Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Porodica svjetlosti 6. poglavlje


6. Ništa nije točno onako kako izgleda

U sadašnjoj fazi vašeg individualnog razvoja, pri gradnji mosta u 21. vijek i iz toga proizilazećeg znanja o vašoj sudbini, bitno je da upoznate i shvatite područje koje vam se otvara kao pionirima. Ovo područje je još uvijek neistraženo i bez smjernica, no ipak nije potpuno novo, vaši preci i drugi su već znali za njega.

Vi vidite predstavu o sebi i o svijetu kao nepobitne činjenice, za koje biste rado željeli da ih svijet oko vas potvrdi. Tako imate orijentire za svoje ponašanje prema svijetu. Ipak promjena je konstanta i pošto sada ulazite u novu eru velikih promjena, želimo vam biti podrška, da bi vam u ovim vremenima prevrata na svim nivoima i u vašem unutarnjem biću bilo lakše. Kako vi sebe vidite u ovom vremenskom toku i šta su vas učili da vjerujete, su važni elementi pri gradnji mosta u vašem duhu, koji ćete preći da biste skupili iskustva. Iskoristite ovaj kratki prolazni momenat, u kojem se čovječanstvo mijenja iz temelja, da bi vaša jedinstvenost došla do izražaja. Kada se snabdijete sa dovoljno hranjivih materija da biste proklijali iz sjemene ljuske, da biste probili misaoni kavez koji je oko vas, tada započinje vaš proces transformacije. Ovo također predstavlja proces iscjeljivanja, koji svako od vas mora proći narednih godina.

Istraživanje vašeg unutarnjeg bića podarit će vam spokoj, mir i opuštanje. Iako počinjete osjećati učinak vibracija i zračenja, ponekad se ponovno vraćate starim obrascima depresije, negativnih emocija i projekcijama mržnje i osjećaja krivice; sa ovim obrascima se sada nužno mora prekinuti. Kada posmatrate ljude oko sebe, kako u svom životu stvaraju zastrašujuće situacije jednu za drugom, ne zapitate li se također, kako čovjek sebi može toliko zatrovati dušu? No pri tome ne zaboravite, da izazovi života i intenzitet emocija postaju mnogo jači nego prije. Ne bi vam bilo nimalo teško kao izlaz izabrati strah koji vas okružuje; izbor za ili protiv je dio vašeg procesa samoostvarivanja.

Vaš izbor mora biti u korist vašeg zdravlja i blagostanja. Cilj uspona i padova u životu je da vas takoreći «tunen» (poboljša), ispolira, da vas provede kroz praonicu života, tako da na drugoj strani izađete pročišćeni i funkcionalni. Mnogi od vas strahuju kada im tijelo ne funkcioniše. Sjećate li se taoca vaše mržnje koje ste zarobili u svom energijskom polju? No, najvažnije je da pročistite vaše polje i osjetite zahvalnost za to što jeste, jer to je remek-djelo koje morate ostvariti. Ili ćete opet zaboraviti svoje lekcije i zauzeti stav ljutite žrtve, koja u svoje polje još više uvlači sebi slične? Kako bi bilo da osluškujete šaputanja smisla i sudbine koji se u sada javljaju u vama?

Vaše misli i vaša dijela vas povezuju sa svime: sa zemljom, sa životinjama, sa vremenom, svime. Vi sami iz dana u dan slikate sliku krajolika u kojem se nalazite; zato počnite da slikate remek-djela svog života i razotkrijte svako ograničeno razmišljane i sve bojazni kao ono što jesu, jer imate mnogo više opcija pored ovih.

Kako možete dostići vibracije kao Svjetlosna Porodica, vibracije kojima pišete novo poglavlje čovječanstva, komponujete novu pjesmu? Samo ako promjenite svoj život i počnete upravljati svojim zdravljem. Jedna od mogućnosti oporavka je da sve manje i manje vibrirate osjećajima mržnje i gnjeva. Obratite pažnju na svoje fizičko tijelo i razmislite o njegovim tekućim promjena, kao i o promjenama cijeloga čovječanstva. Vaše navike, način na koji dišete, jedete, sjedite i spavate – o svemu treba nanovo promisliti. Vrijeme prisjećanja; neka vas vaše tijelo i njegovi signali vode. Pri gradnji mosta i razvijanju vašeg Ja važno je da razumijete da zlo ne može biti protjerano.

Zlo ima svrhu i sa sredstvima koja vam stoje na raspolaganju možete da crpite i svijetlu i tamnu energiju. Tamnu stranu života zovemo Porodicom Tame. Već se oko toga pričaju i vicevi jer niko ne piše : «Dragi Plejađani, mnogo vam hvala što nas spominjete. Da, ja sam član Porodice Tame.» Ne – svako za sebe govori da je član Porodice Svjetlosti.

Mi koristimo imena, jer vi volite imena. Vaši kodovi su zvukovi i riječi, i tako naše riječi za vas imaju smisla; kažete: «Ah da, to zvuči dobro. To odgovara mom shvatanju realnosti.» Imajte na umu: riječi znače uvijek više od onoga što mi govorimo ili onoga što vi čujete. Riječi su zapravo simboli i mogu nositi skrivena značenja. Vaši preci su često koristili simbole zvijezda, sunca, mjeseca i zmija u svojim slikovitim opisima. U zadnjih stotinu godina arheolozi su otkrili metalne statue u ruinama starih civilizacija, koje navodno nisu znale za preradu metala. Mnoge od ovih statua predstavljaju čudna bića sa šljemovima, na kojima su kružne i trokutaste šare i simboli zmije.

Možda živite pod pretpostavkom da vaš jezik nema više takvih simbola. Ali kada još bolje shvatite srž vibracija, vaš vidik će se promijeniti i prepoznat ćete planove unutar planova, značenja unutar značenja. Pred vama će se otvoriti život prepun značenja. Pojam sinhronizacije opisuje smisaoni rasplet naizgled nepovezanih događanja, takozvani božiji udes. Ako ova iskustva shvatite kao svoju vezu sa eterom, i prepoznate kako stvarate realitete i kako vaše multidimenzionalno Ja i vaše duševne vođe rade za istu stvar, onda ćete biti u stanju da se usmjerite na potpuno novu stranu i da uživate u sasvim novim pogledima na život.

Važno je da shvatite zašto od vašeg tijela dobijate signale koji se tiču vašeg zdravlja. Vaše tijelo je najpogodnija pristupna tačka za duhovni svijet, ako sami niste spremni da saslušate. Oko vas je bezbroj signala, simbola i poruka, a Vi morate naučiti da ih tumačite. Pri tome vaše tijelo radi za, a ne protiv vas i upravo sada vam pomaže da nešto naučite, bez obzira da li ćete pri tome iskusiti ubrzanje ili usporavanje vibracija. Ne sudite. Ako se osjećate loše, dozvolite sebi da se tako osjećate u punom intenzitetu. Osjećajte se stvarno loše. I kada se budete osjećali bolje, pretvorite taj osjećaj u energiju: «Osjećam se bolje.»

Naučite da svoje najdublje osjećaje slobodno izrazite – tako ćete postati sam svoj iscjeljitelj. Svugdje oko vas je energija; kada biste joj dozvolili da vas ispuni, odmah bi započeo proces pročišćavanja i revitalizacije, bez obzira koliko vaša okolina bila zatrovana. Sprovesti ovu ideju je veliki ispit, «Grand Canyon» kojeg treba preći. Koliko god da je svijet zatrovan – možete ga pročistiti ako stvorite najdragocjeniju substancu koju egzistencija poznaje? Ova substanca je ljubav, koju darežljivo stvarate i kojom zračite, kada idete dalje sa predstojećim zadacima. Morate ostati zdravi na svom putovanju i biti svjesni da je vaše tijelo tu da vam prenese predstojeće lekcije. Niste tu da bi vas neko drugi spasio ili oslobodio. Učite kako se vozi auto ili kako se prave gurmanska jela, ali ne učite kako možete uticati na svoje tijelo. Vaši preci su stvarno znali mnogo više o tijelu nego vi. Znali su da sve što oko njih raste – biljke, voće, povrće – djeluje na njih. Biljke su za njih bile više od hrane. Sve što oko vas raste ima određene vibracije; kada biljke konzumirate kao hranu, sjedinjujete se sa ovim vibracijama.

Neke od njih su korisne, neke ne; ali pri vašem izboru vodite se time šta odgovara vašim nervima okusa, a ne obraćate pažnju na kvalitet vibracija. Sve biljke i životinje su bića vibracija, kao i vi. Vaše fizičko tijelo sada prolazi kroz proces izgradnje i jačanja, jer kosmičke energije, elektronsko pulsiranje, fotoni, sunčane oluje, elektromagnetni valovi, svi oni utiču na vas. Vi ste elektromagnetna bića i vaš mozak energetski sadrži magnete. Svaka promjena u elektromagnetnom polju oko vas ostavlja duboke tragove na vašem tijelu. Sada, mogli biste nazvati 911 za poziv u pomoć i reći: « Pomozite mi, spasite me, čvrsto me držite! Dajte mi nešto, da ne moram razmišljati o tome!» I ponekad je potrebna pomoć u hitnim slučajevima da bi se spasio život; no u ovom slučaju «911» vam ne može pomoći – samo vi sami sebi.

Ako trenutno proživljavate zdravstvenu krizu, onda je to signal vaše duše da treba ispitati vaš uzor vjere i predstave o životu. Pustite stare uzore da se sruše i gledajte na sebe kao na kockice za slaganje koje se mogu rastaviti i iz kojih se uvijek može sastaviti nešto novo. Uz pomoć ljubavi biće vam lakše nanovo sastavljati i podnijeti prateće događaje. Često se dešava da ste duhovno-duševno široko otvoreni kada ste fizički bolesni, jer je vaše energijsko polje uzdrmano i vaša stara uvjerenja i uzori više ne funkcioniraju. Razbolite se jer puštate elekromagnetne oluje u svoje polje i ne rastjerujete olujne fronte ili jer se opirete promjenama. Vaše polje na kraju ne može podnijeti ove jake impulse energije iako se vi opirete. Umjesto toga pustite da energija slobodno protiče kroz vas – to će donijeti promjenu.

Dokle god se vi budete držali starih uzora i rutine, dokle god se budete ponašali kao jogunast konj pred preprekom, sve više će rasti pritisak nakupljene snage promjena. Energija, «snaga», prati vaše upute, isto kao što i vi trebate pratiti njene – zavisno od toga kako je koristite. Svako od vas je iscjeljitelj, tu da iscjeli sebe i da usidri vibracije iscjeljenja, tako da ih mogu osjetiti biljke, životinje i cijela zemlja. Mnoge takozvane vještice prijašnjih vremena su bile jednostavno žene koje su se razumjele u biljni svijet i koje su kao babice i prirodnjačke liječnike pitali za savjet, jer su znale koje biljke kod kojih bolesti mogu pomoći. Ako se pretvorite u uho i osluškujete biljke, spoznat ćete da svaka od njih simbolično predstavlja jedan dio tijela. Ukoliko povećate protok energije kroz svoje tijelo i ako broj 8 – simbol beskonačnosti – zamislite pred svojim trećim okom, moći ćete utoliko više naučiti i opušteno se suočiti sa promjenama ovog vremena.

Ono što vam je prije izgledalo dosadno, sada će vas fascinitati, jer ste iznanada u mogućnosti «pročitati» informacije – zapitat ćete se kako ste ih prije mogli tako previdjeti. Vaše ćelije se sada bude, brzo se razvijate i izrastate u puni cvat svog cijelokupnog bića. Iscijelite sebe u ovom vremenu procvata i napretka, dozvolite energiji koja je oko vas da vas održava, dok se vi učite praštanju i posvećivanju.

Porodica Svjetlosti je tu da, takoreći, stvori primjere, da ukaže na različite opcije i alternative – a ne da jedan put odredi kao jedini ispravan put. Ne trebaju vam članarine, doprinosi, diplome i uvjerenja; samo živite, stvarajte vibracije i jedan životni standard, koji će zadiviti ljude oko vas.

Mnogi koji ne znaju da tumače znakove vremena, boje se moći koja se pruža čovječanstvu i tako pogrešno tumače ponašanje nekih moćnih ljudi kao arogantno. Ne donosite prebrze zaključke. Dok se vaša energija i snaga iscjeljenja razvijaju, budite iskreni i milostivi. Ne okrećite se od onih koji još nisu postali svjesni svojih sposobnosti; i oni će osjetiti ovu energiju. Ako ste sve ovo već iskusili, proslijedite to iskustvo drugima i budite im inspiracija.

U ovom momentu ste vi na zemlji jedan vrlo poseban kolektiv ljudskih bića. Svako od vas je isprva došao ovdje da iskusi uzorak vibracija, koji se odašilje sada i ovdje u ovom vremenskom prozoru i da doprinese oblikovanju istog. Vi ste istovremeno ovdje – Porodica Svjetlosti i Porodica Tame – da biste izveli svoje drame i scenarija i da biste se time međusobno podržali. Članovi Porodice Svjetlosti, ne brinite se za Porodicu Tame, jer će se ona pobrinuti sama za sebe. Što se više brinete za njih, veća je mogućnost da se pri njihovom ponovnom sastanku godine 2012 zateknete na njihovoj zabavi, a ne na svojoj.

Ustvari, tu ne bi bilo ništa pogrešno; vidjeli biste da su vam oni prilično slični. Vjerujete li da Porodica Tame ikada razmišlja o tome da bi pri vašem ponovnom sastanku završila na vašoj zabavi? Ona si to ne može ni zamisliti.

Kao ljuljačka koja se njiše sad na jednu sad na drugu stranu, počinjete da se suočavate sa polaritetom. Svjetlost se boji shvatiti tamu, tama se boji shvatiti svjetlost. Šta su ustvari svjetlost i tama, i šta su Stari mislili o njihovim razlikama? Vidimo da učite ono što su znali vaši Stari, ako sami sebe iscjelite i sklopite mir sa onim što u svom životu smatrate svjetlošću i tamom.

Stari su živjeli sa snagom koja ih je okruživala; nekada su se ove snage povlačile na duže vrijeme, pa se vraćale sa neba i djelovale univerzalno kroz dimenzije ili fizički kroz čovjekovu epifizu na svijet. Svaka kulutura ima bogata predanja o ovim bićima, koja su svim mogućim vozilima plovila nebom. Umišljeno? Legende? Mitovi? Zašto vjerujete određenim pričama vaših predaka, a druge kategorično odbijate? Ne pada vam teško da imenujete ono što je vidljivo: «Aha, ovo je bizon, ovo je antilopa. Ovo su plodovi, a ovo je vatra.» Ali na neobjašnjivo samo sliježete ramenima, kažete da je čista fantazija ili glupost, ostaci pop-arta ili naučne fantastike. I pritom ste previdjeli da se u vašem svijetu naučna fantastika od juče pretvara u realnost sadašnjice.

Mnogi takozvani autori naučne fantastike su ustvari veliki vidovnjaci koji mogu vidjeti različite moguće oblike budućnosti i vremenskih tokova. Ako vam se to čini drsko i apsurdno, prisjetite se da negdje vani svaka vaša misao stvara jednu realnost. Misli se spajaju i postoje sa određenom frekvencijom, živosti i brzinom, koje vi još ne možete u potpunosti shvatiti. Ipak vrlo brzo ćete ovo usvojiti, jer znanje se razvija u vama u sve većem razmjeru i svi simboli, kodovi, znakovi i unutrašnja značenja će se moći spojiti u jednu razumljivu cjelost.

Matematika, jedan apstraktan jezik, sadrži ključ i moderna fizika se, svejedno da li se radi o Njutnovoj mehanici ili kvantnoj mehanici, bazira na matematičkim principima. Ali šta stoji iza svih tih matematičkih teorija i brojeva? Mogu li teorije biti poduprte dokazima ili su samo jedan put, jedan aspekt svijesti, koji očigledno funkcionira u apstrakciji i ponekad potkrepljuje realnost treće dimenzije? Čovječanstvo će proširiti apstraktno razmišljane i shvatiti da je stari apstraktni jezik matematike, na kome se baziraju nauke, nedostatan. Naučnici vašeg vremena su od prirode postojanja stvorili nešto vrlo kompleksno; kada jednom prozriju kodove i jednostavnost brojeva, otvorit će im se jedan sasvim novi pogled na stvari.

Univerzum je kodiran u vašim ćelijama i u prirodi. To postaje jasno na primjeru takozvanog «kloniranja». Vaši naučnici kažu: «Konačno, konačno možemo klonirati ovce.» Ipak, to i nije tako novo ili veličanstveno – čovjeka kloniraju već dugo vremena . Stari spisi, pa i hrišćanska Biblija, kažu da je Bog stvorio čovjeka prema sebi. Možda vam značenje ove tvrdnje bude jasnije, kada shvatite proces kloniranja i kada sebi predočite da su prvobitni ljudi stvarno genetski klonirani od bića koje vi zovete Bog. Vaši naučnici moraju još mnogo toga naučiti, jer kloniranje ne uzima u obzir područje duše. Moguće je klonirati organski život; ali pravo pitanje je: Hoće li duh/duša, životna snaga, unutrašnji plamen živjeti u jednom klonu? Eksperimenti kloniranja se provode već milionima godina. Imajte na umu da ste jedna vrlo stara rasa.

Na par mjesta smo vas zamolili da obratite pažnju na različita vremenska područja. Šta se događa u «Sada» sa vašim tijelom, vašim stavom prema njemu i vašem postajanju iscjeljiteljem? Kao iscjeljitelju vam je omogućeno da u novom svjetlu vidite ono što je se desilo vašem tijelu i kao rezultat toga mijenjaju se energijska polja oko vas, dok odbacujete stare programe, filmove i videa – stare bajke na kojima ste izgradili svoj život.

Oslobodite se tih starih zamisli. Gledajte iznad neposrednog «Sada» na most koji se pruža u 21. vijek dok istovremeno gledate unazad na zadnjih 500 godina do renesanse. Osjetite rezultat snažnih promjena na vašoj planeti i razmislite o širenju čovječanstva na šest milijardi ljudi krajem 20-og vijeka. Imajte na umu, u ovom posebnom vremenskom periodu stvorila se ideja odvajanja od cjelosti kod modernog čovjeka i kao rezultat toga život je osuđen na beznačajnost. Vratite se sada duhom još dalje unazad, otprilike 1000 godina do srednjeg vijeka. Tadašnje prvo razdoblje – takozvano mračno doba – trajalo je otprilike od 500 do 1000. 500 godina prije toga počelo je doba Ribe sa usjevom ograničenog razmišljanja u kojem su loši kompromisi i politička tiranija bili svakodnevnica. Stare misterije i nauke bile su u sjeni energija koje su rasule staro znanje – Rimsko carstvo, Stari svjetski poredak.

Kada posmatrate ova razdoblja imajte na umu da svaki od ovih segmenata u trajanju od 2000 godina ima svoje lekcije. Je li vam zamislivo da su vaši preci živjeli u jednom razdoblju koje vi sada pokušavate oživjeti, iscijeliti i pretvoriti u energiju – razdoblje od 500.000 godina u kojem se tada prisutne energije sada vraćaju na planetu? Naravno ova bića su i prije postojala i pojavljivala su se s vremena na vrijeme; vaše životne lekcije su slične koje god razdoblje da promatrate. Stari su pisali o mitovima i legendama o velikim nebeskim bitkama, o letećim zmajevima i zmijama, o vatrenim kuglama i bogovima koji su bacali munje i koristili nezamislive energije.

Ova nebeska bića su dio istorije u Knjizi Zemlje. Plemenima domorodaca sveta su njihova predanja u kojima se spominje njihovo porijeklo sa određenih sazvježđa. Ovo staro znanje prenosilo se u obliku apstraktnog znanja i jezikom simbola tako da danas možete dešifrovati informaciju. Zmija je uočljiv simbol korišten svugdje u svijetu koji je ukrašavao tron skoro svakog pape, faraona, kralja i kraljice. I šamani i plemenske stariješine su oduvijek koristili ovaj simbol. Ona je i na Eskulapovom štapu simbol medicine. Ovaj simbol je neprimjetno postao dio svakog životnog aspekta, a da ustvari ne razumijete zašto. Slika kružno ili ovalno uvijene zmije je simbol boginje i njenog stvaranja života: vulva, ulazna kapija ženskih organa života. Ovi simboli se mogu naći svugdje na vašoj planeti. Vaši preci su shvatili snagu plodnosti i seksualnosti povezanu sa bogovima, isto kao što su i znali šta znači stanovati u tijelu, šta znači imati znanje o tome šta je to tijelo radilo, da iz njega proizilaze život i bolest i da se tijelom može iskusiti cijeli spektar osjećaja od snažne boli do najveće ekstaze i transa. Mnoge stare i moderne građevine su ukrašene tajanstvenim simbolima plodnosti.

Ovalni crkveni prozori i visoke crkvene kule podsvjesno podsjećaju na seksualne organe. Zašto se na crkvene kule postavljaju i krstovi? Imajte na umu, krst je prastari simbol obilježavanja ukrštajućih puteva, energija koje se ukrštaju na jednoj tački. O vješticama se priča da su se susretale na takvim tačkama ukrštavanja jer su se energije tu pojačavale i razmjenjivale. Krst je i antena; kada je korišten za raspeće odašiljao je energiju bola u eter. Da bi ste proširili svoju moć opažanja, posmatrajte simbole i ideje sa neutralne strane, jer mnogi od vas se još uvijek pretjerano drže navodnih istina. Istina se uvijek bazira na određenom pogledu na stvari – kada se taj promjeni, nove istine će iskrsnuti.

Mi vas sa namjerom upućujemo na vaše tijelo, na to da možete sebi stvoriti izvor mladosti, ako budete slijedili impulse koji vas vode ka zdravom životu – fizički, emocionalno, mentalno i spiritualno – tako da možete u eter izaslati energiju koja vibrira životom. Što vas više bude ovako činilo, u to lakše će biti onda drugima.

Imajte na umu da živite u jednom polarnom svijetu. Porodica Tame bi vas rado uvjerila da su otrov, patnja i bol vaše jedine opcije. Ako su ove opcije vaš izbor, onda nesvjesno šaljete upravo ove vibracije u eter. Ipak uvijek imate izbora i možete se sada i ovdje koncentrisati na to da zračite mirom, odgovornošću i obiljem značenja. Time što ćete se iscjeliti, uzemljiti i stvoriti jak temelj za vaše zdravlje, blagostanje i ljubav, možete pustiti grane vašeg procvjetalog Ja da izrastaju, da se šire i upiti ono što se vani u egzistenciji dešava. Bez jakog korijena u temelju života, odnio bi vas vjetar promjene. Ipak, energije koje bi vam mogle iščupati korjen ili vas odnijeti su ustvari tu da bi vas ojačale. Prihvatite se lekcija koje sami sebi kreirate sa milošću, dražešću, zahvalnošću i dostojanstvom.

Učite iz njih. Odgovori su obično vrlo jednostavni i nalaze se tik ispred vas i često zahtjevaju od vas da uradite ono čemu se najviše opirete. Vaše lekcije su često u poniznosti, u praštanju, u priznavanju grešaka, u odbacivanju onoga na čemu ste uporno ustrajavali samo da biste bili u pravu – otprilike najteži izazovi koji se vama ljudima postavljaju. Kada bi vam neko poklonio 10 000 komada oružja – odmah biste bili vani da se igrate rata. Ali praštati? Sebi samima i drugima oprostiti? Herkulovski zadatak. Prepreke se čine većim od velikog Kineskog zida, nepremostive i beskonačne. I uprkos svemu: vrijeme je da se suočite i razorite ove zidove i uzore kojima su vas bogovi okružili i izolovali.

Kada ponovo uspostavljate i izgrađujete svoje polje, posebno nakon velikih potresa, bitna je ova tehnika: stvorite svojim dahom sferično ili jajasto polje oko vas. Ispunite ovu sferu sa onim što biste htjeli doživjeti i što biste htjeli biti. Naučite stvoriti vibracije ljubavi jer to je vaš pravi zadatak. Vaša sudbina, vaš zadatak i vaše zdravlje idu jedno uz drugo. Ako na nivou vibracija stvorite sebe i svoje namjere, to će vas povezati sa značajnim projektima u trećoj dimenziji. Preduslov je vaš rad na sebi samima.

Pravi iscjeljitelj razumije da realnost uvijek izrazi svoje poruke i da lekcije uvijek dospiju najprije do emocionalnog pa onda do fizičkog tijela. Najprije imate ideju, mentalno očitavanje, i tek onda spoznajete odgovarajuću emociju; sve se to odvija u vašem energijskom polju, jer je riječ o spiritualnoj lekciji. Kao što smo rekli, energija koja je oko vas i koju nazivamo i duh/duša, eter ili životna energija, može vama vladati kao i vi njom. Nekada vas navodi da se izborite sa posebnim situacijama, a nekada vam nudi prilike koje se u prvi momenat čine kao gubitak ili neprilike. U svakom aspektu života nalaze se mudro sakrivene poruke. Kao iscjeljitelj možete ove poruke spoznati u svom polju i napraviti nužne promjene, prije nego što se energija manifestuje kao bolest u tijelu. Nelagoda i bolest na fizičkom nivou postoje samo zato što se niste prije pobrinuli za uzročnike na mentalnom, emocionalnom i duševnom nivou. Molimo vas da spazite poruke, lekcije koje vam duša pokušava prenijeti. Ako to uradite, vaša sposobnost uživljavanja u sopstvena iskustva će se konačno povećati i to je samo po sebi velika životna lekcija.

Dok ste pri tome da shvatite svoj potencijal i razumijete šta se od vas traži, ne opterećujte se pitanjem kako će se sve posložiti. Po Knjizi Zemlje je predviđeno da budete pravi primalac energija koje vam se šalju. Budite otvoreni za zamisao da upravo sada živite u vremenu najačih promjena i dozvolite primljenim energijama da vas ojačaju dok se u vašim ćelijama budi pamćenje na vaše pretke i dok vas kroz vrijeme poziva na iscjeljenje za sve.

U ovom tako kratkom momentu protiče znatna snaga kroz čovjeka, jedna jako velika, začuđujuće bogata, jedinstvena i cjelovita snaga. Dok se budite kao ono što jeste, mnogi drugi će htjeti da iskuse ove vibracije. No nemojte biti isuviše darežljivi; nemojte vjerovati da vam je sudbina da spasite svakoga. Ima ljudi sa vrlo niskim nivoom energije, koji će htjeti da vam isišu energiju kao vampiri i koji će vas poslije prepustiti samima sebi, iscrpljene i iznemogle. Sa takvima budite oprezni. Vaš zadatak je da proširite svoj pojas frekvencije, da održavate protok energije i da proizvodite slobodnu energiju u svrhu stvaranja onoga šta vi želite – i da drugima budete inspiracija da rade to isto. Iscijeliti druge ćete najprije ako budete sa njima suosjećali i imali strpljenja pri napretku u njihovim lekcijama – bilo uz pomoć vaših predaka i bogova kroz prošlost ili sada i ovdje sa vašom porodicom, vašim prijateljima ili susjedima.

Da biste stvarno izrazili svoje saosjećenje, rekli biste: «Aha, na toj tački sam tada bio i ja. Želim ti sve najbolje u ovoj lekciji.» I držite za njih otvorene frekvencije. To ne znači da ih trebate do vrha napuniti energijom, mada to u nekim situacijama sigurno želite uraditi, da bi povisili frekvenciju za sva bića uopšte. Nemojte se smatrati mesijom ili spasiteljem. Vi ste ovdje da bi povisili vibracije ljudskog života, ali putem inspiracije i pomoći za samopomoć – a ne da to radite za njih.

Bogovi su se borili za vas kroz eone, pod drugim imenima i na putovanju od jedne realnosti ka drugoj. Vaši današnji «bogovi» su filmske zvijezde, predsjednici, političke vođe i monarsi. Ipak tko su oni ustvari i koga predstavljaju? Šta vidite kada im pogledate u oči? Oči jednog istinski otvorenog, usklađenog bića imaju određeni sjaj ili iskru, veliku dubinu i nešto misteriozno što zrači samo biće, koje je široko otvorilo vrata energije svoje duše, jer oči su ogledalo duše – i još više. One su vaš vidik u ovaj svijet, vaša leća svijeta koja se stalno mijenja.

Mnoge situacije koje su zapele i bile jednostrane mijenjaju se sada potpuno preko noći. Ništa više nije onako kako se čini i to je istina. Vjerujte drugima i ipak se oslonite na svoje sposobnosti rasuđivanja i diferencijacije. Upoznajte i koristite svoje nadčulne sposobnosti, da bi ste mogli ispravno procjenjivati situacije, dok stičete iskustvo sa snagom iscjeljenja. Kada očistite svoje energijsko polje od otrova, čistite i eter i prema zakonu rezonance privlačite nove, veće energije, energije koje vibriraju ljubavlju. Isto privlači isto.

Danas su prevara i obmana moguće samo zato što niječete svoje nadčulne sposobnosti. Obmana privlači obmanu. Kao ljudska bića privlačite određenu energiju i bića: vaše multidimenzijonalno Ja, astralna bića, tjelesna bića, sve moguće. Da pričamo o vašim precima: da ne vjerujete možda da su oni bili samo tjelesna bića? Kulture svih vremena vidjele su svoje pretke kao duhovna bića i posrednike između živih i mrtvih, jer su mogli osjetiti ova bića oko sebe. Modernih medija – igranih filmova, televizijskih programa i svega onoga što vam danas sugeriše kako bi vaša vizija trebala da izgleda – onda nije bilo. Vaši preci su stvarali svoje vizije i bili su u vezi kako sa tjelesnim tako i sa netjelesnim precima. Išli su od pretpostavke da se oni nalaze svugdje: na drveću, u stijenama i u samoj zemlji, odakle su slali simbolične poruke.

Također su vjerovali da način na koji je neko preminuo nešto govori o tome kako će to biće živjeti poslije smrti i kako će se opet pretočiti u tjelesni život.

Ovo sigurno ima smisla; okolnosti vašeg rođenja i njihov uticaj na vas prostiru se sada pred vama i daju uzorak smisla i svrhe. Sve što doživite biće zabilježeno u vama. Možda su vam događaji sa početka vašeg života trenutno nedostupni, kao i oni iz vaših prijašnjih života – ipak ovo znanje, ovo sjećanje će se sada vratiti. U onoj mjeri u kojoj vi svoje sposobnosti prizivanja davnih događaja smatrate važnim – odakle dolaze vaše ideje, tko vam ih je dao – u toj mjeri će se i vremenske linije otvoriti za vas. Želimo da se osjećate stabilno dok se lepeza otvara prema svoj egzistenciji i onome sa čim ste povezani. Vrijeme je da se ponovo sretnete sa bogovima – i to ne posredstvom priča o njima, nego direktno, tako da možete odlučiti da li su ovi bogovi i boginje iz starih vremena realni ili ne. Da li ste čarobnjaci? Da li ste u stanju da manipulišete realnošću i da se stopite sa drugima? Otkrit ćete da simboli, oruđa i kodovi koje su vam ostavili, sada poprimaju jedno sasvim novo značenje. Valovi na kojima dolaze genijalnost i povećana inteligencija približavaju vam se sada velikom brzinom.

Imajte povjerenja u ovaj proces. Budite mudri i ne hvatajte se prebrzo za određene ideje kao za neoborive realnosti, jer čvrste ideje sadašnjice su prevaziđeni uzori sutrašnjice. Prvo počnite sa sobom i sa vašim tijelom, onda ćete uskoro razumjeti i nebeske događaje: odakle dolaze komete, šta donose veliki valovi energije, ko pravi i leti u nebeskim letjelicama i iz kojeg vremenskog nivoa skaču ovamo. Skaču li Atlantiđani u svoju sopstvenu budućnost? Vraćaju li se zemaljska bića iz budućnosti koja leži 25 godina ispred nas da bi drugačije oblikovali sadašnjost?

Mnogi su svjesni odbrojavanja koje se upravo dešava na zemlji. Tim koji upravlja zemljom, koji upravo ima moć na vašoj planeti, sastavljen je od više generacija nekoliko porodica, ukupno nekoliko hiljada ljudi. Oni vladaju financijama i bankarstvom, medijima, obrazovanjem i vaspitanjem, kao i protokom informacija na čitavom globusu. Oni, šaka bića, predstavljaju pravi izazov za vašu slobodu. Oni su svojim mislima povezani sa drugim bićima, kao što ste i vi. Jedina razlika je: Oni to znaju, za razliku od većine vas i tako koriste svoja oruđa i tehnike da vas spoje sa niskovibrirajućim bićima kojima žele prenijeti energiju.

Nije nepoznata predstava o nevidljivim vampirima. Imajte na umu da bogovi mogu poprimiti sve moguće oblike i da su ovdje da bi vam prenijeli znanje i da bi ispunili sopstvenu sudbinu, da bi naučili sopstvene lekcije. Kojom brzinom ćete vi sami učiti i koje ćete lekcije privući u svom životu, zavisi od brzine kojom usvajate trenutne lekcije. Ako vam kosmičke energije sada pruže veliku priliku da volite i da praštate, ali vi ovu priliku odbijate, budite sigurni da će vam se ova prilika opet i stalno pružati, dok je ne prepoznate kao takvu. Ovo može ponekad toliko dugo potrajati, da ćete u međuvremenu više puta pasti na nos, dok sve ne prozrete.

Majstorišite lekcije koje su sada pred vama. Obgrlite život u svoj njegovoj veličini i vjerujte da Porodica Svjetlosti ima svoju sudbinu kao i Porodica Tame i da svako od vas ustvari pripada objema. Svi vaši preci su srodnici, i ako ste i proizašli iz nekog sasvim drugog «niza genetičkih eksperimenata», stvoreni ste prema Bogu, kako kažu vaši stari tekstovi. Samo ovo vam daje ključ vaših gena u ruke, kao i sada objavljena otkrića na području kloniranja. Imajte na umu: ako je jednom omogućeno da se klonira nešto, onda je moguće klonirati i sve ostalo.

Odlučite se da budete iscjeljitelji; tako što ćete iscijeliti sebe, vaše vibracije će se moći osjetiti i inspirisat će i druge na iscjeljenje. Skrivene tajne i misterije, koje vam još uvijek uskraćuju vladajuće porodice tima koji upravlja svijetom, moraju sada biti otkrivene i istražene. Od sada pa do 2012 godine sve karte moraju biti otvorene, tajne razotkrivene. I ove tajne – ključevi multidimenzionalnog života – biće vam jasno predočene tako da ih možete koristiti za iscjeljivanje, da budete zdravi i jedna cjelina. Igrate u istim dramama i scenarijima kao i bogovi. Ako se na svom sadašnjem nivou budete upuštali u bitke, samo ćete dati prednost bogovima nasilja; ako se budete oslobađali okova, iscjeljivali, voljeli, onda ćete upravo ovakvim vibracijama zračiti daleko prema vašim zemaljskim precima i nebeskim bićima. Time im dajete mogućnost, da promjene vaše «Sada», koje je uvijek spremno da se širi.

Možda čak inspirišete bogove, ako u vama samima proklija sjeme odvažnosti i hrabrosti, tako da bogovi zahvaljujući vašoj inspiraciji mogu vibrirati na snažnijim, višim frekvencijama. Dišite duboko, budite zahvalni i pogledajte svoj život oko sebe: sve ide po planu, po planu unutar višeg plana, koji je opet dio još većeg plana. Probudite se i spoznajte to! Donosite odluke oko toga šta vi za svoj dio plana želite postići, onda će to biti i uzeto u obzir. Vjerujte u sebe, budite Ovdje i Sada i budite iscjeljitelji.