Croatian English French German Italian Portuguese Russian Serbian Spanish

Dobrodošli na Portal Znanje!

Ovdje ćete naći razne tekstove i saznanja koja služe za opće dizanje svijesti. Nadam sa da će pomoći mnogim ljudima za bolje shvaćanje svijeta u kojem trenutno živimo.

Za koga su sastavljene ove stranice ?

 • za one koji tragaju za istinom i istovremeno nisu sputani bilo kakvom dogmom
 • za one kojima rituali nisu potrebni
 • za one koji ne pokušavaju kontrolirati druge
 • za one koji ne pokušavaju nametati svoje mišljenje drugima
 • za one koji obraćaju pažnju na objektivnu realnost
 • za one koji traže informacije, a onda ih podvrgavaju jednoj kritičkoj analizi
 • za one koji dijele svoja saznanja sa drugima koji također tragaju za istinom
 • za one koji pokušavaju podići nivo svog bića
 • za one koji cijene individualnost i kreativnost
 • za one koji nezavisno razmišljaju
 • za one koji se ponašaju na osnovi svog znanja, a ne vjerovanja
 • za one koji nisu ničiji sljedbenici
 • za one koji teže individualnoj slobodi
 • za one koji ne trebaju niti čekaju nekog ‘spasitelja’
 • za one koji su preuzeli odgovornost za samog sebe - na samog sebe

Dakle, mućnimo malo svojom glavom i pogledajmo što se sve oko nas događa. Mnogi uopće ne uočavaju neke promjene, a niti se njima ne prilagođavaju. Da bi mogli objasniti neke pojave, potrebno nam je određeno znanje. Sa porastom količine znanja, raste nam svijest, a što smo svjesniji, to nam je lakše prebroditi sve probleme koji nas usput zateknu u životu.

----------

Ovo bi moglo biti jako bitno za shvatiti:

Pitanje: Da li postoje kakva tehnološka sredstva koja bi nas zaštitila?

Odgovor: Jedina obrana koju trebate je ZNANJE. Ono vas štiti od bilo koje moguće forme štete u vašoj egzistenciji. Što više imate znanja, što manje strahova, što manje boli, što manje stresa osjećate, što se manje mučite, to manje iskusite štete bilo koje vrste. Razmislite o ovome sada vrlo pažljivo jer je to jako bitno: Gdje je granica u konceptu riječi ZNANJE? Budući da nema granice, koja je vrijednost te riječi? Beskonačna. Možete li pojmiti da kako vas jedan koncept s takvim značenjem može osloboditi od svih ograničenja? Koristite vaše šesto čulo da pojmite kako riječ, termin, odnosno značenje riječi ZNANJE, može omogućiti sve što ćete ikada trebati. Ako pažljivo razmislite, brzo ćete uvidjeti da je to istina u svojoj najvećoj mjeri.

Pitanje:
Da li to uključuje znanje naučeno iz knjiga?

Odgovor:
To uključuje sva moguća značenja te riječi. Možete li zamisliti koliko značenje ima ta jedna riječ?... Možete imati brza razjašnjenja, koja proizlaze iz znanja. Ako težite neprekidnom sakupljanju znanja, osiguravate si zaštitu od bilo kojeg negativnog događaja koji vam se može dogoditi. Znate li zbog čega? Što više posjedujete znanja, što ste SVJESNIJI, to vam je bolja zaštita. Eventualno, ta svijest postaje toliko jaka i sveobuhvatna da i ne trebate izvoditi neke posebne rituale i radnje koje bi vas štitile. Zaštita jednostavno postaje prirodna, i dolazi sa sviješću. Znanje sadrži svu smisao. Ono je srž cjelokupne egzistencije.

- Kasiopejci -

----------

Tekstovi i informacije objavljene na ovim stranicama su sakupljene iz mnogih izvora. Meni nije bitno da li će netko reći jesu li istinite ili nisu - ionako ono što je za jednog istina - za drugog može biti laž. Tako neka svatko izvuče iz svega ono što je njemu bitno i neka si SAM postavi neke temelje za daljnje učenje i napredak. Oni koji to ne žele, i ne moraju. Svatko ionako ima slobodnu volju pa neka sam odluči. Nikome ne treba ništa nametati.


Krivo znanje je opasnije od neznanja !

Znanje štiti – ignoriranje vodi destrukciji !

Vjerovanje u nešto = neznanje o tome !

Htio bih zahvaliti svima onima koji su omogućili širenje ovog znanja svima drugima. Povezivanje svega u jednu veliku mrežu može svima omogućiti jako brzo napredovanje u svjesnosti.

Želim svima lijep i ugodan život !!!

- Jack987 -

Jedinstvenih posjetitelja:

mod_vvisit_counterDanas302
mod_vvisit_counterJučer495
mod_vvisit_counterOvaj tjedan797
mod_vvisit_counterOvaj mjesec12828
mod_vvisit_counterUkupno od 01.08.2010.4550775

Online:

Trenutno aktivnih Gostiju: 220