Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Brutalna represija policije i hapšenje Siniše Krčmareka

ZAGREB - Pokret Građanska solidarnost jučer je na YouTube postavio video ponovnog uhićenja branitelja Siniše Krčmareka. ( Jutarnji List )

16.10.2011. oko 15:30 h

Dvojica policijskih službenika Republike Hrvatske bez značke, naloga i obrazloženja brutalno su upala u privatni posjed, te uhitila Sinišu Krčmareka i bez obrazloženja primjenili represiju. Kako se vidi na snimci policijski službenici su bili vrlo nasilni iako za to nisu imali potrebe. Da stvar bude gora, brutalno uhićenje i cijelu dramu su pratila i maloljetna djeca Siniše.

Siniša Krčmarek jučer je bio organizacijski redar 15.O OCUPPY ZAGREB događaja obilježenog u čtavom svijetu. Hrvatski je branitelj od 1990. godine, invalid Domovinskog rata, član Hvidre i još brojnih drugih udruga. Kontinuirano sudjeluje u velikom broju građanskih inicijativa kao što su čišćenje vodocrpilišta u Velikoj Kosnici, uređenje obala rijeke Kupe u svrhu razvoja turizma, sadnja voćaka po urbanim sredinama te sudjeluje u organiziranju niza humanitarnih akcija.

Građanska solidarnost tvrdi i kako Krčmarek posjeduje više od 100.000 dokumenata koji dokazuju da vlast ne štiti interese naroda i države.

Ovo nije bilo prvo njegovo uhićenje, u travnju ove godine policija je, prema pisanju udruge, presrela i brutalno se obračunala s braćom Dubravkom i Sinišom Krčmarek, braniteljima, koji su se uputili prema crkvi Sv. Marka moliti.