VAL - ZNANJE
Portal za razvoj svijesti

- stranice za sporije modemske internet veze -


Vrati se na početnu stranicu za ADSL brze veze

Metafizika ( Tekstovi, Val serija Kasiopejci, Kasiopejske transkripte, Pledijski materijal, Ra materijal )

Manipulacije ljudima ( Tekstovi )

Zdravlje i liječenje ( Tekstovi, Ljekovite biljke )

Znanost ( Tekstovi )

Kompilacije DVD-a ( Literatura, Dokumentarci )


WEB stranice za MODEMSKE korisnike - nalaze se na ovoj adresi:

http://www.val-znanje.com/modem

Lijepo je imati ADSL vezu, i brzo surfati po lijepo dizajniranim internet stranicama. No, nemaju mnogi tu mogućnost, jer su još uvijek na modemskim vezama ( 56k ili ISDN 128k ), te im je otvaranje ovakvih web stranica prava muka jer moraju čekati i po par minuta na otvaranje jedne stranice. Pošto to zna biti frustrirajuće, odlučili smo kreirati i dio portala na kojemu će i modemski korisnici moći brzo i efikasno otvarati tekstove. Taj dio ima uobičajenu sivkastu podlogu i većinom su tekstovi bez slika ( ili postoje linkovi na slike, pa ako ih žele pogledati - to mogu sami odlučiti hoće li čekati ili ne da im se otvori ) - tako da bi se te stranice trebale brzo otvarati u običajenim uvjetima i za modemske korisnike. Ako imate nekoga tko ima modemsku vezu, i želio bi čitati sadržaje portala Znanje - molimo javite im ovu adresu, tako da i oni mogu pratiti tekstove i informacije u vezi ove tematike. Možete im poslati ovaj gornji link na e-mail. Puno hvala svima za međusobno dijeljenje i omogućavanje svima da dođu do potrebnih informacija!

Dobrodošli na Portal Znanje!

Ovdje ćete naći razne tekstove i saznanja koja služe za opće dizanje svijesti. Nadam sa da će pomoći mnogim ljudima za bolje shvaćanje svijeta u kojem trenutno živimo.

Za koga su sastavljene ove stranice ?

Dakle, mućnimo malo svojom glavom i pogledajmo što se sve oko nas događa. Mnogi uopće ne uočavaju neke promjene, a niti se njima ne prilagođavaju. Da bi mogli objasniti neke pojave, potrebno nam je određeno znanje. Sa porastom količine znanja, raste nam svijest, a što smo svjesniji, to nam je lakše prebroditi sve probleme koji nas usput zateknu u životu.

----------

Ovo bi moglo biti jako bitno za shvatiti:

Pitanje: Da li postoje kakva tehnološka sredstva koja bi nas zaštitila?

Odgovor: Jedina obrana koju trebate je ZNANJE. Ono vas štiti od bilo koje moguće forme štete u vašoj egzistenciji. Što više imate znanja, što manje strahova, što manje boli, što manje stresa osjećate, što se manje mučite, to manje iskusite štete bilo koje vrste. Razmislite o ovome sada vrlo pažljivo jer je to jako bitno: Gdje je granica u konceptu riječi ZNANJE? Budući da nema granice, koja je vrijednost te riječi? Beskonačna. Možete li pojmiti da kako vas jedan koncept s takvim značenjem može osloboditi od svih ograničenja? Koristite vaše šesto čulo da pojmite kako riječ, termin, odnosno značenje riječi ZNANJE, može omogućiti sve što ćete ikada trebati. Ako pažljivo razmislite, brzo ćete uvidjeti da je to istina u svojoj najvećoj mjeri.

Pitanje:
  Da li to uključuje znanje naučeno iz knjiga?

Odgovor:
  To uključuje sva moguća značenja te riječi. Možete li zamisliti koliko značenje ima ta jedna riječ?... Možete imati brza razjašnjenja, koja proizlaze iz znanja. Ako težite neprekidnom sakupljanju znanja, osiguravate si zaštitu od bilo kojeg negativnog događaja koji vam se može dogoditi. Znate li zbog čega? Što više posjedujete znanja, što ste SVJESNIJI, to vam je bolja zaštita. Eventualno, ta svijest postaje toliko jaka i sveobuhvatna da i ne trebate izvoditi neke posebne rituale i radnje koje bi vas štitile. Zaštita jednostavno postaje prirodna, i dolazi sa sviješću. Znanje sadrži svu smisao. Ono je srž cjelokupne egzistencije.

- Kasiopejci -

----------

Tekstovi i informacije objavljene na ovim stranicama su sakupljene iz mnogih izvora. Meni nije bitno da li će netko reći jesu li istinite ili nisu - ionako ono što je za jednog istina - za drugog može biti laž. Tako neka svatko izvuče iz svega ono što je njemu bitno i neka si SAM postavi neke temelje za daljnje učenje i napredak. Oni koji to ne žele, i ne moraju. Svatko ionako ima slobodnu volju pa neka sam odluči. Nikome ne treba ništa nametati.


Krivo znanje je opasnije od neznanja !

Znanje štiti – ignoriranje vodi destrukciji !

Vjerovanje u nešto = neznanje o tome !

Htio bih zahvaliti svima onima koji su omogućili širenje ovog znanja svima drugima. Povezivanje svega u jednu veliku mrežu može svima omogućiti jako brzo napredovanje u svjesnosti.


Želim svima lijep i ugodan život !!!


- Jack987 -