Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Kasiopejske transkripte-2002-04-25


25.04.2002.Pozadina ove kratke sesije je sljedeća:

Brojna pisma su bila izmjenjena između našeg odvjetnika i odvjetnika "Frank Scotta". Mogla sam vidjeti koje su to bile manipulacije od strane Vincent Bridges-a i Teresa Burns iza tvrdnji Franka i zahtjeva u kojima su bili bezobrazni. Shvatila sam da on nije razumio opasnost u kojoj je bio, da su ostali bili iza njega, i gurali ga u vlastito uništenje. To me je zgranulo zato što sam još uvijek imala suosjećanje za Franka i ljutilo me to što sam vidjela da ga se tako besramno iskorištava. Još gore, shvatila sam da tko god njega iskorištavao, također je pomoću njega i iskorištavao njegovu majku, kao što je Frank iskorištavao svog oca u njegovim prijašnjim lakomislenim nestašlucima kod pronevjera novca. Znala sam da je Frankova majka bila u neizvjesnom stanju s obzirom na njeno zdravlje i to me brinulo, iako čak i Frank toga nije bio svjestan. On je bio samo zainteresiran za to da drži stvari čim dalje od nje, da bi njome mogao nastaviti manipulirati i da ona plati njegovog odvjetnika i činilo se očitim da je Vincent B. bio iza toga. Na ovom stupnju, mi smo skoro pristali na sporazum samo da bi završili cijelu stvar, ali pismo Frankovog odvjetnika našem odvjetniku je stavilo točku na te pregovore. On je napisao:

"Mislim da bi vi trebali dobar savjet kako bi preuzeli kontrolu nad vašim klijentima, da nebi izgubili ovu priliku da prijateljski riješimo ovu stvar. Moje strpljenje i čekovna knjižica mog klijenta su iscrpljeni. Jedna konačna poruka, vi bi trebali bolje poučiti svoje klijente, a ne da oni mislie da neće primiti ništa nakon sporazuma. Uvjeravam vas, da će oni primiti mnogo više nego što bi dobili da se ovaj slučaj uopće rješava na sudu."

Nakon što smo konzultirali nekoliko najboljih odvjetnika o autorskim pravima u zemlji, i s ljubaznom pomoći jednog našeg čitaoca, saznala sam da je ovo bio ili veliki blef, ili su tom Frankovom odvjetniku bile dane ekstremno izobličene informacije. Kako smo imali posla sa Vincentom B. i znali za njegovu tendenciju laganju i pokrivanju laži sa daljnjim lažima, prepoznala sam tu taj uzorak ponašanja. Naljutila sam se na te beskonačne igre koje su Frank i Vincent igrali sa životima drugih, uključujući Frankovu majku i nas. To je bilo najprljavije, najniže ponašanje koje sam ikada u svom životu vidjela, i jednostavno NISAM mogla vjerovati da je Frank bio sudionik u tome. Kroz istraživački rad proveden prilikom pisanja "Avanture sa Kasiopejom", došli smo do realizacije da je Vincent bio psihopat. Ovo je bilo objašnjenje koje "je pristajalo" njegovom ponašanju, kao i tragovi dani od Kasiopejaca. Ono što je bilo tužnije od toga, bilo je shvaćanje da je taj opis odgovarao i Franku, također. Ali tada sam shvatila da su tragovi uvijek bili tu, da je Frank oduvijek bio ovakav i samo sam ja bila ta koja to nije vidjela.

Zaključila sam da je bilo dosta. Sjela sam i napisala pismu Franku, objašnjavajući mu cijelu situaciju i što će mu se desiti, njegovoj majci i njegovoj čitavoj budućnosti, ukoliko se ne probudi. Ukazala sam mu na to da jednom kad bude na sudu, tu više neće biti daljnjih laži. Bit će samo dokaza - a Frank nije imao nikakvih. Vidjela sam da će se novac njegove majke trošiti na suđenje, na slučaj koji će biti izgubljen. I važnije, osjetila sam da bi ju to ubilo. Uključila sam sa tim pismom jedini sporazum na koji bi mi pristali i potpisali ga. Poslala sam kopiju njegovoj majci. Nisam mogla biti sigurna hoće li biti isporučeno, jer sam znala na osnovi njegovog ponašanja i otkrivanja, da je vrlo vjerojatno da je on sakrivao informacije od nje, čak i prethodno provjeravao njena pisma. Dakle, to je bila situacija, kad smo imali sljedeću sesiju:


25.04.2002. Laura, Ark


P: (L) Pozdrav.

O: Pozdrav.

P: (L) I koga imamo sa nama večeras?

O: Figliaea.

P: (L) I kroz kuda prenosite?

O: Kasiopeja.

P: (L) Imate li neke poruke za nas, prije nego počnemo sa pitanjima?

O: Frank neće potpisati sporazum.

P: (L) Što će učiniti?

O: Duriti se i čekati uništenje.

P: (L) Dobro, a nešto drugo?

O: Daj laži ono što traži: istinu.

P: (L) Dobro, u ovom slučaju koja određena istina se traži?

O: Otvoreno.

P: (L) Vidim. Drugim riječima - sudska tužba?

O: Blizu. Piši.

P: (L) Da pišem o neuspjelim pregovorima i stavim na websajt?

O: Da i više. Pisma.

P: (A) Koja pisma?

O: Vlastima.

P: Što bi to postiglo?

O: Možete dobiti akciju.

P: (A) Akcija koja bi ubrzala Franka da bi potpisao sporazum?

O: Akcija koja ga može dovesti u nevolje sa zakonom.

P: (A) Zašto bi to bila naša prednost, ako Frank ima nevolja sa zakonom, što bi mi time postigli? Izgleda sebično.

O: Objavi činjenice.

P: Što bi to postiglo, pa mi imamo činjenice, pa što?

O: Učini ljude svjesnima da je on u krivu, čak iako to odbija priznati. On je u svom destruktivnom modu sad. Ništa se nemože učiniti sad.

P: (A) Dobijam dojam, da na vrlo pametan način, oni uspijevaju utjecati na nas, da ne radimo više na našim stvarima, tako da smo cijelo ovo vrijeme zaposleni sa njima i samo sa njima. Oni su uspjeli 100 %.

O: Ali pogledaj koliko ljudi uči iz vaših iskustava.

P: (A) Imam problem vidjeti kako je to relevantno, s obzirom na to što dolazi ili kako ovo...

O: Viđenje nevidljivog mnogi uče kroz mnoge praktične primjere.

P: (A) Nešto o Noi?

O: Rad na Noi je skoro završen.

P: Ali to nije objavljeno.

O: Neće tako biti još dugo. Vi ćete dobiti pomoć.

P: (L) Dobro, djelomično mislim da velik dio vremena školujemo sami sebe zato što imamo izvjesnu ideju da vidimo kad je nešto u redu ili ne, ili nešto drugo, a ponekad ti uzme više energije kad ne učiniš ništa, nego kad učiniš nešto sa razumnom kontrolom. Puno je teže, ako neprekidno misliš ne učini to, ne učini to, ne učini to, onda na kraju, samo učiniš, izbaciš to iz svog sistema i ne osjećaš se loše, s tim je gotovo. Da?

O: Da.

P: (L) Što želimo pitati sada?

O: Naspavajte se!

Kraj sesije

Kao rezultat ove sesije, poduzela sam korake tako da Frankova majka, STVARAN "autoritet" i "zakon" u njegovom životu, primi ključne informacije u vezi ovog slučaja. Dva dana kasnije, sporazum - kakvog smo mi sastavili - bio je potpisan i pitanje autorskih prava je bilo rješeno. ( Prema sporazumu, detalji ne mogu biti objavljeni ).