Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Kasiopejske transkripte-2001-10-05


05.10.2001. Laura i ArkP: (L) 5. Oktobar. Na današnji dan, 1984. smo pokopali moju baku. Zdravo.

O: Pozdrav, dragi naši. Slušajte za pomoć.

P: (L) Koga imamo večeras s nama?

O: Hailiea.

P: (L) I kroz kuda prenosite?

O: (L) Cassiopaea.

P: (L) Jesi spreman? (A) Da. (L) ( uzima piće ) Stavit ću malo leda unutra da razblaži.

O: Polako i lagano.

P: (L) Whiski? Polako i lagano, huh?

O: Da.

P: (L) ( uzima gutljaj ) Polako i lagano. (A) Ovo je uobičajeno pitanje o ovoj mojoj pospanosti, zato što ponekad postaje vrlo jaka. Postoje vjerojatno mnogi uzroci, a ja bih volio znati koji ima najveću važnost. Što da učinim ovoj pospanosti kada je vrijeme za istraživanja?

O: "Greška u zavojnici."

P: Kojoj zavojnici? Greška u zavojnici. Imam li zavojnicu u mozgu?

O: Hipotalamus.

( Ispod moždanih hemisfera nalaze se talamus i hipotalamus. Talamus je relejni centar između periferije i korteksa. On prima osjetilne informacije iz svakog područja tijela, filtrira informacije i prenosi profiltrirani dio prema moždanom korteksu ( opni ). Hipotalamus funkcionira kao i talamus, ali posreduje njegove akcije kontroliranjem puštanja hormona od strane hipofize. Njegova glavna funkcija uključuje regulaciju tjelesne temperature, podešavanje srca i disanja i stimulacija i kočenje unosa hrane i pića. )

P: Kakva greška?

O: Energetski proboj je uzrokovao kratki spoj.

P: (A) Ali taj fenomen je ponekad trajao tjednima ili mjesecima.

O: Da.

P: (A) Zašto me ponekad neke aktivnosti drže budnim, a neke uspavljuju?

O: Greška ima genetski uzrok. ( pauza ) Bori se protiv toga.

P: (L) Što se borbom protiv toga postiže?

O: Otključava DNA.

P: (L) Nešto specifično što bi bilo pogodno, osim borba protiv toga?

O: Starenje otupljuje mozak koji se ne koristi.

P: (L) Drugim riječima, koristi ili ćeš ga izgubiti. (A) Ali imao sam isti fenomen prije 20 godina. Postoji li bilo što drugo, osim da se borim protiv toga i tako utječem da otključavanje DNA?

O: Ne, ti moraš prevazići te stvari svojim vlastitim nastojanjima.

P: (L) Što će biti pogodnosti nakon toga?

O: Sposobnosti kojima zakoračiš jedan veći korak naprijed.

P: (L) Koliko dugo će trajati ako on se bori, kad god treba spavati? Ovo je moja ideja ali - samo se bori protiv toga, to je jedini način na koji ja to mogu opisati.

O: Da.

P: (L) Ne mislim da bi bilo dobro da to zanemariš, ako moraš leći, bori se, uzmi knjigu i bori se protiv pospanosti. Ako zaspiš, drži knjigu pri ruci i kad se probudiš, počni čitati. (A) Dobro, to potvrđuje ono što znam. Posljednji put ste nam rekli o 1969. Nekako nisam mogao naći...

O: Kosa je ključ.

P: (L) Ha? ( Prema A ) Kada si posijedio? (A) Nemam pojma? (L) Da li se dogodilo postupno? Mislim da to ima veze sa ovom genetskom stvari. (A) Imam ovu fotografiju kada sam pisao na ploči. Još sam imao tamnu kosu. Ali imao sam sijedu kosu još kad sam bio u školi. Dakle, vjerojatno je počelo kada sam bio star oko 32. Nemam pojma. Zašto je kosa ključ? Kakav ključ?

O: Aktivacija bloka gena.

P: (L) Aktivacija bloka gena. (A) Što to znači? (L) Da li je aktivirano izvana ili samo iznutra, zbog načina postavke gena? Da li je genetski blok aktiviralo nešto izvana?

O: Sila, da.

P: (L) Postoje li bilo kakve hranjive tvari ili aktivnosti koje će biti korisne?

O: Spirulina.

P: (A) Dobro, nešto u vezi genetike kose i tako dalje. Ali to ne pomaže u vezi sa 1969, zato što nemam pojma kakav je to ključ. Rečeno je, da bih se trebao vratiti u 1969. Razumio sam da postoji predmet na koji sam tada mislio i radio na njemu, da mu se moram vratiti. Ne mogu naći točno što je taj predmet bio.

O: Idi na godine prije.

P: (A) U prethodnim godinama su postojale neke stvari; algebra, neodređena metrika i vjerojatnost. Ova dva predmeta su bili ono na čemu sam radio u to vrijeme. Također sam radio na ovim predmetima i kasnije. Pokušavao sam ih staviti zajedno u jedan predmet. Kada vi govorite 1969, znači li to algebru i neodređenu metriku?

O: Da, dio njih.

P: (A) Samo dio. Imam drugi problem: postoji drugi dio, koji je potpuno pobjegao iz mojeg razmišljanja. Ne mogu se sjetiti ničeg drugog.

O: Spoji sa geometrijom.

P: (A) Spojiti znači da samo dodam ili što?

O: Djelomično, ali također integriraj cijele brojeve!

P: (L) Što to znači ? (A) Vjerojatno znači da su cijeli brojevi važni. Postoji dio algebre gdje vi date matricama ulaze koji su cijeli brojevi. I...

O: I...

P: (A) Pa mislim da bi mi to moglo pomoći. U to vrijeme našao sam nešto zanimljivo u vezi cijelih brojeva. Samo sam našao nekoga tko je pisao rad o Lorentzovim transformacijama, koje su bile napravljene od cijelih brojeva. To je, ako je prostor-vrijeme nešto kao mreža ili rešetka. I...

O: Ono doista je.

P: (A) To bi moglo pomoći! U redu, to bi dodalo cijele brojeve. Dakle sada, sljedeća stvar tražeći algebru iz 1969, dobio sam ovaj rad od Noyes-a i drugog momka. On pokušava objasniti kvantnu mehaniku u smislu negativnih vjerojatnosti i tako dalje. 80 stranica koje su vrlo teške za razumjeti i gura me doslovce u san. Čitam stranicu i razumijem...

O: Bori se!

P: (A) Ovaj rad ima zanimljive natuknice kao vremenske petlje i negativne vjerojatnosti, Von Neumann, i pitanje je da li je vrijedno uložiti trud u ovu stvar, ili je to možda 99 % besmislica?

O: Bori se!

P: (A) Da se vratimo 1968., dobio sam nekoliko knjiga o teoriji vjerojatnosti.

O: Skokni na početak, tako što ćeš otkriti radove o prozorima.

P: (L) Kakvim prozorima?

O: Matematičkim.

P: (A) Jedini prozori koji mi dolaze na pamet su prozori proizvedeni u kaotičnim fenomenima kada napravite jednostavan algoritam. Uzmete broj i učinite nešto tom broju - vrlo jednostavno - i dobijete drugi broj. I učinite ovu jednostavnu stvar drugom broju. Ponovite ovu operaciju, u redu? Dobijete mnogo brojeva; spojite ove brojeve. I kažete: "Oh! Kaotično je! Potpuni kaos. Nered. Izuzeće: ovdje imam jedan prozor. Brojevi koji generiram sa algoritmom su kaotični, osim kad nikad ne padaju u ovaj prozor! I ovdje je drugi prozor. Zašto imamo ove smiješne prozore?" Možete upaliti kompjuter, jednostavan program i stvoriti ove prozore. Tako, to je bio jedan prozor. Da li je to ta vrsta prozora ili drugačiji prozori?

O: Dovoljno blizu da te dovede tamo.

P: (A) Zašto su prozori važni?

O: Vidjet ćete.

P: (A) Svakako zato jer su prozori vezani za algoritme, kaos, populacijski odnosi; to me neće uspavati. Mogu se igrati sa tim prozorima. (L) Ali moraš nastaviti boriti se s onom drugom stvari. (A ) Da, sada ti. (L) Što se se dogodilo sa Terri ?

O: Njeni hormoni su pokrenuli mozgovno jato.

P: (A) Što to znači? "Jato?" (L) Ekstremno kaotična aktivnost. Slično kao kada oboriš košnicu, sve pčele izađu i počnu te goniti, to je "jato." Svi sistemi u neredu. Dobro, moja jedina briga je CD, koji je Vincent uzeo i koji nije vratio i što on planira učiniti sa njim, s obzirom da tu ima mnogo osobnih informacija o mnogim ljudima. Postoji li išta čega trebamo biti svjesni ili trebamo učiniti u vezi s tim?

O: On će vas napraviti slavnim.

P: (L) Kako bi bilo neslavne? ( smijeh ) To je njegova namjera!

O: Ne.

P: (L) Hoće li se Terri Burns ujediniti sa Vincentom, budući da ju tamo hormoni vode?

O: Ne.

P: (L) Što će se desiti s njom?

O: Bolnica je krajnje odredište.

P: (L) Da li je Terri u stanju kontrolirati razmišljanje ako pokuša?

O: Ne.

P: (L) Da li treba biti na medicinskoj njezi, kao što tvrdi?

O: Možda jedan dio vremena.

P: (L) Pa, nešto drugo što bi trebali znati? Jesu li cure OK? Ja sam vrlo zabrinuta zbog njih, jer ih ona ostavi same i ode na duži period vremena. Ostavila ih je sa nekim za koga je rekla da je alkoholičar i mogao bi ih maltretirati. Dakle, da li su ok?

O: Da.

P: (L) Trebam znati kako se odnositi prema Noah-u.

O: Novac će doći skoro!!!

P: (L) Zašto to stalno govorite? Možemo li imati trag odakle će novac doći? Hoće li doći prije nego završim Noah ili posle?

O: Prije.

P: (A) To je dobro, završi knjigu! ( smijeh ) Prekosutra. (L) Ne mogu, trebat će mi još neko vrijeme. Mogla bi kao što K. kaže: znaš, ne moraš ti završiti knjigu, oni će ju samo uzeti od tebe i odnijeti izdavaču! ( smijeh ) Ima određeni oblik u mom umu, kako mora ići i kako mora završiti. I ide tamo! Još moram nanovo napisati ono što sam izgubila kod uništenja hard diska. To je bilo veliko poglavlje na kraju. Ne samo da sam uništila standardni Egiptološki sustav datiranja, nego sam predložila i jedno novo rješenje. Kao na primjer: tko je zapravo bio Abraham? Tko je bio Mojsije? Što se uistinu dogodilo i kako? Predlažem neke odgovore. Ali netočan temelj mora biti odbačen, i to je bilo u poglavlju koje je bilo izgubljeno. Dakle vi ( Kasiopejci ) ste pametni, znate točno koliko posla još imam pred sobom!

O: Pozdrav. Kraj sesije.