Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Kasiopejske transkripte-1998-03-21


21.03.1998.  F., AK, Ark, Laura

 

P: Pozdrav.

O: Pozdrav.

P: I koga imamo večeras sa nama?

O: Wonnon.

P: I kroz kuda prenosite?

O: Kasiopeja.

P: Imam nekolicinu svojih pitanja koje bih pitala zbilja nabrzaka: u ovoj sam situaciji u vezi s tim ugovaračem i advokat mu je poslao pismo sa zahtjevima. U međuvremenu, primila sam pismo od firme koja je pokrivala krov i njihov advokat prijeti da unaprijed platim 1000 dolara. Od stvari koje namjeravam napraviti, željela bih da mi taj momak vrati novce - koje su šanse?

O: Teško.

P: Mogu ga dati u novine, mogu objaviti pisma, mogu ići advokatu, ali ne želim koristiti takvu vrstu energije, da raznesem nekog u komadiće. Željela bih samo koristiti toliko energije da dobijem svoj novac natrag.

O: U redu.

P: Dakle, od nekoliko mogućih akcija koje su mi otvorene, koja bi bila s najvećom vjerojatnošću da vratim svoj novac natrag?

O: Mi tako nećemo usmjeravati tvoje akcije. Ako bi ih usmjeravali, ti nebi učila!

P: U redu, onda zaboravite. Nagađam da ću morati uložiti nešto energije u to, na neki način. Nadala sam se da će se to samo rješiti, ali sad izgleda da ću morati uložiti više energije u obranu svoje pozicije.

O: Obrana ne zahtjeva toliko energije ako onaj koji se brani percipira svoj stav kao opravdan.

P: Da, opravdano je. Ali sad ću morati platiti više novca advokatu, morat ću potrošiti više vremena na pisma, uglavnom potrošit ću više energije i novca radi toga što su me doveli u poziciju u kojoj se branim od tih prijetećih pisama u vezi kuće. I sve za tisuću dolara za crijep koji je već bio plaćen.

O: Istinita izjava, ali koji su tvoji zahtjevi?

P: Želim pronaći točan manevar da mi taj momak, Noah, a) plati crijep...

O: Ti već posjeduješ moć da to učiniš.

P: Koji bi način bio najbolji: a) tužba preko odvjetnika b) kroz publicitet, c) pokušaj da se direktno s njim dogovorim, ili indirektno preko poznatih, bez miješanja odvjetnika ili publiciteta, ili prijetnji da ću učiniti ovo ili ono?

O: Dilema koju opisuješ nije toliko nebulozna kako ti tvrdiš.

P: Dobro. Ne tvrdim da je to nebulozno. Samo želim biti ekonomična sa svojom energijom. Ne želim trošiti vrijeme i novac na tužbe, sve dok je publicitet bolji, a ne želim trošiti ni na jedno od toga ako mogu pritisnuti momka direktno i biti efektnija. Ako koristim tužbu...

O: Onda, nisi li odgovorila na svoje pitanje?

P: Moje pitanje je bilo: koje su vjerojatnosti da budem djelotvorna?

O: I koji je bio naš prvobitni odgovor?

P: Da vi ne vodite za ruke i da ako to radite da ja ne učim. Lijepo i krasno! Ovo nije jedno od tih. Ovo je taktičko pitanje. Želim planirati taktiku.

O: Ako izbacimo "vjerojatnosti", tvoje taktičko planiranje će biti iskrivljano u skladu s time i nebi naučila vještine koje će biti vitalne za tebe u budućnosti.

P: Hvala puno! Više ne želim razgovarati s vama! A: Imam ja pitanje...

O: Naravno da nisi očekivala od nas da kažemo: "Laura, draga moja, ti efektno možeš skršiti te pokvarenjake ako slijediš sljedeće korake..."

P: Pa, zapravo, da, nešto poput toga bi bilo vrlo korisno! Da! Što slijedi poslije te tri točkice? Korak jedan, dva i tri! Želim da plate bar za krovne daske! Ako ništa više - bar to! U redu, zaboravite! Rješit ću to sama. Oprostite što sam uopće to iznijela! Zašto opće marim za to? AK: Pročitala sam da ste rekli da sam u procesu učenja i da sam još uvijek u metežu, ali da posaje bolje, zar ne? L: Da li su to rekli? AK: Tako sam ja to razumjela. ( čita dio transkripti u vezi toga ) U redu, rekli su da je tvoje pitanje zbrkano i da si me zamolila da ga ispravim, a ja sam rekal da ti to moraš učiniti, da je to dio procesa učenja. Pitala si: "Kako je zbrkano?" Kako je tvoje pitanje bilo zbrkano? Onda, "Da li su sve greške koje sam učinila napravljene u ovom životu, dio plana?" I oni su rekli "Ne, pogreške su napravljane radi izbora, plan je otisak". Dakle, ona je imala otisak, pogreške je napravila odabirom jer je odabrala krive odabire?

O: Da.

P: Onda, moraš se nositi sa specifičnim pogreškama. Dakle, Neznam o čemu govorite. AK: Pa, rekli su mi da su moje emocije sve ispomješane i sve drugo je zbrkano. L: Ti miješaš metafore, a to nemožeš raditi. AK: Rečeno ti je: "Samo slijedi znakove". Moje pitanje u vezi toga...

O: Netko ne slijedi znakove sve dok ih ne vidi... Netko ne vidi znakove sve dok ih ne potraži.

P: Prilično sam zbrkana upravo sada, ali moje pitanje jest: da li činim napredak?

O: Da.

P: Ono što vidim sada su možda neki znakovi. Želim saznati nešto u vezi tog stana kojeg sam vidjela... ako ga uzmem, hoću li imati dovoljno novaca da ga platim, ili bi trebala odustati od njega?

O: AK, na ta pitanja je vrlo jednostavno odgovoriti tako da samo slijediš svoje instikte i pogledom na već naučene lekcije sa "dobro-proputovanog puta".

P: Svaki put kad si se preselila, samo si bježala od sebe. Svaki put kad si to učinila, bila si nesretna radi ovog ili onog razloga i pogodila si u zid. Taj put koji si dobro proputovala je tvoj slučaj. Ti bi rađe otišla na neko drugo mjesto, nego se promjenila. Uvijek je bilo tako. Prvo što si rekla u vezi J., je to da se on nebi promjenio za nikog i to je istina i za tebe posebno. AK: Da li je ono što Laura kaže točno?

O: Blizu.

P: Da li je put koji je dobro prođen, a ti znaš cilj... AK: Dobro. Još nešto?

O: Netko se pita da li si istražila motivacije koje se kriju iz želje za preseljenjem, i što je bitnije, koristi koje bi se navodno izvukle iz toga.

P: AK: Pa, mislim da je to sve što bi oni trebali reći u vezi toga. L: Imam pitanje: što se desilo s Arkovim torbama, torbama koje su poslane poštom?

O: Zamjenjene.

P: Od koga? Mislite da ih nikad nećemo dobiti? Sve njegove stvari?

O: Pokušajte sporednim putem.

P: Pa, one su naslovljene adresom. Dakle, netko u poštanskom uredu. Da li je poljski ili američki poštanski ured?

O: Što vama izgleda očitije?

P: Pa, mi teško izgubimo bilo kakvu poštu ovdje u Americi. To je toliko rijetko da se uopće spomene.

O: U Poljskoj je podijeljena disciplina i očajni korak nekoga za brzo financijsko zadovoljavanje.

P: Dakle, mislim da možemo odustati od čekanja torbi. Što je s mojom naušnicom? Toliko sam bolesna... gdje sam izgubila naušnicu?

O: Pokazat će se u pukotini za vrijeme ponovne dekoracije i uređenja.

P: Pa, pretražili smo sva mjesta taj dan... mogla bi biti na bilo kojem od njih...

O: Ili kući ili kombiju.

P: Pa, vidjet ćemo. Samo mi je dosta toga. Sad, pokušala sam malo s psihomantiumom. Zasad, bez sreće. Ne mislim da će proraditi.

O: Glava mora biti čista, a nije zasad.

P: Pa kako bi moja glava mogla biti čista kad mi nećete dati odgovore kako da rješim spor s tim Noahom i svim drugim stvarima koje mi neidu iz glave?! Imam sve te brige! Znam! Samo se šalim!

O: Dobro!

P: A: Moje mišljenje je to da je ovo ogledalo previše usko, nije pravilnog oblika i neće raditi čak i kad se glava razbistri... L: Ja VOLIM to ogledalo! A: Znam da ti se sviđa to ogledalo...

O: Ogledalo je u redu.

P: L: VIDIŠ?! A: Dakle, problem je u glavi! Preširoka glava!? Moraš suziti glavu! L: Ark je radio na svojim internet stranicama; ja zasad ne mogu raditi na tome jer mi je kompjuter još u dućanu. Željela bih vas zamoliti, momci, i sve druge momke u šestom, petom i četvrtom denzitetu, da zaštitite moj kompjuter dok je u dućanu ( servisu )! Sve što treba jest modem! Kontrolirajte njihove umove, pjevajte anđeosku muziku, samo MOLIM vas da ne dopustite da unište moje podatke!

O: Uništenje se ne dešava ako se odabere odgovarajuće mjesto.

P: Pa, ide natrag u tvornicu, pod garancijom je. Dakle, možda će biti u redu. A: Da, dobit ćeš ga natrag, a modem neće biti popravljen! L: Bolje da bude! A: Želim pitati ima li nešto što bi mogli poduzeti... da li sam u pravu kad tvrdim da NASA gleda moje aplikacije, moje web stranice?

O: Da.

P: Mogu li dobiti nešto... ( smjeh )

O: Oprezno.

P: A: U redu, morat ću biti oprezan... idemo u Orlando i imam seminar i mislim da znam što ću reći, ali još uvijek, prije toga, želio bih imati neki savjet s obzirom na nešto što mi još nije palo na pamet i što bi se moglo dokazati važnim. Ima li nešto? Da li sam izostavio nešto? Nisam li poklonio dovoljno pažnje nekim stvarima zakoje bi mogao snositi posljedice?

O: Budi uporan kao u potrazi za blagom...

P: Potrazi za blagom? Za nekog se pretpostavlja da nije uporan!? L: Neznam... A: Ja sam u potrazi za blagom, da... i trebao bih biti uporan? Da bi našao blago moram biti uporan jer ti momci vole uporne ljude, a uporni ljudi u Americi imaju neke šanse?

O: Dobar si u otkrivanju.

P: A: Kojem otkrivanju? L: Mislim da je to shvaćanje što odgovori znače...

O: Da.

P: U redu, da pitam u vezi tog Andy Graham-a, jer je taj momak bio toliko... njegova reakcija na moj članak "Pčelinji udio u reinkarnaciji" bio je toliko nevjerojatan da sam posumnjao da tu ima nešto... da li je on vojska... da li je to samo nešto što treba zaboraviti ili je tu nešto zbilja neobično, a mi smo na opasnom području? Zašto je taj momak reagirao toliko neobično?

O: Zašto je on reagirao?

P: To je ono što mi pitamo vas! ( ostatak sesije nije snimljen )