Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Zemljani - Earthlings (HR subtitlovi)

Film ZEMLJANI (EARTHLINGS) je dugometražni dokumentarac koji govori o potpunoj ljudskoj ovisnosti o ŽIVOTinjama (koje se koriste kao ljubimci, za hranu, odjeću, zabavu i znanstvena istraživanja), ali on također prikazuje naš potpuni nedostatak poštovanja prema ovim takozvanim "ne-ljudskim opskrbljivačima".

Tekst fima pripovijeda za Oscara nominirani glumac Joaquin Phoenix ("Gladijator"), a glazbu za film je skladao Moby, umjetnik kojega hvale kritičari i čiji se albumi prodaju u platinastim nakladama.

Pružajući dubok uvid u trgovinu kućnim ljubimcima, uzgajivačnice pasa i skloništa za ŽIVOTinje, kao i u industrijske farme, trgovinu kožom i krznom, industrije športa i zabave, te konačno medicinsku i znanstvenu profesiju, u ZEMLJANIMA se koriste skrivene kamere i dosad neviđeni materijali koji bilježe svakodnevnu praksu nekih od najvećih industrija na svijetu, koje se redom u potpunosti oslanjaju na ŽIVOTinje za ostvarivanje profita. Snažan, edukativan i provokativan, film ZEMLJANI je daleko najopsežniji dokumentarac ikada proizveden koji se odnosi na svezu između prirode, ŽIVOTinja i ljudskih ekonomskih interesa.

Postoje mnogi filmovi o pravima ŽIVOTinja koji su vrijedni pozornosti, ali ovaj nadmašuje te okvire.

Film ZEMLJANI vapi da ga se pogleda i posluša, i najvažnije - da se nakon gledanja suosjeća sa svim bićima.