Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Kasiopejske transkripte-1998-07-04


04.07.1998.  F., Ark, Laura

 

P: Pozdrav.

O: Pozdrav.

P: I koga večeras imamo sa nama?

O: Higurrah.

P: I kroz kuda prenosite?

O: Kasiopeja.

P: A: Pokušavam zapisati neke stvari u vezi kozmologije i imam nekoliko pitanja uglavnom vezana uz nadolazeće događaje. Prvo, tu je priča o sunčevom pratiocu, smeđoj zvijezdi, koja se očito približava prema solarnom sistemu i želio bih znati ako je to moguće, detalje njezine orbite, koliko je ona daleko, kolika je brzina te smeđe zvijezde, kad ćemo ju moći vidjeti. Možemo li mi to saznati? Koliko će ona blizu doći ( u svojoj orbiti )?

O: Ravna eliptična.

P: Ali, koliko će blizu ona biti?

O: Udaljenost ovisi o drugim faktorima, kao što je lokacija orbite koju presjeca pozicija promatrača.

P: L: Koliko će najbliže doći u odnosu na Zemlju... A: Solarni sistem... L: Da, ali koji dio sunčevog sistema? Imamo 9 planeta... kojem? A: Razumijem da će ta smeđa zvijezda ući u Oortov oblak... L: Mislim da su rekli da se ona samo očeše Oortov oblak i da njena gravitacija poremeti taj oblak...

O: Prođe kroz Oortov oblak kroz svoju orbitalnu putanju. Već je to napravila u svojem "ulazu".

P: A: Mislite, već je ušla u Oortov oblak?

O: Prošla kroz njega.

P: Dakle, ona neće stići...

O: Oortov oblak je lociran na vanjskom dijelu ravnine orbita na udaljenosti otprilike prosječno od 510 milijardi milja.

P: L: Pa, 510 milijardi milja nam daje nešto vremena! A: Da, ali što bih ja želio znati... taj Oortov oblak je okolo solarnog sistema, pa ta smeđa zvijezda, jednom kad prođe kroz njega... L: Ona bi već trebala biti u solarnom sistemu? A: Ne, ona bi mogla proći kroz njega i ne doći bliže. Da li ona dolazi bliže ili ne? Da li ona dolazi bliže svaki put?

O: Solarni sistem, u skladu s "matičnom zvijezdom", okreće se oko zvijezde-kompanjona, "smeđe" zvijezde.

P: A: Dakle, to znači da je masa zvijezde-kompanjona mnogo...

O: Manja.

P: Manja?

O: One se kreću u tandemu jedna s drugom uz ravnu, eliptičnu orbitu. Vanjski dijelovi solarnog sistema se probijaju prolascima smeđe zvijezde-kompanjona, tako i objašnjavaju anomalije koje su otkrivene kod vanjskih planeta i njihovim mjesecima.

P: Ali, razumijem da se udaljenost između sunca i te smeđe zvijezde mijenja vremenom. Eliptična orbita znači da tu postoji perihelij i afelij ( najmanja i najveća udaljenost od sunca ). Želim znati koja će biti, ili koja je bila, ili koja jest - najmanja udaljenost između te smeđe zvijezde i sunca? Koliko iznosi perihelij? Možemo li mi to saznati, makar i približno. Da li je to oko jedne svjetlosne godine, više ili manje?

O: Manje, mnogo manje. Udaljenost najbližeg prolaska otprilike odgovara udaljenosti orbite Plutona od Sunca.

P: U redu. Sad, taj prolaz kad je najbliže, da li je to nešto što će se desiti?

O: Da.

P: I hoće li se to desiti unutar idućih 6 - 18 godina?

O: 0 - 14.

P: U redu, to je to. Imam nekih ideja u vezi toga. Sad, razumijem da, bilo namjerno ili slučajno, dvije stvari će se desiti u biti u isto vrijeme. To je prolaz te smeđe zvijezde i dolazak kometa. To su dvije različite stvari?

O: Da. Različite, ali međusobno povezane.

P: L: Postoji li skupina kometa koja je izbačena u neku orbitu koju imaju samu po sebi i po kojoj nastavljaju orbitu...

O: Da.

P: I još k tome pored te skupine kometa, postoje i dodatne komete koje će imati udio u tome i biti uvučene u solarni sistem radi prolaska te smeđe zvijezde?

O: Da.

P: A: Razumijem da će glavnu nesreću napraviti ta skupina kometa...

O: Nesreće uključuju cikluse u ljudskom iskustvenom ciklusu koji odgovara prolasku skupine kometa.

P: Razumijem da ta skupina kometa kruži u ciklusima i dolaze svakih 3600 godina. Želim znati nešto u vezi oblika te skupine kometa. Teško mogu zamisliti...

O: Oblik je varijabilan. Efekt ovisi o blizini prolaska.

P: L: Dakle, mogla bi biti raspršena... A: Jednom smo pitali iz kojeg će smjera doći. Odgovor je bio da bi trebali promotriti spirograf ( spirogeometriju ).

O: Da.

P: Sad, spirografija govori da te komete neće doći iz jednog smjera, već iz mnogo smjerova odjednom. Da li je to točno?

O: Vrlo dobro!!!

P: Dobro, one će doći iz mnogih smjerova...

O: Ali, prvobitna vidljivost se prezentira kao jedno, tvrdo tijelo.

P: Da li znamo koja je udaljenost tog tijela trenutno?

O: Preporučamo da držite oči otvorene!

P: Držim svoje oči otvorenima.

O: Da li ste uhvatili značaj odgovora u vezi vremenske tabele kometa i smeđe zvijezde? Ljudski ciklus očitava cikluse katastrofa. Zemlja ima dobrobit od toga jer se radi periodično čišćenje. Vrijeme je da se obraća pažnja na znakove. Oni se povećavaju. Njih čak možete "osjetiti", vi i drugi ljudi, ako obratite pažnju.

P: L: Zasigurno smo obratili pažnju na znakove!

O: Kako to?

P: Pa, vrijeme je totalno čudno. Požari, vrućine...

O: Da.

P: Primjetila sam da je plima neobično velika cijelo vrijeme, a nemamo razumnog objašnjenja...

O: I oseka, također.

P: Da. Primjetila sam to djelomično. F: I ja također. Nedavno sam primjetio da je oseka ekstremno nisko za ovo doba godine. L: I znakovi kod ljudi, također - ti klinci ubijaju svoje roditelje, svi ti ljudi koji polude - znate...

O: Vrh.

P: Što ste mislili pod vrhom?

O: Na grafikonu...

P: Samo vrhovi, ne veliki krajnji...

O: Vrhovi su veliki.

P: Pa iz onog što kažete o ovome - mislim, kako ćemo napraviti sve te stvari koje bi trebali učiniti? Mislim, nećemo imati vremena!

O: Tko kaže?

P: Pa tako to zvuči. Jedino ako ako naši životi ne eskaliraju u zajedništvu sa tim ostalim događajima... A: Imam zadnje pitanje koje sam pripremio. Dakle, imamo dvije fizičke nesreće ili događaja, nadolazeću smeđu zvijezdu i skupinu kometa, ali rečeno nam je da će ovaj put to biti drugačije jer ovaj put je popraćeno s presjecanjem ravnine u kojoj jesu.

O: Da. Promjena magnetskog polja.

P: To presjecanje ravnina ili ta promjena magnetskog polja, to bi navodno trebalo biti vezano uz realitete koji se preklapaju ili koji prolaze. Granica realiteta.

O: Realitet. Što je korijen riječi "realitet"?

P: L: Stvarnost. ( reality, prim. prev., također znači i realitet, stvarnost )

O: Da. Kako je magnetko polje "uključeno u to"? Drugu plancetu, molimo. Ugljični poremećaji, kao da netko "rastopi" kristal na vrhu. ( promjenili smo plancetu ) Željeli bi ostati na ovoj generalnoj temi u ovoj sesiji, za vašu dobrobit.

P: L: U redu, u vezi tih znakova, sve te stvari koje se dešavaju na planeti, ti požari, itd. - nikad niste rekli ništa u vezi ovih požara u Floridi. Rekli ste da će goriti Arizona, ali nikad niste rekli Florida...

O: Nismo rekli ni da neće.

P: Znam. Ali, to je zbilja pritisak. Pročitala sam nekoliko znakova jučer ili unatrag pra dana, da ćemo imati promjene vremena, pa malo odmora... da li je moja mala metoda predviđanja...

O: Suprotno ekstremno?!?

P: Oh! Poplave ponovo! Pa, mislim da su poplave bolje nego požari... ali, možda i ne!

O: Italija i Grčka gore također.

P: Da, primjetila sam to u novinama danas. Ima li kakve povezanosti između Italije i Grčke i mjesta gdje su one smještene na planeti? Neka vrsta psihičke veze?

O: Samo trenutno ista bolest.

P: Dobro, natrag na skupinu kometa i granicu realiteta...

O: Ne još.

P: Pa, u kojem smjeru bi trebali sada krenuti?

O: Korak po korak.

P: Dobro, upravo ste rekli da će biti suprotnosti kod vremenskih prilika. Postoje li neki drugi uvjeti kojih bi mi trebali biti zasad svjesni?

O: Cilj je gledati, promatrati, slušati.

P: Kad mi promatramo, gledamo i slušamo, postoji li kakva posebna stvar koju bi posebno trebali gledati i koja će nam dati neke naznake u vezi nečega?

O: Svega.

P: Da li bi trebali nešto napraviti u nekoj točki kad opazimo posebni znak ili događaj?

O: Što bi vi predložili?

P: Neznam što bih predložila osim da promatramo i radimo sve dok ne nađemo odgovor. To je poput utrke protiv vremena. Moramo shvatiti odgovor jer, očito, vi nam nećete reći...

O: Ne. Nije potrebna utka.

P: Pa, ponekad se osjećam potpuno neadekvatno za sve ovo.

O: Prestani razmišljati na način 3. denziteta!

P: Pa ne želim samo živjeti u ljubičastom i reći "Oh, da, gledam. Vidim znakove! Gledam! Slušam! I onda ih prebrojim na prste i kažem da neću razmišljati o njima jer je to u stilu 3. denziteta!" Vidite što hoću reći ovdje?

O: Ne, jer još uvijek razmišljaš na način 3. denziteta. Bolje zauzmi "stolicu u prvom redu" i uživaj!

P: Ali osjećam da nebih trebala uživati baš toliko! Osjećam se krivom!

O: Zašto ne?

P: Pa trebala bih UČINITI nešto!

O: Već činiš.

P: A: Kad gledaš, promatraš i slušaš, ti dobijaš neke signale i ti signali uzrokuju izvjesan otisak razmišljanja za koje još nisi u mogućnosti izgraditi, ali sad, nakon što primiš izvjesne signale, ti počinješ razmišljati na drugačiji način. Dakle ti nemožeš sada razmišljati na drugačiji način, ali kad to naučiš i kad se to dogodi, ti počinješ razmišljati u drugačijim obrascima i otiscima. Dakle, ti sada nemožeš učiniti neke stvari, ali uvijek moraš biti spreman promijeniti svoj način razmišljanja, u svakom trenutku kad počinješ razumijevati više, kad vidiš više, kad primjećuješ više toga, kad sastaviš neke stvari koje još nisu zajedno trenutno. Onda, tu može biti velike promjene u percepciji, totalna promjena. I zato trebamo držati naše umove i misaone obrasce otvorenima i spremnim za promjene i raditi na tome da složimo slagalicu, mozaik u potpunosti. I to je sve što se broji. To je ovaj posao, kojeg mi sada radimo, ono što se broji, ne neka buduća velika stvar: oh! Sad smo na brodu! Ne, samo da radimo ono što najbolje možemo, i što je to? Naše najbolje mogućnosti? Sve od sebe? To će se promjeniti. Vjerujem da hoće. To je ideja. Dakle, sve ovisi o tome.

O: Da. Vidiš, draga moja, nemožeš predvidjeti ono što nije moguće predvidjeti.

P: L: Opa. U redu, želite ostati na ovoj temi, pa da povučemo idući potez.

O: Drago nam je da ste primjetili ovo rođenje vrha ( porasta u grafikonu ).

P: Da li je to trag? Da li je taj jedan od onih koje je teško opaziti? Da, primjetila sam, klinci ubijaju svoje roditelje, sva ta pucnjava se nastavlja, vrijeme... da li je to povezano na neki način s nekim drugim događajem?

O: 27 dana je zabilježena vrućina preko 30 stupnjeva, oh, što ćemo sad?! Preporučamo da probudite vaše internet-prijatelje jer su oni previše zaposleni proganjanjem kućnih duhova da bi ovo primjetili.

P: Dakle, trebala bih reći nešto u vezi ovoga?

O: Sad je u Floridi, gdje će biti idući put? Što je s podmorskim potresima u Pacifiku, sjeverozapadno od SAD-a? Mi procjenjujemo 10.4 stupnjeva na Richterovoj ljestvici. Upozorili smo o padalinama. Zamislite 150 m visok val Tsunamija u Puget Sound-u...

P: Da li taj podmorski potres ima nešto s NLO-om koji je zaronio u Pacifik?

O: Sve je međusobno povezano.

P: Informacija koju imam o tome je ta da je to bilo oko 600 milja sjeveroistočno od Hawai-ja. Nekoliko podmornica je poslano tamo i neke su nestale ili bile uništene i nisu se vratile natrag... za to navodno treba mnogo energije. Neki komentar?

O: Ne.

P: Da li bi trebala slijediti taj pravac?

O: Svi pravci vode lekcijama.

P: Sad, spomenuli ste taj potres. Znam da obično ne dajete predviđanja, pa zašto ste dali ovo sada?

O: Mi ne dajemo tabele vremena.

P: Još nešto u vezi tsunamija u Puget Soun-u i velikog podvodnog potresa... 10.4 Richtera je skoro nezamislivo.

O: Padaline... Caldera.

P: Što u vezi Caldere?

O: Očekujte ih.

P: Osim poplava, još nešto u vezi Floride?

O: Sva područja doživljavaju ubrzavajuće "čudnovate obrasce vremenskih prilika".

P: Dobro, svi ti čudnovati obrasci vremenskih neprilika i bizarne stvari koje se dešavaju na planeti, kako je to sve povezano sa skupinom kometa i smeđom zvijezdom? Da li je povezano?

O: Ljudski iskustveni ciklus se presjeca.

P: Neka specijalna fizička manifestacija, bilo od te smeđe zvijezde, bilo od skupine kometa, ili te granice realiteta, koja je vezana uz ove događaje na planeti?

O: Približavanje vala stimulira prethodne aktivnosti koje zauzvrat uzrokuju efekte koji zauzvrat stimuliraju daljnje "zagrijavanje" aktivnosti...

P: Mislim da je zanimljivo što ste koristili termin "rođenje vrha". Ima li tu nečeg ili nekog tko je rođen u to posebno vrijeme?

O: Ne. Vrh je na grafikonu...

P: Dobro, ima li neki način na koji bi mi mogli nacrtati taj grafikon sami, i ako da, koje vrste događaja bi trebali uvrstiti da bi kreirali bazu podataka?

O: "El Nino, La Nina", itd...

P: Da li je taj El Ninno povezan za cikluse sunčevih pjega?

O: Ne.

P: On ima svoj vlastiti ciklus. Mislim da nije bio praćen dovoljno dugo da bi dobili...

O: Globalno zagrijavanje, dio ljudskog iskustvenog ciklusa.

P: Pročitala sam gdje je Edgar Cayce rekao da bi mali porast globalne temperature mogao uzrokovati oluje otprilike 5 puta jače... s obzirom na osnovnu temperaturu. Da li to znači da ćemo imati jače i frekventnije oluje?

O: Da.

P: Da li će one češće pogađati kopno ili se samo javljati na oceanima?

O: I jedno i drugo.

P: Da li ta potraga na kojoj jesam, u vezi tih krvnih linija i svetog Grala, da li to ima neke veze sa tim ciklusom?

O: Samo indirektno.

P: Da li je to nešto što bih trebala ostaviti postrani, na neko vrijeme, i poraditi na nečemu drugome?

O: Možeš učiniti kako te volja, samo drži jedno oko i jedno uho otvorenim prema trenutnim događajima. I vrlo važno, zapisuj snove. Arkadiusz također!

P: Da li će tu biti kakve komunikacije, kroz naše snove?

O: Vizije.

P: Od kuda će poticati te vizije?

O: Eter.

P: Taj projekt, na kojem Ark radi, imam osjećaj da će tu postojati neki način da on tu informaciju može koristiti, da će biti u mogućnosti analizirati ili pročitati te krugove u žitu. Jednom ste rekli da je to važno područje za istraživanje. Da li je to nešto čime bi se trebali nastaviti baviti?

O: Da.

P: Što je s izgradnjom bazena za kojeg ste dali savjete? Da li je to nešto bitno ili korisno?

O: Nije bitno, ali koristi.

P: Da li je to nešto što bi trebali učiniti u ovoj kući ili bi trebali pričekati... pa, svejedno moramo pričekati radi financijske situacije...

O: Neka vas ona usmjeri.

P: Tko da nas usmjeri?

O: Financije.

P: Govoreći o njima, da li će one biti u redu?

O: Čekaj i vidi.

P: Vi to baš volite reći! Moj dan nebi bio kompletan da ne dobijem jedno "čekaj i vidi". Sad, na red treba stići "neodređeno" i "na vama je".

O: Dobro, neodređeno i na vama je.

P: Moj dan je sad kompletan! Sad, kad ste govorili o ekstremnim promjenama vremena, govorili ste u prošlom ili budućem vremenu?

O: Oboje.

P: Sad želimo pitati u vezi ovog "Zeta govora", materijala sa interneta.

O: Specificirajte.

P: Dobro, želimo znati da li je to bio legitiman izvor koji je korumpiran s mnogo buke ili je to uglavnom dezinformacijska kampanja?

O: Nije legitiman.

P: Koja je energija iza te žene koja je tvrdila da je kanalizirala te Zeta entitete?

O: Ego.

P: Pa, iz onog što sam pročitala, to je uglavnom spajanje raznih materijala iz drugih izvora... mislim, tamo nema ništa što bi vrijedilo kao materijal iz viših denziteta... tamo su stvari od Sitchina, Velikovskog, Cayce-a... tamo nema ništa što nije mogla dobiti sa tih drugih web stranica. Ra, naše stranice...

O: Da.

P: I sve je to samo miš-maš svih tih stvari zajedno sa puno pogrešnih stvari koje su došle izravno iz njene glave.

O: Da.

P: I tamo je puno smeća koje izlazi iz njene glave...

O: Da.

P: Ali, kao što je Ark istaknuo, to je vrlo dobro organizirana web stranica, mirror sites, ona očito ima one koji je podržavaju, a i ljubitelje i sve to.

O: Bilo tko, tko traži to, može to postići. Da li stvarno vjerujete da bi "Zete" trošili energiju da upozore ljude o predstojećim promjenama na Zemlji?

P: Pa, ako oni žele da ljudi percipiraju sive vanzemaljce kao dobre momke, oni bi to učinili! To je ono što mi se čini kad razmislim o tome.

O: Koliko energije bi vi potrošili da upozorite vjeverice u vezi požara?

P: Dobro, shvatila sam. Ništa. Ima li još nešto što bi trebali pitati, neka tema...

O: Nastavit ćemo... Laku noć.