Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Val serija poglavlje 11-h


Serija o Valu - poglavlje 11h

 

Sve što postoji su lekcije
ili
Dr. Greenbaum i hakeri duše


Osim bizarnog načina na koji je to bilo opisano, (tj. biti silovan od jednog Reptoida), ovo "mijenjanje programa" je bilo nešto što sam čula i prije, - u jednoj od brojnih sesija fokusiranih na sjećanje o njenim vanzemaljskim otmicama Candy je dala jednu takvu primjedbu, iako je opis tog događaja bio dosta drugačiji. Gotovo se činilo da je ovo "mijenjanje programa" bio direktan odgovor na interakciju tih osoba sa mnom lično!

Vratimo se opisu "Maryann/Candy" iz prvog dijela ove Serije o Valu, tako da informacija u vezi "mijenjanja programa" iz njene sesije hipnoze ima smisla. Ja ću promijeniti naziv u "Candy", tako da ovdje ne dođe do zabune. Kao što sam pomenula, kad sam započela sa pisanjem Serije o Valu, izvukla sam taj pseudonim iz etera, kako bih zaštitila njenu privatnost. Tada nisam uvidjela da ću kasnije uključiti više "izakulisnih" informacija, što je zahtjevalo mnogo pažljiviju selekciju pseudonima. Kako se vjerovatno sjećate, napisala sam:

Citat:

Subjekt je imao 35 godina, žena burzovnog mešetara, vlasnica zlatarnice i majka svoje djece. Rođena je i odrasla u Coloradu u mormonskoj obitelji, ali je rano otišla u Kaliforniju da ostane sa bratom koji je radio u zlatarnici. Tamo je našla posao u istoj branši i udala se za vlasnika koji je umro ostavljajući joj malo dijete i veliko nasljedstvo. Sa novim mužem, djetetom iz prvog braka i novom bebom preselila se u Floridu. Željela se maknuti od nesretnih sjećanja na gubitak njenog prvog muža i početi novi život. Zlatarnicu je prepustila svom bratu u Kaliforniji.

Nakon što je njeno najmlađe dijete počelo ići u školu, (zvati ćemo je Candy iako to nije njeno pravo ime) se zaposlila u firmi u kojoj je radio njen muž. Radila je u administraciji i vrlo brzo se uključila u tu svoju ulogu. Bila je vrlo inteligentna, šarmantna i atraktivna. Istovremeno je počela ići u metafizičku/spiritualnu crkvu, isprva samo iz znatiželje, ali poslije se ozbiljno počela baviti sa tim. Tada su joj se počele događati vrlo čudne stvari, mada, takve stvari su se u njenom životu događale i prije, ali - prije ih je potiskivala.

Stvar koju je sakrivala je bio muškarac kojeg je sretala u zgradi gdje je radila. Bio je zaposlenik firme na jednom drugom katu, tako da ga je vidjala samo u liftu, na parkiralištu i u kafeteriji. Svaki put kad ga je srela, je bila svjesna snažne kemije između njih i nije prošlo dugo dok nisu počeli razmjenjivati kratke razgovore.

Jedne noći kad je napuštala zgradu, a muž joj je bio na službenom putu, srela ga je i počela razgovarati. To bi bilo to, da nisu prišli njenom autu i ona je vidjela da su joj ključevi ostali unutra. Muškarac ju je "spasio", tako što je proveo sat vremena u otvaranju vrata i tada je predložio da odu na piće proslaviti uspjeh. Budući da nije morala odmah kući i kako je bila zahvalna za takvu ljubaznost, pristala je i otišla na piće prije odlaska kući.

U kafiću je srela još jednu kolegicu s posla i ova gospođa im se pridružila. Uz pivu su počeli pričati o metafizici i indijanskim šamanskim vjerovanjima. Muškarac je rekao da u blizini postoji indijanski brežuljak i da je to mjesto velike snage, te predložio ženama da im ga pokaže. Kako se osjećala sigurno zbog druge žene u njihovom društvu, pristala je i odvezli su se u njegovom autu. Bilo je kasno i mračno kad su stigli na to mjesto - močvarno i gusto šumsko područje u području Meksičkog zaljeva.

U jednom trenu žena koja je bila s njim je zaostala iza i izgubila se i nešto je uplašilo Candy, iako nije znala što je to bilo, jedino je znala da je zbunjena i htjela je odmah ići doma. Muškarac je pristao, našao je ženu koja se izgubila i odveo ih kući. Jedini problem je bio što, kad su došli doma već je bila ponoć. "Izgubila" je preko tri sata kojih se uopće nije mogla sjetiti.

U tom trenu njezin se život počeo raspadati, bila je toliko emocionalno uzrujana, da nije mogla stajati na istom mjestu više od minute. Postala je opsjednuta čovjekom iz njene zgrade i vjerovala je jedne minute da je on njena srodna duša (soulmate op. prev.), da bi druge minute bila sigurna da je on vladin špijun. Osjećala je da mora pronaći način da bude s njim. U isto vrijeme njen muž je imao prometnu nesreću sa drugom ženom u svom autu i njihov se brak počeo raspadati. Sve se zakompliciralo i na našem regularnom Reiki okupljanju pričali smo o mnogim aspektima metafizike i spomenula sam da sam hipnoterapeut. Pogledala me je i rekla: "Bože! To je upravo ono što sada trebam. NEMAŠ POJMA kroz što prolazim!"Sada, nakon što smo osvježili našu memoriju o Candy, dopustite da objasnim okolnosti iza hipnotičke sesije koja slijedi. Ovo će imati dodira samo sa određenim aspektima ovog slučaja, zato što je to bila jedna duga i komplikovana situacija.

Opsesija ili situacija "Ljubavnog Ugriza", ("Love Bite", http://www.cassiopaea.org/cass/lovebite.htm , prijevod - http://www.galaksija.com/metafizika/amorovastrijela.htm ) sa čovjekom koji je radio u uredu zgrade gdje je bio zaposlen Candyn muž, i gdje je i ona radila, je bila tako van kontrole da je Candy očajnički pokušavala pronaći izvor te gotovo sulude fascinacije koju je ona imala za tim čovjekom.

ZNALA je da se ponaša ludo. Takođe je znala da ta konstantna maštanja, namještanja da ga traži pod bilo kojim izgovorom, da ga stalno prati ili ponovo i ponovo zove na telefon, da je to bilo nešto što je aposlutno van njenog karaktera. Objašnjenje do kojeg je došla u vezi sa ovim je bilo, da je njena SUDBINA da bude s njim i to bi mogao biti jedini razlog za ovu napetost, unutrašnji poticaj protiv koga se borila. Bila je sigurna da ga duboko POZNAJE, iako je u stvari imala jako malo kontakata sa njim, i davala je gotovo mistično značenje svakoj riječi koju su međusobno razmjenili. Svaki bljesak iz njegovih očiju je bio pun vatre i kosmičke snage. Nema veze što se većina tih događaja dešavala u liftu ili hodnicima ili parkingu te zgrade. Bila je potpuno ubijeđena da je postojala neka nevjerovatno duboka komunikacija u svakom trenutku kad se njihove oči sretnu!

Slušala sam je kako beskrajno priča o tome, misleći da će to vjerovatno "nestati" i da će ona uvidjeti koliko je to bilo iracionalno, ali to se nije dogodilo. Insistirala je na tome da će "dokaz" o prirodi njihove neizbježne povezanosti biti pronađen pod hipnozom. Pomislila sam, da ako ništa drugo, to bi je barem moglo "izliječiti" od opsesije; tako da sam pristala.

Nakon prvog incidenta kada je taj čovjek odveo Candy i njenu prijateljicu da potraže indijski brežuljak, izmanevrisala je da se ponovo "sretne" s njim. "Sastali" su se u jednom lokalnom pabu, uključujući i njenu prijateljicu "Eileen", koja je bila Candyn izvor informacija u uredu. Završili su sa jednom vožnjom prema šumi - još jedan postupak koji je potpuno van karaktera svih njih - i Candy je bila sigurna da se ondje nešto značajno dogodilo, zato što je ponovo imala "izgubljeno vrijeme".

Sve čega se sjećala je bilo da su se vozili u jednom šumskom području tražeći neko mjesto za kupanje, za koje je jedno od njih ranije čulo, ali kad su stigli tamo, nisu ništa našli i odmah su se okrenuli i otišli. Međutim mnogo više vremena je prošlo od onog koje je bilo potrebno da se jednostavno odveze tamo, napravi krug i vrati nazad. Jako čudna stvar u vezi ovog događaja je bila, da je Candy gotovo konstantno plakala dva dana nakon ove "šumske vožnje", i nije mogla objasniti niti meni niti bilo kome drugom zašto je plakala. Sve što je znala je bilo to, da je imala jednu "veliku čežnju i tugu" za tog čovjeka koji je bio predmetom njene neostvarene ljubavi.
Sada ćemo preskočiti uvodni proces u hipnozu i preći izravno na prvo pitanje. (I zvaćemo ovog momka Bill.)

Citat:

P: Sad, u kojoj točki u prostoru / vremenu, u ovom životu, si prvi put srela Billa? Gdje ste i što vidiš?
O: Vidim ga kako hoda u [toj firmi u kojoj su radili].
P: U redu. I ovo je prvi susret, prvi sastanak između tebe i Billa u ovom životu?
O: Mmm ... Kao da vidim dvoje djece koja se igraju zajedno.
P: Da li je to u ovom životu ili nekom drugom? Fizički ili duhovni?
O: Mmm ... Mislim da je ovaj život.
P: Ima li tu bilo što drugo što tu možeš reći?
O: Um ... [Duga stanka.]
P: Reci mi što vi vidiš, što osjećaš.
O: To je kao da smo zajedno u sobi.
P: Kakvoj sobi?
O: Kvadratna srebrnasta soba.
P: A što ti radiš u toj srebrnastoj sobi?
O: Igramo se.
P: Što se igrate?
O: Igre.
P: Vi ste djeca?
O: Aha. [Ovaj odgovor je imao "dječji" ton glasa.]
P: Gdje je ta četvrtasta srebrnasta soba?
O: Umm ... (uzdah) To je umm ... oni su došli i odveli nas.
P: Tko je došao?
O: Vidim, umm ... oni su mali bijeli ... izgledaju kao djeca ... i oni se igraju s nama. Oni nas usrećuju ... kao da znaju da smo tužni i oni su ovdje ... oni se zato igraju s nama...
P: Koliko godina imate?
O: Mislim tri ili četiri godine.
P: Dobro, duboko diši. Brojat ću do tri i na tri ćeš ti biti u tom trenutku u svibnju ove godine, kada si naletjela na Billa i Eileen u baru i otišla sa njima u vožnju u šumu. Idi na točku kada ste stigli u šumu i moći ćeš lako opisati što se dogodilo u to vrijeme ... jedan, dva, tri .... Što vidiš i što se događa?
O: Umm ... Znaš, to je zabavno! Vidim da izlazimo iz kamiona ... Iz nekog razloga .... Vidim upaljena svjetla na kamionu ... Vidim nešto iznad kamiona ... Vidim bljesak svjetla ... Vidim nas u šetnji šumom.
P: Kuda idete u šumi?
O: Ne želim ići tamo. Um ... Vidim kao da se borim ... Bojim se ...
P: Diši duboko, idemo dublje ... počni opisivati što se dogodilo. Ti si rekla borbe i opiranje ...
O: Aha ...
P: Protiv čega se boriš? Protiv koga?
O: Ne, ... Ja ... To je kao da sam ... nitko nije oko mene, ali svo troje kao da hodamo u šumi ... Bojim se ... Ne želim ići ... bojim se ... To je kao da znam da tamo ima nešto...
P: U redu, što se događa sljedeće?
O: Kao da padam ...Zaspala sam.
P: Ok, dobro, podsvjesni um i dalje bilježi čak i kada se spava ... Što se dogadja sljedeće?
O: Netko me nosi ...
P: Tko ili kako?
O: Umm ... Vidim ovu veliku dlakavu stvar sa ogromnim rukama ...
P: U redu. Gdje te on vodi?
O: Vodi nas na mjesto ... Ne znam kako ćemo doći tamo ... ali ja vidim ovo mjesto, ja vidim ... nešto kao špilju, ali vidim na vrhu ove špilje žuta svjetla ...
P: Žuta svjetla?
O: Velika žuta svjetla ... pokrivena žuta svjetla ... kao velika ... kao bazeni ... oni su veliki ... i oni su gore u stropu ... i oni su žuti ...
P: Gore u stropu i žuti?
O: Da, oni su u spilji... Bože, ovo je neobično mjesto!
P: U redu. Opiši sve. Što vidiš?
O: Um, ja vidim ... ovo je čudno ... Vidim nešto kao mala kola za golf...
P: Što rade ta kola?
O: Um ... Vidim da postoji ... Ja vidim nas... To je kao pokretna traka... To je kao da smo stavljeni na srebrni disk, ili na neka srebrna nosila ...
P: Što se događa sljedeće i što vidiš oko sebe?
O: Umm ... Vidim sebe na stolu ...
P: Gdje je Bill i gdje je Eileen? (Subjekt pokazuje znakove stresa) U čemu je problem?
O: Vidim ovo lice koje mi se ne sviđa.
P: Koje lice?
O: Umm ...
P: Opiši lice ...
O: Ne mogu vidjeti ... bljesnulo je i ja ne mogu vidjeti ...
P: Dobro,.. na tri će se ono što te spriječava da vidiš lice - uvenuti i izmrviti se, pa ćeš ga u trenutku kad se pojavi vidjeti jasno, tako da ga možeš detaljno opisati... (odbrojavanje)
O: Prebacilo se ... promijenilo se ... došlo je lice, a zatim je došlo drugo lice i ne mogu vidjeti ...
P: Koji osjećaj dobijaš od tih lica?
O: Ne volim ih ... Oni su ljuti ...
P: Zašto su ljuti ...
O: Jer netko njuška.
P: Tko njuška?
O: Oni su bjesni zbog hipnoze.
P: Koje hipnoze?
O: One koju si ti učinila.
P: U redu. Što oni žele uraditi u vezi s tim? Kako su saznali o tome?
O: Oni znaju sve.
P: U redu. Što oni hoće uraditi u vezi s tim?
O: Promjeniti stvari.
P: Što će promjeniti i kako?
O: To je gotovo kao čujem, ...uhm, ... da će promijeniti programiranje.
P: Čije programiranje će promijeniti?
O: Moje, pretpostavljam.
P: Što još možeš reći od onog što oni govore?
O: Um, kao da su dobili Billa ... osjećaju se sigurno sa Eileen, jer ona nikad ne bi povjerovala nešto takvo ...
P: A što je sa tobom?
O: Umm ... (uzdah) ... Čujem "ona je tako prokleto znatiželjna!" Oni govore: "Previše intenzivno, prebrzo. Znao sam da će se nešto poput ovoga dogoditi" ... onda čujem da kasne sa rasporedom ... nemaju vremena ...
P: Možeš li reći za što im ističe vrijeme?
O: Umm ... To je smiješno, čujem ih da je "vrijeme čišćenja skoro stiglo" ... nešto slično ...
P: Zašto pričaju o hipnozi? Oni ne žele da ti znaš što se događa?
O: Umm ... Oni jednostavno ne žele da budem ozljedjena ...
P: Dakle, osjećaš da postoji briga za tebe?
O: Aha.. hmm.
P: Zašto ti se ne svidjaju?
O: Oni me plaše, užasni su mi.
P: Zašto te plaše?
O: Umm ... (napetost)
P: Što vidiš?
O: Oni me ubadaju ...
P: Gdje ...
O: Moja ruka, mišić ...
P: Što su radili na ruci?
O: Uvode cijev u moju ruku ... na pregibu moje ruke stavljaju cijev ... u mišić...
P: U redu, što sada rade?
O: Ne znam što to dovraga rade sa mojom rukom ... Umm ... Što je to?
P: Što je to?
O: Vidim neki bljesak ... bljesak svjetla..
P: I što onda?
O: Ne znam, to je zaista teško vidjeti ...
P: Kakve je boje bljesak? Samo bljesak svjetla?
O: Kao zeleno svjetlo ili nešto tako...
P: Sada... što osjećaš?
O: Osjećam kao da stavljaju tu stvar u moju venu...
P: A što ta stvar radi?
O: Mijenja me ...
P: Kako te mijenja?
O: Ne znam ... kao da nešto stavljaju u moju krv ... Um, čujem "upali plamen." Ne znam što to znači. Umm ... to je kao ... stavljanje prijemnika na stereo i onda iznenadno paljenje prijemnika i zvučnika, kao da si stavila sve te zvučnike posvuda ... i onda upalila stereo .. i onda vidim kako energija ide ka prijemniku kako bi producirala glazbu...
P: Koliko ljudi na ovoj planeti ima takve zvučnike?
O: Umm ... puno...
P: Koliko puta si ti bila oteta?
O: Mislim da je to apsolutno smiješno, ali reći ću... Oni kažu nekoliko stotina.
P: Ok, jesu li sve ove otmice bile u tijelu ili van tijela?
O: Čujem da oni rade usklađivanja svo vrijeme.
P: Da li oni dolaze zato jer si ih ti zvala?
O: Ne. Umm ... Ne znam ... Vidim sva ova svjetla ispred mene ...
P: Što svjetla rade?
O: Kruže .. različite boje se vrte u spirali ... ljubičasta ... žuta .... Umara me...
P: Diši duboko ...
O: Moje tijelo je vruće ...
P: U redu, vratimo se na ovaj događaj u šumi; u spilji si, na stolu, vidjela si lice, oni ti nešto stavljaju u žilu, oni mjenjaju projekt, što se dogadja sljedeće ...
O: Osjećam kao da ... oni se ljute ...
P: Zašto se ljute i na koga?
O: Umm ... to je kao da oni postavljaju blokade straha ... a ja sam nekako probila te blokade straha koji su me trebali spriječavati da radim stvari...
P: I to je razlog njihove ljutnje?
O: Aha ... jer ja imam jaku volju... jaki .. nagon......
P: Da li oni doživljavaju mene kao smetnju?
O: (smijeh) Da!
P: Što se događa sljedeće?
O: (Smije se) Eileen je tamo.
P: I što se događa sa Eileen?
O: Mislim da dobiva implant ... To je razlog zašto je ona čuje glasove u glavi ... ona misli da je Tom, onda misli da je Bill ...
P: Što se događa sljedeće? Prođi kroz iskustvo ...
O: Ne znam zašto gledam ovo ... vidim Bigfoot-a, (http://en.wikipedia.org/wiki/Bigfoot ) ... on se okreće ... (svrbi me nos)
P: Okreće?
O: (Nos me svrbi) On je ... (energično trlja nos) ... nos me svrbi ...
P: Što se događa sa nosem?
O: Nos me svrbi. (trlja nos) Ne znam. (smijeh) Imam kosu u nosu!
P: Čije kose u nosu? Bigfoot-a?
O: Mislim da da. To je kao ... uhm ... (smijeh)
P: Kakav miris ima Bigfoot?
O: (trlja nos i smijulji se)
P: Kako miriše Bigfoot?
O: Miriše kao spaljeni amonijak ... Bože! Imam kose posvuda ... (četka sebe sve više kao da pokušava isčetkati kosu sa sebe)
P: Sad te Bigfoot nosi natrag do vozila?
O: Aha.
P: U redu, sad ste natrag u vozilu i idete kući...
O: Oh ... mi smo ... stali smo ... moram u WC ... Oni su uključili moj sluh.
P: Oni su uključili tvoj sluh?
O: Aha. Mogu čuti Eileen kako razgovara sa Billom u kamionu, a ja sam vani ...
P: Što ona govori?
O: Da se ljuti na njega ... ili on bježi od nje ... i rekla je, samo sam htjela da budemo prijatelji, nisam željela ... Mislim da je to kao ...Ona juri za njim ... znaš ....
P: Diši duboko ... pomakni se naprijed do točke kada su te preplavile tuga i očaj ... Zašto je ovaj incident izazvao toliku tugu?
O: (uzdiše)
P: Plakala si dva dana nakon ovog događaja ... zbog čega?
O: (uzdiše napeto) Tu je nešto zaista krivo .... Ne znam.
P: Udahni duboko ... (odbrojavanje ... sugestije, kraj sesije.)


U ovom trenutku, Candyno interesovanje za Bila se prilično "isključilo". Postala je opsjednuta sa MF-om, NLO istražiteljem, kojeg smo pomenuli u prethodnom djelu. Mogla sam vidjeti da je on pod okriljem "terapije" forsirao fizičku vezu, a ona je počela da se ponaša potpuno iracionalno. Jedan pokazatelj te nove "opsesije" je bio da je ona više ili manje "zapustila" svoju djecu. U nekoliko prilika, njena kćer me nazvala i pitala da li je njena majka u mojoj kući, zato što nije bila kući danima i tamo nema nikakve hrane. Mogla sam i vidjeti i osjetiti da je tu bila ta OGROMNA, neodoljiva, silna, seksualna stvar koja se odvijala između Candy i MFa! (Takođe, moramo zapamtiti da je on bio jedan od onih koje su Kasiopejci označili kao neku vrstu "nesvjesne krtice".)
Ubrzo nakon gornje sesije, Candy me pozvala u stanju totalne histerije. Prethodnu noć je bila otišla na večeru sa MFom. Te noći, nakon što je stigla kući sa tog sastanka i nakon što je otišla u krevet normalno, sanjala je neke ljude kako ulaze u njenu kuću. Dalje je rekla da se ujutro probudila osjećajući se kao drogirana i da su je noge boljele iza koljena. Kad je pogledala, vidjela je neke modrice na svojim nogama. I više od toga, to su bile modrice koje su pokazivale jasan otisak ruke sa četiri prsta na poleđini svake noge! Ranije sam joj sugerisala da razgovaramo sa mojim prijateljem privatnim istražiteljem, a sada je bila prilično očajna da razriješi sve te stvari koje su joj se bile događale. Tako da smo se sreli sa PI.

Nakon što je saslušao cijelu priču i pregledao modrice, PI je rekao, da je po njegovom mišljenju, najispravniji način za pristup cijeloj stvari da se tretira kao "zločin", i da se potraže određeni materijalni dokazi. Tokom njegovog ispitivanja, Candy se sjetila haljine sa njene prve "otmice" koja je bila još uvijek u njenom ormaru. PI mi je nasamo rekao da takve modrice kakve su bile na Candy-nim nogama mogu biti "proizvedene" od strane histerične žene željne pažnje, ali da bi njoj samoj bilo komplicirano izvesti tako nešto. Bio je zbunjen, kao i ja, u vezi toga šta bi moglo biti objašnjenje tih modrica, koje sasvim jasno oslikavaju ruku koja nije bila ljudska. Takođe je bio zainteresovan za pribavljanje čvrstih dokaza i htio je biti prisutan na sljedećoj hipnotičkoj sesiji, kako bi utvrdio u kojem smjeru dalje da ide sa istragom. Candy se složila.

Htjela je to odmah i, iz nekog razloga, nije željela da MF, NLO istražitelj bude tamo! Sasvim je jasno da je na nekom nivou bila svjesna, da njena interakcija sa njim može imati neke veze sa tim zadnjim incidentom. I obje smo osjećale neko olakšanje usljed toga što je jedan "profesionalac" uzeo cijelu tu stvar sasvim ozbiljno i zato što je bio voljan da posveti vrijeme, talent i resurse kako bi "došli do srži".

Što se tiče one haljine, Candy je i dalje mislila da je ona u ormaru, (nikada nije bila poslana na čišćenje), PI je pokušao da organizuje njeno slanje u forenzički laboratorij, kao mogući dokaz silovanja. Nije namjeravao spominjati bilo šta u vezi "vanzemaljaca" nego ju je htio ostaviti u laboratoriju, da se odradi standardna procedura, koja bi se inače vršila u cilju prikupljanja dokaza radi identifikovanja takvog napadača - uključujući i stvari kao DNA profiliranje. Ona se složila da je pažljivo uzme i stavi u torbu sa zatvaračem i da mi je dostavi kako bih ju ja proslijedila njemu. Tada smo zakazali sesiju za to veče.

Citat:

P: U redu, diši duboko. Želim da odeš u pretposljednju noć, i vidiš sebe kako se spremaš u krevet. Reci mi što radiš. Vi ste izašli na večeru, došla si kući i spremna si za krevet. Što se događa?
O: Imam groznu glavobolju.
P: U redu. Što se dogadja sljedeće?
O: Idem spavati.
P: Spavaš. Što se događa?
O: Vidim te ljude.
P: Gdje su oni? Jesu li oni u tvojoj sobi?
O: Ne. (napetost)
P: Ok, vratimo se na početak. Da li si čula nešto, vidjela nešto, sanjala?
O: Ne znam kako je to moguće, ali vidim ljude u vojnoj opremi ... oni ... povrijedili su me ... bole me ledja ...
P: Odakle su došli? Je li ovo san? Kada si ih prvo postala svjesna?
O: (napetost) Vidim sebe u kamionu ili tako?
P: Kako si došla u taj kamion?
O: (napetost i nemogućnost odgovora)
P: Diši duboko i vrati se u vrijeme kada još spavaš. Spavaš u svom krevetu. Kada si prvi put postala svjesna da je nešto različito? Čak i dok spavaš, podsvijest snima sve što se događa oko tebe. Što tvoja podsvijest vidi i snima?
O: Ja ću ti reći ono što vidim, a ne znam odakle to dolazi ... Vidim ljude koji dolaze u kuću ...
P: Kako su ušli u kuću?
O: Kroz stražnja vrata.
P: Kroz stražnja vrata tamo gdje je bazen?
O: Aha! Oni su prosto došli pravo u moju kuću, pravo u moju sobu, zgrabili me, iznjeli van ...
P: Zašto se ne probudiš?
O: Ne znam ...
P: Imala si glavobolju prije nego što si otišla u krevet ...
O: Aha ...
P: Ok, oni su te ščepali, odnjeli van i što onda rade?
O: Umm ...
P: Koliko ih ima tamo?
O: Dva, ali oni nisu fini ljudi.
P: Da li su rekli išta dok su te uzeli i vukli van?
O: Uhm ne ...
P: Na koja vrata su te iznjeli van, prednja vrata ili stražnja vrata?
O: Na stražnja vrata.
P: Kuda te onda vode?
O: To je vani ... ovo je čudno. Htjela sam reći da smo ušli u crni helikopter, ali to nije helikopter.
P: Što je to? Kamo ste išli, desno ili lijevo?
O: Lijevo, do jezera.
P: U redu.
O: Oni su me jednostavno ubacili na ...
P: Na što?
O: Htjela bih reći svemirski brod.
P: Svemirski brod? Kojeg oblika je svemirski brod? Gdje je svemirski brod parkiran?
O: On kao da lebdi iznad zemlje, iznad jezera. Tih je.
P: Kojeg oblika je, koje boje?
O: Okruglo je, ne mogu vidjeti ... (uzdah)
P: Da li te tamo ukrcavaju fizički?
O: Aha.
P: Da li se ukrcavaju nakon tebe ili je netko već unutra?
O: Oni su unutra, ali glava i noga me bole.
P: Da li su oni kažu nešto?
O: Moje uši bole. Loše mi je.
P: Zašto tvoja glava, uši i noga bole?
O: Ne znam, jednostavno se ne osjećam dobro.
P: Osjećaš li mučninu.
O: Ne znam. Ja jednostavno ne osjećaju vrlo dobro u sve.
P: U redu, sad što se događa.
O: Ne znam ... jednostavno se ne osjećam dobro uopće...
P: Diši duboko.. četiri ili pet dubokih udisaja .. da li se bolje osjećaš?
O: Ne, moje tijelo boli.
P: Zašto te boli tijelo?
O: Ne znam ... moja ledja bole ... povrijedili su mi ledja ...
P: Da li se ti uradili nešto na ledjima?
O: Ne znam ... (napetost)
P: U redu, što se događa sada? Jesu oni govore ništa?
O: Ja sam na stolu ... oni pričaju sa mnom ...
P: Što ti oni govore?
O: Oni me pitaju.
P: Koja pitanja? Kada ti oni kažu, ponovi mi ih.
O: (uzdah, napetost) Što si radila?
P: Što drugo pitaju?
O: Ne znam, moja glava boli.
P: Što si im rekla, kad su te to pitali? Daješ li im odgovore bez tvoje svjesne kontrole.
O: Da, to je kao, ... dosta me boli sada.
P: Što uzrokuje bol?
O: Ne znam.
P: Što još su oni radili, samo pitali pitanja?
O: Aha.
P: Koja vrsta pitanja?
O: Ne znam ... moja glava boli ...
P: Udahni duboko i nećeš osjetiti bol ... Koja pitanja te oni pitaju? Jesu li ti učinili nešto prije nego što su počeli sa pitanjima?
O: Aha.
P: Što?
O: Ne znam, to će stvarno zvučati čudno... To je kao da imaju svoje implantate u ...
P: U redu. Koje vrste pitanja te pitaju?
O: Oni mi pokazuju kartu i oni žele da im uprem pristom na stvari i pokažem im ...
P: Što oni žele da im pokažeš?
O: Pitaj me gdje je ta baza ...
P: O kojoj bazi žele znati?
O: O vojnoj bazi.
P: Što još žele znati?
O: Ne znam ... boli me glava.
P: Da li te glava boli upravo sada?
O: Aha. Boli me glava, vrat, cijelo tijelo me boli.
P: U redu, što se događa sljedeće?
O: Ja sam umorna. Ne volim to. Boli me. (ekstremna napetost)
P: Da li te povredjuju namjerno?
O: Da, moje cijelo tijelo je u boli upravo sada ... Moram zaustaviti ovo ...glava me ubija ....
P: Krenimo naprijed ... (sugestije; kraj sesije)


Čudna stvar mi je bila ta "bol", što je tačno ono što se desilo prilikom mog prvog slučaja "vanzemaljskih otmica", u noći kad je viđen "crni bumerang" iznad naše regije. Subjekt je počeo osjećati toliku bol kad sam ispipavala odgovore, da je postalo jasno da unatoč sugestijama za olakšanje, nisam trebala nastaviti.

Bilo je otprilike nedelju dana nakon ove sesije, kad je Candy došla i tražila onu haljinu natrag, zato što joj je MF rekao da joj ON može srediti da haljinu analizira pravi naučnik, koji je blizak sa istraživanjima NLO fenomena. On joj je rekao da ne bi trebala vjerovati nikome, tko je povezan sa "vlastima", jer kad bi dala haljinu njima, ona bi sigurno "nestala" i njene šanse da ikada sazna istinu bi nestale. I, naravno, ja sam bila ta kojoj nije moglo biti vjerovano.

Pokazalo se da njegov "pravi znanstvenik" bio student kemije, koji je radio pola radnog vremena u mjesnom pogonu za kanalizaciju i otpadne vode. Nije bilo ništa što sam mogla učiniti da je odgovorim od toga, i znala sam dosta o MFu, da sam bila potpuno zgrožena sa cijelom stvari. Bilo je jasno da ju on manipulira i priča joj negativnosti o meni, a ja sam naučila odavno da se ne mogu boriti sa lažljivcima i manipulatorima. Morate biti jedan od njih, da ih možete "izbaciti".

Ubrzo nakon tog perioda, počela sam da čujem glasine. Jedan prijatelj koji je poznavao MF me nazvao i ispričao mi da je on (MF) govorio ljudima kako ja hoću da "postanem slavna" pišući knjigu o Candy-nom slučaju - "Klasična otmica sa dokazima" - i da je zbog toga ja "iskorištavam" i to njeno skoro psihotično stanje za moj vlastiti napredak. On je, naravno, s druge strane, samo pokušavao da joj "pomogne da preboli tu traumu"; nema veze što je on tražio lični angažman sa jednom osobom koja je bila istraumirana, i zbog toga, ranjiva. Nije potrebno ni reći, bila sam ne samo šokirana ovime, već i povrijeđena. Bilo je sasvim jasno da je MF bio onaj koji je imao skriveni plan. Možda je on bio natjeran da ima "savršen slučaj" sa kojim će steći slavu i čast i zbog toga je to bila NJEGOV plan, on je naravno mislio da je bio svačiji. S druge strane, možda je njegova motivacija bila inspirisana od nekih drugih izvora koji su bili malo mračniji.

U tom trenutku, jedan drugi prijatelj je preuzeo neke informacije sa jednog NLO internet foruma gdje je Candy-in slučaj bio vruća tema. U tim razmjenama postova između ljudi koje praktički nisam ni poznavala, niti sam se ikad susrela s njima, ja sam bila opisana kao "prevarant", "nesposobna" i "kao neko ko iskorištava jadne žtrve otmica u svoju vlastitu korist". Niti jedan dio opisa načina istrage koja je bila preduzeta od mene nije bio niti blizu tačan i bilo je sasvim izvjesno da je netko lagao. Jedini koji je bio u poziciji da izopači činjenice na takav način jeste upravo MF. On je znao dovoljno o meni i šta sam činila, naravno, osim ako mu nisu rečene stvari koje nisu bile istinite od Candy. Nisam se mogla odlučiti šta sam mislila da je vjerovatnije, ali krajnji rezultat je bio da sam bila BIJESNA! Saznala sam da je osoba koja je postavila taj info bila žena tog nadglednika postrojenja za kanalizaciju i otpadne vode, koji je sebe smatrao "hemičarem", "naučnikom" i "profesionalnim analitičarem". Moj mi je prijatelj rekao da je Candy "dobra" sa ovom ženom na isti način na koji je bila "dobra" i sa mnom.

Daljnje informacije su mi došle iz autoritativnog izvora (bivši director MUFON grupe) da MF, sa kojim je sada Candy bilo i intimno povezana, ima vrlo loš ugled. On je bio dio velike MUFON organizacije, koja ga je, na temelju njegovih tvrdnji da on ima znanje i stručnost (došao je u Floridu iz druge države), postavila na mjesto od povjerenja i autoriteta u njihovim NLO istraživanjima. Uskoro je postalo jasno da "on nije dobro suradjivao s drugima", i u stvari, napravio je mnogo negativnog publiciteta organizaciji. MUFON grupa ga je zamolila da podnese ostavku, a on nije htio. Kako nisu imali alternative u tom trenutku, cijela grupa se složila da razriješe svoju organizaciju, prije nego nastave sa ovakvim čovjekom u svojim redovima!

On se tada pridružio jednom paru koji su ocrnjivali moje ime u lokalnoj metafizičkoj/NLO zajednici (bez da su se ikada sreli ili govorili sa mnom!). I ne samo to, ti ljudi su bili članovi veće MUFON grupe u Clearwater području, a kasnije su se priljepili dr. Santilli-ju kao "istraživački asistenti". Mislim da se i dr. Santilli "distancirao" od našeg rada - na osnovu izravnog utjecajaja ove male skupine "pokvarenih jabuka", da tako kažemo. Tačno je da su dvoje iz ove grupe kasnije postali glave MUFONa u Clearwateru, nakon što su dvoje drugih preuzeli objavljivanje biltena koje su prije radili Terry i Jan Rodemerk. Od tada, priča se da je organizacija krenula na "dolje" u smislu da je prije toga to bila pokretačka snaga u smislu bilo kakve "koncentracije i razmjene podataka" ili pomoći drugima u tom području, koji su možda vidjeli NLO ili bili oteti.

Interesantna stvar se dogodila na zadnjoj NLO konferenciji, kojoj sam prisustvovala u Pensacoli. Ark i ja smo prisustvovali predavanju Whitley Strieber-a gdje je on "iskreno" zamolio "znanstvenike" da udruže sve svoje misli i orudja, kako bi riješili problem "posjetitelja", kako je on zvao vanzemaljce. Budući da je Ark znanstvenik sa prilično dobrim ugledom u međunarodnim krugovima, sa mnogim radovima u uvaženim časopisima, kao i da je stručnjak u Riemannian-ovoj geometriji i Kaluza-Klein teoriji o 10 dimnezionalnom prostoru-vremenu, mislili smo da on može spadati u kategoriju znanstvenika za kojima je Whitley plakao. Tako smo stajali u vrlo dugom redu nakon predavanja da bi razgovarali sa g. Strieber-om i ponudili pomoć. Onda sam čula jednog čovjeka da se obraća nekom iza mene. On je rekao da je on znanstvenik i da on STVARNO mora razgovarati sa gospodinom Strieberom privatno. Okrenula sam se da vidim tko je to, i - DA! Pogodili ste! To je bio naš ekspert za kanalizaciju i otpadne vode!
O, Bože.

I, naravno, ispostavilo se da Strieber nije bio zainteresiran za stvarnu znanost budući da nas je izbjegao sa izgovorom kako hitno mora potpisivati knjige. Dakle, to je to. Lijepo je praviti se da iskreno želite pomoć kada ste na podijumu, ali kada se stvarno suočite sa znanstvenim provjerama, čini se da je to zadnja stvar sa kojom želite imati posla! Bolje da imate stručnjaka za kanalizaciju i otpadne vode u laboratoriju - oni su više kvalificirani da analiziraju sr*nja koja se odvijaju u NLO zajednici.

Retrospektivno gledajući, jasno je da "mjenjanje" programa kod Candy imalo veze sa tim da ju odvuče dalje od mene i mog procesa kombinacije obje - intuitivne i znanstvene analize. Očigledan način za to je bilo uvodjenje "pojačanja", tj. MFa, i njegovih saveznika. U oba slučaja, jedini "kanal informacija" o meni, kod grupe metafizičke crkve, i kod MUFON grupe je bila Candy glavom i bradom. Da li svjesno ili nesvjesno, neću nikad znati. Ja samo znam da je svaka interakcija s njom dovela do napada/lekcija, laži i omamljenosti, zbunjenosti i izdaje. Oni su svi bili prezaposleni pričanjem o meni i kakva sam ja opaka i zla osoba, ali zapravo, nitko od njih me nije znao ili je ikada govorio sa mnom direktno. Smiješno kako se to radi!

I, naravno, Candy-na opsesija sa Billom je odmah umrla. Bill? "Srodna duša"? "Kozmička Sudbina"? Ooops! To je bilo jučer! Danas imamo novi program! Da li su Candy-ine "otmice" bile stvarne, nećemo nikada saznati. Da li je njen dokaz bio stvaran, nećemo nikada saznati. Dokaz je bio toliko kontaminiran sa svim onim nesposobnim rukama kroz koje je prošao i nakon tih primitivnih uvjeta analize pod kojima je obrađivan, da niti jedan uvaženi analitičar ili zakonski službenik to sada ne bi bio ni pipnuo.

Naravno, pitanje je bilo: da li je cijela ova drama promjene "programa" direktni rezultat činjenice da je nešto moglo biti izloženo, naučeno ili razotkriveno kroz Candy?

A što je sa Lilly? To je druga osoba koja je, ubrzo nakon interakcije s Kasiopejcima i sa mnom i mojim pristupom "učenjem/analizom" svake situacije dobila "promjenu programa"?

O čemu je ovdje riječ?

Vratimo se na situaciju sa Lilly. Ostavili smo je opisujući spolni organ silovatelja, koji je bio nalik na crveni rep vraga iz crtića. Mi smo pogledali "stvarnu stvar", i vidjeli da je to zaista bilo onako kao je to ona opisala. Također prilično dobro znamo da bi bilo teško za nju dobiti informacije o prirodi genitalija aligatora, ali ne i nemoguće. Što se dogodilo sljedeće? Pa, nakon što prolazili kroz silovanje u toku sesije hipnoze, išli smo kroz neke "obrade" emocija. Kad sam radila ovo, dobila sam ideju da "testiram" moju hipotezu o Greenbaum materijalu, pitanjem nekih "Greenbaum" pitanja. To je zaista bila samo ideja, a ja sigurno NISAM očekivala dobiti pozitivan odgovor iz mog subjekta! Prema Greenbaum programu, postavila sam ideomotorne signale prstima i predložila:

Citat:

"Želim da tvoj centar unutrašnjeg jezgra preuzme kontrolu nad signalima prstom. Želim da centar unutrašnjeg jezgra kontrolira ovu ruku, signale prsta, i da za odgovor "da" podigne prst. Želim pitati unutrašnje jezgro, da li je tu bilo koji dio tebe, bilo koji dio Lilly, tko zna nešto o Alfa, Beta, Delta, ili Theta."


Skoro mi je otpala vilica, kad sam dobila odgovor "da".

Ok, to je bila "crvena zastavica". Plovila sam u nepoznate vode i željela sam da nisam bila ni počela ovaj put bez dodatne obuke. Ali, bilo je kao na kirurgiji: pacijent je bio otvoren, pa sam trebala vidjeti što sam mogla naći bez štete, a možda i nešto popraviti prije nego ju zatvorim. Nakon "da" sam rekla:

Citat:

"Želim da dio unutar, tko zna nešto o Alfa, Beta, Delta, i Theta dođe do razine gdje može razgovarati sa mnom i da kaže: "Ja sam ovdje."


Glas sasvim drugačiji od Lilly-inog je rekao: "Ja sam ovdje." Pitala sam za ime, i odgovor je bio "Čuvar vrata". Pa, jedina stvar za učiniti je bila pokušati prepoznati koliko sam mogla. Definitivno sam identificirala 7 različitih "programa", a jedan od njih je bio "Delta". Sada, sjetite se što je dr. Hammond rekao o "Delta?"
 

Citat:

Čini se da Alfe predstavljaju jedan opći program, prvu stvar koju instaliraju u čovjeka. Bete su seksualni programi. Npr. određeni načini izvođenja oralnog seksa, kako se seksualno ponašati za vrijeme određenih rituala, produkcija dječije pornografije, prostitucija itd. Delte su ubice specijalno trenirane za ubijanje žrtava za vrijeme njihovih (iluminati-satanističkih; prim.prev.) ceremonija. Zajedno sa tim obično umješaju i nešto od materijala za samo-kažnjavanje, izvođenje atentata i drugih vrsta ubistava.


Ja sam išla kroz programe, pitajući za «kodove za brisanje", i dobila sam neke od njih. Na neke druge sam dobila vrlo mehanički odgovor "Pristup je odbijen"! Ali zastrašujuća stvar je bila da sam dobivala gotovo cijelu knjigu odgovora od te žene koji su upravo odgovarali informacijama iz Greenbaum govora! Bio sam potpuno zapanjena. Mislim, kakvi su izgledi da vrlo kratko vrijeme nakon što sam postala svjesna ovakve stvari, jedna takva osoba "udje" u moj život, koja ima ovakvo stanje vrlo aktivno u svom životu? Bila sam zapanjena. Išla sam dalje, i u ovom procesu je došla najzačudjujuća informacija, koju sam ikada dobila u ovom radnom okviru.

Jedan od programa je identificirao sebe kao "Učitelj Programer". Počela sam ispitivati kakva je to vrsta programa. "Učitelj Programer" je dizajniran da pretvori Lilly u dinamičnog New Age/metafizičkog učitelja, čiji je zadatak bio putovati po zemlji, dajući nastavu i seminare o mnogim i raznim temama, kako bi uključila već instalirane PROGRAME OSTALIH GREENBAUMIRANIH ŽRTVI.

Upitala sam kako to može biti učinjeno. Odgovor je jednostavan: ne samo kroz njene riječi, nego i vođene meditacije, mantre, tonove i simbole koji su sadržani u "metafizičkom nakitu«, koje je nosila sa sobom da ga prodaje na raznim predavanjima i koji su korišteni kao aktivatori ( triggeri ) programa. Ona je također koristila nečujne frekvencije emitirane od raznih naprava, koje je koristila u svojim "tečajevima iscjeljenja."

Nadalje, učenja, iako su prividno bila "ljubav i svjetlo", bila su dizajnirana da koriste određene sekvence riječi koje su standardni aktivatori programa. I ne samo to, neki programi bili postavljeni tako da čak i ako je osoba bila konfrontirana sa logičnim nedosljednostima svog sistema uvjerenja, oni nisu u stanju "probiti pre-kodiranu usadjenu misaonu petlju" da shvate vlastitu neispravnu logiku! Drugim riječima, kada je osoba suočena sa "istinom" ili očitim činjeničnim informacijama, program bi se odmah "uključio", i uskratio im mogućnost da misle bilo što drugo osim "pred-kodiranih" misli koje kruže u njihovim glavama kao "poruka od Boga" ili njihovih "vodiča" ili koga god već.

Ja sam se pitala što će se dogoditi ako Lilly to prestane raditi. Odgovor je bio "pridržavanje je potrebno u misiji, ne odradjivanje zadatka je ne-pridržavanje." Pitala sam što bi bio rezultat ne-pridržavanja. Odgovor je bio "terminacija subjekta aktivacijom programa za samo-uništenje." Pa, to je bilo zgodno! Definitivno ne ono što bi smatrali pod "vodiča punog ljubavi" ili "anđela" ili "višeg JA!"

Pitala sam neka pitanja o tome gdje, kada i kako je programiranje instalirano. Htjela sam vidjeti da li ima iste informacije o "Dr. Greenbaumu". Otkriveno mi je da je pravi razlog toga što Lilly zna Snady - da su bile u istoj "grupi za programiranje" kao djeca! Oni su zatim "približeni" jedna drugoj na tečaju iscjeljivanja u Tampi, jer je profesor toga bio još jedan kao Lilly: "Učitelj Programer". Pa, to je iznenađenje! Takodjer sam se sjetila Candy-ne priče o njoj i Billu kako se kao djeca igraju sa vanzemaljcima koji im "pomažu".

Što se ovdje zbiva? Koliko ljudi priča sa "vodičima" ili "anđelima" koji su samo programi?

Htjela sam dobiti kodove za isključivanje nekih programa i odjednom je Lilly počela jadikovati i zapomagati: "Boli me! Boli me!" njene ruke su poklopile uši i pokušavala je blokirati zvuk koji je očito bio prilično bolan. Uvijala se od boli. Nastavila sam govoriti, pokušavajući da srž ili jedan program istupe, kada je najužasniji glas poečo ponavljati: "Pristup je odbijen! Pristup odbijen!". Konačno sam uspjela da se vrati "vratar" i on me je obavijestio da će moji daljnji pokušaji rezultirati trenutnim uništavanjem subjekta.

WOW! To je bilo teško! Igrali smo se sa vrlo zločestim dečkima ovdje!

U tom trenutku, Lilly je bila pod hipnozom mnogo duže nego što je bilo uobičajeno za većinu subjekata, tako da sam otpustila "vratara" sa osiguranjem da joj neću naškoditi, dajući joj neke sugestije "dobrog osjećaja" i tako sam završila sesiju. Činilo se da nije postojala nikakva druga opcija. Dakle, imamo tri različita slučaja gdje pokušaji istraživanja rezultiraju aktiviranjem "boli" takve prirode da je bilo opasno za nastaviti. Prvi slučaj se odnosio na ženu koja je bila opisala otmicu na Pensilvanija okretištu 1987 godine, što je opisao i Tom French u St. Pete Times članku, drugi slučaj je bila Candy, a treći sada Lilly.

Nakon te sesije, nisam znala šta da kažem Lilly. Ona očigledno nije zapamtila ništa od zadnjeg dijela njene sesije, ali se zato osjećala znatno bolje i osip joj se bio definitivno smirio barem za pola, tako da sam se usudila započeti predmet njenog "programiranja". Htjela sam da znam šta je, tačno, ona radila na svojim tečajevima? Koja vrsta stvari je bila upotrijebljena za "uključivanje" programa kod drugih ljudi? Mislila sam da joj je to bilo došlo do svijesti, tako da je mogla početi učiti o tome i dalje objasniti ono što je radila. Čak sam se i nadala da će ona biti u stanju da se bori protiv tih uticaja i da će se oporaviti od svog programiranja.

Jedino što vam mogu reći je, da čim sam počela razgovarati s njom o tome, desio se definitivan pomak u njenoj ličnosti kao i fanatičan pogled iz njenih očiju. Počela je da recituje sve te standarde iz "ljubav i svjetlost" filozofije i to kako je ona bila radnik svjetlosti", ali za nekoliko minuta sam postala svjesna da zapravo slušam jedan program! Bilo je nezamislivo užasno čuti tu "traku" da se reprodukuje. Da, ona je govorila sve te "prave stvari" da inspiriše povjerenje, toplinu i ugodne osjećaje! Da, ona se vezala za filozofiju koja je manje ili više standardna u "New Age" pozorištu.

Ali sada sam to čula na jedan drugačiji način. To nije više bio samo sadržaj riječi koji je bio značajan - to je bilo nešto između i iza njih - nešto zlokobno što je vrebalo u zasjedi i čekalo da zaskoči u bilo kojem trenutku. Bila sam potpuno svjesna da su postojali i drugi "programi" u Lilly koji mogu, u određenom trenutku, biti uključeni i da je jedan od njih bio ubilački. Nije bilo druge nego da se složim s njom da ona radi jedan "ogroman posao za čovječanstvo" i da je pošaljem kući.

Sjećam se šta je Dr. Hammond rekao u vezi takvih individua koje su bile programirane da ubiju svoje terapeute. Nadala sam se da nisam i ja označena kao takva i da nisam "obilježena" za smaknuće. Obzirom na njen fanatični pogled, nije bilo nikakve sumnje u mom umu da je ona bila u stanju ubiti kao što je bila i programirana za to.

Sutra, Lilly me je nazvala i počela ćaskati normalno. Pitala sam ju kako se osjeća i rekla je u redu! Bila je bistra i sjajna u svojoj riječima i načinu govora. Pažljivo sam osluškivala da li čujem "pravu Lilly". Sve se činilo u redu, a ona nije zvučala kao da će me doći ubiti - barem ne u tom trenutku - pa sam opušteno ćaskala, pazeći za bilo kakve znakove upozorenja o "prebacivanju" na drugu ličnost. Počela sam razmišljati da nismo možda naišli na osobito vješt zakačeni entitet koji je koristio Greenbaum ideju, da izbjegne da bude poslan u svjetlost. Do vraga, možda sam si ja to sve bila SAMO umislila! Kako sam mogla pomisliti da je nešto loše ili bizarno u vezi sa Lilly?! To je bila super cura! Tako bistra i tako je lako razgovarati s njom! Tako zanimljiva, smiješna i šarmantna! Sve ovo oko cijele ove NLO stvari me je zapravo došlo glave! Postala sam paranoidna! JA sam bila ta koja je trebala terapeuta!

Ali onda, kad je htjela prekinuti, rekla je: "Moramo se naći uskoro! Postoji mnogo stvari o kojima želim govoriti s tobom, od kad smo se vidjele u prošlu subotu". To je bila noć sesije sa C's, a NE sesija Lilly-ne hipnoze noć prije.

Ja sam rekla: "Znači, nešto se desilo od sinoć?"

Lilly je rekla: "Sinoć?! Kako to misliš?"

Podsjetila sam ju na prethodnu noć i hipnozu.

Lilly se počela smijati i rekla da mora biti da sam sanjala, jer je sinoć otišla rano u krevet, - bila je iscrpljena od jučerašnjih tečajeva! Sigurno nije mogla biti sa mnom i raditi sesiju hipnoze!

Jedan od nas je izgleda ovdje izgubila vrijeme, ili je jedna od nas ovdje malo "otišla u stranu", a ja sam bila prilično sigurna da to nisam bila ja! Rekla sam da samo zbilja imali sesiju hipnoze. Podsjetila sam ju da me je nazvala u vezi njenog sna sa silovanjem od strane reptoida, i da je došla u moju kuću prekrivena osipom i ogrebotinama. Rekla sam joj da joj pogled trbuh i vidi ogrebotine. U tom trenutku, Lilly je postala ljuta, vrisnula je da sam ja luda i zalupila slušalicu!

Nadamnom se nadvio "oblak nevjerice", stvarno sam se začudila na trenutak da li ja tu gubim RAZUM! Zvala sam Franka i on me je uvjerio da sam zaista odradila sesiju hipnoze, da je on snimao vrpcu, imali smo vrpce i bilješke. Iako sam vidjela naznake neobičnosti ispod ove površine, moj UM to nije želio prihvatiti. Od svih sinhroniteta koji su brzo i ludo padali na mene, ta stvar sa Greenbaum materijalom, a onda i pravi "subjekt" za isto, me je više ili manje gurnulo do granica lakovjernosti. Što se do vraga tu događalo? Tako smo iznijeli taj predmet u sljedećoj sesiji sa Kasiopejcima:

Citat:

10.03.96
P: Imam brojna pitanja koja bih večeras postavila. Prva stvar koju bi pitala je: imala sam sesiju hipnoze sa Lilly i koristila sam neke Greenbaum tehnike. Ona je odgovorila pozitivno. Rečeno mi je da je imala nekoliko drugih ličnosti: "Učitelj Programer, čuvar vrata (gatekeeper, op.prev.), Alfa, Beta, Theta i Delta, nula (zero op. prev.)", i da je tu bilo sve skupa preko 3000 instaliranih programa. Da li su ti odgovori vjerodostojni?
O: Vjerodostojnost je subjektivna. Budite oprezni s podacima koji dolaze od izvora koji vode u krivo.
P: Koji je izvor koji krivo odvodi?
O: Može krivo odvesti.
P: Tko krivo vodi: Lilly ili Greenbaumov tekst?
O: Ne, izvor originala. Izgleda da je "subjekt" podijeljen (fragmentiran).
P: Dakle, Lilly pati od poremećaja multiosobnosti? (MPD, Multiple Personality Disorder - psihički poremećaj kod kojeg dolazi do rascijepa ličnosti, obično na više od dvije ličnosti; danas je termin MPD zamijenjen sa DID - Dissociative Identity Disorder, - http://en.wikipedia.org/wiki/Dissociative_identity_disorder Disocijativni Poremećaj Identiteta, premda se termin MPD još koristi u ‘Internacionalnoj statističkoj klasifikaciji bolesti', ICD-10 - op.prev.)
O: Nije tako jednostavno.
P: Da li su njeni fragmenti (dijelovi) uzrokovani otmicama? [Pretpostavljala sam da Kasiopejci misle da je Lilly fragmentirana. Gledajući unazad, mislim da su htjeli reći da je samo Greenbaum programiranje bilo "fragmentirano."
O: Ona je bila otimana i slično, ali nije to stvar ovdje. Ona "traži", a kada netko traži... (Sesija prekinuta radi inozemnog razgovora telefonom)


U tom trenutku telefon je zazvonio. Bio je to poziv od jednog istraživača iz Kalifornije koji je htio da prodiskutuje o slučaju i morali smo nastaviti kasnije. Bila sam frustrirana ometanjima i navalom pitanja u mom umu. Da li su Kasiopejci mislili da je Greenbaum scenario bio mogući "paravan" za vanzemaljsko programiranje? Da li je scenario reptilskog nasilja bio takođe jedan paravan? Ili je to bilo potpuno obrnuto? Da li su slike vanzemaljske otmice i reptilskog nasilja bile produkt nekog mračnog eksperimenta nad čovječanstvom? Ili čak oboje? To me je dovelo nazad do ideje da je cijeli taj scenario nasilnih satanističkih rituala mogao takođe biti bilo koji od ovih stvari: paravan preko Greenbaum programiranja ili paravan preko vanzemaljskog programiranja. Nadalje, mnogi od tih, da tako kažemo "povraćenih sjećanja" seksualnih zlostavljanja u okviru porodica takođe bi mogli biti "paravani" aktivnosti programiranja od raznih osoba i nepoznatih bića.

Bila sam već upoznata sa većinom materijala koji je proizveden od strane "psihološke" zajednice u vezi sa ovim predmetima, i bila sam pročitala mnoge "sesije" iz tih knjiga i članaka koji su trebali dokazati postojanje Satanista i njihovog opakog plana, jer je ova ili pojedine osobe počeli doživljavati "bljeskove" ili djeliće ili komadiće zloupotrebe u sjećanjima. Onda bi se oni požurili do nekog psihologa, psihijatra ili hipnoterapeuta koji bi ih podvrgao nekoj "ne-navodjenoj" (non-directive, Person-centered therapy http://www.minddisorders.com/Ob-Ps/Person-centered-therapy.html op. prev.) terapiji kako bi im pomogli kod "oporavka" njihove memorije i pomogli vratiti "izgubljene dijelove" njihove "duše".

Pročitala bih ove slučajeve i vidjela tragove raspršene diljem tog "pojavljujućeg" scenarija koji je bio, veoma vjerovatno, "kreiran". I nisu ih uopće ti pojedinci bili kreirali! Oni su bili najvjerovatnije "proizvedeni" isto kao i scena "dobronamjernih bogomoljki" koje "uče djecu sa puno ljubavi" u sesiji na početku ove serije o Valu. Kada je paravan bio "uklonjen", pokazalo se da su te bogomoljke u stvari jele malu djecu. Bilo je sasvim jasno da se ovo u "ne-navodjenoj" terapiji ne bi nikad dogodilo.

Problem hipnoterapije u posljednjih nekoliko godina je postalo veliko prigovaranje skeptika o "sugestivnosti" klijenta, i navodnog "uticaja" terapeuta, tako da je "navodjena terapija" pala u nemilost. Sada je sve bilo "usmjereno na klijenta". Terapeut je postao samo "vodič" koji daje nježne, ne-navodjene sugestije da klijent da sebi samom "dozvolu da razotkrije" memoriju (što god to bilo). Na taj bi se način, vjeruje se - klijent "sjetio svoje istine". U tom smislu, "njegova istina" je iznosila samo malo više od same iluzije.

Problem sa ovim pristupom je dvostruk. Na prvom mjestu, ako razmotrimo čak i za trenutak da postoje bića - ljudska ili neka druga - koja sudjeluju u programiranju uma (i postoje znatni činjenični dokazi za ovo), onda možemo smatrati da će oni "instalirati" i blokade u memoriji kao prvu liniju obrane, kako bi spriječili sjećanja na svoje aktivnosti. Oni bi vjerojatno instalirali ove blokade ili "paravane" povezane sa teškim bolom i neugodom, kako bi subjekt izbjegao otkrivanje ili da ne može povratiti sjećanja bez ozbiljne boli ili napora.

Drugi problem je da sam ja eksperimentirala s "sugestivnosti" subjekta u znatnoj mjeri i otkrila da subjekti nisu baš tako sugestibilni, kako skeptici žele misliti. Što vodi do ideje manipulacije "mišljenja" u vezi "navodjene terapije", tako da postane "ozloglašena" kao terapeutska metoda, te da se tako doda još jedan sloj zaštite nad tim opakim aktivnostima.

Prije par godina izveden je jedan eksperiment od strane istraživača koji su odabrali slučajne pojedinace, koji nisu bili oteti i pod hipnozom ili vođenom imaginacijom, uveli ih u scenarij "otmice". Budući da je znatan broj njih počeo opisivati otmice u istim uvjetima kao i osobe koje su tvrdile da su stvarno otete, odlučeno je da ovaj mehanizam scenarija otimanja manje ili više "arhetipski" i zato, lažan.

Istraživačima nije palo na pamet da su "ne-otete" osobe, koje su precizno opisale proces otmica možda zaista bile otete, ali da njihove otmice i programiranje nisu imali "greške" koje uzrokuju da se "sjete" ili imaju "tragove" koji ih vode u aktivnu terapiju vraćanja sjećanja. U svakom slučaju, ovaj eksperiment je uzet kao "dokaz" da su sjećanja na otmice mogla biti i "sugerirana" iz književnosti, filmova, pa čak i od terapeuta. Dakle, "direktna, navodjena terapija" je odbačena u korist druge u kojoj se dozvoljava klijentu da njegova sjećanja - "isplove na površinu".

Ja mogu dokazati stotine slučaja gdje je ideja "sugestibilnosti" lažna. Jedan primjer bi bio kada kažem klijentu pod hipnozom, koji opisuje "vanzemaljca", da mi kaže kakav nos ima, veliki ili mali. Upravo tu sam sugerirala da mora imati i nos! Ako je klijent sugestibilan, rekao bi mi ili velik ili mali ili čak i da je "nos srednje veličine." Ali uvijek i ponovno, dobila bih odgovor: "Ne vidim nos. Tu je mala rupa, ali ne i nos." Ili bi ja rekla: "Što tu smrdi?" To je direktna sugestija da oni nešto moraju mirisati. Ali odgovor može biti: "Ništa". Ili, ako miris JEST prisutan, oni bi mogli obratiti pažnju na taj faktor i reći mi da postoji nekakav miris.

Drugi primjer bi bio kad pitam klijenta: "Kako ste izašli iz sobe? Kroz vrata ili prozor?" A oni bi odgovorili: "Ni, niti. Izašao sam kroz zid". S druge strane, ako sam sugerirala da je bio "iznesen na snopu svjetlosti", kao što je bio slučaj u jednom drugom slučaju, on je rekao: "Ne ovoga puta, bio sam nošen kroz vrata." Uvijek iznova sam pokušavala ove "sugestije", kako bi dobila podatke, i uvijek sam vidjela, da čak i sa snažnom sugestijom, klijent će "se sjetiti", svega onoga što se desilo, sa vrlo malo izmišljotina, čak i bez ijedne. A to je gdje se moramo početi baviti procesom "paravana". Ako postoji paravan, to je ono što će žrtva vidjeti kao stvarnu memoriju. A probadanje paravana i traženje tragova koji moraju biti zabilježeni i koji se moraju slijediti - je ono što moramo raditi da bi našli što je to što je ispod paravana - koliko god je to moguće!

Na primjer, u jednom od mojih ranih slučajeva otmica, klijentica je imala jasan san da je bila sigurna kako je to bilo više od sna. Sanjala je o prijateljskom "biću koje je izgledalo kao bogomoljka", kako je opisano od strane raznih subjekata ranije u Val seriji. Tema opisana u ranijem poglavlju ovdje u Val seriji je zapravo bila kasnije kronološki gledano, a taj raniji slučaj koji sada spominjem je onaj koji mi je dao znak da je tu nešto dublje u toj situaciji nego što onako kako je ona predstavljena.

Ovaj prvi slučaj "bogomoljke" je bio opis bića koja su ljubazna i prijateljska, puna velike mudrosti i dobrote. Subjekt je opisao kako je veličanstveno bilo u njihovom društvu i nakon svih pohvala tih prekrasnih bića, zaslužnih za podizanje svijesti, dovela sam sesiju do kraja misleći da je sve to točno tako kako je klijentica opisala. Međutim, čim se probudila, skočila je sa kauča i otrčala do kupaone gdje je nasilno povraćala nekoliko minuta. Kada se vratila, rekla je da joj je želudac jako uzrujan (očito!) i mora da je "pojela nešto". Ali ta epizoda me je zabrinjavala. Uvijek sam mislila o tome kao o znaku kojeg moram slijediti!

Sljedeći put kad je ta klijentica imala sesiju, bila sam odlučna da odem do dna, tako da sam koristila somatske tehnike gdje sam pitala "svijest njenog tijela" da govori sa mnom i kaže mi zašto je ona posljednji put povraćala nakon sjećanja na "otmicu". Somatska tehnika su ideomotorni signali prstima, gdje se kažiprst podigne i to znači "da" odgovor, a kada se mali prst podigne to znači "ne" odgovor.

Pitala sam tjelesnu svjesnost da li je opis otmice koji je dat u prethodnoj sesiji bio identičan sa onim što se tačno desilo, i odgovor je bio „ne". Pitala sam da li su se bića koja su bila predstavljena kao ljubazna i dobronamjerna, u stvari, tako odnosila prema subjektu. Odgovor je ponovo bio „ne". Onda sam upitala da li su oni učinili nešto što je povrijedilo i nanijelo bol subjektu. Odgovoro je bio „da". Dalje, pitala sam da li je sjećanje u vezi te otmice, kao što je bilo predstavljeno u ranijim sesijama bilo „ekran" koji je bio kreiran i implantiran u podsvjesni dio uma, i odgovor je bio „da". Prema tome, imali smo ovdje jedan problem. Podsvjest i nije tako neprikosnovena kao što smo mi voljeli da mislimo. „Izbijanje sjećanja" za koja smo svi voljeli misliti da su „individualna istina" određenog klijenta nisu mogla biti samo izmanipulirana, ona su mogla biti u potpunosti lažna. I kako se onda probiti kroz njih?

Došla sam sa jednom malom tehnikom sa kojom sam eksperimentisala i činilo se da je prilično efikasna - koliko sam mogla reći - i to je bilo dijelom demonstrirano u ranijoj sesiji ove serije. Nazvala sam to „razdjeljivač ekrana". Da bi to moglo ispravno raditi, klijent mora biti smješten u „sigurno okruženje" dok je pod hipnozom, što znači da događaji koji će biti pregledani moraju biti postavljeni na „ukloni" i klijent mora imati neke direktne načine pristupanja preko ideomotornog konstrukta koji ide iznad samog signala prstiju. Ova konstrukcija postaje jedna vrsta „interne televizije" koja prevodi tjelesne informacije u „televizijske signale" koji se onda projektuju na ekran koji subjekt kontroliše sa jednim „daljinskim" upravljačem.

Sledeće što mora biti potpuno jasno kod ove vrste terapije je to da hipnoterapeut MORA nositi manje više dominantnu ulogu a ne da bude samo vodič, znači nešto kao saborac. Terapeut mora „ući" u to sa individuom, mora paziti na opasnosti i braniti klijenta od toga tako da mogu preduzeti bezbjedno putovanje do istine i povratak nazad. To postaje nešto kao šamanska aktivnosti više nego bilo šta drugo. Kasnije sam bila jako iznenađena kad sam saznala da je ono što sam razvila bilo prilično slično određenim tehnikama drevnih sibirskih šamana koji bi preduzimali „putovanje u podzemni svijet", i borili se sa silama koje su tamo prisutne i koje su kontrolisale, omamljivale, i/ili koristile klijenta u njihove vlastite svrhe putem trikova i obmane.

Mircea Eliade piše u "Šamanizam: arhaične tehnike ekstaze":

Citat:

Glavna je funkcija šamana u sjevernoj i središnjoj Azije je čarobno iscjeljenje. Nekoliko koncepcija uzroka bolesti se nalaze u tom području, ali "silovanje duše" je najviše rasprostranjeno. Bolest nastaje tako što duša zastrani ili je ukradena, a liječenje je u principu reducirano na traženje, hvatanje i ponovo postavljanje duše u tijelo pacijenta. U nekim dijelovima Azije uzrok bolesti može biti i "ulazak" čarobnih predmeta u tijelo pacijenta ili njegova 'zaposjednutost' od zlih duhova. U tom slučaju lijek se sastoji u vadjenju štetnog objekta ili tjeranje zloduha. Ponekad bolest ima dvostruki uzrok - krađa duše i 'zaposjednutost' - a šamanski lijek uključuje oboje - potragu za dušom i isključenje zloduha. [Eliade, 1965]


Ovi arhaični koncepti uzroka bolesti i poremećaja podsjećaju na "proces otmica" opisanih od Cs:

Citat:

17.06.95
Kasiopejci: Ova iskustva otmica moraju biti u potpunosti znata onako kakva ona u stvari i jesu. Vi niste normalno maknuti kao bića 3. denziteta sa jednog mjesta na drugo. Ono što se dešava je vrlo jednostavno. Vremenski period (time frame) se normalno smrzava, i mi ovdje koristimo pojam "zamrznut" u nedostatku boljeg izraza. Ono što to znači je to, da vaša percepcija vremena u vašem fizičkom lokatoru, tijelu 3. denziteta, prestaje prolaziti za vrijeme tog perioda vremena, što se varijabilno od strane članova vaše ljudske vrste zove "nulto vrijeme" (zero time, prim. prev.),. Ono što se dešava je to da se "otisak" duše, ili ona sama, koja okupira to specifično tijelo koje nastanjuje, silom odstranjuje iz njega, prenese na drugi lokator, i tamo remolekularizira kao odvojeni fizhički entitet (tijelo) iz razloga ispitivanja, implantacije, i drugog. Otisak duše se koristi u svrhu procesa dupliciranja; onda je demolekularizirana i otisak duše se zamjenjuje u originalnom tijelu u originalnom lokatoru. To je proces koji se dešava. Ponekad, bića 4. denziteta koja izvode otmicu, mogu zapravo napraviti grešku u točkama vremena iluzije 3. denziteta. To može kreirati efekt pojavljivanja alternativnog ili duplog iskustva, dok je u stvarnosti bilo samo jedno iskustvo. Pa ipak, normalno, to nije problem. U jako rijetkim slučajevima, nosioc, odnosno subjekt otmice može doslovce naći sebe zamjenjene u vremenskom toku iluzije tako da to može izgledati kao nekoliko sati, dana, tjedana, pa čak i nažalost - godina prije početka događaja, što bi moglo, naravno, uzrokovati usputne efekte kao npr. totalno ludilo i druge takve stvari. Naravno, to se nije dogodilo u vašem slučaju, ali tu je bilo ponekog probijanja iluzije vremenskog toka. Zato ste mislili da ste vidjeli dva broda kad je u stvari bio viđen samo jedan. Sad, najvažnije je da shvatite da razumijete da to nije bio fizički, doživljaj 3. denziteta u svojoj cjelosti. Postoji otisak duše koju posjeduju sva bića prvog, drugog, trećeg i četvrtog denziteta, i kao što već znate, to se ekstrahira (izvlači). Iz tog otiska duše se duplicira ili klonira kopija, ako baš tako želite, koja se pojavljuje u 4. denzitetu, i koja se onda može napraviti, proučavati i tada se otisak vraća u originalno tijelo iz bilo kojeg denziteta da je uzeta. To je normalno kako se taj proces radi. Mnogo češće, ako je biće 3. denziteta oteto totalno fizički, za njega nema povratka u 3. denzitet. Ono je permanentno pomaknuto u 4. denzitet. Najčešće se tako dešava, iako u jako rijetkim slučajevima ono se može vratiti natrag u 3. denzitet. No nema potrebe za time jer se kompletno dupliciranje radi svih svrha ispitivanja, promjene osjećaja, i implantiranja, ne mora raditi u 3. denzitetu, već sve se kompletno može napraviti u procesu dupliciranja na 4. denzitetu. Da li razumijete?
P: T: Kako se implant prenese natrag u tijelo 3. denziteta koje je originalno još uvijek tu?
O: Proces kojeg smo mi opisali, koji uključuje remolekularizaciju, je vrlo složen da bi ga sada probali opisati i kako se 4. denzitet prevodi u 3. denzitet. Jedino možemo to da kad se jednom duplicira, klon 4. denziteta, ili duplikat koji je prisutan, svi realiteti 4. denziteta koji okružuju taj duplikat u 4. denzitetu, bit će podudarani sa realitetima 3. denziteta kad god i gdje god se poželi. Jer, efekt koji nastaje je taj da se cijeli nivo denziteta promjeni, ne samo objekt sadržan u tome.
P: L: Dakle, drugim rječima, samo kao otisak duše, kad ide u 4. denzitet, može biti korišten kao matrica da bi se kreirala kopija, takoreći, i onda sve što se napravi toj kopiji postaje matrica koja rekreira tu istu manifestaciju kad se vrati natrag u 3. denzitet?
O: Upravo tako. Sa jedinom varijacijom da je tehnologija korištena za to da bi se osiguralo da implanti, ili dodatni materijal, koji dolazi iz 4. denziteta, budu takvi da će također prijeći jednako u 3. denzitet kroz proces remolekularizacije.
P: Ima li neke metode za koju bi trebali znati ili bi mogli znati, koja bi izvadila ili deaktivirala te implante?
O: Ne, vi niste sposobni to učiniti bez uzrokovanja smrti nosioca. I, usput, molimo ne vjerujte onima koji tvrde da oni mogu učiniti takve stvari, jer ne mogu. [Navodno , neki 3D varalice tvrde da mogu ukloniti "implantate"]


Iako Kasiopejci govore da mi ne možemo "ukloniti" 4D implantate, oni kažu da ih možemo "deaktivirati", TAKO DA SMO IH svjesni, kao i ne reagiranjem na spletkarenja 4D OPS entiteta. Ipak, mi neprestano nalazimo i na taj koncept izražen u većini starinskih šamanskih praksi: "Ozdravljenje nakon ekstrakcije magičnog objekta, koji je doveo do bolesti i traganje za dušom otetom od zlih duhova." Ili oni opisuju bolesti kao rezultat objekta uvedenog u tijelo od Boga ili duha, ili kao rezulat zaposjednutosti / duhovnog priljepka. A liječenje se sastoji u vadjenju magičnog objekta ili tjeranjem zloduha.

Eliade piše:

Citat:

Samo šaman može preduzeti izlječenje ovog tipa. Jer samo on "vidi" duhove i zna kako ih istjerati; samo on prepoznaje da je duša pobjegla, i sposoban ju je dostići, u ekstazi, i vratiti je nazad u njeno tijelo. Sve što se tiče duše i njenih avantura, ovdje na zemlji i dalje, je ekskluzivno područje šamana. Kroz svoje vlastite sposobnosti i uvodna iskustva, on poznaje dramu ljudske duše, njenu nestabilnost, njenu nesigurnost; osim toga, on poznaje sile koje joj prijete i područja u koja ona može biti odnesena. Ako šamanski lijek uključuje ekstazu, to je zbog toga što je bolest pokvarenost ili rastrojstvo duše.

Borba protiv zlih duhova je opasna i na kraju iscrpljuje šamana. "Svi smo predodređeni da padnemo pred snagom duha", rekao je šaman Tusput Sieroszewskom, "duhovi nas mrze zato što mi branimo ljude..." A u stvari, kako bi izvukao zle duhove iz pacijenta, šaman je često primoran da ih prebaci u svoje vlastito tijelo; i čineći to, on se bori i pati više nego sam pacijent. Osim u rijetkim slučajevima "đavolje specijalizacije" (silazak prema podzemnom svijetu), Sibirski šamani su podjednako sposobni kako za nebesko uzdizanje tako i za silazak u niža područja.

Ova dvostruka tehnika proističe na jedan način iz njihovih inicijacija; za uvodne snove o budućnosti šamani uključuju oba silaska (=ritualna žrtvovanja i smrt) i uzdizanje (=uskrsnuće). U tom kontekstu možemo razumjeti da poslije borbe sa zlim duhovima ili spuštanja u podzemni svijet radi oporavka pacijentove duše, šaman osjeća potrebu da ponovo uspostavi svoju vlastitu duhovnu ravnotežu ponavljajući uzdizanje na nebo.

Šamanova moć i prestiž isključivo proizilaze iz njegove sposobnosti za ekstazu. To je takva njegova mistična sposobnost da šaman duguje svoju vještinu otkrivanju i borbi sa zlim duhovima koji spopadnu pacijentovu dušu; on ih uzme u svoje tijelo, "zaposjedne" ih, izmuči i onda ih izbaci. Danas je šamanizam pogoršan i gubi svoju usredsređenost. Zapažamo određenu "dekadenciju šamanizma, stanje koje je potvrđeno gotovo svugdje. Tungusi porede posebno snagu i hrabrost "starih šamana" sa kukavičlukom današnjih, koji se u nekim okruzima više ne usuđuju preduzeti opasno putovanje u podzemni svijet". (Eliade, 1964)


Bio sam još uvijek pomalo zabrinuta Lilly-nim otkrićem o Sandy pod hipnozom da se ona i Sandy bile dio iste "grupe za programiranje". I ne samo to, nego sam dobila tekst o "Elaine i Sestre Svjetlosti" upravo onda kad mi je Lilly rekla to o Sandy. Je li to bio neki drugi aspekt "skirvenog mehanizma kontrole"? Cijela stvar je bila nevjerojatna i tako luda, da sam se morala naprezati da sagledam to sve na racionalnoj bazi. Ali, kada ti sama razgovoraš za "Svjetlosnim bićima iz 6. denziteta", subotom navečer, koliko čudno može biti bilo šta drugo?

Prošlo je nekoliko tjedana prije nego smo imali sljedeću sesiju, jer smo bili zauzeti pomažući Sandy razmrsiti joj veliki nered u životu koji je uključivao i njenu majku u staračkom domu. To je uzimalo ogromne količine mog vremena i energije, a stvarno sam osjećala da Sandy treba biti u mogućnosti riještiti te stvari sama kao svi ostali, ali ona je bila u toliko mizernom stanju, izazivala je sažaljenje i bila naizgled zahvalna za svaku minutu mog vremena, da sam se osjećala krivom ako joj odbijem mnoge zahtjeve koje mi je postavila.

Ali, nakon nekog vremena, ja sam počela dobijati ideju da nešto nije sasvim u redu u ovom scenariju. Svaka interakcija sa Sandy i njenom majkom je rezultiralo ozbiljnim crpeljenjem energije. Svaka interakcija sa Sandy u grupi je rezultirala svadjom ili nesporazumima. U nekoliko navrata, ovih nesporazumi su gotovo doveli do toga da prekinemo cijeli projekt kanaliziranja!

Naravno, moj um je užurbano radio da si objasnim stvri na racionalan način. Nisam je željela samo tako strpati u koš sa Greenbaum i Elaine materijalom, a da jesam, možda bi bila primijetila stvari puno prije! Jednog dana sam razgovarala sa Sandy o njenim trenutnim poslovnim i privatnim udruživanjima. Nisam htjela direktno pitati da li surađuje sa svojevrsnim "vještičjim skupom" u Hernando županiji, kako je Lilly rekla, ali sam htjela saznati gdje je bila nekoliko večeri u tjednu o kojima nikada nije govorila. Ukratko, priznala je da je odlazila do Trudy i George dvije večeri u tjednu raditi "terapiju" sa oboje. Ona se vrlo nevino zapitala zašto bi to mogao biti problem, jer oni su jednostavno "klijenti za rad na tijelu" ( bodywork ) a njoj je trebao novac.

Bila sam potpuno slomljena. Sandy je znala što su mi ti ljudi učinili, i demantirala je bilo kakav kontakt ili druženje s njima već dugo vremena, a sada govori da visi s njima dva put tjedno?! A zatim, nakon što radi na njima, dolazi raditi na meni, na mom tijelu, donoseći tu energiju direktno u moju kuću, a možda i u moju fizičku strukturu?! Jasno je da nije ništa shvatila o "skrivenoj prirodi" o tome kako se stvari događaju ovdje na Velikoj Plavoj Kugli. No, sam ostala sam mirna i nisam joj rekla ništa. Shvatila sam u ovom trenutku, da je posve moguće da ona radi stvari za vrijeme "izmjenjenih ličnosti" kojih je Sandy koju sam ja znala totalno nesvjesna. Frank i ja smo odlučili imati privatnu sesiju, da pitamo o ovim pitanjima. Rezultat je vrlo zanimljiv.

Citat:

24.04.96
P: Sad, Lilly me je zvala i rekao mi da je Sandy bila umješana u neku vrstu vrlo mračne organizacije, neku vrstu vještičjeg skupa, koja se bavi ritualima, magijom i tim stvarima. Upravo mi je vrlo teško da u to vjerujem. Kako se Sandy može činiti tako nevinom, govoriti sa toliko poniženja o njima, a onda biti dio tih istih? Lilly je znala stvari o Sandy, koje su kod mene napravile: "klik" i koje nije mogla reći ako ih nije ZNALA. Da li je moguće da bi Sandy mogla imati MPD (poremećaj multipnih ličnosti) i da jedna od njenih drugih "ja" to radi? Kao u Greenbaum programiranju?
O: Naravno!
P: (L) Ako je to slučaj, onda se čini da su "alternativne ličnosti" tako pametno instalirane, da one mogu preuzeti, uraditi nešto, a onda se isključliti bez da ostave ikakav trag! To znači da SVATKO može imati ovakvo programiranje I NITKO ne bi nikada mogoa znati! DO vraga, oni sami to niakda ne bi mogli znati! MI tu govorimo o perfektnom Mančurijskom kandidatu! A, ako Sandy može raditi stvri kojih nije svjesna, da li je moguće čak i za Franka i mene, da smo umješani u nešto takvo, a da uopće nismo toga svjesni?
O: Da, ali nije tako.
P: Da li to znači da tu IMA neka druga stvar u koju smo uključeni, u neke druge aspekte sebe, kojih nismo svjesni?
O: Blizu.
P: Da li je to nešto što se dešava u promjenjenim stanjima svijesti ili za vrijeme sna?
O: Ne dešava se, desilo se.
P: Nešto što se desilo u prošlosti?
O: Laura, trebaš konzultirati moćnog, praktičnog, efektivnog hipnoterapista da bi otključao ta pitanja za tebe.
P: Da li je to nešto što bi Frank mogao uraditi u međuvremenu? Očito bi Frank mogao imati veliki dio te slagalice koja je tu zaključana...
O: Oboje vas i drugi. Brave su bile instalirane na takav način, da ih je doslovce nemoguće vama otključati, jer su bile instalirane sa punim znanjem trenutnih okolnosti.
P: Tko je instalirao te brave?
O: Superiorni moćni OPS konzorcij!!
P: I kojih su okolnosti oni bili svjesni, kako ste spomenuli, onda kada su instalirali te ključeve?
O: Svih. [To implicira mogućnosti putovanja kroz vrijeme]
P: Vi ste Kasiopejci, točno?
O: Da.
P: I vi ste OPD?
O: Da.
P: I vi nama kažete da mi imamo brave na znanju koje su instalirane u nas, instalirane od strane superiornog moćnog OPS konzorcija. Zar mi ne možemo, u našem svjesnom stanju, jednostavno odbiti to programiranje i moliti vas da nas vi informirate o tome?
O: Nije moguće! Vi ne možete otključati i mi vam ne možemo reći detalje kako i zašto.
P: Zašto nam nebi mogli reći?
O: Povreda slobodne volje i stvaranje opasnosti za vas ako vam to kažemo.
P: Ima li nekog načina da to učinimo koji nas nebi ugrozio?
O: Rekli smo vam.
P: Da li je opasnost za nas da NE otključamo te stvari?
O: Na neki način.
P: (L) Kada kažete da su se stvari "desile", ali da se ne dogadjaju sada, što mislite sa tim? Ja sam bila oteta, iil tako nešto, .. zašto?
O: Da bi ti instalirali programiranje samouništenja.
P: (L) Pa to je upravo nevjerovatno! Imam program "samouništenja"! Kad uzmem u obzir moj život, to bi moglo biti istinito i razumno objašnjenje. I Frank to ima također?
O: Slično, ali ne točnu kopiju.
P: Da li je Frank otet na sličan način?
O: Blizu, ali ne točno tako.
P: Da li je Frankova upala pluća dok je bio dijete, što ga je skoro ubilo, dio tog programa samouništenja?
O: Da.
P: Da li je Frankov otac također bio programiran, budući da je on djelom bio odgovoran ua mnogo Frankovog psiholoskog zlostavljanja?
O: Poluprogramiran.
P: A moja majka? Čini se da je ona najkonzistentniji izvor "napada" u mom životu...
O: Da.
P: Pa mislim da možemo sigurno pretpostaviti da je svaki član naših obitelji imao neku vrstu instaliranog programa, makar samo da omogući naše uništenje. Ta čitava situacija počinje zvučati neopisivo strašno.
O: Strašno?!? Vi ste živjeli dekadama poslije tih epizoda! Koliko vaše braće (ljudi)? Milione!
P: Zato sam i rekla da je to prilično strašno... pomisli na sve one koji ne prežive te programe.
O: I to je dio prirodnog procesa, ne zaboravite.
P: Pa, trebamo neku pomoć od dobrih momaka. Ili, to se dešava sve dok ne nađemo izlaz odovud gdje smo zaglavili? To zvuči toliko grozno. trebamo neku pomoć ovdje. Postajem VRLO umorna. Ne samo da je to konstantna borba protiv sila koej ne možemo ni vidjeti niti razumjeti, nego i samo učenje o svim ovim stvarima je OGROMAN teret!
O: Ti samo trebaš znanje.
P: Pa, želim mali smjer oko toga.
O: Koncentriraj se na pogodbu oko osuguranja. To može biti rješenje problema ako se rukuje pažljivo, ali i prokletstvo ako ne! Koristi nešto od novaca da bi locirala "superhipnotizera-terapeuta".
P: Tko bi to mogao biti? Neki trag?
O: Ne.
P: Ima li nekog napretka kojeg možemo sami postići?
O: Da.
P: Dajte mi trag... Želim proizvesti znanje koje će me zaštititi...
O: Nećeš moći postići sve dok se brave ne sruše na propisan način.
P: Pa nadam se da ću do tada preživjeti.
O: Pogledaj prethodni odgovor.
P: Da ste vi momci ovdje, bacila bih nešto na vas!
O: Mi bi se izmakli.
P: Pa, vidite moj problem ovdje... mislim da samo želim znati da tu ima nekog kome je stalo...
O: Ti bi to trebala znati dosad.
P: Onda bi vi momci trebali biti iza mog advokata i srediti ga...
O: Hoćemo, kroz tebe.
P: Dakle, imamo MNOGO stvari zaključanih unutra i sve što trebamo je naći ključ...
O: Da, upravo tako.


Na jednoj kasnijoj sesiji, Terry, koji je upravo bio pričitao Greenbaum govor je ponovo upitao:

Citat:

17.08.96
P: Da li ste svjesni Greenbaum efekta? Dr. Greenbaum i njegovi eksperimenti umnih kontrola, koje smo proučavali nedavno?
O: Da.
P: Da li je ono što je tamo rečeno - činjenica? Neću reći istina, već da li su to činjenice? Većina od toga?
O: Blizu.
P: Dobro, pitanje jest: da li je momak koji je ubio 3 profesora u San Diegu, mislim da je to bilo na sveučilištu, prije nego što su pročitali njegove teze, da li ih je ubio radi toga što se bojao da će oni odbaciti njegove teze i napraviti da izgledaju loše i srušiti ga? Da li je on bio Greenbaum-iran (umno programiran)?
O: Da.
P: Zašto su ga "upalili" u tom momentu?
O: Nije korektan koncept. Što ako su: oni koji su programirani u tom tzv. "Greenbaum" projektu - programirani da svi polude" odjednom, a radi nekog "nefunkcioniranja" svi polude prerano?


To nije ugodna misao. Ali onda, činjenica da programiranje ima "mane" i činjenica da mi o tome uopće znamo, znači da nije sto posto siguran. Očigledno je moguće izbjeći kontrolu, bilo da netko ima kapacitet da stvarno dodje do dna toga i vidi ono što to zaista jest. Puno posla treba biti obavljeno u ovom području.

Nekoliko dana kasnije dobila sam telefonski poziv od Lilly, kako sam, što radim i bila sam iznenadjena njenim normalnim, brbljivim glasom s obzirom na okolnosti posljednjeg razgovora kad je počela vikati na mene i poklopila slušalicu. Ali, do tada sam se već navikla na ideju da neki ljudi mogu imati razne "ličnosti" koje mogu uključiti ili isključiti, a možda bi im u buđenju pomogla jedino stalna izloženost informacijama o tim stvarima. Spomenula sam da sam imala neki materijal za nju za čitanje, i ona je došla, pa sam joj dala tiskani primjerak Greenbaum govora. Nakon čitanja je nazvala i htjela prisustvati sesiji. Tim, iz stare Reiki grupe je takodjer bio prisutan.

Sesija je počela sa pitanjima u vezi naše sposobnosti da radimo istraživanja slobodno i neovisno, s obzirom na ograničenja kojih smo postali svjesni u svijetu oko nas. Cs su dali vrlo značajan znak o procesu buđenja u svom odgovoru:

Citat:

05.10.96
O: Tu nema ograničenja, samo kontrole... Znanje nekome daje sav neophodan alat da prevaziđe kontrole.


Sljedeće pitanje je bilo za Lilly koja je imala čudan dogadjaj tijekom Reiki sesije, ranije toga dana:

Citat:

P: (L) Dobro, MM je uzela poseban tip Reiki inicijacije ili usklađivanja večeras i željela bih znati što je... nešto se desilo za vrijeme njezinog usklađivanja. Željela bih znati što je to bilo. Kakvo je to ona stanje iskusila? [Lilly je opisala da je kao izašla van iz tijela i prešla "preko svog života", kao što opisuju ljudi za vrijeme smrti.]
O: Ona bi trebala biti opreznija da nema "svoj premali opseg".
P: I što to znači?
O: Ne treba učiti bubanjem, već "ravnomjerno cijelim putem".
P: Dakle, da li je to u smislu biti oprezan?
O. Da.
P: Možete li opisati što je to bilo kad joj se to desilo? Ili nam to definirati?
O: Bi-lokacija duše. (bilocation, prim.prev.)
P: Da li je to bio koristan događaj za nju?
O: Ne. Bila je rascjepljena i previše strukturno otvorena. Svaka duša ima svoje vlastiti uzorak, (obrazac) koji se drži skupa od tri tijela "misaoni centar /centar svijesti, duhovni/eterički centar i fizički centar", k tome, vaš fizički centar ima kao interfejs "genetičko tijelo". Ali ovdje govorimo o primarnim obrascima. Ima specifičnih metoda za njihovo podešavanje i putovanja u i iz tih nivoa egzistiranja. Kad netko to pravilno ne primjeni, on tada rascjepi strukturu njihovog trilateralnog kontinuuma kad želi putovati. To može biti vrlo problematično i može dovesti do toga da se duša više ne može spojiti sa tijelom i zato uzrokuje da fizički centar umre!!!
P: Čovjek koji je vršio inicijaciju, da li je bio svjesan onog što se dešavalo ili onoga što je radio?
O: Svjesan samo neobičnih osjećaja.
P: L: Da li je to imalo što s inicijacijom?
O: Ne. Imalo je veze s prijašnjim eksperimentima.
P: Zašto je ona vidjela nešto poput pregleda prijašnjeg života, kao da je u procesu umiranja?
O: Dobro si to opisala.
P: Pa, čiji eksperimenti?
O: Tvoji. [Misli se na Lilly.]
P: Dakle, što je to bilo, kad se desila ta interakcija koja je to uzrokovala, da se desi upravo tamo i tada? U tom momentu? Što je bio okidač?
O: Poticaj spiritualnog centra.
P: I što je bio poticaj?
O: "Inicijacija".


Tako, tu je bio još jedan trag o stvari koje mogu aktivirati "programe". Različite "inicijacije" koje nude metafizički/New Age učitelji! Bože! Počelo je zvučati vrlo opasno da se uopće povežete sa takvim skupinama! U ovom trenutku, Lilly je počela govoriti o čudesnom "stupu svjetla" koji je fotografirala u svom domu. Bila sam svjesna činjenice, da to može odnositi na "ulaznu točku" Reptoida koji su je silovali, ali nisam željela da ju "zdrmam" tako da joj se promijeni ličnost u neku drugu, pa nisam rekla ništa. Bio sam u nadi da će njen sadašnji dio tražiti informacije koje bi joj mogle biti od pomoći u prevladavanju programiranja. Ona je identificirala stup svjetla kao "portal" i bila sigurna da je značilo njenu povezanost sa njenim "vodičima".

Citat:

P: Može li mi taj portal u mojoj kući pomoći izlječiti rascjep u mojoj auri? Mogu li portali asistirati na neki način, da li će mi učiniti neko dobro, mislim, zašto su tu...?
O: Oni ti mogu asistirati u tome da budeš opsjednuta.
P: Pa, to je krasno!!! Kako su oni došli tamo? Na vrhu moje glave i prolaze na dolje. O: Ne, to nije dio tebe.
P: T: Da pitamo od kuda je došao taj portal? L: Da, koji je njegov izvor?
O: Više nego jedan.
P: Dobro, postoji više nego jedan izvor generiranja. Dakle, to je kombinacija faktora. Da li je to dio povjesnog mjesta? Vremensko-prostorna lokacija? [Lilly-na kuća je bila izgradjena na temeljima starog Metodističkog koledža, koji je bio uništen munjama i požarom prije mnogo godina]
O: Da.
P: Da li je to dio metafizičkih aktivnosti koji su se dešavali u kući? [Lilly je držala mnoge tečajebve kod nje doma]
O: Da. Drugi stanari. Više nego samo ona. ["Drugi stanari" bi se mogli odnositi na Lillyinog muža koji je imao "veze sa mafijom".]
P: M: Mislite li onih živih ili umrlih?
O: Oboje.
P: To je ono što sam mislila. V: Kako se oni mogu uklonti?
O: Promjene u stilu života.
P: Pitanje koje imam jest... ona je u situaciji gdje je nekako ošamućena u svojim smjerovima. Izgleda da mnoge vrste izvora traže...
O: Ograničenje je iluzija.


U ovom trenutku, smo počeli razgovarati o raznim iluzijama, o kojima moramo učiti, prije nego što ih možemo savladati. U ovom trenutku, Cs su opet izbacili Greenbaum temu:

Citat:

O: Programiranje uma.
P: L: Što je s programiranjem uma?
O: Mislili smo samo to izbaciti na stol.
P: T: Programiranje uma! Kao u programiranju nečijeg uma.
O: Tim je nedavno primio malo toga.
P: L: I od koga je primio programiranje?
O: Kultista.
P: T: U kojem obliku je primio?
O: Negativnom.
P: T: Ne negativno ili pozitivno, već u kojem obliku je to primio?
O: Hipnotičkom.
P: Da li je bio budan ili je spavao u to vrijeme?
O: Oboje.
P: Prije hipnoze, da li je bio budan?
O: Da.
P: T: Kako je to preneseno njemu?
O: Svjetla, vatre, melodije.
P: Tim: Nisam vidio nikog od njih [Wicca ili Reiki grupa] od onda. L: Poslije koliko vremena, nekoliko godina? Tim: Da. L: Pa, to je još uvijek" nedavno", u kozmičkom smislu,...
O: Da.
P: T: Samo sam htio biti siguran da to nije bila duža stvar, da to oni nisu učinili to programiranje sa distance i... Tim: Da, da oni još uvijek nemaju svoje udice u meni.
O: Blizu, međutim.
P: Blizu, međutim što?
O: Skoro. Odgovor je bio na "udice".
P: Kažete li vi da ovo programiranje i dalje ima "udice" u njemu i da su neki od izbora koje je on izabrao u svojem životu u zadnje dvije godine, rezultat njegovog programiranja?
O: Možda. TM: Želim znati, da li sam se oženio radi tog programiranja?
O: Da.


Naravno, uz takav odgovor na Timovo pitanje, svi su htjeli znati da li su oni bili sa njihovim partnerima kao rezultat neke vrste programiranja.

Citat:

P: L: Da li sam se ja udala iz sličnog razloga programiranja?
O: Ne.
P: Da li je Lilly?
O: Da.
P: V: Da li sam ja?
O: Ne.
P: T: Da li je Terry?
O: Ne.
P: Da li je Frank?
O: Ne. P: L: Frank se nikad nije oženio! T: Pa samo sam htio biti siguran da se svi osjećaju kao da su na tome svemu! Lilly: Taj Greenbaum program, da li je on primjenjen na mog oca?
O: Da.
P: Lilly: I mislila sam! Zbog njegove vojne karijere i pozicije u vojsci. Da li je to učinjeno mom ocu?
O: Ti s bila "Greenbaum-irana". (programirana)
P: L: Da li je Tim "Greenbaum-iran"?
O: Ne.
P: V: A Violette?
O: Ne.
P: L: A Frank?
O: Ne.
P: Laura?
O: Ne.
P: Terry?
O: Ne.
P: T: Jan?
O: Ne.
P: Lilly: Dakle, ja sam jedina ovdje koja je bila Greenbaum-irana? Tim se obraća Lauri: Dakle, mentalno su te programirali, ali nije bilo Greenbaum? L: Nisam znala da sam mentalno programirana... T: Oni su rekli možda...
O: Na Lauri je učinjen napredniji posao.
P: V: To otvara čitavu novu kantu s crvima. L: I što ste mislili pod time?
O: Ne sada.
P: Tko je napravio taj posao, mogu li to znati?
O: Konzorcij.
P: Da li ima kakva mogućnost, u nekoj mjeri, da sam prevazišla taj utjecaj u sadašnje vrijeme?
O: Ne. Bilo je djelomično, onda prekinuto, ostavljajući fragmente okidačkih programa koji su bili povučeni.
P: Zašto je prekinuto?
O: Jer su OPD snage intervenirale.
P: I kad je to bilo?
O: Sredina "pedesetih".
P: Dakle, kad sam imala 3 ili 4 godine. T: Mislim da bi se trebali vratiti na ono o čemu smo razgovarali s Timom jer su to oni iznijeli. Tim: Da li još uvijek primam instrukcije od programiranja? Da li me još uvijek programiraju?
O: Pohranjeno za buduće okidače...
P: L: Ima li nešto što on može učiniti da deaktivira to programiranje?
O: Zahtjevalo bi snažan hipnotički posao. Budite svjesni stresova najintimnijie prirode.
P: Mislite na seksualne akcije, aktivnosti koje bi mogle biti okidači ili povezane s time?
O: Djelomično.
P: L: Još nešto za njega? T: Što je to bilo da su oni... što su dali Timu? Što su mu rekli da napravi ili o čemu je ta umna kontrola bila? L: Koje su bile instrukcije?
O: Otkrijte.
P: T: Da li je to nešto što će Tim moći otkriti? Da li ima dosta informacija da bi mogao to istražiti?
O: Ne sam.
P: L: Da li su njegova žena i dijete dio te udice da ga drže programiranim?
O: Da.
P: Tim: Da li je ta udica zakačena na fizičko, emocionalno, spiritualno ili sve to?
O: Sve. Bio si djelomično ranjiv s vremenom, ali zapamtite, ta posebna grupa ima tajanstvene mogućnosti da dođe do onih na koje su njihovi roditelji s problematičnom prošlošću imali utjecaj. ( Telefonski poziv prekida kraj prijenosa, zvala je TM-ova žena i zahtijevala da Tim dodje doma istog trena!)
P: Da li je ona Greenbaum-irana?
O: Da.
P: TM: Gdje je ona primila to Greenbaum programiranje? Oh, znam, njen otac je bio u mornarici... L: Zašto mi time nismo iznenađeni!!!
O: Da. I Violettin također, ali srećom na jako niskom nivou.
P: Da li utjecaj Greenbaum programiranja ili interakcija traje kroz nečiji cijeli život, ako nešto ne napravi da se ne spriječi ili zaustavi?
O: Da.
P: Umno programiranje, Lilly želi znati koliki je opseg bio kod programiranja u njezinom slučaju. Da li je bio širok?
O: Da i tvoj muž također!
P: Lilly: Ovo je baš prekrasno! Još ugodnih stvari za večeras! V: Ja sam sjedila na tvojem mjestu kad sam dobila hrpu loših vjesti za jednu noć i znam kako se osjećaš! F: To nisu jako loše vijesti, jer, dobro je znati za to... V: To te štiti kad imaš znanje o tome. Ali je to teško za čuti. Teško je suočiti se sa činjenicom da možeš biti kontroliran. Tim: Pa, idući put kad budeš nešto radila i kad nećeš znati zašto to radiš, što izgleda kompletno glupo, tu je misao... L: Pitaj sama sebe svaki put kada nešto radiš - zašto to radiš i što uopće radiš. Da li si to zbilja ti ili si navodjena. Moraš ti analizirati prilično hladno. ne možeš dozvoliti da emocije imaju utjecaj na to što se čini da ti "želiš". R: Ima li nešto što to može izlječiti? Može li se što učiniti? Sada znamo da, kod Timovog slučaja, da je to hipnoza. T: To je za svakoga. čini mi se.
O: Svjesnost je korak broj jedan.
P: T: (TM-ova žena) je jedan od okidača. L: Pa, TM se našao... kao i mi svi... mislim, užasno! Što da učinimo kod tih različitih teških situacija u kojima se nađemo radi tog programiranja? Onda se moramo izvući s velikim troškovima i boli. Već sam si to napravila, znam koliko boli...
O: Nema potrebe za izvlačenjem u nekim slučajevima, ako se napravi neophodan posao.
P: Ako je dvoje ljudi koji su vjenčani, programirano, da li je moguće da budu isprogramirani da ubiju jedno drugo?
O: Možda, ali ne uvijek. Programiranje je prvenstveno namjenjeno da proizvodi čudno ponašanje, iz razloga "plašenja" populacije tako da bi ona poželjela, a čak i zahtjevala totalitarnu vladavinu. Pomislite na osobe koje su neobjašnjivo ušli u javne i privatne domene i ubiju velik broj ljudi... Sad, vi ste "sreli" već neke programirane subjekte...


Ova mala naznaka sa tri točke je bila jasno jedno upozorenje!

Citat:

P: Da li su također i umetnuti okidači, koji se aktiviraju ubuduće, koji kreiraju masovni kaos u javnoj domeni?
O: Bolje je da to sami otkrijete.
P: Dobro, to je još jedna opasna stvar koju još nije dobro znati...
O: Sad, nešto povijesti... kao što znate, CIA, NSA i druge agencije su djeca nacističkog Gestapo-a... SS-a, koji je bio eksperiment na koji su utjecali Antarejci koji su vježbali za eventualni povratak Nefila na 3 i 4. denzitet na Zemlji. I kontakt s "Antarejcima" je inicirano od strane Thule Društva, koje je služilo svojoj svrsi da Adolf Hitler bude umno naj-programiranija glavešina svih vremena. Sad, u moderna vremena, vidjeli ste zasad isto, samo u manjoj mjeri: Oswald, Ruby, Demorenschildt, Sirhan Sirhan, James Earl Ray, Arthur Bremer, Farakahan, Menendez, Bundy, Ramirez, Dahmer, itd...
P: Ima li nekog posebnog individualca koji je trenutno programiran da zauzme značajniji položaj u vezi ovog...
O: Kasnije... morate znati da je Oswald bio programiran da bude "spreman". Zato bi i govorio mnoge kontradiktorne stvari. Demorenschildt je bio i programer i isprogramiran. Ruby je bio hipnotički isprogramiran da upuca Oswalda uz slušni trigger - zvuka trube automobila.
P: Pitanje koje je proizašlo jest: ima li neki način ili sredstva da bi netko mogao razlikovati ili razaznati žrtvu Greenbaum ili drugog načina umnog programiranja? Neki tragovi?
O: Ne sve dok nije prekasno.
P: Da li je Sandy Greenbaum-irana?
O: Da.
P: T: Da, pa nekako smo to već shvatili... L: Da, ali samo sam provjeravala... T: Da li je JW Greenbaum-iran?
O: Da.
P: I on nosi oružje unaokolo! Pa ipak, nisam siguran da on uopće zna kako ga napuniti! L: A MF, NLO istraživač?
O: Ne.
P: Candy?
O: Ne.
V: Željela bih znati da li je neki predsjednik bio isprogramiran? L: Pa, znamo da neki vjerojatno jesu!
O: Da. Zapamtite, "Greenbaum-ova metoda" je jedna od mnogih koje egzistiraju.
To je istinska mješavina.


Tu ću ubaciti jedan puno kasniji izvod o Greenbaum programiranju, koji je tu u kontekstu:

Citat:

31.07.99
P: Dobro, razni ljudi na internetu sad kažu da je Dr. Mengele iz Nacističkih priča ista osoba kao i Dr. Green iz priča o Greenbaum programiranju.
O: Nije.
P: Da li je Mengele otišao u Južnu Ameriku i umro kao što je i u izvještajima?
O: Da.
P: Greenbaum materijal kaže da je postojao momak, Židov, koji je došao u Ameriku i treniran je kao doktor koji je postao taj famozni Dr. Greenbaum. Da li je to istina?
O: Ne. "Green" je kodno ime, (alias op. prev.), ili točnije, pseudonim za višebrojne osobe koje su angažirane kod tih umnih kontrola.


Da se opet vratimo našoj kronološkoj priči: opet smo došli na tu temu sljedećeg tjedna. Tim je opet bio prisutan, i vrlo uzrujan o mnogim čudnim događajima u proteklim danima. Bio je prestravljen da je bio "otet" i "Greenbaumiran", kao što smo to bili počeli zvati:

Citat:

12.10.96
P: U jednoj prijašnjoj sesiji vi ste spomenuli da bi mi trebali diskutirati na temu kontrole uma...
O: Programiranje je riječ koju trebate, ne "kontrola".
P: Tim je imao neke vrlo čudne događaje koji su mu se desili i on bi htio znati da li je on bio "Greenbaum-iran"?
O: Tim nije bio "Greenbaumiran", ali je bio umno programiran od onih koji imaju veze sa Wicca organizacijom, kao što smo prije i opisali.
P: Kako će netko znati da li je programiran, Greenbaumiran, ?
O: Obrati pažnju na znakove. P: (T) Koji su efekti ili namjere ovog programiranja?
O: Teškoće, koje se nastavljaju sa zahtjevima i pritiscima života, kao i prije njihovih djelovanja. Osjećaj da gubiš kontrolu, jer sada je sve više nekako "zbunjujuće".
P: Bilo kakvi specifični znakovi?
O: Mi smo vam dali jedan, a sada i drugi: žena "se prenemaže, glumi". Također, problemi roditeljstva koji su već počeli.
P: Kako čovjek može prevazići ili isključiti ovo programiranje?
O: Isto kao i uvijek: Znanje štiti.
P: Na koje načine će znanje pomoći da se isključi programiranje?
O: Na načine koji će direktno utjecati na Toma.
P: Ne razumijem. Kako znanje može pomoći da se isključi programiranje?
O: Tako da svjesnost može biti temelj za to da bude u stanju da izađe na kraj sa situacijama, i moguće da korigira neke od njih.


To očito znači da, osim ako netko nema ideju da bi to mogao biti programiran, oni neće učiti o načinima i sredstvima za deaktiviranje. Mislim da je nešto slično kao alkoholičar: ti moraš sam sebi priznati da imaš problem, kako bi potražio pomoć.

Citat:

P: OK. U vezi sa Greenbaum programiranjem i vezom sa Nacistima, u par prilika ste spomenuli grupu zvanu "Antarejci" (Antareans). Tko su bili ovi ljudi ili vanzemaljci?
O: Antarejci je ime grupe 4-og denziteta u kontaktu sa Thule Društvom na 3D Zemlji, prije i tokom 1. svj. rata.
P: Kako se zovu sada?
O: U ovom trenu nema nikog tko sebe naziva "Antarejci", i tko je bilo s kim sada u kontaktu.
P: Znači, oni nisu više ovdje?
O: Ne, ne ta specifična grupa. Tu su drugi.
P: Pa, da li sam ja bila umno programirana? Vi ste rekli jednom da nisam bila Greenbaum-irana, ali da je nešto drugo učinjeno. Što je to bilo?
O: Posao, koji su imali namjeru učiniti, bio je mnogo intenzivniji, ali bio je odbačen jer se ispostavilo da tvoja frekvencijski rezonantna vibracija nije bila adekvatna za tu specifičnu vrstu "eksperimentalnog" programiranja.
P: Da li to znači da je tu bilo nešto u vezi moje vibracije što je uzrokovalo da to što su oni pokusavali raditi - da je rezultiralo na pozitivan način.
O: Moguće, na jedan indirektan način.
P: Vi ste također rekli da su OPD intervenirali i zaustavili ovo... da li to znači da tu postoji neki razlog da me se zaštiti?
O: OK, učenje je istraživanje, kojeg slijedi potvrda otkrića znanja. Jednog dana, vi ćete to znati. Vi radite pozitivne korake.


A ova posljednja opaska nas vraća na temu interakcije s metafizičkm crkvom i tom grupom i njihovim pokušajima da me ubiju, i kako je to bilo povezane sa zelenim bazenom, koji je bio neka vrsta "sustava simbola" u mojoj stvarnosti da je nešto ozbiljno krivo u mojoj osobnoj okolini. Odgovori koji su mi dani bi trebali biti uzeti k srcu od onih koji su mi pisali da mi kažu, kako imaju slične živote mom životu. Sjetite se, prema Ra, ima oko 65 milijuna Putnika na planeti. A prema Ra i Cs, Putnici su primarni ciljevi za OPS djelovanje:

Citat:

28.10.94
P: Dobro, kroz neko vrijeme primala sam napade od metafizičke grupe iz crkve i moj bazen je bio zelen. Da li je to simolički od napada pod kojim sam bila?
O: Da, ali ostala si otvorena prema asocijacijama i "kupila" si previše koncepata bez pažljivog ispitivanja.
P: Da li mislite da sam tada odbila priznati da mi se može dogoditi bilo koja šteta i da me učini neranjivom?
O: Blizu. Ali istraži prije nego što zagrizeš i prakticiraš, ubuduće, OK?
P: Istražiti što? Ideje?
O: Da. I koncepte i specijalno, praktike.
P: Ideje o gorenju svijeća, soli, pričama, šamanskim ritualima itd.? Što je sve to beskorisno?
O: Možda.
P: Priča nije korisna?
O: Ti učiš; sjećaš se kad smo rekli: "dobro je bez rituala"?
P: Drugim rječima, naše znanje i naša snaga koja dolazi iz našega znanja, i samo znanje je bit i zaštita?
O: Precizno. To je ekstremno važno.
P: Alexandra David Neel istaknula je lamu koji je rekao da moramo biti svjesni djece naših vlastitih umova kao i djece umova od drugih, kao misaonih formi možda kreiranih od strane viših negativnih bića. Ako mi nemamo saznanje o takvim stvarima da postoje, mi smo tada subjekti koje oni mogu lako progutati?
O: Da. Rituali izvlače energiju direktno Lizzardima.
P: Čak i izgovaranje naše molitve Gospodinu?
O: OK je moliti. Što mislite, zašto su organizirane religije opsjednute ritualima?
P: To je ista stvar kao i šamanske stvari i takvo što?
O: Točno.
P: Što se dogodilo da se pročistio moj bazen?
O: Obnovila si vlastitu energiju.
P: I to nije imalo ništa sa ritualima?
O: Korektno. Unatoč rituala, ali imala si sreću da nije pošlo drugim putem.
P: Što je bilo uzrok da se to ne dogodi?
O: Božanska intervencija. ( energetski udar )
P: Pa, moj život je izgleda prepun incidenata radi božanske intervencije. Da li je to istina?
O: Da.
P: Koji je smisao tih intervencija?
O: Zaštita i priprema za tvoj posao.
P: Koji je taj posao?
O: Ti si vrlo vrijedna za sve na tvojoj planeti.
P: Koja vrijednost? Da li je to uobičajeno kod svih ljudi?
O: Ne.
P: Da li je to što značajno? Što je misija?
O: Vjera u tvoj kanalu koji se otvara; učit ćeš usput. Mi ti ne možemo reći sve odjednom.


Žao mi je. Pokušala sam. Još uvijek ne znam što je "misija". Mi samo znamo da su, kako izgleda, uključeni mnogi drugi ljudi! Ali također smo svjesni da "pravila igre" nalažu budjenje bez obzira na to što smo primarna meta OPS frakcije. I ovo može biti vrlo problematično, kada se u obzir uzme ovo zapanjujuće otkrivenje od žrtve programiranja uma.

Citat:

"Učitelj Programer" je dizajniran da pretvori Lilly u dinamičnog New Age/metafizičkog učitelja, čiji je zadatak bio putovati po zemlji, dajući nastavu i seminare o mnogim i raznim temama, kako bi se uključila već instalirane PROGRAME OSTALIH GREENBAUMIRANIH ŽRTVI.


Mi bi se možda htjeli zapitati - koliko je DRUGIH istaknutih učitelja, kanalizatora i "New Age Metafizičara" takodjer "Učitelj Programer"?