Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Val serija poglavlje 10-c


Serija o Valu - poglavlje 10c

 

Ruže najbolje rastu u gnoju

Vratimo se nazad na subjekt točnosti i obmane tijekom ovog vremena približavanja Vala. Pogledajmo u izvadak koji smo prezentirali na početku "Vala – 10", samo sada u punijem kontekstu:

Citat:
02.09.1995
P: Sad, možete li nam reći malo o onome što zovu "Fotonski pojas"?
O: Ključ ostaje jedna od interpretacija. Poruke su prave; interpretacije su varijabilne u svojoj točnosti. Dakle, kad netko priča o "fotonskom pojasu", trebao bi zbilja razmišljati o konceptu kad mu daje ime.
P: Dakle, mislili ste, da razne osobe vide nešto i samo to opisuju unutar granica svojeg znanja?
O: Na nekom nivou, da.
P: Da li se dogodilo harmonijsko približavanje kao što se reklamira u metafizičkim krugovima?
O: Za one koji vjeruju da postoji harmonijsko približavanje, zbilja ga je i bilo.
P: Da li se bilo što materijalne prirode dogodilo ili planeti ili povećanje ili naboj energije?
O: Da li ste primjetili kakve promjene?
P: Ne. Osim toga stvari izgledaju još samo gore, ako je ičeg i bilo.
O: Da li ste primjetili ikakve čiste, očite, materijalne promjene?
P: Ne. Ali to sam možda samo ja. Mogla sam biti samo tvrdoglava i nedokazana osoba.
O: Da li je netko drugi u sobi primjetio ikakve čiste, očite, materijalne promjene?
P: (S): Kojeg datuma je to bilo? (L): 8.8.1988., vjerujem. (S): Mislila sam da ima nešto s 11.11.19...-nekoje...
O: Pa, očito da se teško sjećate kalendarskog datuma, netko bi mogao pretpostaviti da se materijalne promjene nisu desile. Da su se desile, ne bi li zapamtili datum kad se to dogodilo?
P: Da. Tvrdi se da poslije toga mjesec dana, koji je slijedio harmonijsku konvergenciju, da nije bilo otmica. Da li je to istina?
O: Ne. Nije bilo prekida onog što zovete otmicama u nekom vremenskom periodu kao što ga vi mjerite.
U našim naporima da zadržimo točnost i čistoću izvora, stalno smo se opirali „standardnim“ tehnikama kanaliziranja transom, telepatijom itd. Previše je jednostavno „zamijeniti“ subjektivno, emocionalno mišljenje za objektivnu realnost., posebno kada je, iz ljudske perspektive, realnost neugodna. Kao što ste primijetili u prethodnim diskusijama, postoji veći potencijal za korupciju kada se radi o većoj količini riječi, pretjeranoj govorljivosti.

Vratimo se opet zabrinutom dopisniku koji je napisao:

Vanzemaljci će napraviti invaziju na jedan ili drugi način, u periodu od danas do 2018 [2012] ili nešto što će uzrokovati čak i više straha i konfuzije nego inače, zatim će nas nastojati prevladati ili anihilirati ili pustiti da zemaljske promjene to naprave, i zatim zasijati Zemlju svojom rasom. U isto vrijeme kada se ovo događa Val će udariti (stići), i polovica svijeta ili više (ljudi i kopnene mase) klima se nutra-van 4.denziteta i zatim se kompletno premješta. Oni od nas koji nisu bili zbrisani zemaljskim promjenama ili od guštera, te tako prešli u 5.denzitet (da tamo odluče šta će dalje), naći će se na Zemlji 4.denziteta, koja će nam izgledati veoma strano i trebat će se na to priviknuti, da bi se našli u istom okolišu sa 4.denzitetnim Orioncima ili gušterima koji nas pokušavaju manipulirati i kontrolirati, kao što su to tisućljećima činili ovdje.

Ukratko, kao što ste rekli Kasiopejcima, slika izgleda gadno. Oni su rekli da vi izgleda mislite da su samo dobra iskustva korisna, pa ne, obično su dobra i loša iskustva pomiješana skupa, a prema njihovom scenariju mi smo svi za visoki skok bez strunjače na drugoj strani. (tres!)

Željela bih reći da ovaj scenario, iako izgleda upravo kao što Kasiopejci govore, jest samo MOGUĆA BUDUĆNOST. Dakle, kao način odgovora na ovo pitanje, željela bih prezentirati izvode pojedinih sesija u kojima se se diskutiralo o mojim doživljajima.

Da vam dam malu pozadinu priče, kao što sam rekla prije, u izvjesnim trenutcima vremena uopće se ni ne sjećam doživljaja „vanzemaljskog“ bića ili „otmice“ za koju bi bilo jasno vidljivo o čemu se radi – bilo da je ona pretpostavljeno bila fizička ili imaginarna. Bila sam napravila uznemirujuća otkrića o mom stanju kada sam se budila, ili imala snu slična sjećanja o vrlo neobičnim stvarima koja su onda vodila do neke vrste fizičke ili materijalne anomalije koje bih onda odmah „gurnula pod tepih“. No, u slučaju koji slijedi, neka neobična aktivnost probudila me je u noći. a o toj aktivnosti sam pisala na nekim mjestima na web stranicama . Ovdje bih se htjela koncentrirati na LEKCIJU iz tog iskustva primijenjenu u GLOBALNOM smislu. Pogledajmo je, dakle, ponovo, editiranu i aranžiranu za ovu potrebu:

Citat:
23.07.1995
P: Prva stvar na mojoj pameti je doživljaj koji sam imala prije nekoliko noći. Izgledalo je kao da je bilo nekekve interakcije između mene i nečeg "drugoga". Možete li mi reći što je bio taj doživljaj?
O: Bio je potiskivanje realiteta.
P: Što je potiskivanje realiteta?
O: To se dešava kad su energetski centri u konfliktu.
P: Koji su energetski centri u konfliktu?
O: Misaoni energetski centri.
P: Čije misli?
O: Misli su temelji svih kreacija. Naposljetku, bez misli, ništa nebi moglo postojati. Zar ne?
P: Istina.
O: Zbog toga, energetski centri koji su u konfliktu, uključuju misaone forme. Mogli bi gledati na to kao zamračenje/presijecanje energija misaonih formi.
P: Izgledalo je i da sam bila svjesna nekoliko mračnih, paukolikih figura poredanih uz moj krevet. Da li je to točna impresija?
O: Ti bi mogli biti opisani kao specifične projekcije misaonih centara.
P: Izgledalo je da sam se borila i opirala toj aktivnosti.
O: To je bio tvoj izbor.
P: Na kojem nivou denziteta imaju ti misaoni centri svoj primarni fokus?
O: Misaoni centri nemaju primarni fokus na niti jednom nivou denziteta. To je točna bit. Vi niste kompletno familijarni s realitetom o tome što su misli. Govorili smo vam za više nivoa i detaljno objasnili mnoga područja u vezi s nivoima denziteta, ali misli su malo drugačija stvar jer one prolaze kroz sve nivoe denziteta odjednom. Sad, da vas ovo pitamo. Da li sad vidite kako bi to moglo biti moguće?
P: Da. Ali ono što pokušavam učiniti da identificiram te konfliktne misaone centre. Ako su dva misaon centra, ili više njih, u konfliktu, tada bi moja ideja o tome bila da su oni u suprotnosti.
O: Točno.
P: Dobro, u doživljaju koji sam iskusila, osjetila sam paralizu svog tijela. Što je uzrokovalo tu paralizu?
O: Da. Separacija ( odvajanje ) svijesti. Što se definira kao na bilo kojoj točki na putu gdje nečija svijest postane tako totalno fokusirana na nečiji misaoni sektor da se svi ostali nivoi svijesti privremeno odstupe, tako radeći to da bude moguće postati svjesno nečijeg fizičkog realiteta zajedno s nečijim mentalnim realitetom. To daje impresiju onog što se opisalo kao paraliza. Da li razumijete?
P: Da. I što stimulira taj totalni fokus svijesti?
O: Događaj koji skrene, privremeno, mentalne procese.
P: I koji događaj može skrenuti mentalne procese u tolikoj mjeri?
O: Bilo koji broj.
P: U ovom specifičnom slučaju, koji je to bio?
O: Bio je presjecanje (eklipsa, pomračenje, zasjenjenje) energija uzrokovano konfliktnim misaonim centrima. Bilo koje dvije jedinice presjecanja realiteta, to uzrokuju, što bi mogli nazvati kao neslaganje, koja, za nemjerljiv iznos onog što bi vi nazvali vrijeme, koje je, naravno, nepostojeće, kreira neegzistirajuće, ili stopira pokrete u svim funkcijama. To je ono što bi znali kao konflikt. Unutar, ili kroz bilo koje presjecanje, nasuprotnih entiteta, uvijek pronađemo nulto vrijeme, nulte pokrete, nulti prijenos, nulto izmjenjivanje. Sad, razmislite o tome. Razmislite o tome pažljivo.
P: Da li to znači da sam, u biti, bila u stanju neegzistiranja?
O: Pa, neegzistiranje nije baš propisni izraz, ali ne-tekuća egzistencija bi bio bliži. Da li razumijete?
P: Da. Smrznuta, tako?
O: Smrznuta, tako.
P: Ima li kakve dobrobiti za mene iz tog doživljaja?
O: Svi doživljaji su potencijal za dobrobit.
P: Da li je bilo kakve štete za mene u tome?
O: Svi doživljaji imaju potencijal za štetnost. Sad, da li vidite paralele? Govorimo o suprotnim silama u prirodi, kad one dolaze skupa, rezultat može biti skroz od ekstrema jedne strane, pa do ekstrema druge strane. Ili, mogu ostati savršeno, simetrično u balansu na sredini, ili djelomično u balansu na jednoj ili drugoj strani. Zato su svi potencijali realizirani u točkama presjeka u realitetu.
P: Da li je jedan od tih konfliktnih misaonih centara ili energija, bio neki dio mene?
O: Da.
P: I da li je on potisnut radi interakcije s energijom misaonog centra koji je dio ili sve nečega ili nekoga drugog?
O: Ili, da li je ono što se dogodilo, konflikt energije jednog misaonog centra koji je dio tvog misaonog procesa i druge energije misaonog centra koji je drugi dio tvog misaonog procesa? Mi te pitamo ovo pitanje i omogućavamo da promotriš.
P: Da li se ikad desi da individue koje smatraju ili misle da su doživjeli "otmicu", zapravo, da su bili u interakciji sa nekim dijelovime sebe?
O: To bi bila vrlo dobra mogućnost. Sad, prije nego pitate iduće pitanje, zaustavite se i sagledajte malo za trenutak: koje mogućnosti to otvara? Ima li tu nekih ograničenja? I ako ih ima, koja su? Nije li to područje vrijedno istraživanja? Na primjer, samo jedan da "svarite". Što ako bi se scenarij otmice mogao desiti tamo gdje tvoja projekcija duše, tamo što vi smatrate kao budućnost, gdje se može vratiti natrag i oteti vašu projekciju duše u onom što vi opažate kao sadašnjost?
P: Oh, dragi ( bože )! Da li se to dešava?
O: To je pitanje za vas da se zapitate i sagledate.
P: Zašto bi si ja to učinila? J: Da bi stekla znanje iz budućnosti.
O: Nema li tu vrlo mnogo mogućih odgovora?
P: Pa, to izgleda vrlo zastrašujuće i negativno iskustvo. Ako je to slučaj: A) možda to nije moja percepcija, ili B) tada, u budućnosti ja nisam dobra osoba! J: Ili možda budućnost nije vrlo ugodna. I znanje koje si stekla o tome, nije ugodno.
O: Ili da li je to jedna moguća budućnost, ali ne i sve moguće budućnosti? I nije li put slobodne volje povezan sa svime time?
P: Bože! Nadam se da je tako.
O: Sad, da li vidite dobrobit u tome da malo usporite i da nemate predrasude kad pitate pitanja od velike važnosti? Vidite, kad ubrzate prebrzo u progresu učenja i stjecanju znanja, to je kao preskakanje ceste bez zaustavljanja da pogledate na tlo ispod sebe. Netko preskoči zlatne kovanice i drago kamenje koji su sadržani unutar kamenja u cesti.
P: Dobro, kad se dogodi taj događaj, da li ću pretpostaviti da se jedan dio mene, možda buduće ja, naravno ona su sva simultana ali da se tako izrazim, može vratiti i biti u interakciji s mojim sadašnjim ja zbog nekog razloga izmjene?
O: Pa to je pitanje koje je najbolje ostaviti za tvoje vlastito otkrivanje jer ćeš steći mnogo znanja pomoću sagledavanja toga svega, više nego da tražiš odgovore ovdje. Savjet koji smo ti dali, napravit će to da ćeš steći mnogo, vrlo mnogo znanja pomoću sagledavanja tih pitanja o sebi, a i mreža sa ostalima također. Nemoj biti isfrustrirana odgovorima koje ćeš steći kroz vlastito sagledavanje, i oni će tebi biti istinsko prosvjetljenje i doživljaji koji će slijediti bit će vrijedni tisuću života, ugodnih i u uživanju.
Što možemo zaključiti o Zasjenjenjima (eclipsing) Realiteta iz diskusije?

Prva stvar koja mi pada na pamet je rezultat konverzacije koju sam imala sa još jednim Tragačem na Putu koji me posjetio prije par dana. Postoje brojni događaji u mom životu koje još nisam spremna javno iznijeti, ali koje dijelim sa ovom damom tijekom ovog razgovora. U jednom momentu, dala je napomenu, da prema njenom mišljenju, su moja životna iskustva bila vrsta mikrokozmičkog primjera bitke između sila dobra i zla – a moje tijelo, duša i um – bojno polje. Njeno je mišljenje da su „dobri dečki“ pobijedili jer na kraju, svo fizičko, mentalno i spiritualno uništavanje koje je bilo usmjereno protiv mene, sada je ozdravljeno, preokrenuto.

To je u izvjesnom smislu istina. Ali, što to predstavlja ako želimo to izvesti, primijeniti na globalnom planu? Ili, samo na nekim drugima?

Kasiopejci su rekli da sam iskusila konflikt misaonih centara. Ovo je dalje elaborirano:

Citat:
„Govorimo o suprotnim silama u prirodi, kad one dolaze skupa, rezultat može biti skroz od ekstrema jedne strane, pa do ekstrema druge strane. Ili, mogu ostati savršeno, simetrično u balansu na sredini, ili djelomično u balansu na jednoj ili drugoj strani. Zato su svi potencijali realizirani u točkama presjeka u realitetu..“Rečeno mi je da promotrim uključene stvari i da „odgovorima koje ćeš steći kroz vlastito sagledavanje, i oni će tebi biti istinsko prosvjetljenje i doživljaji koji će slijediti bit će vrijedni tisuću života, ugodnih i u uživanju.“ Najjednostavnijim izrazima rečeno, iskustvo „Zasjenjenih Realiteta“ vodilo me do pune percepcije realnosti u tzv., „objektivnom pogledu“ o kojem smo već diskutirali. Više od toga, također me vodilo prema mojem pravljenju izbora – izbora koji mijenjaju život – koji su učinkovito promijenili moju realnost. Možda u vrlo doslovnom smislu. Bila je i napomena, na jednoj od sesija, koja ističe ovu točku:

Citat:
04.01.1997
O: Zbog već danih informacija, to je elementarno, draga Martin, elementarno!
P: (L) Nisam više Martin! Tako!
O: Jesi, u jednom alternativnom realitetu.
„Martin“ je moje bivše udano ime.

Dakle, kada se realiteti zasjenjuju/presijecaju, neka vrst „izbora“ je napravljena na dubokom nivou, kao da li sam išla ka nastavku življenja u OPS orijentiranom „željnom razmišljanju“ da će sve postati „ljubav i svjetlost“, ako samo nastavim da „popravljam“, što se sastoji od neprekidnog uvjeta da se biva „hranom“ za bića iz viših denziteta, ili, da li sam išla prema otvaranju očiju i VIĐENJU. Čini se da je moj izbor da se oduprem toj aktivnosti bio simbol „smjene“ koja se počela ispoljavati u mom svakodnevnom životu kao izbori koji mijenjaju život.

Citat:
„Što ako bi se scenarij otmice mogao desiti tamo gdje tvoja projekcija duše, tamo što vi smatrate kao budućnost, gdje se može vratiti natrag i oteti vašu projekciju duše u onom što vi opažate kao sadašnjost?“Izgleda da, da sam nastavila u „starom načinu/smjeru života“, „željnom razmišljanju“ subjektivne verzije realnosti, (gdje sam još uvijek bila „Martin“ u toj alternativnoj realnosti), bila bih napredovala do točke u prostoru/vremenu kada bih POSTALA jedno od tih užasnih stvorenja koja su pokušavala da me otmu!

Sada, ja NISAM promijenila moju realnost „vizualizacijom“, ili „afirmacijama“ ili ijednim od standardnih naučavanja o „kreirajte vašu vlastitu stvarnost“. Zapravo, ako išta, onda sam napravila upravo suprotno. Zapravo se dogodilo da sam bila otvorila svoje oči i... potpuno izgubila nadu u svijet, koji kao da je uvijek bio pun tame i obmana i užasa i boli.

Pitam se je li to ono što je Don Elkins vidio? Ako jest, zaista je žalosno da nije imao informaciju o tome kako je to stanje esencijalno, kako se ovo stanje može koristiti od mračnih sila da izbace iz kolosjeka spiritualnog tragača koji MORA proći kroz njega da bi se Ponovo Rodio.

Kako netko postaje „Ponovo Rođen?“ To je jednako traumatično kao biti rođen prvi puta, ako ne i više! Uzimanjem svoga prvog udisaja u „novoj realnosti“, napravila sam svjesni izbor da OGRANIČIM MOJE SUDJELOVANJE u ovoj obmani utrapljenoj čovječanstvu. Svjesno sam bila odlučila da neću više lagati – ni sebi, ni drugima – o tome kako sam se osjećala ili što sam željela. Nisam više namjeravala lagati o tome što mi se sviđalo a što ne, ili o tome što sam htjela raditi ili ne. Nisam više htjela sebi lagati da su moje patnje i žrtvovanja imale ijednu dobrobit za ikoga, jer mi je bilo jasno da to NIJE bila istina. Sve je to bila iluzija ili obmana. Ukratko, nisam više htjela lagati sebi o realnosti u cjelini. Kada bih pogledala u cvijet prisjećala bih se truleži i smrti u tlu iz kojeg cvijet izvlaži svoju ishranu. Kada bih pogledala u mačku ili psa prisjetila bih se buha i parazita, ubijanja i jedenja drugih stvorenja koje se konstantno dešava u životinjskom svijetu. Kada bih pogledala u prekrasno i mirno jezero, prisjetila bih se gomile organizama koji su uzročnici oboljenja koji se plodno multipliciraju isbod sjajne ogledalne površine.

Zvuči prilično bizarno, jel'? Ali imalo je čudnovati efekt.

Zbog toga što nisam više lagala sebi o biločemu što je postojalo, barem o sebi, mojoj prirodi, mojem biću, bila sam slodobna da izaberem ŠTO da ispoljavam u svakom trenutku. Znajući da sve te „sjene“ postoje unutar mene, u mojoj DNK, mojem mesu, mojem „evoluiranom“ sebstvu; znajući da sam iskusila mnogo cjeloživotnih bavljenja smrću i destrukcijom na sebi, ili patila od istog na rukama drugih, bila sam slobodna da IZABEREM. I dalje, znala sam da je izbor bio slobodan! Da sam izabrala da slijedim put OPS, da zaronim natrag u iluziju, ne bi bilo optuživanja (sebe). Kao što je Ra rekao: SVE treperi ni u tami ni na svjetlu.

Nije više bilo ikakvog optuživanja za bilo što. Bilo je baš ono što JEST. To je PRIRODA. To je BOG.

I prisjetila sam se scene iz Tennessee Williamove drame Iznenada prošlog ljeta gdje gđa.Venable kaže:

Citat:
„Vidjeli smo Encantade, ali na Encantadama mi smo vidjeli nešto o čemu Melvil nije pisao. Vidjeli smo velike morske kornjače koje izlaze iz mora i idu na polaganje jaja... to se zbiva jednom godišnje; kad završe, zatrpaju rupu u pijesku i iscrpljene vraćaju se u more; i nikada ne vide svoje potomstvo, ali mi smo ih vidjeli... Sebasitjan je znao točno kada se treba vratiti u vrijeme izlijeganja jaja...
Strašno. Encantade, to mnoštvo ugašenih vulkana, u vremenu svjedočenja izlijeganja morskih kornjača i njihovom očajničkom putu do mora! Uska plaža boje kavijara, bila je sva u pokretu... nebo također... puno ptica mesožderki i njihove buke, užasnih divljih krikova... kornjačice započinju svoju utrku do mora da izbjegnu proždrljive ptice koje su zacrnile nebo, koje je postalo gotovo jednako crno kao plaža!
Pijesak je oživio komešanjem ptica koje su napadale, grabile i okretale male kornjaće okrečući ih na leđa da bi izložile njihovu mekanu unutrašnjost koju bi trgale i jele njihovo meso. Sebastijan je nagađao da vjerojatno samo jedna od tisuću uspije pobjeći do mora...
Moj je sin tražio Boga, mislim, njegovu čistu sliku (imidž). Potrošio je čitav gorući ekvatorijalni dan u promatračnici na jarbolu škune gledajući tu stvar na plaži dok nije postalo pre mračno da bi mogao vidjeti, i kada se spustio, rekao je: 'Pa, sada sam Ga vidio!', i mislio je na Boga. I nekoliko tjedana nakon toga, bio je u groznici, bio je u deliriju zbog toga. [Huffer, 1958.]“Tamo sam bila, imala svoje vlastito iskustvo „morskih kornjača“, i, da, bila sam bolesna dugo vremena nakon toga. Bilo mi je neobično da, suočena sa destrukcijom svake vilinske priče u koju sam ikada vjerovala, nisam mogla plakati. Barem ne na uobičajen način. Bol je bio daleko jači za obične suze. Ono što se dogodilo bilo je da se moj cijeli sistem skoro ugasio (isključio). Doslovno sam plakala krv. Oči su mi bile otečene od upale koja nije reagirala na razne medicinske tretmane različitih vrsta koji su primjenjivani (čak sam bila i kod specijaliste, i ništa nije pomoglo). Moje su oči stalno lile tzv. sero-sangviničku tekućinu – krv i serum – u tolikim količinama da se slivalo niz moje obraze tjednima. Gledala sam u realnost, i skoro me ubila.

Jedina je razlika bila što sam eventualno odabrala da radim sa tom vizijom. Ključ je u izvatku iz Kasiopejskog materijala gdje se kaže:

Citat:
... da li je to jedna moguća budućnost, ali ne i sve moguće budućnosti? I nije li put slobodne volje povezan sa svime time?
P: Izgledalo je da sam se borila i opirala toj aktivnosti.
O: To je bio tvoj izbor.
Nemoj biti isfrustrirana odgovorima koje ćeš steći kroz vlastito sagledavanje, i oni će tebi biti istinsko prosvjetljenje i doživljaji koji će slijediti bit će vrijedni tisuću života, ugodnih i u uživanju.Eto nas natrag suočenima licem u lice sa našim objektivnim viđenjem realnosti i našom SLOBODNOM VOLJOM.

ZNALA sam da sam „VIDJELA Boga“. Ali na kraju, moj IZBOR je bio VOLJETI ga svejedno. I više od toga, moj je izbor bio da ISPOLJAVAM te vidove Boga U SEBI, koji su bili od Ljubavi, Ljepote i Istine kao IZBOR SLOBODNE VOLJE. Nisam izabrala iz STRAHA, čak ni skrivenog, kako danas većina ljudi koji se čvrsto drže rutine „ljubavi i svjetla“, i izbjegavaju ikakvo znanje o tami.

Da su neki bili prisutni pri jednom takvom događaju kao što je izlijeganje kornjača, bi li bilo ispravno da spašava kornjače, da ubije ili prestraši ptice? Oboje predstavljaju vidove, ili „Lica“ Boga, i oboje imaju pravo na postojanje u svom okruženju, i na preživljavanje na svoj način, stoga bi bilo pogrešno umiješati se. Ali ja bih se nadala da će neke bebe kornjače imati razum da sačekaju do mraka i onda zbrišu u more! Možda je to način na koji se Kasiopejci odnose prema nama – samo na neki način složenije.

Kada volite svog psa ili mačku, volite li ih više ili manje zato što jedu ili ubijaju druga stvorenja? Pa šta onda ako on (pas) nema potrebe da to radi u svom finom toplom ljudskom domu gdej večera dolazi iz kantice. Ostavite ga vani samoga na neko vrijeme i ubrzo će početi jesti štogod je tamo. Hoćete li ga tada odbaciti, voliti ga manje, ili se pretvarati da on – i psi općenito – ne postoji?

Je li ovaj „konzumirajući vid“ naše realnosti manje prihvatljiv kada dostigne „svjestan“ nivo, kao onaj od ljudskih bića? Nismo li mi još uvijek za ljubav prema svemu što postoji kao dio Prirode, kao dio Boga, i prihvaćanje i dopuštanje da BUDE kao što JE – čak i kad imamo pola sa osjetljivim vidovima osiguravanja našeg vlastitog prava na egzistenciju i postojanje?

I, ako to napravimo, i dalje, ako IZABEREMO da ograničimo naše učestvovanje u konzumacijskom vidu u najvećoj mogućoj mjeri, možemo li misliti da smo naučili jednu od najvrednijih lekcija naše realnosti? Lekciju o tome što je istinski Ljubav? Da je Ljubav voljeti SVE, bezuvjetno, bez potrebe ili žudnje da išta promijenimo? Da samo u ovom stanju Ljubavi – OBJEKTIVNE Ljubavi – možemo istinski imati Slobodnu Volju?

I to je istinsko značenje tako mnogo reklamirane #bezuvjetne ljubavi“. Ako ćete voljeti išta ili ikoga „unatoč“ toga što ono jest ili što oni rade, misleći da vaša ljubav mijenja nešto, tada NE volite bezuvjetno.

Dalje, voljeti bezuvjetno znači voljeti sebe na isti način. Ako vaša bezuvjetna ljubav drugoga znači da morate „djelovati“ na bilo koji drugi način nego prema sebi, tada niste shvatili. Dalje, ako ta druga osoba ne voli vas na isti način, dopoštajući vam da budete u potpunosti prihvaćeni kakvi jeste, i vi mislite da držeći ih u blizini i voljeći NJIH bezuvjetno, kako bi oni konačno shvatili i „promijenili se“, tada ste već prekršili zakon bezuvjetne ljubavi. U smislu svakodnevnog života, možete samo živjeti u bezuvjetnoj ljubavi sa drugim tko to razumijeva na potpuno isti način kao i vi.

Shvaćam to. I napravila sam svoj izbor, kao što rekoh, da ograničim moje sudjelovanje u lažima i obmanama u najvećoj mogućoj mjeri (naporu). To je značilo da nisam više mogla u bliskim odnosima koji su bili manje nego potpuno recipročni u smislu ove vrste ljubavi. Jasno sam razumjela da je to vjerojatno značilo živjeti u potpunosti sama i voljeći svijet i druge bezuvjetno sa distance što je bio jedini način za koji sam vidjela da bi bio moguć u praktičnom smislu. Mogla sam vidjeti da dopuštajući sebi da budem korištena kao „energetska hrana“ ili na drugi način, NIJE bilo u najboljem interesu za ikoga koga sam voljela, niti je bilo u mom najboljem interesu. (i isto se primjenjuje glede prakse zakona i poretka)

I tako, napravila sam odluke koje jesam, ponašala se u skladu sa njima, i rezultat nije bio manji od zapanjujućeg.

Sada, kako se to primjenjuje /odnosi globalno na naše pitanje?

To znači da u nadolazećim vremenima možemo biti vrlo slični novo izleglim kornjačama na Encantadama. I svuda oko nas postoje bića poput proždrljivih mesoždernih ptica. Mi IMAMO šansu da dođemo do mora. I više, sa svjesnošću možemo napraviti mnogo više od toga! Možemo sa rastućom svjesnošću biti u mogućnosti da promijenimo jednu moguću budućnost u drugu.

Zašto bi u našem svijetu bilo toliko obmana nego zbog činjenice da tu postoji neki kvalitet, neki vid nas samih, za koji pak, oni koji žele da nas drže slijepima i nesvjesnima, žele da ostane sakriven? Zašto bi inače tamo bila takva prezasićenost naučavanja u današnje vrijeme koja nastoje da smekšaju i oslabe naš otpor apelirajući na našu ljubav prema spokojstvu, udobnosti i „statusu quo“? Dalje, zašto je naučavanje o Ljubavi samoj, tako užasno izokrenuto?

Citat:
24.02.1996
P: Mike Lindemann je predložio da kanaliziranje podvrgnemo "rigoroznom testiranju".
O: Mike Lindemann ne kanalizira, zar ne? Koju vrstu rigoroznih testiranja je on predložio?
P: Nije rekao. Mislim da oni žele kratkoročna predviđanja i svu vrstu malih testova...
O: Upravo tako, sad, što vam to govori?
P: To nam govori da on želi dokaz.
O: "Dokaz" trećeg denziteta nije upotrebljiv, kao što smo vam objašnjavali opet i opet. Sad, slušajte vrlo pažljivo: Ako bi dokaz te vrste bio moguć, što bi se desilo sa slobodnom voljom, i zato, učenjem, Karmičkom Direktivom Nivoa Jedan?
P: Pa, mislim da ako tu ima dokaza, da vi vjerujete u dokaz, a ne u duh te stvari. Vi stavljate svoj oslonac na materijalne stvari. Vi ste izgubili svoju slobodnu volju. Netko je povrijedio vašu slobodnu volju pomoću akta DOKAZIVANJA nečega vama.
O: Ako netko IZABERE vjerovati, to je njihovo isključivo pravo!
P: L: Predskazanja koja postanu istina, odgovori koje bi bilo moguće provjeriti kod mnogih stvari. Fizikalni fenomeni.
O: To bi još uvijek bilo odbačeno mnogo puta kao slučajne koincidencije. Mi smo već dali predskazanja, nastavit ćemo s njima, ali zapamtite, "vrijeme" ne postoji. To je iluzija 3. denziteta. Mi se ne igramo u tom pješčaniku i nemožemo i nikad nećemo. Glavni razlog naše komunikacije je pomoći vama da učite pomoću učenja vas kako učiti, i tako ojačati vašu duhovnu energiju i asistirati vašem napredovanju.
P: Vi kažete da je vaš primarni razlog samo naučiti nas? Ovu malu grupu?
O: Jer ste pitali za pomoć.
P: Dakle, vi ste se javili zato što smo mi pitali. Da li je ovaj materijal bio dan i drugima, ili je on dizajniran i namjenjen da bude podijeljen s drugima?
O: Ako oni pitaju na neophodan način. Drugačije rečeno, dijeljenje poruka koje vam dajemo će naučiti milione drugih.
P: Koji je "neophodan način"?
O: Koliko "je vama trebalo"?
P: Pa, trebalo je čitav naš život i MNOGO teškog rada.
O: Dobro, sad što smo mislili kad smo rekli "milioni drugih"?
P: Hoćete reći da će ove informacije biti prenesene na neki način milijunima drugih ljudi?
O: Na koji način?
P: Pa, jedina stvar mogu pomisliti jest - kroz knjige.
O: Bingo!!
P: W: To je mnogo posla.
O: Taj posao je u procesu, W.!
P: W: Pa, sve to treba biti otipkano, pregledano i ispravljeno i stavljeno u pripadajući oblik, i to će biti nekoliko godina da...
O: Za sve ćemo/ćete se pobrinuti, i ne, W.!
P: W: Pa, razmišljao sam o vremenskom trenutku i tolikim stvarima koje su spremne za desiti se bilo kada u ovom vremenu. Izgleda kao da informacije trebaju izaći uskoro ili će to biti zastarjelo.
O: Predrasude ne služe ničemu! Također, tko kaže da će informacije zastariti? Čekaj i vidi.
I još o subjektu dokaz protiv jačine:

Citat:
18.04.1998
A: Mi želimo da objasnimo nešto više o ovom predmetu. Arkadiusz, i za bilo koga drugog u potrebi sledujuće poruke: mi ne komuniciramo sa vama u smislu da „dokažemo“ naše postojanje. Ako neko ima vjere i voljan je da uči, da istraži nova područja i da otkrije šta će biti jednog "dana" svakidašnji profil svjesnosti, onda nijedan "dokaz" nije potreban. Ako je u drugu ruku, netko suprotne psihičke orjentacije, onda nijedna količina dokaza nije adekvatna.
Q: (L) Mislim da je najvažnija stvar koja je proizašla iz ovog kanalisanja je ta da me ponekad Cs prevare da pokušam nešto i oni podstaknu moju znatiželju i ja izađem i uradim nešto što rezultira učenjem iskustva koje je uistinu vrijedno poštovanja. A važna stvar je, izlaženje van i obavljanje posla vas uistinu osnažuje. I, baš kao što ste vi rekli, svaki put kada napravite izbor da ne tražite odgovor sami, nego pokušate da ga dobijete na lakši način, čini vas slabijim i umanjuje to ko ste. To je vrsta nelinearnog principa koji može da vas vodi u mnoge stvari. Da su nam dali te konceptualne istine, mi bismo izgubili nešto veliko na putu osnaženja i slobodne volje. Kao oni izvori koji navodno daju tajne bombi... i drugi izvori koji jednostavno daju i daju razne vrste stvari i vi možete jasno vidjeti uništenje onih koji su uključeni... (F) Da, i ključna tačka je porobljavanje INICIJATIVE slobodne volje. (L) Znači, to je VRLO SUPTILNA stvar.I :

Citat:
19.06.1999
O: Nismo li već dali naznake? Znanje je moć. Ako vam ga damo kao kolač, ono je raspršeno.
I, ponovo, želim reći što su Kasipoejci rekli o učenju uz rad i napor:

Citat:
„Suptilni odgovori koji zahtijevaju napor „seciranja“ unapređuju pojačano učenje. Učenje je jedno istraživanje praćeno potvrdama znanja kroz otkriće. Učenje je neophodno za napredak duše... to je način na koji izgrađujete vaš centar snage/moći ... Strpljenje služi tragača skrivenog znanja... Pretražite vaše „fajlove“. ...Učenje je ponekad najbolje ostvareno proučavanjem i istraživanjem... Postoje i druge naznake koje možete otkriti vašim vlastitim proučavanjima... [Kasiopejci]“I, u nešto svježijim vremenima, posebno su se obratili Arku i meni:

Citat:
Kombinirajte energije kod potrage za odgovorima, i sve ostalo će sjesti na svoje mjesto. Ti i Arkadius ste duše koje se dopunjuju. Karmička Sudbina, Misija Nivoa Jedan.I tako, mi radimo, tražimo odgovore, eksperimentiramo na mnoge načine da otkrijemo tajne koje se mogu dijeliti sa drugima na istom putu. I u tome procesu dolaze mnoge zanimljive ideje.

Sjećate li se „scenarija“ mog dopisnika:

Citat:
Ukratko, kao što ste rekli Kasiopejcima, slika izgleda gadno. Oni su rekli da vi izgleda mislite da su samo dobra iskustva korisna, pa ne, obično su dobra i loša iskustva pomiješana skupa, a prema njihovom scenariju mi smo svi za visoki skok bez strunjače na drugoj strani. (tres!)Povezujući ovo sa Presijecanjem (zasjenjenjem) Realiteta, izgleda da iz opisa Vala, to mora biti makro-skala Presijecanja Realiteta. To je bilo opisano u mnogo istih termina kao moje vlastito iskustvo koje je rezultiralo promjenom moje realnosti. Ako je takav slučaj, i otpor je bio moj izbor, i taj je otpor zasadio novo stanje postojanja, bi li onda slijeđenje sličnih akcija glede budućnosti ljudske rase, moglo imati isti učinak?

Da to postavimo na drugi način, kako je to istakao član grupe:

Citat:
...Aspekt paukolikih bića mogao bi biti tu da vam da iskustvo, da vas mune laktom prema smjeru, da omogući balans; i to je možda bilo i potrebno.I tako, prezentiranjem objektivne istine o našoj realnosti, nismo li munuti laktom da napravimo izbor? I ako će zaista doći do „invazije“ vanzemaljaca, neće li to biti iskustvo koje potiče izbor?

Pitanje postaje: zašto bi mi trebali graditi snagu duše i volje i svjesnosti, ako ne bi trebali NEŠTO NAPRAVITI sa tim?

Ostaviti ću vas sa tim pitanjem.

------------------------
Prijevod poglavlja 10c - EQ@2008