VAL - ZNANJE
Portal za razvoj svijesti

- stranice za sporije modemske internet veze -


Početna stranica za sporije modemske veze

Metafizika ( Tekstovi, Val serija Kasiopejci, Kasiopejske transkripte, Pledijski materijal, Ra materijal )

Manipulacije ljudima ( Tekstovi )

Zdravlje i liječenje ( Tekstovi, Ljekovite biljke )

Znanost ( Tekstovi )Tri principa


„Jedna od najljepših stvari koje ljudsko biće može spoznati je
Mistični most između oblika i bezobličnog. Misao je taj most.“
Sydney Banks


Tri principa – put do unutarnjeg mira i radosti postojanja


Tri principa označavaju tri životna aspekta koji su osnova sveg postojanja. Oni su platforma na kojoj je „izgrađeno“ sve što postoji. Kroz njih se stvara i formira cijeli život. Kroz njih i mi sami kreiramo svoju vlastitu stvarnost, bili toga svjesni ili ne.

Tri principa su nešto što se teško može prenijeti riječima, to je sama priroda života koju svatko može samo sam u sebi osjetiti. Ako ih probamo prevesti u riječi, tada su to „Univerzalni Um“, „Svijest“ i „Misao“. Ovim imenom nazvao ih je Sydney Banks 1973.g. kada je doživio duboko duhovno iskustvo.

Tri principa nisu metoda, tehnika niti pristup. Također nisu vrsta terapije, liječenja niti iscjeljivanja. Oni su jednostavno razumijevanje o tome kako je ljudsko iskustvo kreirano. Iscjeljivanje i osobni rast kao i duboke duhovne spoznaje posljedice su njihovog razmijevanja.


Zašto je korisno poznavati ih?

Ovi principi postoje, kao što postoji i gravitacija, bez obzira znamo li za nju ili ne. Mi ih koristimo u svakom trenutku svog života. Stoga je vrlo korisno poznavati ih, kao što je korisno znati i kako funkcionira gravitacija.

Kada znamo kako koristimo ove principe za stvaranje svog života, tada prirodno i lako počinjemo stvarati sve pozitivnija životna iskustva. Što nam je jasnije na koji način sami kreiramo patnju – stres, nezadovoljstvo, strah, brigu – to je lakše jednostavno prestati to raditi. To je kao kada ste naučili da stavljanje prsta na vruću peć uzrokuje bol – više to nikada nećete napraviti, osim ako ste možda brzopleti ili nešto slično. Na isti način, nećete više raditi ono što vam uzrokuje osjećaje nezadovoljstva i nesigurnosti, a što ste do sada nesvjesno radili.


Ne trebamo ništa činiti

Unutarnji mir, sreća, ljubav, mudrost, kreativnost, sigurnost, ispunjenost – sve to i više od toga aspekti su jednog te istog mjesta koje je unutar svih nas. Ono je tu stalno i uvijek nam je dostupno. Ono je naše urođeno blago, naše osnovno stanje bivanja. Upravo zato ne trebamo ništa činiti kako bismo ih imali, jer već ih sada imamo. Ne možemo ih nikada izgubiti. Ali, možemo ih – ne osjećati. Kada ih ne osjećamo – to je kao da ih niti nemamo, zar ne? A zašto ih ne osjećamo? Zato što sami nesvjesno kreiramo stres i patnju, koja tada „prekriva“ naše unutarnje stanje spokojstva i blagostanja.


Dovoljno je razumijevanje

Razumijevanje Tri principa omogućuje nam da prestanemo raditi ono što po navici radimo, a što uzrokuje osjećaje patnje i stresa. Ovo razumijevanje nije intelektualno razumijevanje, već unutarnji uvid, koji svakome dolazi u svoje vrijeme i na njemu najkorisniji način. Uvidi su neizmjerno važni u procesu rasta svijesti i postizanja sretnog i ispunjenog života.

Mentor Tri principa će vam pomoći da dođete do ovog razumijevanja. To se radi kroz upoznavanje s Tri principa, u obliku opuštenog druženja kao npr. kroz seminare, tečajeve ili privatne konzultacije. Na njima kreiramo povoljne uvjete, tj. opušteno stanje jasnoće uma, za dobivanje vlastitih uvida i spoznaja. Ovakvo stanje u kombinaciji s učenjem o Tri principa su vrlo moćna formula za duboke spoznaje i velike promjene. Njihova jednostavnost ih čini dostupnim svima te ih mogu razumijeti čak i djeca.

Postoje različite razine razumijevanja Tri principa. Što ih dublje razumijemo, to više stres, nesigurnost, nezadovoljstvo i strahovi sami od sebe „otpadaju“, bez napora s naše strane. Život nam postaje sve radosniji, ispunjeniji, zanimljiviji i lakši. Stvari se događaju ne-naporno, sve manje se trebamo truditi i boriti jer sve više osjećamo da smo usklađeni sa životnim tokom.


Čemu može pomoći?

S obzirom da su Tri principa osnova sveg postojanja, njihovo razumijevanje donosi boljitak u apsolutno svim životnim područjima. Tri principa se već 40-tak godina s velikim uspjehom koriste u svijetu za mentalno i emocionalno zdravlje i blagostanje, poslovne i sportske uspjehe, osobni rast i razvoj. Podučavaju se u školama, bolnicama, centrima za beskućnike, zatvorima, poslovnim korporacijama i privatnim savjetovalištima. Jedan od projekata dobio je i Kalifornijsku nagradu za mir.


Važne stavke kroz koje se postiže razumijevanje Tri principa:
 
Podaci o autoru: Romana Đekić, mentorica Tri principa, predavačica, konzultantica i autorica knjige Homeopatija za svakoga.


Preneseno sa: http://www.romanadekic.com

Info o seminarima:

http://www.romanadekic.com/seminar_karlovac.php
http://www.romanadekic.com/seminar_zagreb.php