštujem i zaštitim dobru i poštovanu reputaciju Arka i Laure Jadczyk, njihov rad, njihovu čestitu i dobru volju, čast i iskrenost članova Kasiopejske diskusijske grupe i čitatelje Kasiopejskih web stranica i materijala.

Vincent Bridges priznaje da nema nikakvih zakonskih obaveza.

Potpisao:
VB........ ovjereno
----

Naravno, bit će vrlo hladno u paklu kad ja stavim svoje ime ispod nečeg ovakvog. Moj zadnji komentar izvan sudnice: Od...ebite gubitnici... vi i demoni zaslužujete jedni druge.
Vincent