Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Dijete iznenada progovorilo engleskiDimitrije Mitrović iz Niša (11), čudo od djeteta, engleski govori kao maternji, a srpski natuca. Čudno je to što se jednog jutra dok je imao 3 godine probudio i od tada zna perfektno govoriti Engleski, iako ga nije učio. Danas ga praktično govori stalno, a ima problema u školi sa savladavanjem nekih lekcija koje, prirodno, iziskuju znanje srpskog materinjeg jezika na tom području.

- Prvi put smo primjetili da govori engleski jezik kada je imao tri godine - svjedoči za "Novosti" majka Dragana. - Kada je napunio pet godina, prijateljima i nama je 20 minuta prepričavao "Hari Potera" na savršenom engleskom jeziku. On engleski jezik u školi uči od prvog razreda, ali je već tada daleko odmakao. Izbjegava pričati srpski jezik, jer se prirodnije i bolje osjeća i izražava na engleskom jeziku.

Dimitrije je u međuvremenu upisao privatnu školu engleskog jezika, gdje se dodatno usavršava. Filmove gleda bez titla, a čita i knjige napisane na engleskom. Kada govori na srpskom, nema dovoljno zraka da bi završio rečenicu. Najviše problema zadaju mu slova č, ć, ž, š.

- Počeo sam da učim britanski akcenat - priča Dimitrije. -Trenutno učim neke stvari koje ne mogu u osnovnoj školi. Uvek sanjam na engleskom jeziku i mnogo bolje pišem na ovom jeziku. -

Mali Dimitrije počeo je učiti i talijanski jezik i odlično mu ide. Ima mačku Elis i psa, koga je nazvao Mili. Omiljeni mu je grad Los Angeles. Volio bi tamo živjeti i snimati pilot-seriju o dječaku koji ima moć putovati u budućnost. Dok se ne domogne Kalifornije, njegovi ukućani traže stručnu pomoć u Srbiji, kako bi se Dimitriju pomoglo da se što bolje obrazuje u njegovoj prirodnijoj sredini i na maternjem jeziku.

Istu vijest su prenijeli i mnogi drugi informativni centri, Austrian Times, SOTT, itd.

Iako ovo nije prva ovakva vijest o tome da je neko dijete iznenada počelo raditi savršeno neke stvari ( koje inače nisu uobičajene u tim godinama ), htio bih naglasiti kako me ovo potaklo da povežemo ovaj slučaj sa ostalim sličnim slučajevima. Dokumentarac "Extraordinary People - The Boy who lived before" to odlično opisuje. Dječak se točno sjeća tko je bio i ima pamćenja iz tog, prošlog, života. Kod gornjeg slučaja, očito je da je dječak ( duša koja nastanjuje trenutno tijelo 11-godišnjaka ) bila "Englez" ili barem - čovjek koji je živio na engleskom jezičnom području - i da je imao veliku ljubav prema tom jeziku. Privlači ga Los Angeles... hm, i tamo se govori engleski. A i činjenica da sanja o moći putovanja u budućnost nam nešto govori. No, to i nije sad bitno - već činjenica da prenosimo informacije iz prošlih života u sadašnje.

Izgleda da se, iz nekog razloga, u ovo vrijeme, mnogo više duša sjeća "prošlih života", tj. ostaje im nekakvo znanje iz njih - blokada kod inkarnacije više nije toliko fiksna i neprobojna kao prije.

Iz kojeg je to razloga? Možda kozmičko okruženje, možda dolazak kvantnog vala promjena svijesti i realiteta? Tko zna... Mislim da će ovakvih slučajeva biti sve više i više kako se približavamo tom makro-kozmičkom prijelazu. Detalje o valu možete pročitati u članku "Svemir i val", kao i mnogim drugim člancima i tekstovima.

Možda bi trebali porazgovarati s nekim hipnoterapeutima i vidjeti ima li sve više i više slučajeva kod kojih ne treba osobu posebno pripremiti ili upotrebljavati jake probojne tehnike kod razbijanja blokada sjećanja iz prošlih života. Razgovori sa uobičajenim, konvencionalnim doktorima i znanstvenicima nam neće pomoći - jer većina njih ima vrlo ograničeno razmišljanje, te su njihove blokade prema novim stvarima i mogućnostima - veće od onih prilikom inkarnacija u novi život - kojima privremeno zaboravljamo tko smo bili i što smo sve bili, kao i direktan dvosmjeran pristup kolektivnoj svijesti. Većina njih se drži materijalizma kao pijan plota, i ne mogu van granica njihovog kontejnera razmišljanja. No, srećom, sve je više ljudi, kao što su npr. hipnoterapeuti, koji ovakve stvari istražuju na sveobuhvatniji način, ujedinjujući tako materijalnu i duhovnu komponentu nečijeg bitka.