Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Donosioci Svitanja 12. poglavlje


Poglavlje XII - Nošenje Svjetlosti je veličanstven zadatakSada je vrijeme za sve vas da ponovo definišete vaše vlastite identitete u jednom mnogo širem smislu. U ovom kosmosu odvijaju se događaji o kojima vi, pa čak i mnogi vaši politički lideri nemate pojma. Morate prestati sa svojom naivnošću u vezi definisanja bogova - misleći da postoje bića koja dolaze s neba na ovu planetu sa specijalnim talentima i sposobnostima i da su oni svi spiritualno povezani. Vi ćete kao vrsta otkriti neke veoma uznemiravajuće stvari u idućih nekoliko godina. Mi vas pripremamo dekretom Porodice Svjetlosti tako da možete razumjeti i biti informisani o vašim vlastitim opcijama.

Mi smo vam naglasili taj pojam multidimenzionalnosti – koncept da možete biti na mnogo mjesta i da možete pomjerati svoju svijest. Mi smo podijelili s vama onu postavku da će od ove Zemlje biti stvoren jedan određeni broj svjetova. U jednom vremenu ili drugom, vi ćete dolaziti u situaciju da sumnjate u sve ovo što smo podijelili s vama. Vaš sistem će doživjeti stanje šoka i vi nećete biti u stanju da povjerujete u kom stepenu ste bili neinformisani, tako da ćete jedno određeno vrijeme sumnjati u validnost naših informacija.

Mi vam možemo samo ponuditi informacije koje su bazirane na vašem vlastitom ubrzanju. Vi se morati razviti i sami se dosjetite u vezi toga kako da pitate za informacije zato što postoji jedan sveti zakon u vezi uplitanja ili interferencije. Ima mnogo onih koji su prekršili taj zakon u vezi intervenisanja na Zemlji: čak su i oni iz naše pradavne oblasti postojanja to činili.

Mi smo vam dovoljno često naglašavali to da je ovo jedan univerzum slobodne volje i jedna zona slobodne volje, tako da, naravno, to podrazumijeva da je ovdje sve dozovoljeno. Odatle, uvijek će biti onih koji će željeti da budu gospodari, vladari i autoriteti nad drugima. Vi ste previše naivni u vezi toga koliko mnogo bića ovdje kontroliše druge.

Porodica Svjetlosti je poznata po svojoj sklonosti i ljubavlju za stvaranjem društava u kojima dolazi do jednog nevjerovatnog kretanja u svim pravcima uzduž svjetlosnih zraka. Šta to znači? Svjetlost je informacija, tako je Porodica Svjetlosti jedna porodica informacija. Postoje svijesti – porodice rata – koje provode možda i milijarde godina prema vašim pojmovima, proučavajući, promovišući i iskušavajući kontrolu nad sviješću. U jednom univerzumu koji postoji izvan vremenskih ograničenja, unutar neke zone slobodne volje odigravaju se sve vrste scenarija.

Ovo je vrijeme za vas da radikalno promijenite vaše poglede u vezi samih sebe i da počnete da lomite granice. Sada je vrijeme za vas da se uzdignete iznad sitnih događanja i melodrama svakodnevnog života i počnete da se spajate na jednom kosmičkom nivou sa komplikovanijim dramama koje se tu pojavljuju. Na taj način, vi ćete moći biti bolje informisani o vašim vlastitim namjerama, svrsi i dramama. Vi morate biti u stanju da razumijete oboje, vaš identitet i vašu sposobnost da putujete na tom svom identitetu u bilo koje druge svjetove koje izaberete.

Ova priča o Porodici Svjetlosti, ili “Povratak bijelih dresova”, kao što vi volite to da nazivate, je ono ko ste vi. Vi ste se obavezali na to da uradite određeni zadatak, da budete u ovoj misiji i da se sjetite i odradite ono zašto ste ovdje došli. Mi smo vam rekli da će se vaši svjetovi i vaši identiteti unutar njih drastično promijeniti i vi se sada približavate tim vremenima. Vi ste se promijenili, mnogi od vas. Ukoliko pogledate unazad da pogledate ko ste bili prije godinu dana, u najboljem slučaju svako od vas će primjetiti da ste sada mnogo snažniji.

Idealno, svako od vas bi trebao početi da osjeća to da vi stvarno, u svakom momentu, stvarate vašu vlastitu realnost i da je svaka situacija koju doživljavate, bilo da ste zaposleni ili nezaposleni, stvorena prema vašem vlastitom dizajnu. U ovo vrijeme, u najboljem slučaju svako od vas je ovladao umjetnošću manifestacije zato što je sada vrijeme za vas da uvučete kosmičku informativnu mrežu u vaše tijelo i uključite je u vašu psihu tako da možete postati jedan odašiljač tih podataka na ovoj planeti. To je mrežni sistem koji se pali uz pomoć svjetlošću inkodiranih vlakana izvan vašeg tijela.

Vi morate biti mnogo pronicljiviji u vezi toga ko ili šta dolazi s neba, zato što će vas pokušati nasamariti i prevariti a vi nećete moći to razumjeti. Mi to vidimo zato što i sami znamo koliko je lako vas prevariti i nasamariti. Ponekad vam i mi to radimo kako bi vas natjerali da se pokrenete. Mi smo vam rekli da smo s vama već bili veoma lukavi. To je bilo potrebno, zato jer da smo vam rekli cijelu priču, mnogi od vas bi podvili rep i davno pobjegli odavde.

U najboljem slučaju, mi smo u vas uspjeli uliti povjerenje. Mi smo vam takođe ulili jedan novi kodicil informacija tako da možete prihvatiti osnovni građevinski blok ovog sistema – koncept da vi stvarate same sebe, da vi stvarate vašu realnost uz pomoć vaših misli – i obrazujete jedan svijet koji je dizajniran od strane Porodice Svjetlosti. Na taj način, jedan novi plan i energetska mreža može se nadviti nad dijelom ove Zemlje, tako da može da iznikne jedna potpuno nova mogućnost. Bez vas i te nove mogućnosti koju vi donosite, postoji potencijal za jedan veliki kosmički rat ovdje na Zemlji, u neko vrijeme.

Istupite malo napolje s vašim osjetilnim centrom i osjetite kako se širi konfuzija po ovom svijetu u vezi toga šta se zbiva. Ova planeta je funkcionisala na jednoj veoma niskoj frekvenciji, frekvenciji koja je bazirana na opstanku i frekvenciji koja je bazirana na onesposobljavanju. Vaš identitet je baziran na onome što vi možete skupiti izvan sebe. Dvanaest lanaca (DNA) će obezvrijediti sve ono što je predstavljalo i okruživalo ova dva lanca. Sav novac kojeg ste uštedjeli i imovina čiji ste vlasnici – potpuno su nebitni za evoluciju ove planete.

Osjećate li kako strah i nesigurnost teku kroz ljudske živote kako oni počinju da shvataju da se principi na kojima su njihovi životi bili definisani sada ruše. Shvatite da je svjetlost krivac za to njihovo rusenje i da vi kao pripadnici Porodice Svjetlosti i Čuvari Frekvencije, izazivate to njihovo rušenje zato što donosite jedan elektromagnetni naboj na ovu planetu i emitujete jednu novu frekvenciju. Vi doprinostite tome da se stvori taj haos nove svijesti.

Razmislite o svom životu u posljednje godinu-dvije i vidjećete da je tu bilo perioda kad ste i vi sami bili u jednom nevjerovatnom haosu svijesti. Bili ste u jednom haosu kod donošenja odluka o tome ko ste vi, gdje želite da živite, s kim želite da stupite u brak, da li želite da ostanete u braku ili ne, da li želite da imate dijete ili ne, da li želite da nastavite s tim da budete roditelj i mnoge druge stvari.

Obratite pažnju na vaše društvo i osjetite kako se temelji na kojima su ljudi zasnovali svoje živote polako pretvaraju u krš. Ono globalno shvatanje ove realnosti još malo pa će biti stvar prošlosti. Ti temelji sada klize a u ovim vremenima još uvijek ima i onih koji nisu u stanju da primjete to klizište. Najvažniji razlog za pojavu tog klizišta je taj što nove informacije postaju sada dostupne, što čini one stare informacije arhaičnim i oronulim a vi ste ti koji ste za to zaslužni. Tako ste vi u određenom stepenu odgovorni za svoju evoluciju kroz sve to i da postanete vaša vlastita inspiracija – da budete jedan živ primjer za druge.

Vi preuzimate na sebe jednu veoma aktivnu ulogu. Postoje mnogi koji kažu, “Oh, ne, evo dolazi svjetlost!" zato što je svjetlost poznata po tome što mijenja svaku vibracionu frekvenciju na koju naiđe. Svjetlost nosi informaciju, a informacija proširuje sisteme tako da stari sistemi ne mogu više opstati. Tako, kako se svjetlost kreće i uništava, ona isto tako rađa nove sisteme uz pomoć onoga što ostavlja iza sebe. Novi red se formira.

Nekima od vas neće biti lako da misle o sebi kao o razaračima zato što je u vašem sistemu vjerovanja već jasno izgrađen stav o razaranju. To je samo jedna paradigma i ako se budete zaglavili u takvim vibracijama i ne razbijete takve ideje, onda ćete ostati zarobljeni i ograničeni u doživljavanju realnosti. Da, vi ste razarači. Vi razarate one sisteme gdje “tim mraka” i ignorantnost prevladavaju.

Svjetlost ulazi u sve takve sisteme i razara ih, a sam doživljaj uništenja je relativan u odnosu na to koliko čvrsto i koliko vatreno se svijest držala onoga što se uništava.

Ko će vas izbavljati napolje kad situacija postane kritična? Gdje je spasilački tim? To ste vi. Da bi došlo do ove transformacije vi morate koristiti sve što imate na raspolaganju. Postoji i jedna nevjerovatno velika pomoć iz svakojakih drugih oblasti; međutim, sve to zavisi od vas, a ne od nas. Vi ćete morati da promijenite frekvenciju jednostavno uz pomoć svog zalaganja, odlučnosti i snage vaše volje.

Otkrijte šta ste vi u svom fizičkom tijelu, to je jedna vaša ispostava moći ovdje. Učite kako da upravljate njime i koristite ga i kako da postanete jedno s njim. Noseći svjetlost unutar svog tijela, vi donosite tu frekvenciju na ovu planetu a ta frevencija je informacija. Ta frekvencija svjetlosti sadrži u sebi istoriju vašeg identiteta i istoriju vaše posebne svijesti. Kao što smo rekli, ta svijest je bila razbacana iz vaše baze podataka ili ćelijske strukture zato što oni koji su došli ovamo da postanu vaši bogovi ne bi mogli da vas kontrolišu kad bi vi imali iste sposobnosti kao i oni.

Tako su oni na vama sproveli biogenetičke eksperimente i doveli do vaše mutacije, što je kasnije nazvano - “Pad” (Adamov ‘pad’ ili ‘istjerivanje’ iz raja, prim. prev.). To je vrijeme kada je ignorantnost ljudske vrste počela da preovladava. Oni su izveli mnogo različitih eksperimenata, koji su uslijedili tokom jednog dužeg vremenskog perioda.

Svjetlost podrazumijeva skupljanje svega onoga što je bilo razbacano, a da bi obavili taj zadatak sve što vi treba da radite to je da bivstvujete. Kada vi jednostavno jeste i kad se razvijate i puštate da vaš lični život istinski evoluira, shvatite to da i svi drugi pripadnici svjetlosti evoluiraju isto kao i vi. Vi šaljete svoju telepatsku poruku da ste prisutni ovdje, isto kao što i mi uvijek kažemo vama, "Mi smo ovdje." Mi smo takođe pripadnici Porodice Svjetlosti i mi nosimo informacije sa sobom i posvuda ih emitujemo.

Potrebno je da svako od vas ispita granice koje je postavio oko sebe. Vi vjerujete da ste evoluirali, da imate jednu širu sliku i da vidite mnoge stvari. U odnosu na ono odakle ste krenuli, vi stvarno jeste uznapredovali. Međutim, mi vam garantujemo da ne vidite granice koje ste trenutno sami za sebe postavili, koje još uvijek definišu ono šta vi vjerujete da možete uraditi a sta ne možete. One predstavljaju ono što vas veže za ovu verziju frekvencije realnosti.

Te granice koje ste sebi postavili, koje reklamirate i proglašavate, sprečavaju vas da se krećete u skladu sa informacijama koje se bude unutar vas samih. Te informacije su dio vašeg duhovnog uzdizanja. Različiti slojevi realnosti se odstranjuju tako da vi postajete sve više u harmoniji sa oblašću duha. To je ono što podrazumijeva duhovni napredak. Mi želimo da se oslobodite svojih ograničenja i prestanete štititi svaki aspekt svog života.

Nošenje Svjetlosti je jedan veličanstven zadatak.

Kad jednom dozvolite svjetlosti da uđe u vaše tijelo, onda ćete započeti proces svog mijenjanja – što nije uvijek povezano sa radošću, uživanjem i zabavom, kao što su to neki od vas već primjetili. U tom procesu, kad stvari nisu toliko vesele, prva stvar koju možete napraviti da spriječite svoju evoluciju je ta da se ispunite strahom kao odgovorom na emocionalna zbivanja. Vi ćete možda optuživati nekoga drugog, kukati i žaliti se, a možda ćete osjećati ili vjerovati da vam je neko nešto napravio.

Ostatak planete vjeruje tako, ali oni nisu pripadnici Porodice Svjetlosti. Ovdje postoje milioni pripadnika Porodice Svjetlosti, naravno, svjetlost se vraća na ovu planetu gdje su ‘Crni Dresovi’ bili na vlasti veoma dugo vremena. Ti Crni Dresovi hranili su se vašim emocijama straha i negativnosti, ratovima i pohlepom; sve je to dozvoljeno zato što je ovo univerzum slobodne volje. Primarni Stvoritelj je tim mraka isto kao što je on i Porodica Svjetlosti. Primarni Stvoritelj je - sve stvari.

Mi vas podučavamo uz pomoć priča. Jednog dana, vjerovatno, vi ćete progledati kroz ove priče koje vam pričamo. Vama one onda neće više biti potrebne jer ćete vi tada biti u stanju da razbijete paradigme i postanete svjesni većih realnosti. Sve do tog dana, mi ćemo vam se obračati uz pomoć priča, tako da možemo održavati vašu pažnju i namamiti vas da idete u područja od kojih se užasavate – u područja za koja ste se zarekli u najdubljim dijelovima vaše duše da ćete putovati.

U kratkom vremenskom periodu biće veoma potrebno to da se shvati koji su ljudi stvarno Čuvari Frekvencije, a koji samo pričaju o tome. Čuvari frekvencije će biti pozvani da stvore jednu određenu stabilnost na ovoj planeti, zato što oni cijelo vrijeme znaju da su oni ti koji stvaraju svoju realnost. Oni uče kako da prkose zakonima čovječanstva uz pomoć jednog svjesnog upravljanja njihovom svjesnošću i energijom. To je dubina besprijekornosti i odlučnosti o kojoj mi govorimo.

Mi nismo ovdje da vam dijelimo komplimente ili da vas navodimo da se osjećate zadovoljnim samim sobom. Mi smo ovdje da vas podsjetimo na to ko ste vi i na ono što ste se prihvatili da ostvarite na ovoj planeti. Mi smo ovdje da vam pružimo podršku i da vas ohrabrimo da se sjetite – da vam damo određena uputstva i pomoć tako da vi sami za sebe možete otkriti čuda koja vas isčekivaju u vašem ljudskom tijelu.

Način na kojeg vi najbolje možete funkcionisati u ovo vrijeme je da postanete čuvar svoje vlastite frekvencije a ne da se muvate unaokolo pokušavajući da “spašavate” svakoga drugog. Učinite sve što je u vašoj moći da držite sebe stalno svjesnim i da razumijete šta se dešava. Budite dosljedni sa frekvencijom svjetlosti koja vam donosi informacije i sa frekvencijom ljubavi, koja je frekvencija kreacije.

Kad se izvor hrane uskrati Bogovima-Stvoriteljima, vibraciona ograda će se probušiti a Zemljina energetska mreža će se promijeniti. U stvarnosti, Zemlja prolazi kroz jedan proces svoje inicijacije. Zemlja se brine o svim svojim stanovnicima i evoluira dok njeno stanovništvo evoluira prema jednoj egzistenciji u kojoj će veće mogućnosti biti svakodnevna pojava – u kojoj će čuda postati način života zato što će ona postojati unutar frekevencije koja će biti dostupna.

Svako od vas pomaže u oživljavanju te frekvencije na ovoj planeti živeći svoj život prema svjetlosti i prema onome što vi znate. To je posao individualne prirode. Vi mozete raditi u grupama i imati određene lidere, ali vi morate kao individue razviti sami sebe. Dok vi to radite i dok ste vođeni svojom svjetlošću da živite na određeni način, to će vas početi i uzbuđivati.

Vi ne morate stalno da radite s nama niti bilo kim da bi skupljali informacije. Jedini kontinuitet koji je potreban je da neprestano radite sa samim sobom i tražite značenje onoga što mi nazivamo “uzvišeno Ja”. Osjetite šta to “uzvišeno ja” znači - ono je pobjedničko, slobodno i radosno kod postignuća i najveće je kod dostignuća.

Ovoj planeti su očajno potrebni odlučni entiteti koji se nalaze u potrazi za uzvišenim ja. Kontinuiranost o kojom govorimo – koju ćete morati ostvariti u svojim životima – podrazumijeva jedno znanje u svakom momentu unutar vašeg bića, da ste vi odlučni u tome da otkrijete tu svoju egzaltaciju ili uzvišeno ja. Ta egzaltacija može biti riječima prevedena kao frekvencija ili talas osjećanja ili vibracija.

Svi vi razumijete vibracije uz pomoć pojmova svjetlost i zvuk. Vibracije su stalne – one nose i prenose oblike inteligencije. Kada ste okrenuti prema sebi ne zaboravljajući da hodate tim putem – i neprestano podsjećate sebe na to da uvlačite svjetlost u svoje tijelo i težite tome da podignete frekvenciju svog vlastitog tijela, prkosite zakonima čovječanstva i mijenjate frekvenciju ove planete - vi onda stvarate jednu vrstu kontinuiteta koja može učiniti više nego sve knjige, audio i video kasete na ovom svijetu.

Ne postoji ništa jače od vaše privrženosti vašem uzvišenom ja. Kad se jednom posvetite energiji svjetlosti, energiji uzvišenosti i visokim frekvencijama, vi postajete obilježeni. Onda morate živjeti u skladu s tim šta te energije donose pred vas kad težite tome da se ispunjenje vaših zadataka ubrza.

Prvo i najvažnije, živite svoju svjetlost. Živite s hrabrošću tu svjetlost unutar sebe. Nemojte živjeti u plakaru - živite nju. Govorite o onome što znate bez uspinjanja na tribine i bez mahanja rukama kao neki fanatik. Jednostavno tvrdite, “To je ono što ja vjerujem. To je ono što ja živim.” Na primjer, neko vam može reći, “Budi pažljiv, mogao bi se prehladiti”. Vi mu možete onda uzvratiti, “Ja ne vjerujem da se mogu prehladiti. Ja ne koristim svoje tijelo za bolesti.” Govoreći takve stvari, vi ćete tako početi buditi i druge ljude. Govorite o onome što znate u neformalnim razgovorima sa članovima vaše porodice i prijateljima.

Gdje god da se zadesite, koristite taj stub svjetlosti. Mi vam preporučujemo da svako od vas zamisli jedan stub svjetlosti kako ulazi u vas kroz vrh glave, otvarajući vašu krunsku čakru i ispunjavajući vaše tijelo sa svjetlošću. Zamislite taj kosmički stub svjetlosti kako dolazi iz dubina kosmosa, ispunjava vas, a onda izlazi napolje kroz solarni pleksus i stvara krug od svjetlosti oko vašeg tijela, tako da vi egzistirate unutar jednog blještavog eteričnog jajeta.

Kad volite sebe i Zemlju i kada znate da ste ovdje kako bi re-definisali, re-dizajnirali i lomili granice čovječanstva, vi emitujete to. Vi živite život koji je posvećen tome. Ukoliko bi vi nas pitali koliko vašeg vremena trebate posvećivati tome, mi bi rekli, “Pa, to je veoma jednostavno: cijelo vrijeme." Cijelo vrijeme. To nije nešto u vezi čega treba da se brinete, to je nešto što vi jednostavno jeste. Vi to živite – to je vaša svetinja. Vidjećete kad budete živjeli svoju svjetlost, vi ćete privući sebi druge koji su zainteresovani da žive svoje živote na isti način i vaš broj će stalno rasti.

Kad se odlučite na to i kažete, "Duhovni Svijete, ja želim da me ti zaposliš. Pošalji me na posao i pokaži mi šta mogu učiniti. Daj mi priliku da živim svoju svjetlost, da kažem svoju istinu, da nosim tu svjetlost oko ove planete," onda će vas Duh rasporediti na posao. Budite jasni u onome šta želite da radite, kad pravite ugovor s Duhom. Kažite Duhu šta želite da dobijete zauzvrat. Duh će vam dozvoliti da se pogađate tako da možete napisati kakav god ugovor želite sve dok ste orijentisani na to da radite na sebi u smislu podizanja vaših vibracija.

Kada se posvećujete radu na sebi i kada ste odlučni u tome da se promijenite i evoluirate, vi ćete uzdići i sve one oko vas. To je to služenje. Služenje drugima ne podrazumijeva da izađete napolje, žrtvujete se i govorite, “Ja ću vas spasiti.” Služenje je poduzimanje rada na sebi i živjeći na taj način, vi ćete uticati na svakoga s kim budete u kontaktu na tom svom putu.

Nema ništa loše u tome ako s Duhom budete malo naprasiti i kažete, "Čujte momci, meni je dosta. Ja od vas to tražim i želim to da učinim. Molim, ja želim ubrzanje." Ukoliko želite ubrzanje, budite jasni, budite spremni za uzlijetanje i budite otvoreni prema čitanju signala kad se oni pojave pred vama.

Kad neka knjiga padne s police, pročitajte je. Kad se pojavi prilika da odete negdje, nemojte reći – žao mi je, ja to sebi ne mogu priuštiti.” Učinite to. Kada vam se neka osoba nađe na putu, kad sebi kažete da želite da uspostavite neku vezu, međutim, ta osoba ima pogrešnu ambalažu, učinite to. Ponašate se besmisleno, a te stvari su možda način na koji vam Duh omogućava da razbijete ustaljene šablone. Ukolio ste jasni i komunicirate u svakoj situaciji, vi pravite veliki napredak.


Vi previše razmišljate o tome kako se stvari trebaju događati i u kako trebaju da budu zapakovane. To je bitno da shvatite. Tako, kad zatražite ubrzanje, budite spremni da prihvatite prilike u vezi kojih će vaš logički um možda i vrištati. Logički um će se buniti i ritati u vezi nekih od tih stvari zato što će ga biti strah. Kad čujete sebe kako kažete “Ja ne mogu to da učinim” ili “To nema nikakvog smisla,” slušajte.

Ovo su ključne riječi. Jednostavno recite, “ja sam vođen od strane božanske sile. Ja želim ubrzanje u mom razvoju. Namjeravam da radim s jednim povećanim kapacitetom i iskoristiću ovu priliku u vezi toga. To mi daje jedan lijep osjećaj, tako da ću to učiniti.” Međutim, ukoliko u vezi nečega imate jedan loš osjećaj i ukoliko vam to nema nikakvog smisla, onda nemojte to raditi. Vjerujte svojim osjećajima.

Sada se upućuje jedan poziv - pozivaju se oni koji su izabrani. Šta to znači biti nazvan “izabranikom”? Oni koji se okupljaju kad mi pričamo i oni koji čuju zvukove njihove unutrašnje pjesme, to su izabranici. Samo zato što ste izabrani ne znači automatski da ćete se dobiti visoki čin i ispunjavati zadatke koji se trebaju uraditi. Ko vas je izabrao? Vi ste izabrali sami sebe.

Vi niste članovi nekog eksluzivnog kluba, međutim, u drugu ruku, jeste. Članstvo u ovom klubu je dobrovoljno, i svaki od vas je odlučio to - ko on želi da postane i zašto je trebao da dođe ovamo. Mi ne možemo dovoljno naglasiti to da će hrabrost postati vaše drugo ime, za svakoga od vas ponaosob.

Mnogi od vas živite zatvorene živote. Ne želite dati svakome na znanje kakva su vaša intimna vjerovanja. Možete se osjećati sigurno kad u nekoj prostoriji diskutujete razne teme, od kojih neke mogu biti izvan normalnih granica, ali na vašem radnom mjestu ili s vašom porodicom ili nekim drugim, vi stavite rajsferšlus preko svojih usta i ne dozvoljavate si da pričate o vašim istinama.

Postoji masa ljudi čiji kodovi čekaju na to da čuju vaš glas. Tako se u ovo vrijeme poziva vas, izabranike. Vi ste bili izabrani zbog hrabrosti. Ukoliko sada ne možete skupiti svoju hrabrost, nismo sigurni da ćete biti u stanju da je skupite kasnije.

Svaki od vas je došao na ovu planetu da obavi jedan zadatak i taj zadatak je sada u vašim rukama. On jeste sada. Dekada promjena nalazi se ispred vas i kako se vi integrirate i shvatate šta ta promjena podrazumijeva, to će mijenjati život svakoga od vas. Ta promjena podrazumijeva odricanje od mnogih stvari i zbližavanje s nekim drugim stvarima, zato što ćete im vjerovati. Povjerenje je riječ koju bi mnogi od vas htjeli da imaju kao svoje drugo ime, a ipak, povjerenje je nešto za šta svi vi kažete da nemate.

Šta znači to vjerovati? To znači imati jedno takvo unutarnje znanje da vaše misli stvaraju vaš svijet – jednostavno, biti prilično siguran, sa jednom božanskom non-šalantnošću i unutarnjim znanjem, da ako mislite nešto, to jeste. To je ta tema koju vam neprestano pokušavamo predstaviti, sa svom snagom i na svaki mogući izražajni način, tako da bi ste jednog od ovih dana vi to mogli shvatiti. Jednom kad to shvatite i počnete to da živite, vi ćete početi mijenjati svoje živote.

Mi stalno naglašavamo da je vrijeme za pokret sada. To ne mora obavezno da znači da vam je isteklo vrijeme. Radi se o tome da se vrijeme počinje da skuplja na vama, i ako ne budete djelovali, onda može doći do nekih neugodnosti.

Kao što smo rekli, sada se pozivaju izabranici. Vi ste izabrali sami sebe; odatle, ukoliko ne počnete raditi na planu kojeg ste sami za sebe pripremili, u određenoj mjeri možete ostati bez dovoljno vremena. Vi imate još par godina prije nego što stvari postanu tako naopake da ukoliko ne budete živjeli svoj život u istinskoj eminenciji svjetlosti za koju ste se prijavili kao volonteri, moglo bi biti prekasno.

Drugim riječima, ukoliko budete oklijevali i oklijevali, može se desiti da se nađete zabijenim u dno, pod dejstvom nailazećeg talasa - možda i bukvalno.

Bez obzira na stvari u kojima ste bili navedeni da učestvujete, to je bio dio jednog vašeg plana kako bi mogli evoluirati. A kad vi evoluirate, vi utječete na evoluciju ove planete. Sve što vi radite je za vašu evoluciju. Kako budete spoznavali ko su ljudska bića i kakvo je ovo mjesto, vi ćete početi da otvarate nove puteve i za druge.

Vidjećete kako će događaji koje niste bili u stanju ni zamisliti biti nekako sastavljeni ispred vas. To će biti stvari koje se nalaze izvan onoga kako je “podešeno” vaše razumijevanje, kako ih mi volimo nazivati ili prilike o kojima nikada niste ni pomišljali. To je ono kada ćete spoznati da živite svoju svjetlost i da to činite s hrabrošću.

Postoji velika vjerovatnoća da će nosioci svjetlosti doći u pitanje u idućih nekoliko godina. Shvatite da je to dio plana. Svi vi morate imati jasnu namjeru kako želite da vaša realnost bude dizajnirana. To ne znači da vi niste fleksibilni; to znači da vi djelujete s jasnim namjerama.

Recite, "Obraćam se mojim vodičima i svim onima koji mi pomažu na mom evolutivnom putu na Zemlji: Moja je namjera da budem uspješan. Moja je namjera da budem uvijek bezbjedan kad radim sve stvari. Moja je namjera da primam ljubav i da dajem ljubav u svim stvarima koje radim. Moja je namjera da se lijepo osjećam i da sam obezbjeđen prosperitetom u skladu s mojim potrebama. Moja je namjera da ne budem previše obuzet materijalnim svijetom."

Iako vi morate sami da odradite posao na vlastitoj evoluciji, postoje mnoga van-planetarna i nefizička bića koja su spremna da rade s vama. Sve što je potrebno to je da ih pozovete da vam pomognu. Kad to činite, uvijek jasno zahtjevajte da vam sva pomoć dođe od svjetlosti. Čuvajte svoj integritet i budite svjesni.

Na ovoj planeti se pretpostavlja da ukoliko je neko inteligentan on istovremeno mora biti i duhovno svjestan. To je apsolutno pogrešno! Neko može biti briljantan i naučiti kako da prevaziđe ljudske zakone, a da se istovremeno ne ponaša u skladu sa frekvencijom svjetlosti ili frekvencijom ljubavi. Budite svjesni ovoga i budite jasni u vezi toga kakvu pomoć želite da si prizovete.

Mi smo već mnogo puta pomenuli da frekvencija svjetlosti donosi informaciju. Frekvencija ljubavi donosi kreaciju isto kao i poštovanje i vezu sa cjelokupnom kreacijom. Frekvencija ljubavi bez frekvencije svjetlosti može biti veoma osakaćena.

Ukoliko smatrate da frekvencija ljubavi dolazi iz nečega što je izvan vas umjesto iz vas, onda ćete raditi ono što se stalno i neprestano ponavlja na ovoj planeti: obožavaćete nekoga ko promoviše frekvenciju ljubavi kao da se radi o nekom svecu.

Idealno bi bilo nositi svjetlosnu frekvenciju informacije – postati informisan – a onda to spojiti sa frekvencijom ljubavi.

To će vam omogućiti da se osjetite dijelom kreacije, a ne da joj sudite ili da je se plašite i da jednostavno vidite božanstvenost i perfekciju u njoj, jer ona evoluira kako bi o sebi učila svaku u sebi sadržanu svijest.