Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Ra materijal - Knjiga IV, seansa 105


Zakon Jednog, Knjiga IV, seansa 105

19.10.1983.

Ra: Ja sam Ra. Pozdravljam vas, prijatelji moji, u ljubavi i svetlu Jednog beskrajnog Kreatora. Sada komuniciramo.

Ispitivač: Možeš li prvo da mi kažeš stanje instrumenta, molim te?

Ra: Ja sam Ra. Vitalne energije ovog instrumenta su u mnogo izraženijem stanju u odnosu na prethodnu seansu, dok su volja i vera povratile svoja prominentna mesta u postojanju ovog entiteta i ravnotežu. Fizički deficit se nastavlja.

Ispitivač: Ja se izvinjavam što moramo da postavimo tako puno pitanja u vezi sa održavanjem. Čini se da smo zbunjeni što se tiče naših sposobnosti da nastavimo u pravcu kojim želimo što se tiče arhetipnog uma.

Ja bih voleo da pitam šta je izazvalo simetrične plikove na instrumentovim leđima i možemo li nešto da uradimo kako bi smo izlečili instrument, uključujući i ove plikove?

Ra: Ja sam Ra. Ovaj instrument je doživeo probijanje njegovih imunoloških odbrana i njegov limfni sistem se upleo u invaziju ovih virusa. Možete videti malo dobrobiti od pročišćavanja instrumentovog žutog zraka, hemijskog tela kako bi brže pomogli oslabljeni telesni kompleks u svom pokušaju da otkloni ove substance. Tehnike uključuju terapeutsko ispiranje creva, saunu jednom ili dvaput na dan, i korišćenje snažnog masiranja kože u periodu od otprilike sedam dana.

Mi ne govorimo o dijeti, ne zato što ne bi pomogla, već zao što ovaj entitet unosi male količine bilo koje substance i već izbegava određene, kao što su sveže mleko i ulje.

Ispitivač: Postoji li neko određeno mesto koje treba snažno masirati?

Ra: Ja sam Ra. Ne.

Ispitivač: Možeš li mi reći šta je izazvalo da se Jim-ov problem sa bubregom vrati i šta možemo da uradimo kako bi smo ga izlečili?

Ra: Ja sam Ra. Telesni kompleks, koji se nije u potpunosti oporavio od zapaljenja bubrega, počeo je da sistematski čisti svaki organ, šaljući sav otpad kroz bubrege kojima nije dato dovoljno tečnosti da rastvore otrove koji se oslobađaju.

Lečenje se odigrava u manifestaciji afirmacije zdravlja telesnog kompeksa koje će biti potpuno efikasno.

Ispitivač: Mi planiramo da očistimo imanje na jezeru Lanier koristeći tehnike koje nam je preporučio Ra, koristeći so 36 sati, itd. Ja bih voleo da znam da li je ovo dovoljno ili ima li nekih problema vezanih za naše seljenje tamo koje bi Ra mogao da komentariše u ovom trenutku?

Ra: Ja sam Ra. Čišćenje kuće o kojoj pričate treba da traje 3 noći i 2 dana. Boravište je benigno. Tehnike su prihvatljive. Mi nalazimo tri oblasti u kojima bi upotreba belog luka bila od koristi. Prvo, spavaća soba. Drugo, spoljašnjost kuće koja je okrenuta prema ulici.

Treće, postoji pitanje kućice za brodove. Mi predlažemo nedeljno čišćenje te oblasti belim lukom, sečenim crnim lukom i šetanjem osvetljenim delom. Beli i crni luk, menjati svake nedelje i treba da ostanu stalno okačeni na žici između seansi.

Ispitivač: Znam da nije od velikog značaja za naše svrhe i sa filozofske tačke gledišta ja ne želim da učinim išta što bi uznemirilo Zakon Konfuzije, zato nemoj misliti da je obavezno odgovoriti na ovo, ali ja sam se pitao šta je stvorilo neophodnost za kontinuirano čišćenje kućice za brodove?

Ra: Ja sam Ra. Namera je da se stvori parametar unutar kojeg se neće stvarati košnice.

Ispitivač: Da li govoriš o pčelama ili osama ili o stvorenjima te vrste?

Ra: Ja sam Ra. Tako je.

Ispitivač: Da li su Jim-ovi planovi i ritual za pročišćavanje ovog boravišta dovoljni ili bi nešto trebalo dodati ili promeniti?

Ra: Ja sam Ra. Promene nisu neophodne. Mi možemo predložiti da svakom drugom densitetu treba zahvaliti i blagosloviti ga za vreme koje ste proveli u ovom boravištu.

Ispitivač: Ima li Ra još neki predlog koji se tiče ove selidbe, i da li će ona – da li ćemo mi imati ikakvih problema da uspostavimo kontakt sa Ra u novom okruženju, i ako je tako, da li će nam Ra skrenuti pažnju na njih i šta bi smo mogli da uradimo kako bi smo ih uklonili?

Ra: Ja sam Ra. Svaka fizička pomoć koju će instrument pružiti tokom pakovanja i raspakivanja će aktivirati one alergijske reakcije koje leže skrivene u ovom trenutku. Ovaj entitet je alergičan na predmete koje je nemoguće izbegnuti u selidbama unutar vaše iluzije trećeg densiteta kao što su prašina, buđ, itd. Jedan poznat kao Bob će biti od pomoći što se ovoga tiče.

Nema poteškoća u uspostavljanju kontakta kroz ovaj podešen instrument sa Ra, u izabranom boravištu, ili bilo kojem drugom kada je fizičko i metafizičko čišćenje obavljeno.

Ispitivač: Mi smo, moglo bi se reći, eksperimentalno određivali mnoge stvari o telu, sledećem delu tarota, i iskusili neke povratne efekte, mogao bi reći, između uma i tela. Ja bih rekao, iz svega što smo do sad uradili u odnosu na ove efekte vrednost trećeg densiteta, žutog zraka telo u ovom trenutku je kao uređaj koji fidbekuje katalizator kako bi stvorio polarizaciju. Ja bih pitao Ra, da li su kada su stvoreni za iskustvo trećeg densiteta, um/telo/duhovi imali glavnu upotrebu tela žutog zraka kao fidbekovanje katalizatora i ako ne koja je bila svrha tela žutog zraka?

Ra: Ja sam Ra. Opis kojim je započeto vaše pitanje je odgovarajući za funkciju um/telo/duha ili um/telo/duha kompleksa. Pozicija u stvaranju fizičke manifestacije se nije ni malo promenila kada je veo zaboravljanja spušten.

Ispitivač: Onda je telo žutog zraka, od samog početka, dizajnirano kao ono što je Ra nazvao athanor za um, uređaj koji ubrzava evoluciju uma. Da li je ovo tačno?

Ra: Ja sam Ra. Možda je tačnije reći da je žuti zrak, fizičko telo neophodnost bez koje um/telo/duh kompleks ne može da nastavi sa evolucijom bilo kojom brzinom.

Ispitivač: Onda ti kažeš da evolucija onog dela pojedinca koja nije žuti zrak nije moguća bez zaogrtanja u telo žutog zraka u intervalima. Da li je to tačno?

Ra: Ja sam Ra. Ne.

Ispitivač: Da li bi mi pojasnio to? Nisam baš razumeo tvoju izjavu.

Ra: Ja sam Ra. Svaki um/telo/duh ili um/telo/duh kompleks ima postojanje istovremeno sa postojanjem stvorenja. Ovo ne zavisi od bilo kojeg fizičkog tela. Međutim, kako bi evoluirala, menjala se, učila i manifestovala Kreatora, fizička tela odgovarajuća za svaki densitet su neophodna. Vaše pitanje je impliciralo da fizička tela ubrzavaju rast. Tačniji opis bi bio da dozvoljavaju rast.

Ispitivač: Kao primer ja bih voleo da uzmem iskrivljenje ili bolesti telesnog kvara pre zastora i uporediti ga sa onim nakon zastora. Predpostavimo da se iskustvo koje je Jim doživeo sa kvarom bubrega desilo pre zastora. Da li bi se ovo iskustvo dogodilo pre vela? Da li bi bilo drugačije? I ako bi, kako?

Ra: Ja sam Ra. Bes separacije je nemoguć bez vela. Odluka da se razmišlja o perfekciji u disciplini je veoma neverovatna bez vela.

Ispitivač: Ja bih voleo da ispitam uzorak, na primer, telesne distorzije pre vela i kako bi ona uticala na um. Da li bi Ra mogao da da primer toga, molim te?

Ra: Ja sam Ra. Iskustva, i dobra i loša, ili radosna i tužna, um/telo/duha pre zastiranja bi bila bleda, bez vibracije kakva ona donose u um/telo/duh kompleksima posle zastiranja.

Ispitivač: Na kraju inkarnacije, pre zastiranja, da li je entitet izgledao kao da stari, kao entiteti na kraju svoje inkarnacije u našoj trenutnoj iluziji? Da li je Signifikator izgledao tako?

Ra: Ja sam Ra. Signifikator Uma, Tela ili Duha je deo arhetipnog uma i izgleda onako kako ga svako pojedinačno zamisli. Telo um/telo/duhova pre zastiranja pokazivalo je sve znake starenja koja vas sada upoznaju sa procesom koji vodi ka uklanjanju iz inkarnacije trećeg densiteta um/telo/duh kompleksa. Dobro je podsetiti se da je razlika između um/telo/duhova i um/telo/duh kompleksa zaboravljanje unutar dubljeg uma. Fizički izgledi i površina i instinktivne aktivnosti su iste.

Ispitivač: Onda sam se pitao koji je glavni razlog promene u izgledu koji mi vidimo kao proces starenja?

Ra: Ja sam Ra. Unutar trećeg densiteta, ne ugraditi u fizičko telo njegov kraj bilo bi kontraproduktivno za um/telo/duh komplekse koji borave u njima, jer unutar iluzije čini se lepšim da se bude unutar iluzije nego da se odbaci odora koja je nosila um/telo/duh kompleks i nastaviti dalje.

Ispitivač: Onda ja vidim, da tako kažem, kada pojedinac dostigne duboku starost postaje mu očigledno u trećem densitetu da je iznošen. Stoga, on nije vezan za svoje telo čvrsto kao što bi bio za ono koje dobro izgleda i funkcioniše.

Nakon vela, telo je definitivno athanor za um. Pre zastiranja da li je uopšte telo služilo kao athanor za um?

Ra: Ja sam Ra. Jeste.

Možete postaviti još jedno pitanje.

Ispitivač: Verujem da bih trebao da pitam možemo li nešto da uradimo kako bi smo poboljšali kontakt ili učinili da se instrument oseća udobnije?

Ra: Ja sam Ra. Nalazimo da je umor grupe dobro izbalansiran njenom harmonijom. Sve što može da se uradi za instrument urađeno je od sveg srca i sam instrument radi u indigo zraku.

Ranije smo spomenuli neke privremene mere za instrument. Ako one budu prihvaćene, dodatne tečnosti će unositi i instrument i ispitivač, čija je veza sa instrumentom takva da sve što je teško za jednog drugi to saoseća.

Ja sam Ra. Ostavljam vas radujući se radosno u ljubavi i svetlu, moći i miru Jednog beskrajnog Kreatora. Adonai.